Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 11/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σκληρή επίθεση Μαντέλη σε πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για τις χθεσινές πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις.
- Τρία άτομα τραυματίστηκαν απο ισχυρή έκρηξη σε χρυσοχοείο στα Πατήσια.
- Μαίνεται η πυρκαγιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου.
- Νέες απειλές της Αγκυρας για τους S-300.
- Μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας απο τουρκικά μαχητικά.
- Συνεχίζει την έρευνά του για τα διαπλεκόμενα ο Εισαγγελέας Γεράκης.
- Ανησυχούν οι ΗΠΑ για "17 Νοέμβρη" ενόψει Ολυμπιάδας.
- Αίρεται η ποινή του επιτιμίου της ακοινωνησίας για τους μητροπολίτες Αττικής και Θεσσαλιώτιδας.
- Θύμα ληστείας απο τρείς άγνωστους, έπεσε τα μεσάνυχτα στα Ανω Λιόσια, οδηγός ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σκληρή επίθεση Μαντέλη σε πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για τις χθεσινές πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Σφορδή επίθεση στους πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, για τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθές στις πτήσεις της εταιρίας. Ο κ. Μαντέλης κατηγόρησε τους χειριστές οτι με τις ενέργειες τους πλήττουν τον τουρισμό της χώρας, και οδηγούν σε καταστροφή την Ολυμπιακή. Χθες στο Δυτικό Αερολιμένα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, απο εξαγριωμένους πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την Ολυμπιακή.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν απο ισχυρή έκρηξη σε χρυσοχοείο στα Πατήσια.

Ισχυρή έκρηξη, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε τα ξημερώματα, σε ισόγειο όπου στεγάζεται χρυσοχείο, στην οδό Χαλεπά 57 στα Πατήσια. Απο την έκρηξη τραυματίστηκαν ο Γιώργος Χαρίσης, η σύζυγος του και ο γιός του, οι οποίοι διέμεναν στον Α' όροφο του οικήματος. Και οι τρείς διεκομίσθηκαν στο ΚΑΤ. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα της περιοχής και σε έξι αυτοκίνητα.

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Ζαχλωρίτικα Αιγίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθές στα Ζαχλωρίτικα του Αιγίου και η οποία έχει αποτεφρώσει μέχρι στιγμής περίπου 4 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, παίρνουν μέρος 14 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο αεροσκάφη.

Νέες απειλές της Αγκυρας για τους S-300.

Με ανάπτυξη πυραύλων στα κατεχόμενα σε περίπτωση εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο, απείλησε χθές ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθήνας που έκανε λόγο για φιλοπόλεμη διάθεση της Αγκυρας. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, που τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες στη Μόσχα με τον Μπόρις Γιέλτσιν, στην απαντητική του επιστολή προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, περιλαμβάνει και τρεις ολοκληρωμένες εναλλακτικές προτάσεις για την αναβολή ή ματαίωση της εγκατάστασης των S-300.

Μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας απο τουρκικά μαχητικά.

Στο μεταξύ σε νέες προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο προέβη χθες η Τουρκία. Εικοσιτέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου στη περιοχή μεταξύ Χίου, Λέσβου και Ψαρών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν απο ελληνικά αεροσκάφη. Σε 8 όμως περιπτώσεις οι Τούρκοι πιλότοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Συνεχίζει την έρευνά του για τα διαπλεκόμενα ο Εισαγγελέας Γεράκης.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ, Μιλτιάδης Εβερτ, κατέθεσε χθες στον Εισαγγελέα, Γιώργο Γεράκη, που διενεργεί έρευνα σε βάθος για τα "διαπλεκόμενα". Ο κ. Γεράκης μετέβη εκ νέου χθες και στην κρατική ασφάλεια όπου επισκέφθηκε το τμήμα ηθών και ζήτησε στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για τις παράνομες χορηγήσεις αδειών σε αλλοδαπούς.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για "17 Νοέμβρη" ενόψει Ολυμπιάδας.

Το θέμα της τρομοκρατίας και συγκεκριμένα η 25ετής δράση της οργάνωσης ``17 Νοέμβρη`` στην Ελλάδα απασχολεί τους Αμερικανούς, ιδιαίτερα τώρα ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις επαφές του Ελληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράστηκαν φόβοι ότι ένα πιθανό νέο χτύπημα της ``17 Νοέμβρη`` θα μπορούσε να έχει στόχο κάποια αμερικανική υπηρεσία ή πρόσωπο και ότι θα πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

Αίρεται η ποινή του επιτιμίου της ακοινωνησίας για τους μητροπολίτες Αττικής και Θεσσαλιώτιδας.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου αίρεται η ποινή του επιτιμίου της ακοινωνησίας που είχε επιβληθεί στους ιερωνυμικούς μητροπολίτες Αττικής Νικόδημο και Θεσσαλιώτιδας Κωνσταντίνο. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου.

Θύμα ληστείας απο τρείς άγνωστους, έπεσε τα μεσάνυχτα στα Ανω Λιόσια, οδηγός ταξί.

Θύμα ληστείας απο τρείς άγνωστους, έπεσε τα μεσάνυχτα στην οδό Αναπαύσεως στα Ανω Λιόσια, ο οδηγός ταξί Τράκας Γεώργιος 48 ετών. Οι δράστες αφού γροθοκόπησαν το θύμα, του αφαίρεσαν 40.000 δρχ. και το κινητό του τηλέφωνο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο παγκόσμιο κύπελο της Γαλλίας, αγωνίζονται απόψε στις 10, Ολλανδία-Κροατία. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1. Αύριο η Γαλλία αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ τη Βραζιλία, για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την ΕΤ-1.

Την ήττα με 85-75 γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών από την αντίστοιχη της Γερμανίας, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά που διεξάγεται στη Βρέμη. Η ελληνική ομάδα που προετοιμάζεται ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος το οποίο θα γίνει στην Αθήνα, βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 40-39.

Δεν χρειάστηκε να "ιδρώσει" η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, αφού σε ρυθμούς ρελαντί πήρε το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συντρίβοντας με 106-74 την αντίστοιχη της Βουλγαρίας. Η ελληνική ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν η κυρίαρχος του παιχνιδιού και γι` αυτό το λόγο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Αποστολίδης είχε την πολυτέλεια να δοκιμάσει όλους τους παίκτες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,54, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,37, ελβετικό φράγκο προς 199,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,70, τη λίρα Κύπρου προς 576,01 και την ECU προς 333,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θ'αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά του Αιγαίου 19 με 29 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα συννεφιάσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 11 July 1998 - 13:25:53 UTC