Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιβεβαιώνει ο Παπαντωνίου για μειώσεις έμμεσων φόρων.
- Συνεχίζεται εως την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.
- Φοροδιαφυγή με πλαστά εισιτήρια στη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς.
- Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Απέδρασε κρατούμενος το πρωί απο τις φυλακές Κορυδαλλού.
- Σώοι οι δύο ναυαγοί ιστιοφόρου που αγνοούνται απο την Τρίτη.
- Αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το ''δεξί'' μπήκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ελληνικές ομάδες.
- Αισιοδοξία επικρατεί στον Πανιώνιο για τον σημερινό αγώνα με τη φινλανδική Χάκα, στο πλαίσιο του κυπέλλου κυπελλούχων.
- Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής στο μπάσκετ.Το Μαρούσι,νίκησε με 62-54 τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιβεβαιώνει ο Παπαντωνίου για μειώσεις έμμεσων φόρων.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις έμμεσων φόρων, όπως σε καύσιμα και ΙΧ, με στόχο τον περιορισμό του πληθωρισμού κάτω απο 2,4% για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για πάγωμα ή και μειώσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ενω υπογράμμισε οτι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων.

Συνεχίζεται εως την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.

Εως την ερχόμενη Τετάρτη συνεχίζεται η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική, με χθεσινή τους απόφαση. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα των εφημεριών. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας, συζητήθηκαν χθές σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία εξετάσθηκε και η προοπτική ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας υγείας, αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος.

Φοροδιαφυγή με πλαστά εισιτήρια στη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς.

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή σημάδεψε τη χθεσινή συναυλία των "Ρόλινγκ Στοόυνς". Συνεργεία του ΣΔΟΕ εντόπισαν και κατέσχεσαν περίπου 10.000 πλαστά εισιτήρια, που είχε εκδώσει η διοργανώτρια εταιρία και απο τα οποία η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε 250 εκατομμύρια δρχ. Ωστόσο περισσότερα απο 70.000 άτομα συμμετείχαν στο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, όπως χαρακτηρίσθηκε η χθεσινή συναυλία του θρυλικού ρόκ συγκροτήματος των "Ρόλινγκ Στόουνς".

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αρχισαν χθες και θα συνεχιστούν εως τις 2 Οκτωβρίου οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ που ξεκίνησαν χθές. Στα ΤΕΙ η Ομοσπονδία του διοικητικού προσωπικού τους αποφάσισε να απόσχουν απο τις εγγραφές εως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα, που έχουν θέσει.

Απέδρασε κρατούμενος το πρωί απο τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενας 27χρονος κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού, ο Κώστας Φρίμας, που είχε καταδικαστεί για κλοπές, απέδρασε νωρίς το πρωί κάτω απο ανεξακρίβωτες μέχρι στιγμής συνθήκες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό του δραπέτη.

Σώοι οι δύο ναυαγοί ιστιοφόρου που αγνοούνται απο την Τρίτη.

Εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι οι Χαρίδημος Αλεξανδρίδης και Αντώνης Πιζάνιας, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί απο το απόγευμα της Τρίτης, οταν βυθίστηκε ανοιχτά της Χαλκιδικής το ιστιοφόρο, στο οποίο επέβαιναν. Οι δυο ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σκιάθου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αισιοδοξία σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εμφανίζονται αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο γραμματέας της ΚΕ, κ. Σκανδαλίδης, τόνισε οτι για το ΠΑΣΟΚ έχουν κρίσιμη σημασία οι νομαρχιακές εκλογές στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε την αυξημένη συσπείρωση, που εμφανίζει η βάση του ΠΑΣΟΚ. Ικανοποιημένη για την ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού και αισιόδοξη για τα εκλογικά αποτελέσματα εμφανίζεται και η ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το ''δεξί'' μπήκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ελληνικές ομάδες.

Με το ''δεξί'' μπήκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ οι δύο ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τη Δυναμό Κιέβου, στο ''Νίκος Γκούμας''. Η Δυναμό προηγήθηκε με τον Ρεμπρόφ (31'), ενώ για τους ''πράσινους'' σκόραραν οι Μίκλαντ (57`), Λυμπερόπουλος (68`). Στο ''Ντας Αντας'' ο Ολυμπιακός πέτυχε την μεγάλη ανατροπή, αφού απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Πόρτο, που προηγήθηκε 2-0,Ομως οι πρωταθλητές ισοφάρισαν με τους Γιαννακόπουλο (85') και Γκόγκιτς (90')

Αισιοδοξία επικρατεί στον Πανιώνιο για τον σημερινό αγώνα με τη φινλανδική Χάκα, στο πλαίσιο του κυπέλλου κυπελλούχων.

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου για τον σημερινό αγώνα με τη φινλανδική Χάκα, στο πλαίσιο του κυπέλλου κυπελλούχων. Ο Ιρλανδός προπονητής της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Ρόνι Γουίλαν, υποστήριξε ότι οι ``κυανέρυθροι`` έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν και πως θα είναι ευχαριστημένος με σκορ 2-0.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής στο μπάσκετ.Το Μαρούσι,νίκησε με 62-54 τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη έγινε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής στο μπάσκετ. Το Μαρούσι, που το Σάββατο θα γιορτάσει την πρώτη του συμμετοχή στην ''μεγάλη'' κατηγορία, νίκησε με 62-54 τον Ολυμπιακό σε φιλικό αγώνα, στο ΣΕΦ. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Τόμιτς, Ομπέρτο, Αντέ Μενσά και Παπανικολάου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,97, γαλλικό φράγκο προς 51,86, λίρα Αγγλίας προς 494,40, ελβετικό φράγκο προς 210,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,19, τη λίρα Κύπρου προς 588,01 και την ECU προς 341,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος προβλέπεται αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν το βράδυ να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 30 και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς.Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη,όπου οι άνεμοι θαπνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 15 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 17 September 1998 - 7:00:09 UTC