Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καίγονται δάση στη Καρύταινα Αρκαδίας και βόρεια Κέρκυρα.
- Υπερήλικες χτύπησαν οι υψηλές θερμοκρασίες.
- Πολύνεκρο σε τροχαία το τριήμερο.
- Μειωμένες τιμές σε τρόφιμα.
- Πιάστηκε ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με 11 πιστόλια.
- Εγκατάλειψη νεογέννητου κοριτσιού απο Αλβανούς.
- Σώθηκε με τραύματα σε πτώση απο τον 5-ο όροφο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τέταρτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας.
- Ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με τις ΗΠΑ, ήταν ο τελευταίος του Παναγιώτη Φασούλα με το ελληνικό συγκρότημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καίγονται δάση στη Καρύταινα Αρκαδίας και βόρεια Κέρκυρα.

Μαίνονται οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν χθες στην Καρύταινα Αρκαδίας και στη Στρινίλα στη βόρεια Κέρκυρα, όπου καίγονται δασώδεις εκτάσεις. Υπο έλεγχο οι φωτιές στο Δερβενάκι Αιγίου, στον Αγιο Γεώργιο Μεσσολογγίου και στην Κατάρα Καλαμπάκας. Απολογείται στον ανακριτή ο 49χρονος Γάλλος, Αλέν Ντε Φρεμόν, κατηγορούμενος για εμπρησμό σε δάσος στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Αντώνης Σταματάκης, 25 ετών, που συνελήφθη ως ύποπτος εμπρησμού για φωτιά, που ξέσπασε σε σκουπιδότοπο στα Λάγυνα Θεσσαλονίκης.

Υπερήλικες χτύπησαν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Θανατηφόρες για τους υπερήλικες οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο. Ως τελευταία θύματα της ζέστης στην πρωτεύουσα ήταν ο 70χρονος Κωνσταντίνος Σακελαρόπουλος και η συνομήλικη σύζυγός του, που βρέθηκαν νεκροί στη Νέα Ιωνία. Στη Θεσσαλονίκη τους 24 έφτασαν οι ηλικιωμένοι θύματα του καύσωνα. Στην Κύπρο 35 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον πρωτοφανή καύσωνα, που πλήττει το νησί.

Πολύνεκρο σε τροχαία το τριήμερο.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο στη διάρκεια του τριημέρου. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τροχαίας 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 339 τραυματίστηκαν σε 262 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα δυστυχήματα καταγράφηκαν στο επαρχιακό δίκτυο.

Μειωμένες τιμές σε τρόφιμα.

Αρχίζουν απο σήμερα στην αγορά οι πρώτες μειώσεις τιμών σε μια σειρά προϊόντων διατροφής σε ποσοστά, που κυμαίνονται απο 5 εως 10%. Η απόφαση αυτή επιτεύχθηκε μετά απο συμφωνία της κυβέρνησης και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει οτι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και θα αφορά περισσότερα είδη διατροφής.

Πιάστηκε ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων με 11 πιστόλια.

Συνελήφθησαν στην Αθήνα ο Γιώργος Παρίσης, 44 ετών, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν 11 πιστόλια και 3.000 σφαίρες και ο Ανδρέας Πλαστουργός, 47 ετών, πρώην εμπορος οπλων, γιατί οπως είπε στην αστυνομία ο Παρίσης είχε αγοράσει απο αυτόν τα πιστόλια και τις σφαίρες. Απο την προανάκριση των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί δεν εχουν κατορθώσει να αποσπάσουν συγκεκριμένα στοιχεία για την προέλευση των πιστολιών και για τις σφαίρες και οι ερευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Εγκατάλειψη νεογέννητου κοριτσιού απο Αλβανούς.

Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγούνται ο Αλβανός Ναμίκ Φαρία και η σύζυγός του Λιλιάνα, γονείς του νεογέννητου κοριτσιού, που βρέθηκε εγκαταλειμένο το Σάββατο από περαστικούς στη θέση Βροχοτά της κοινότητας Τραχύλας Μεσσηνίας. Οι γονείς ομολόγησαν την πράξη τους χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους, που τους οδήγησαν σ' αυτήν. Το μωρό, που είναι υγιέστατο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πάτρας για προληπτικούς λόγους.

Σώθηκε με τραύματα σε πτώση απο τον 5-ο όροφο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον νοσοκομείο "Αγιος Παύλος" Θεσσαλονίκης ο 36χρονος Γεωργιανός, Ρέτζο Μαξίμοφ, που έπεσε στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας και απλώς τραυματίσθηκε. Ο 36χρονος έχασε τις αισθήσεις του λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, που είχε κάνει και ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, όπου έμενε στην οδό Στουρνάρα 3 της Ανω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη, έπεσε στο κενό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας. Η ελληνική ομάδα γνώρισε την συντριβή από τις ΗΠΑ με 84-61, στον ``μικρό τελικό`` της διοργάνωσης και δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Παγκόσμια πρωταθλήτρια μπάσκετ αναδείχθηκε η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Σ'έναν συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ οι ''πλάβι'' επικράτησαν της Ρωσίας και ανακηρύχθηκαν ``αυτοκράτορες`` του 13ου παγκοσμίου πρωταθλήματος. Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ. Αλλά και ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς απηύθυνε δημόσια τα συγχαρητήρια του στους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας του γιά την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με τις ΗΠΑ, ήταν ο τελευταίος του Παναγιώτη Φασούλα με το ελληνικό συγκρότημα.

Ο αγώνας της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με τις ΗΠΑ, ήταν ο τελευταίος του Παναγιώτη Φασούλα με το ελληνικό συγκρότημα. Ο ``Πάνι`` έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική μας 27/10/81, στο παιχνίδι με την Ουγγαρία και με τις ΗΠΑ συμπλήρωσε 243 συμμετοχές στα 17 χρόνια καριέρας με την ``επίσημη αγαπημένη`` των Ελλήνων φιλάθλων. Ο Φασούλας σημείωσε 2.384 πόντους,πήρε μέρος σε 6 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 3 παγκόσμια και 1 τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,35, το γαλλικό φράγκο προς 50,21, τη λίρα Αγγλίας προς 487,44, το ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 331,89δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 20 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βόρειους ως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 24 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 22 με 34 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 10 August 1998 - 6:00:08 UTC