Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ για το Κυπριακό
- Συνεργασία Σημίτη-Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας
- Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Θεόδωρου Πάγκαλου στα Τίρανα
- Αυξημένες κατά 15% θα είναι φέτος οι αφίξεις τουριστών
- Ανοδο παρουσίασε η ανεργία τον Ιούνιο
- Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αίγιο, Αρτα και Κασσάνδρα
- Σήμερα στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ οι δύο βουλευτές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε την Πολωνία.
- Επίδοση Ξάνθου στους αγώνες "Καλής Θέλησης".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ για το Κυπριακό

Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ για την εκτόνωση της έντασης στην Κύπρο και τη μείωση των εξοπλισμών, με τη σύμφωνη γνώμη και της τρόικας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Χθές ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ επανέλαβε τις απειλές του για δυναμική απάντηση της Τουρκίας στην περίπτωση που εγκατασταθούν οι S-300.Επίσης δήλωσε οτι η ένταξη της Κύπρου μπορεί να γίνει μόνο μετά την επίλυση του προβλήματος και την ταυτόχρονη είσοδο της Τουρκίας.Οι δηλώσεις Γιλμάζ προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συνεργασία Σημίτη-Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας

Τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας θα καθορίσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την ομιλία του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.Ο κ. Σημίτης είχε χθές συνεργασία με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας, το βαθμό υλοποίηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και την εκτέλεση του προπολογισμού.Ο πρωθυπουργός στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη και στις 7 το απόγευμα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης Θεόδωρου Πάγκαλου στα Τίρανα

Το υψηλό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας και η κοινή επιθυμία για μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών στην Αλβανία διαπιστώθηκε στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Θεόδωρου Πάγκαλου και Πασκάλ Μίλο χθές στα Τίρανα.Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν,όπως αναμένετο,το Κοσσυφοπέδιο.Ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε οτι η Ελλάδα προ τετραετίας είχε θέσει το θέμα στην ΕΕ. Ζήτησε αύξηση των διεθνών παρατηρητών στο Κόσοβο,να σταματήσουν οι μάχες και να υπάρξει ένας ανοιχτός διάλογος για την εξεύρεση λύσης.

Αυξημένες κατά 15% θα είναι φέτος οι αφίξεις τουριστών

Ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι η κυβέρνηση για τη φετινή τουριστική χρονιά.Η αρμόδια υπουργός Βάσω Παπανδρέου δήλωσε χθές οτι οι αφίξεις φέτος θα είναι τελικά περίπου 15% περισσότερες από το 1997. Στη Βουλή αρχίζει σήμερα η συζήτηση του τουριστικού νομοσχεδίου.Οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ απο χθές πραγματοποιούν τριήμερη απεργία ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Η κυρία Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η αναδιάρθωση του ΕΟΤ θα προχωρήσει έστω και μετ' εμποδίων, έστω και αν χρειασθεί "να αλλάξουν κάποιες συνήθειες".

Ανοδο παρουσίασε η ανεργία τον Ιούνιο

Σημαντική άνοδο παρουσίασε το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο, αγγίζοντας το 9,8% ,σχεδόν τρείς μονάδες (2,86) πάνω απο τον Ιούνιο το 1997. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Κώστας Ευστράτογλου θεωρεί οτι η αύξηση της εγγεγραμμένης ανεργίας "οφείλεται στην προσέλκυση και καταγραφή των ήδη υφισταμένων ανέργων στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ", αφού απαιτείται εγγραφή τους ως ανέργων προκειμένου να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης ή να προσληφθούν σε επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης.

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αίγιο, Αρτα και Κασσάνδρα

Τρείς πυρκαγιές στο Αίγιο κοντά στα χωριά Σέλισα, Αχλαδιά και Κερύνεια,στην κοινότητα Αμμότοπος Αρτας και στο Πευκοχώρι της Κασσάνδρας,είναι σε εξέλιξη κατακαίοντας εκατοντάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας ζήτησε απο τους ομολόγους του της ΕΕ μεγαλύτερη και περισσότερο αποτελεσματική κοινοτική χρηματοδότηση για να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά δάση από τις πυρκαγιές.

Σήμερα στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ οι δύο βουλευτές

Στο Συμβούλιο Δεοντολογίας της ΝΔ έχουν κληθεί να προσέλθουν στις 5.30 το απόγευμα οι βουλευτές Γιακουμάτος και Γιοβανούδας, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους.Συγκεκριμένα ο πρώτος για τις απειλές ότι θα πυροβολήσει μέσα στη βουλή τον υπουργό δημόσιας τάξης, επειδή μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του και ο δεύτερος για τον ξυλοδαρμό της 25χρονης φοιτήτριας Μαρίας Καταβάτη, η οποία έχει υποβάλει εναντίον του μήνυση. Η φοιτήτρια βγήκε από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά τον ξυλοδαρμό της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ νίκησε την Πολωνία.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο τουρνουά Ακρόπολις, που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε άνετα με 88-39 (ημ. 43-17) την Πολωνία και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Αθήνας. Σήμερα (21:00), η εθνική μας αντιμετωπίζει τους επίλεκτους του NCAA. Ο νικητής του αγώνα θα κατακτήσει και την πρώτη θέση στο ``Ακρόπολις``.

Επίδοση Ξάνθου στους αγώνες "Καλής Θέλησης".

Την τρίτη θέση με 6 μέτρα 84 εκατοστά κατέκτησε η πρωταθλήτριά μας του μήκους, Νίκη Ξάνθου στην πρεμιέρα των αγώνων ``Καλής Θέλησης`` που διεξάγονται στη Νέα Υόρκη. Η επίδοση της ελληνίδας αθλήτριας είναι η καλύτερη φέτος στην Ελλάδα. Η Ξάνθου μπορούσε να καταλάβει ακόμη ψηλότερη θέση στη Νέα Υόρκη, αφού χαρατηριστικό είναι ότι έχασε το ασημένιο μετάλλιο για έναν πόντο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,10 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,49, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 493,39, ελβετικό φράγκο προς 199,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,16, τη λίρα Κύπρου προς 574,91 και την ECU προς 332,54 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με ανέμους βόρειους,στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριους και στα ανατολικά ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα κυμανθεί 18 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό θα έχει η Αττική, με ανέμους ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 22 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ανέμους ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία 20 με 32 βαθμούς.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 July 1998 - 7:00:07 UTC