Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στους κανονικούς της ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στην Αλβανία.
- Μειώσεις φόρων σε καύσιμα και ΙΧ, θα προχωρήσει η κυβέρνσηση.
- Παράταση ταλαιπωρίας στα νοσοκομεία για ακόμη πέντε ημέρες.
- Ακαρπες οι έρευνες για δύο ναυαγούς ανοιχτά της Χαλκιδικής.
- Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ οριστικοποίησε την εισήγηση για το 5ο συνέδριο.
- Συνάντηση Τσοχατζόπουλου με τον Βρετανό ομολογό του για Κυπριακό.
- Στους ρυθμούς των Ρόλινγκ Στόουνς η Αθήνα.
- Φωτιά απείλησε οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Πάτρας.
- Στην Αθήνα αύριο ο κοινοτικός επίτροπος Νιλ Κίνοκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στους κανονικούς της ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στην Αλβανία.

Στους κανονικούς της ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στην Αλβανία, μετά τα αιματηρά γεγοότα των τελευταίων ημερών που στοίχισαν τη ζωή σε 8 άτομα και τον τραυματισμό άλλων 80. Ειρηνικά έληξε η διαδήλωση οπαδών του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος για άλλη μία φορά απηύθυνε έκκληση για την ανατροπή του πρωθυοπυργού Φάτος Νάνο. Την ίδια ώρα στη Βουλή, συνεχιζόταν μέχρι αργά η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του και την παραπομπή του με την κατηγορία της ένοπλης εξέγερσης.

Μειώσεις φόρων σε καύσιμα και ΙΧ, θα προχωρήσει η κυβέρνσηση.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μειώσεις φόρων, που επηρεάζουν τον πληθωρισμό, όπως σε καύσιμα και ΙΧ, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και δεν απέκλεισε ενδεχόμενο για πάγωμα ή και μειώσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Ο κ.Παπαντωνίου τόνισε επίσης ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τη φοροδιαφυγή και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων.

Παράταση ταλαιπωρίας στα νοσοκομεία για ακόμη πέντε ημέρες.

Για ακόμη πέντε ημέρες θα συνεχισθεί η ταλαιπωρία του κοινού στον τομέα της περίθαλψης, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι στο νέο σύστημα των εφημεριών. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο χώρο της υγείας, συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία εξετάσθηκε και η προοπτική η προοπτική ενιαίου φορέα πρωτοβάθμιας υγείας, αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος.

Ακαρπες οι έρευνες για δύο ναυαγούς ανοιχτά της Χαλκιδικής.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό των δύο μελών του ιστιοφόρου τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά του Μαρμαρά Χαλκιδικής. Οι Χαρίδημος Αλεξανδρίδης και Αντώνης Πιτάνιας, ξεκίνησαν από το Πόρτο Κουφό, κοντά στον Μαρμαρά με προορισμό την Αλόνησο. Το σκάφος ενώ έπλεε 20 ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ οριστικοποίησε την εισήγηση για το 5ο συνέδριο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ οριστικοποίησε την εισήγηση που θα κάνει ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή, για την προκήρυξη του 5ου συνεδρίου του κινήματος, που προσδιορίζεται για την προσεχή άνοιξη. Το συνέδρια θα κινηθεί σε τρείς βασικούς άξονες, δηλαδή στην ιδεολογική φυσιογνωμία, στις απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ στα σύγχρονα προβλήματα και στις αλλαγές του καταστατικού.Οπως ανακοινώθηκε το Σάββατο σταματά η εγγραφή των νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Συνάντηση Τσοχατζόπουλου με τον Βρετανό ομολογό του για Κυπριακό.

Την εκτίμηση ότι η εγκατάσταση Ες-300 δεν θα προσθέσουν τίποτα στην ασφάλεια της Κύπρου, ενώ αντίθετα ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή, διατύπωσε ο Βρετανός υπουργός άμυνας, μετά τη συνάντηση του με Ακη Τσοχατζόπουλο. Παράλληλα προσφέρθηκε η χώρα του να επιτηρεί την απαγόρευση των πτήσεων πάνω από την Κύπρο. Οποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να αντιμετωπίσει την ένταση, θα πρέπει να υποστηρίξει την ιδέα για πλήρη αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου, απάντησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στους ρυθμούς των Ρόλινγκ Στόουνς η Αθήνα.

Στους ρυθμούς των Ρόλινγκ Στόουνς κτυπά η καρδιά της Αθήνας απόψε, καθώς δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας, παρακολούθησαν στο ΟΑΚΑ, το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς, όπως χαρακτηρίσθηκε η συναυλία των γερόλυκων της ροκ. Ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του κατάφεραν να ενώσουν τους 18αρηδες και τους πενηντάρηδες, μεταξύ των οποίων και αρκετούς εκπροσώπους της πολιτικής, όχι όμως και τον πρωθυπουργό, ο οποίος ανέβαλε τη μεταβασή του στη συναυλία. Ωστόσο, μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε στη συναυλία από άνδρες του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που έκαναν κατά την προέλευση του κοινού στο ΟΑΚΑ. Διαπιστώθηκαν περίπου 10.000 πλαστά εισιτήρια που είχε εκδώσει η εταιρία που είχε αναλάβει τη διοργάνωση της συναυλίας.

Φωτιά απείλησε οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της Πάτρας.

Ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο απειλήθηκε να καταστραφεί, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εστιατόριο στο κέντρο της Πάτρας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς το εστιατόριο, ένα τουριστικό γραφείο και ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη επί τρείς ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και έτσι δεν επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια.

Στην Αθήνα αύριο ο κοινοτικός επίτροπος Νιλ Κίνοκ.

Στην Αθήνα φτάνει αύριο ο κοινοτικός επίτροπος Νιλ Κίνοκ αρμόδιος για θέματα Μεταφορών. Ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και θα έχει συνομιλίες με τους υπουργούς μεταφορών και ναυτιλίας και θα επισκεφθεί τον νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα. Στην Αθήνα όμως βρίσκεται και ο διευθυντής του Εφ Μπι Αϊ Λούις Φρί, ο οποίος θα έχει συνομιλίες για θέματα που αφορούν τα ναρκωτικά, τη δίωξη του κοινού εγκλήματος και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κομμάτια της προσπαθεί να μαζέψει η ΑΕΚ μετά το χθεσινό στραπάτσο του Αρνεμ, όπου έχασε από μία μέτρια Βίτεσε με 3-0, αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ότι ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, έχοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μαλαδένη και δύο δοκάρια, με τον Μαλαδένη και τον Νικολαϊδη. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο μία ολιγωρία του Καλλιτζάκη και απανωτά λάθη έφερε την Ενωση να χάνει με 2-0 μέσα σε τρία λεπτά, να πελαγοδρομεί χωρίς καμία βοήθεια από τον πάγκο και να δείχνει για μία ακόμα φορά ανέτοιμη να ανταπεξέλθει σε μία δυσκολία, ενώ παρατηρήθηκε και μία αφύσικη κόπωση σχεδόν σε όλους τους παίχτες... Ηδη το ενδεχόμενο επιστροφής του Μελισανίδη στην προεδρία πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ενώ απ'ότι φαίνεται και ο Στεπάνοβιτς μετράει μέρες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την... κάτω βόλτα πήρε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών στην παγκόσμια κατάταξη, που ανακοινώνει κάθε μήνα η FIFA. H εθνική μας έχασε 15 θέσεις σε σχέση με την κατάταξη του Αυγούστου και από την 51η θέση βρίσκεται τώρα στην 66η με 40.38 βαθμούς. Εξάλλου η ομάδα της Κύπρου βρίσκεται στην 74η θέση με 38.27 βαθμούς, ενώ στην πρώτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται η ομάδα της Βραζιλίας με 73.67.

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Πανιωνίου για τον αυριανό αγώνα με τη φινλανδική Χάκα, στο πλαίσιο του κυπέλλου κυπελλούχων. Ο Αγγλος προπονητής της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Ρόνι Γουίλαν, υποστήριξε ότι η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει και πως θα είναι ευχαριστημένος με σκορ 2- 0. Ακόμη τόνισε όπτι η ομάδα του αν παίξει όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Τα προβλήματα και αγωνιστικά αδιέξοδα της ομάδας του δημοσιοποίησε με σημερινές δηλώσεις του ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αγγελος Αναστασιάδης, λίγες μέρες πριν τον καθοριστικό αγώνα της ομάδας του προς τον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα. "Εχουμε προβλήματα και οι παίκτες μου είναι εξαντλημένοι από την εντατική προετοιμασία. Στην Καβάλα η ομάδα άντεξε 30 μόνο λεπτά. Την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποδώσουμε καλά για 70 λεπτά. Δεν μπορώ να πω τι φταίει και ποιός αλλά οι παίκτες μου είναι καμμένοι".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,97, γαλλικό φράγκο προς 51,86, λίρα Αγγλίας προς 494,40, ελβετικό φράγκο προς 210,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,60, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,19, τη λίρα Κύπρου προς 588,01 και την ECU προς 341,77 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει πάνω απο τα επίπεδα των 2.200 μονάδων. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 2.222,84 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 1,10%. Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σήμερα σε μετοχές των Κατασκευών καθώς και σε μετοχές των Βιομηχανιών, μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και έφθασε τα 38,6 δισ. δρχ. Με άνοδο 1,25%, έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος αύριο ο καιρός αλλά το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανό να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 30 και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 29 και 12 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 September 1998 - 18:00:16 UTC