Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδικαιολόγητη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για τον Γείτονα.
- Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει τον δημοτικών εκλογών.
- Παγωμένη η αγορά αυτοκινήτου ενόψει των κυβερνητικών αποφάσεων.
- Τρεις νέοι νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Κω.
- Από εμπειρογνώμονες θα εξεταστεί το μοιραίο λεωφορείο.
- Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
- Για την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας μίλησε ο Γ.Παπανδρέου.
- Πολιτική ομιλία της Παπαρήγα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδικαιολόγητη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για τον Γείτονα.

Μεχρι την προσεχή Τετάρτη θα συνεχιστεί η αναταραχή στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, λόγω της απεργίας των γιατρών, που αντιδρούν στο νέο σύστημα των εφημεριών. Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους απειλούν και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα ο υπουργός υγείας σε συνέντευξή του χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις απεργίες των γιατρών επισημαίνοντας ότι το καθεστώς των πλασματικών εφημεριών που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν έκανε κανέναν υπερήφανο.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει τον δημοτικών εκλογών.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Την Τρίτη το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΣΟΚ, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα. Ο κ. Σημίτης θα κάνει ένα μίνι απολογισμό του κυβερνητικού έργου στα δύο χρόνια από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και θα αναφερθεί στους στόχους για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Παγωμένη η αγορά αυτοκινήτου ενόψει των κυβερνητικών αποφάσεων.

Στάση αναμονής τηρεί η αγορά του αυτοκινήτου, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής. Η αγορά, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, έχει παγώσει, καθώς όλοι αναμένουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνδυαστούν και με το μέτρο της απόσυρσης.

Τρεις νέοι νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στην Κω.

Σε τραγωδία κατέληξε το γλέντι τριών φίλων, που γιόρταζαν τις τελευταίες μέρες της "ελευθερίας" του ενός, γιατί σε δύο εβδομάδες επρόκειτο να παντρευτεί. Επιστρέφοντας τα ξημερώματα στα σπίτια τους, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από το δρόμο και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τρεις. Πρόκειται για τους Παντελή Ζαμάγια, 25 χρόνων, από την Κω και Παντελή Παπούλη, 26 χρόνων και Κωνσταντίνο Νησιώτη, 25 χρόνων, κάτοικοι Σίδνεϊ Αυστραλίας.

Από εμπειρογνώμονες θα εξεταστεί το μοιραίο λεωφορείο.

Στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Μεταφορών στο Χολαργό, μεταφέρθηκε το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκίδας, το οποίο χθες μετά από μια τρελή πορεία, σφηνώθηκε σε κανάλι απορροής υδάτων στο Κρυονέρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και 33 να τραυματιστούν. Το λεωφορείο θα εξεταστεί από εμπειρογνώμονες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε μηχανική βλάβη. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε 4 νοσοκομεία και μόνο η κατάσταση μιας γυναίκας χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Κληρίδης θα έχει σημαντικές επαφές, μεταξύ των οποίων και αυτή με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, στις 25 του μηνός με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις για το αν θα αναληφθεί νέα πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού.

Για την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας μίλησε ο Γ.Παπανδρέου.

Να στηρίξουν την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και να γίνουν τα σύμβολα στην εκστρατεία προώθησης και τήρησής της, κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, τους Ολυμπιονίκες απ'όλα τα μέρη του κόσμου που συγκεντρώθηκαν στην Ολυμπία στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης. Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η αρχαία παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ένα αποτελεσματικό όργανο για την πρόληψη και την επίλυση των συγκρούσεων.

Πολιτική ομιλία της Παπαρήγα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Με ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ολοκληρώνονται απόψε στο Αλσος των Ιλυσίων οι εκδηλώσεις του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή. Στην ομιλία της η κ.Παπαρήγα θα εξαπολύσει διμέτωπη επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα τονίσει ότι ανάμεσα στο ΚΚΕ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις υπάρχει μια πολιτική και ιδεολογική διαχωριστική γραμμή που δεν επιτρέπει τη μεταξύ τους συνεργασία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων-Πανελευσινιακός 1-1, Ιωνικός-Καβάλα 4-2, ΑΕΚ-Βέροια 2-0, Εθνικός Αστέρας-Εθνικός 1-0, Ξάνθη- Πανηλειακός 2-1 και Προοδευτική-Ηρακλής 0-0.

Σε αγώνες γιά την 4η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λύκοι-Καλλιθέα 2-0, Πιερικός-Νίκη Βόλου 2- 0, Παναιτωλικός-Ιάλυσος 1-1, Παναχαϊκή-Καρδίτσα 2-0, Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 2-1, Δόξα Βύρωνα-Γιάννινα 1-1, Λάρισα-Καλαμαριά 4-1 και Τρίκαλα-Αγιος Νικόλαος 2-1. Ο αγώνας ανάμεσα σε Εδεσσαϊκό και Αθήναϊκό θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,21, γαλλικό φράγκο προς 51,95, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 211,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,31, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 342,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 26 και στο Αιγαίο 18 με 27 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 25 και 15 με 20 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 20 September 1998 - 18:00:09 UTC