Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
- Αύριο η ομιλία Σημίτη στη Καλλιθέα.
- Εως την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική.
- Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση Μητσοτάκη - Γιλμάζ.
- Απαισιόδοξος για μείωση επιτοκίων ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.
- Ανοικτή κατά τον Γ. Αρσένη η δεύτερη υποψηφιότητα στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
- Διαφοροποίηση Μπακογιάννη στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης.
- Συνέντευξη Σκανδαλίδη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χθές στην Τούμπα.
- Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στον φετινό "μαραθώνιο" της Α1, στο Μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Γνωστά ονόματα καλλιτεχνών, αθλητών και πολιτικών περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών, η συγκρότηση των οποίων ολοκληρώθηκε και κατατέθηκαν χθες στα κατά τόπους Πρωτοδικεία. Στο πρώτο Δήμο της χώρας το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, περιλαμβάνει 43 νέα πρόσωπα και οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 31% των θέσεων. Στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Δαμανάκη, εκπροσωπούνται ολες οι κοινωνικές τάξεις, επαγγελματικές οργανώσεις και μη κυβερνητικοί φορείς, ενω οι γυναίκες ανέρχονται στο 40%.

Αύριο η ομιλία Σημίτη στη Καλλιθέα.

Σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου των δύο χρόνων απο τις εκλογές του 1996, καθώς και στη καταγραφή των προτεραιοτήτων και των προοπτικών της κυβερνητικής πολιτικής θα προβεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στην αυριανή μεγάλη συγκέντρωση, που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στη πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, που έχει εξαγγείλει προκειμένου να εισέλθει η χώρα στην ΟΝΕ.

Εως την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική.

Συνεχίζεται εως την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική, που αντιδρούν στις ρυθμίσεις, που προωθεί η κυβέρνηση για τις εφημερίες. Ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, σε χθεσινή του συνέντευξη χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις απεργίες των γιατρών, επισημαίνοντας ότι το καθεστώς των πλασματικών εφημεριών, που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν έκανε κανέναν υπερήφανο.

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση Μητσοτάκη - Γιλμάζ.

"Φιλική και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα ελληνοτουρκικά αλλά και το Κυπριακό" χαρακτήρισαν ο Τούρκος πρωθυουργός, Μεσούτ Γιλμάζ και ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τη μακρά συνομιλία, που είχαν χθες στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Γιλμάζ δήλωσε ότι "υπήρξαν μηνύματα και υπάρχουν μηνύματα", αλλά δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος για το περιεχόμενο των συζητήσεών του.

Απαισιόδοξος για μείωση επιτοκίων ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει αισθητή μείωση των επιτοκίων εάν δεν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις υποχώρησης των πληθωριστικών πιέσεων. Το "μήνυμα" αυτό στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, σε όσους προσδοκούν γρήγορη πτώση των επιτοκίων, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Διατυπώνει την εκτίμηση οτι η διεθνής κρίση θα συνεχιστεί εως ότου αντιμετωπισθούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε Ιαπωνία, Ρωσία και Βραζιλία, αλλά δηλώνει αισιόδοξος οτι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ανοικτή κατά τον Γ. Αρσένη η δεύτερη υποψηφιότητα στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ και μιας δεύτερης υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που ο προσυνεδριακός διάλογος καταλήξει σε διαφοροποιημένες πολιτικές τάσεις, υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ τονίζοντας οτι "σε αυτό το συνέδριο δεν θα πάμε με τα παλιά μας κουστούμια". Για τις σχέσεις με Εκκλησία αναφέρει οτι η Εκκλησία προγραμματίζει μια δυναμική παρουσία στην κοινωνία και δε νομίζει οτι πρόθεση του Αρχιεπισκόπου ειναι να μπεί σε θέματα, που ανήκουν στη σφαίρα της πολιτικής.

Διαφοροποίηση Μπακογιάννη στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης.

"Μέγιστο λάθος" χαρακτηρίζει την αποχώρηση της ΝΔ απο τη συζήτηση για τη ψηφιακή τηλεόραση στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στον "ΕΤ" προσθέτοντας οτι έτσι "αδικείται η φιλελεύθερη παράταξη", αφού δίδεται τροφή "σε κακεντρεχή σχόλια" για τη στάση της απέναντι στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Διαβλέπει ακόμη κίνδυνο διάσπασης του κυβερνώντος κόμματος, τονίζοντας οτι "όταν η εξουσία απομακρύνεται, υπάρχουν δυνάμεις που απελευθερώνονται". Επίσης, επαναλαμβάνει τη θέση της για επιστροφή των διαγραφέντων.

Συνέντευξη Σκανδαλίδη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο.

Ανακωχή για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πορευθεί ενωμένο στο Συνέδριο του Μαρτίου, ζητεί ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης,με συνεντευξή του στα ΝΕΑ ."Βάλτε τα σπαθιά στα θηκάρια" καλεί τους "θερμοκέφαλους" ένθεν και ένθεν, ο κ. Σκανδαλίδης, δύο μόλις 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής. Και απευθυνόμενος προς τους ίδιους υπογραμμίζει οτι ειναι ανάγκη "να φύγουμε επιτέλους απο τη στείρα και άγονη αντιπαράθεση του "παλιού" και του "νέου" ΠΑΣΟΚ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χθές στην Τούμπα.

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην 4-η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής,επί του Παναθηναϊκού με 2-0 στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ με 3-0 τον ΟΦΗ, η ΑΕΚ στο ``Νίκος Γκούμας`` επικράτησε με 2-0 της Βέροιας και ο Ιωνικός, με χατ-τρικ του Πάουλο Αντριόλι νίκησε με 4-2 την Καβάλα. Επίσης, με γκολ στην εκπνοή του αγώνα ο Εθνικός Αστέρας επιβλήθηκε 1-0 του Εθνικού Πειραιά, ενώ η Ξάνθη ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Πανηλειακού, νικώντας με 2-1. Τέλος, αήττητος παρέμεινε ο Πανελευσινιακός καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Απόλλωνα,ενώ ισόπαλος χωρίς τέρματα τελείωσε και ο αγώνας Προοδευτική-Ηρακλής.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στον φετινό "μαραθώνιο" της Α1, στο Μπάσκετ.

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός στον φετινό ''μαραθώνιο'' της Α1, στο Μπάσκετ. Οι ''πράσινοι'', ωστόσο, δυσκολεύθηκαν πολύ για να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Νήαρ Ηστ και να πάρουν τη νίκη στην Καισαριανή με 68-57. Το Σάββατο, η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι της πρεμιέρας, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με 73-70 στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,21, γαλλικό φράγκο προς 51,95, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 211,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,31, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 342,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 26 και στο Αιγαίο 18 με 27 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις με παροδικές βροχές μετά το μεσημέρι προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 20 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 September 1998 - 7:00:08 UTC