Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εμμεση η πίεση στη δραχμή δήλωσε η κυβέρνηση.
- Η κρίση στη Ρωσία επηρέασε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών.
- Δεν υπάρχει απόφαση αναβολής εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο.
- Συνεδριάζουν Κυβερνητική Επιτροπή - Πολιτική Γραμματεία ΠΑΣΟΚ.
- Την άλλη εβδομάδα οι βάσεις υποψηφίων για ΑΕΙ - ΤΕΙ.
- Σώοι 9 ναυτικοί σε σκάφος που εκδηλώθηκε φωτιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κληρώθηκαν οι όμιλοι που θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο τσάμπιονς λίνγκ.
- Οι πιθανότητες να βρει η ΑΕΚ εύκολο αντίπαλο στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είναι μοιρασμένες.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-75 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο του αγώνα για το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμεση η πίεση στη δραχμή δήλωσε η κυβέρνηση.

Αντιμετωπίζονται επαρκώς τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στην ελληνική οικονομία εξαιτίας των αρνητικών εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε επίσης ότι η δραχμή και η ελληνική οικονομία, εμφανίζουν αξιοσημείωτες αντοχές και απέδωσε τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας στην οικονομική κρίση της Ρωσίας και της ΝΑ Ασίας. Εμεση χαρακτήρισε την πίεση στη δραχμή ο κ. Παπαντωνίου. Επικρίσεις διατυπώθηκαν απο την αντιπολίτευση.

Η κρίση στη Ρωσία επηρέασε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αγνωστο παραμένει ποιά θα είναι η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία, το οποίο χθες παρουσίασε ελεύθερη πτώση κατά 7,7%. Στην αγορά συναλλάγματος η δραχμή δεν δέχθηκε τελικά πιέσεις, καθώς παρατηρήθηκε μικρή εκροή συναλλάγματος, περίπου 240 εκατομ. δολαρίων. Κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, ώστε με τις κινήσεις τους να συμβάλουν στην ομαλοποίηση της αγοράς αντιμετωπίζοντας τη διεθνή χρηματιστηριακή κρίση.

Δεν υπάρχει απόφαση αναβολής εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο.

Η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου είναι θεμελιώδες δικαίωμα της κυβέρνησης της Λευκωσίας και χρέος της Ελλάδος, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη χθεσινή μακρά σύσκεψη, που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη. Οι δύο ηγέτες δήλωσαν κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει καμμία απόφαση για αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο". Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος Κληρίδης για τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Κυπρου θα αντιμετωπιστεί απο κοινού.

Συνεδριάζουν Κυβερνητική Επιτροπή - Πολιτική Γραμματεία ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει πριν το μεσημέρι υπο τον κ. Σημίτη η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για τη νέα περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί και ο τρόπος, που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης χειρίστηκε την πώληση της Ιονικής, καθώς διατυπώθηκαν χθες αντιρρήσεις στη συνεδρίαση του ΕΓ. Ο κ. Σημίτης εισηγήθηκε τη διεξαγωγή του 5ου συνεδρίου στο διάστημα μεταξύ 18-21 Μαρτίου 1999. Η τελική απόφαση θα παρθεί στη συνεδρίαση της ΚΕ στις 18-19 Σεπτεμβρίου

Την άλλη εβδομάδα οι βάσεις υποψηφίων για ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία για τη νέα χρονιά. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις αρχές της προσεχούς εβδομάδος θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα περίπου 9.500 εκπαιδευτικών που διορίζονται.

Σώοι 9 ναυτικοί σε σκάφος που εκδηλώθηκε φωτιά.

Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο μηχανοστάσιο του υπο κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου "Λέϊντι Μαρία Τ", το οποίο φορτωμένο με 3300 τόνους νιτρική αμμωνία και 9μελές πλήρωμα απο 4 Ελληνες και 5 αλλοδαπούς, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μεθάνων και Πόρου. Παραπλέοντα σκάφη παρέλαβαν τους 7 απο τους 9 ναυτικούς και στο σκάφος έμειναν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος. Η φωτιά σβήστηκε με ίδια μέσα του πλοίου και με τη βοήθεια πυροσβεστικού πλοιαρίου και ναυαγοσωστικού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κληρώθηκαν οι όμιλοι που θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο τσάμπιονς λίνγκ.

Ο Αγιαξ, η Πόρτο και η Κρόασια του Ζάγκρεμπ θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, μετά από κλήρωση που έγινε στο Μόντε Κάρλο, ενώ αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τις Λάνς, Αρσεναλ και Δυναμό Κιέβου. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον Α' Ομιλο και ο Παναθηναϊκός στον Ε'.Στα ``στρατόπεδα`` των δύο εκπροσώπων μας στο τσάμπιονς λιγκ, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για μία επιτυχημένη πορεία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασσυλογική διοργάνωση.

Οι πιθανότητες να βρει η ΑΕΚ εύκολο αντίπαλο στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είναι μοιρασμένες.

Οι πιθανότητες να βρει η ΑΕΚ εύκολο αντίπαλο στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, είναι μοιρασμένες. Κι' αυτό γιατί μετά τον καταρτισμό των ομίλων από την UEFA, η ελληνική ομάδα που τοποθετήθηκε επικεφαλής στον 8ο όμιλο, μαζί με την Μπρυζ, θα μπει στην κληρωτίδα μαζί με δύο θεωρητικά δύσκολους αντιπάλους και τέσσερις πιό ``βατές`` ομάδες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-75 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο του αγώνα για το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 84-75 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον πρώτο του αγώνα για το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου.Πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων και αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Αριαν Κόμαζετς που πέτυχε 24 πόντους,ενώ από την ΤΣΣΚΑ ξεχώρισε ο βετεράνος Βαλερί Τιχονένκο με 17 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 317,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175, 54, γαλλικό φράγκο 52,40, λίρα Αγγλίας 522,70, ελβετικό φράγκο προς 211,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,11, τη λίρα Κύπρου προς 598,80 και την ECU προς 347 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ζέστη και η υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ο οποίος αρχικά θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία, ενδέχεται να σημειωθούν βροχές η καταιγίδες. Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 32, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 35 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 21 με 35 βαθμούς. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 20 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 28 August 1998 - 7:00:08 UTC