Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα φωτιά στο Δερβενάκι Αιγίου. Σε εξέλιξη πυρκαϊές στην Κατάρα Καλαμπάκας και στην Καρύταινα Αρκαδίας.
- Στο επαρχιακό δίκτυο τα περισσότερα από τα 222 τροχαία δυστυχήματα του Σαββατοκύριακου.
- Αυξημένοι θάνατοι ηλικιωμένων από τον καύσωνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.
- Μνημόσυνο στην Μεγαλόνησο για τα δύο χρόνια από τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού.
- Νεκρός από παθολογικά αίτια κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού.
- Σε νέες ιδέες της Ουάσινγκτον για το Κυπριακό αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα.
- Μειώνονται από αύριο οι τιμές ορισμένων προϊόντων διατροφής στα σούπερ- μάρκετ.
- Σύλληψη αρχαιοκαπήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Καλαθοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα φωτιά στο Δερβενάκι Αιγίου. Σε εξέλιξη πυρκαϊές στην Κατάρα Καλαμπάκας και στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Δερβενάκι Αιγίου. Δεκάδες πυροσβέστες συνεπικουρούμενοι από δέκα οχήματα και δύο αεροσκάφη προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Σε εξέλιξη είναι επίσης και οι φωτιές στην Κατάρα Καλαμπάκας και στην Καρύταινα Αρκαδίας. Αναζωπυρώσεις σημειώνονται και σε χαράδρες των θέσεων Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σύλλα στο Μεσολόγγι. Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και τις Μηλιές και Καληδόνη Ηλείας. Στην Πεντέλη συνεχίζεται το έργο της καταγραφής των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν οι πρόσφατες φωτιές. Αύριο, απολογείται ο 49χρονος Γάλλος κτηματομεσίτης, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό δασικής περιοχής στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Αύριο επίσης, αποφασίζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χίου αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο Γιάννης Κασάπας ο οποίος πυροβόλησε την περασμένη Κυριακή εναντίον περιπόλου πυροσβεστών στο νησί. Σημειώνεται ότι ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο επαρχιακό δίκτυο τα περισσότερα από τα 222 τροχαία δυστυχήματα του Σαββατοκύριακου.

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος και αυτό το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 283 τραυματίστηκαν σε 222 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή έως σήμερα το μεσημέρι σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα δυστυχήματα καταγράφηκαν στο επαρχιακό δίκτυο.

Αυξημένοι θάνατοι ηλικιωμένων από τον καύσωνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο θανάτων ηλικιωμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των υψηλών θερμοκρασίων των τελευταίων ημερών. Ως τελευταία θύματα της ζέστης καταγράφονται ο 70χρονος Κωνσταντίνος Σακελαρόπουλος και η συνομήλικη σύζυγός του, που βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία, στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη τρεις ακόμη ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας σε 24 τον αριθμό των θυμάτων από τον καύσωνα. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Κύπρο, όπου 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον πρωτοφανή καύσωνα. Η Μεγαλόνησος αντιμετωπίζει ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι τα αποθέματα νερού στα φράγματα θα εξαντληθούν πλήρως ως το τέλος του χρόνου. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η εγκατάσταση δύο κινητών μονάδων αφαλάτωσης.

Μνημόσυνο στην Μεγαλόνησο για τα δύο χρόνια από τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού.

Μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί στο Παραλίμνι της Κύπρου για τους δύο αγωνιστές Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τον Αύγουστο του 1996 απο τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής. Στο μεταξύ, ο υπουργός 'Αμυνας της Κύπρου Γιαννάκη Ομήρου τόνισε ότι το δικαίωμα της άμυνας της Κύπρου είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι όσοι προσδοκούν ότι η Κύπρος θα απεμπολίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα πλανώνται πλάνην οικτρά.

Νεκρός από παθολογικά αίτια κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Νεκρός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού ο 54χρονος Νίκος Ρούσος, ο οποίος είχε φυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες για χρέη στο ΤΕΒΕ. Οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σε νέες ιδέες της Ουάσινγκτον για το Κυπριακό αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Υπάρχουν ορισμένες νέες αμερικανικές ιδέες για το Κυπριακό και επ' αυτών γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, δηλώνει με συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα. Πάντως ο κ.Μπερνς δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα του μορατόριουμ των πτήσεων και των εγγυήσεων που ζητεί η Λευκωσία, ενώ επανέλαβε τη θέση της Ουάσιγκτον για μια διζωνική, δικοινοτική και ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο.

Μειώνονται από αύριο οι τιμές ορισμένων προϊόντων διατροφής στα σούπερ- μάρκετ.

Αρχίζουν από αύριο οι πρώτες μειώσεις τιμών σε μια σειρά προϊόντων διατροφής, και σε ποσοστά που κυμαίνονται από 5 εως 10%. Οι μειώσεις επιτεύχθηκαν μετά από συμφωνία της κυβέρνησης και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει οτι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες και θα αφορά περισσότερα είδη διατροφής.

Σύλληψη αρχαιοκαπήλων.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο δύο Ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από λιμενικούς, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 12 κομμάτια πήλινων αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή νότια του Κάστρου της Μονεμβασιάς. Προανάκριση διενεργούν αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι δύο Ιταλοί είναι μέλη σπείρας αρχαιοκαπήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Καλαθοσφαίρισης.

Την 4η θέση κατέκτησε τελικά η εθνική μας ομάδα καλαθοσφαίρισης στο 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς, στο "μικρό τελικό" της διοργάνωσης έχασε στο ΟΑΚΑ με 84-61 από την αντίστοιχη των ΗΠΑ, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στο τελικό αναμετρώνται οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Γιουγκοσλαβίας.

Ο σημερινός αγώνας της εθνικής Ελλαδας απέναντι στην ομάδα των ΗΠΑ ήταν ο τελευταίος του Παναγιώτη Φασούλα. Ο "Πάνι" έπαιξε για πρώτη φορά με τα "γαλανόλευκα" χρώματα στις 27 Οκτωβρίου 1981 στο παιχνίδι με την Ουγγαρία (76-64) και σήμερα συμπλήρωσε 243 συμμετοχές στα 17 χρόνια της σταδιοδρομίας του στην εθνική.

"'Αγριες διαθέσεις" έδειξε ο Βασίλης Μπορμπόκης κατά την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας στην Αγγλία. Ο μέσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σημείωσε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 45ο λεπτό της συνάντησης με την Σουίντον, δίνοντας το προβάδισμα με 2-0 στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε προηγηθεί στο 9' με τέρμα του Στιούαρτ. Οι "Λεπίδες" επικράτησαν τελικά με 2-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,51 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,35, το γαλλικό φράγκο προς 50,21, τη λίρα Αγγλίας προς 487,44, το ελβετικό φράγκο προς 199,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 204,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 331,89δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός, αύριο Κυριακή, σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 20 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 24 έως 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 9 August 1998 - 18:00:09 UTC