Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ολυμπιακή.
- Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης.
- Κομπίνα δισεκατομμυρίων αποκάλυψε η ασφάλεια Αττικής.
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας από την έκρηξη στα Πατήσια.
- Ο πληθωρισμός και η πώληση τραπεζών απασχολεί τον Γ.Παπαντωνίου.
- Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για απαλλαγή εμπόρων ναρκωτικών.
- Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης ζήτησε ο Κωνσταντόπουλος.
- Νέο κρούσμα εγκατάλειψης θύματος τροχαίου.
- Ομιλία Τσοχατζόπουλου σε Ελληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ολυμπιακή.

Συνεχίστηκαν τα προβλήματα στις πτήσεις εσωτερικού της Ολυμπιακής μετά την αιφνίδια απόφαση των πιλότων να ακολουθήσουν τις εντολές του Γιουροκοντρόλ, που ελέγχει την εναέρια κυκλοφορία από τις Βρυξέλλες για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, κατηγόρησε τους πιλότους οτι με τις ενέργειες τους πλήττουν τον τουρισμό της χώρας, και οδηγούν σε καταστροφή την Ολυμπιακή.

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης.

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Μπόρις Γιέλτσιν, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο και τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η Κύπρος δεν ξεχνά τι συνέβη το 1974 και λαμβάνει τα μέτρα της,γιά να μην υπάρξει επανάληψη, δήλωσε ο κ. Κληρίδης, με αφορμή τις νέες προκλητικές δηλώσεις Γιλμάζ ότι η Τουρκία μπορεί να επαναλάβει το 1974.

Κομπίνα δισεκατομμυρίων αποκάλυψε η ασφάλεια Αττικής.

Κομπίνα δεκάδων δισ δρχ αποκάλυψε η ασφάλεια Αττικής. Εγκέφαλος είναι ο 56χρονος Γεράσιμος Θεοτοκάτος, ο οποίος κατέθεσε στην Εθνική Τράπεζα πλαστή επιταγή ύψους 1,5 δισ δρχ και στη συνέχεια προσπάθησε μέσω της Ιονικής Τράπεζας Καλλιθέας Χαλκιδικής να πιστώσει λογαριασμό με το αστρονομικό ποσό των 67 δις δρχ με έγγραφα που προέρχονταν από την ίδια την Τράπεζα. Ο Θεοτοκάτος συνελήφθη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής και διευθυντικών στελεχών του υποκαταστήματος της Ιονικής Τράπεζας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας από την έκρηξη στα Πατήσια.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο Γιώργος Χαρίσης, που τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν υποχώρησε η πλάκα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας στα Ανω Πατήσια που διέμενε, από ισχυρότατη έκρηξη φιάλης υγραερίου σε κοσηματοπωλείο, στο ισόγειο. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο νοσοκομείο η συζυγός του και ο γιός του. Ολόκληρη η πολυκατοικία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο πληθωρισμός και η πώληση τραπεζών απασχολεί τον Γ.Παπαντωνίου.

Η πορεία της οικονομίας με αιχμή τα μέτρα για την πτώση του πληθωρισμού, και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με αφορμή την πώληση της Ιονικής και της Τραπέζης Κεντρικής Ελλάδος, θα εξεταστούν στη διάρκεια σύσκεψης, τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του Γιάννου Παπαντωνίου και τη συμμετοχή του διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου και κορυφαίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για απαλλαγή εμπόρων ναρκωτικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η δικαστική έρευνα, σχετικά με τα κυκλώματα που εκδίδουν ψευδείς βεβαιώσεις, βαφτίζοντας χρήστες εμπόρους ναρκωτικών, προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείρηση από το δικαστήριο. Ηδη η εισαγγελία έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται γιατροί, ιατροδικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι.

Την αποδοκιμασία της κυβέρνησης ζήτησε ο Κωνσταντόπουλος.

Την ανάγκη ενίσχυσης της εκλογικής δύναμης του Συνασπισμού για να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού. Ο κ.Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να αποδοκιμαστεί η σημερινή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις προοδευτικές τομές που απαιτούνται στην κοινωνία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχισμό και συντηρητική στροφή.

Νέο κρούσμα εγκατάλειψης θύματος τροχαίου.

Νέο κρούσμα εγκατάλειψης θύματος τροχαίου σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Θύμα είναι ο 65χρονος Συμεών Τέκας, τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα με το αυτοκινητό του και εγακτέλειψε στην άσφαλτο, ο Βασίλης Τσαλικλής, ο οποίος συνελήφθη δύο ώρες αργότερα και εναντίον του ασκήθηκε ήδη ποινική δίωξη.

Ομιλία Τσοχατζόπουλου σε Ελληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης.

Με ομιλία στην Πανομογενειακή Συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονας Νέας Υόρκης, ολοκλήρωσε την επισκεψή του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Ακης Τσοχατζόπουλος. Παρών στη συγκέντρωση και ο αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Σπυρίδων, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Ελληνα υπουργό για τη στήριξη των προσπαθειών της Ελλάδας, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε δυνατό τρόπο, από τον ομογενειακό ελληνισμό. Στην ομιλία του, ο κ.Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα, ενώ ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα της επισκεψής του στις ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την δεύτερη ήττα στο διεθνές τουρνουά που διεξάγεται στη Βρέμη, γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σε αγώνα της 2ης ημέρας, έχασε με 76-73 από την αντίστοιχη της Γαλλίας, η οποία στο ημίχρονο προηγήθηκε με 36-31. Πρώτος σκόρερ για την ελληνική ομάδα, ο Νίκος Οικονόμου που σημείωσε 28 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Παπανικολάου με 10.

Τα ``σφυρίγματα`` του Σέρβου διαιτητή Γιοβάνοβιτς, καταδίκασαν την εθνική μας ομάδα των εφήβων, σε ήττα με 89-88 από την αντίστοιχη της Ισπανίας, στο ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και φυσικά της αφαίρεσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το τρόπαιο στον αυριανό τελικό. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που την Κυριακή θα διεκδικήσει την τρίτη θέση στη διοργάνωση, αναδείχθηκε ο Διαμαντόπουλος με 34 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Παπαδόπουλος με 24.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρσία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 34 και στα νησιά 18 με 30 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 17 με 34 και 16 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 11 July 1998 - 18:00:08 UTC