Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μετά την παταγώδη αποτυχία στην Αχαρνών έπεσαν κεφάλια στην ΕΛΑΣ.
- Μάχη ζωής δίνει η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο.
- Μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και Αλβανούς κακοποιούς στη Νάουσα.
- Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε δικαστήριο την απεργία της ΥΠΑ.
- Φτερά έκαναν δισκέτες PC από μονάδα της αεροπορίας στο Βίτσι.
- Στα ίχνη κυκλώματος εμπόρων ηρωίνης οι αρχές στην Αλεξανδρούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μετά την παταγώδη αποτυχία στην Αχαρνών έπεσαν κεφάλια στην ΕΛΑΣ.

Σε εκκαθάριση της ηγεσίας της αστυνομίας προχώρησε ο πρωθυπουργός μετά την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης για τη σύλληψη του ρουμάνου κακοποιού. Ο κ. Σημίτης έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Βασιλόπουλου και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Αττικάρχη και τον διευθυντή της ασφάλειας. Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις που υπέβαλαν ο υπουργός και ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας τάξης κύριοι Ρωμαίος και Παπαδογιαννάκης. Αύριο συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ, ενώ ανατέθηκε σε εισαγγελέα η διεξαγωγή διοικητικής έρευνας ταυτόχρονα με την ποινική προκαταρκτική εξέταση που ήδη έχει διαταχθεί από την εισαγγελία.

Μάχη ζωής δίνει η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη.

Μάχη για τη ζωή δίνει η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη, όμηρος του κακοποιού, ενώ οι γιατροί είναι πολύ επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας της. Το δεξί πόδι της άτυχης κοπέλας, που σε λίγες μέρες θα παντρευόταν, έχει ακρωτηριαστεί και φέρει εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στη λεκάνη. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη και τη συμπαράστασή του στους τραυματίες, ενώ η αντιπολίτευση επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή βεβαιωμένων χρεών προς το δημόσιο, προβλέπει τροποπολογία του υφυπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή, όσοι καταβάλουν εφάπαξ το χρέος τους θα έχουν έκπτωση 50% στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Εκπτωση 15% στα πρόστιμα θα έχουν και όσοι καταβάλουν το χρέος τους τμηματικά σε 30 δόσεις. Στο μεταξύ, κατά 10 δρχ φθηνότερη θα πωλείται η βενζίνη μετά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και Αλβανούς κακοποιούς στη Νάουσα.

Πραγματική μάχη διεξήχθη μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών που είχαν μετατρέψει έναν παλιό μύλο έξω από τη Νάουσα σε οπλοστάσιο και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών. Οι Αλβανοί άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Αλβανοί και οι υπόλοιποι να διαφύγουν. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα πυρομαχικά και χασίς. Στην Ημαθία ένας Αλβανός σκότωσε 55χρονο πρατηριούχο για να του πάρει 20.000 δρχ από το ταμείο.

Παράνομη και καταχρηστική κήρυξε δικαστήριο την απεργία της ΥΠΑ.

Κανονικά αναμένεται να γίνουν όλες οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή της διοίκησης της Ολυμπιακής. Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν μέχρι τη Δευτέρα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, λόγω της απεργίας των γιατρών που αντιδρούν στο σύστημα των εφημεριών.

Φτερά έκαναν δισκέτες PC από μονάδα της αεροπορίας στο Βίτσι.

Δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή με απόρρητα στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις, έκλεψαν άγνωστοι από μονάδα της αεροπορίας στο Βίτσι Καστοριάς. Οι δισκέτες φυλάσσονταν σε ειδικό χώρο, ο οποίος διαθέτει και σύστημα συναγερμού. Για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει διαταχθεί ήδη ένορκη προανάκριση.

Στα ίχνη κυκλώματος εμπόρων ηρωίνης οι αρχές στην Αλεξανδρούπολη.

Στα ίχνη κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ηρωίνης από την Τουρκία, βρίσκεται η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά την εξάρθρωση τριμελούς σπείρας στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τους Γεώργιο Γραμματικόπουλο, 51 χρόνων, το γιο του Βασίλη, 22 χρόνων και τον Γεώργιο Ρώσογλου, 52 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.650 κιλά ηρωίνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνοπολωνός επιθετικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κριστόφ Βαζέχα, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού. Ετσι θ' απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα περίπου μήνα και χάνει σίγουρα τους αγώνες με Ιωνικό το Σάββατο, Αρσεναλ την Τετάρτη στο Γουέμπλεϊ για το τσάμπιονς λιγκ και Αρη (4 ή 5/10) στη Θεσσαλονίκη.

Η νίκη αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε ανάλογα θετικά συμπεράσματα και αρκετή ικανοποίηση στο ``στρατόπεδο`` της Μακεδονικής ομάδας. ``Το πιο σημαντικό για μένα είναι η υπευθυνότητα των παικτών μας και η αντίδρασή τους σε δύσκολες καταστάσεις. Ξεπερνάμε τις δυσκολίες και βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι`` δήλωσε σήμερα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σβι Σερφ αναφερόμενος στους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα κενά που δημιοργούνται στην ομάδα.

Οι δέκα ΠΑΕ, που είχαν κάνει ``μέτωπο`` κατά της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΑΕ, δικαιώθηκαν σήμερα, απο το Εφετείο. Συγκεκριμένα, το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΑΕ κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, η οποία ανέφερε, ότι πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΠΑΕ της Α' Εθνικής για την παύση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονται απ' αυτήν και να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή, η οποία θα συγκαλούσε την έκτακτη Γ.Σ.

Δεκαεννέα παίκτες κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων, απο τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θωμά Σεντελίδη, για τους δύο φιλικούς αγώνες που θα δοθούν με την αντίστοιχη ομάδα της Ρουμανίας, στο Πλοέστι, 5 και 7 Οκτωβρίου. πρόκειται για τους: Πετκαρή, Καψελά, Κούσο, Τσούκλη, Κοσμά, Σιλιγαρδάκη, Ανδρεαδάκη, Κισκαμπάνη, Μηλιώνη, Δασκαλάκη, Παστό, Λαμπριανίδη, Τσαγγάρη, Μπουτάρη, Λαδάκη, Ρούσση, Δέντσα και Αναστασιάδη.

Την 1η Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην κλασσική διαδρομή ο "16ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ειρήνης", στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, του μεγάλου ειρηνιστή που έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη το 1963. Στον αγώνα έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή 185 Ελληνες και ξένοι δρομείς, αλλά σύμφωνα με τον διοργανωτή ΣΕΓΑΣ, οι ξένοι που θα πάρουν μέρος θα ξεπεράσουν τελικά τους 600.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,07, γαλλικό φράγκο προς 52,21, λίρα Αγγλίας προς 495,97, ελβετικό φράγκο προς 211,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,71, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,62, τη λίρα Κύπρου προς 590,20 και την ECU προς 343,70 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου καθώς η αγορά επηρεάστηκε θετικά απο τη σημαντική άνοδο που σημείωσε χθες το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω των δηλώσεων του διοικητή της Κεντρικής Αμερικανικής Τράπεζας οτι επίκειται μείωση των επιτοκίων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.188,89 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,23%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 44,6 δισ. δρχ. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 2,07%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Φθινοπωρινός θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, καθώς από τα δυτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές, ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 16 με 26 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 27 και 15 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 September 1998 - 18:00:24 UTC