Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων, με το μάθημα της Εκθεσης.
- Χαμηλοί τόνοι απο κυβέρνηση για τηλεφώνημα Κλίντον.
- Δεν είχε τον χαρακτήρα άσκησης πίεσης δηλώνει ο Λευκός Οίκος.
- Με 5,4% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ.
- Αύριο η γενική συνέλευση μετόχων της Εμπορικής για πώληση Ιονικής.
- Ο διοικητής της Εθνικής προβλέπει πτώση επιτοκίων τέλη καλοκαιριού.
- Τη "Χρυσή Αυγή" υποπτεύεται η αστυνομία για ξυλοδαρμό φοιτητών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Ιταλία νίκησε με 3-0 το Καμερούν, σε αγώνα του Β' ομίλου, στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας.
- Εντυπωσιακή εμφάνιση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 200 μέτρων Ατο Μπόλντον, στο διεθνές μίτινγκ στίβου"Τσικλιτήρεια".
- Η ``Ντριμ Τιμ 4`` οριστικά δεν θα έρθει στη χώρα μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρεμιέρα αύριο των γενικών εξετάσεων, με το μάθημα της Εκθεσης.

Με το μάθημα της Εκθεσης για τις τρείς πρώτες δέσμες ξεκινούν αύριο οι γενικές εξετάσεις. Περισσότεροι απο 170.000 υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για 62.000 συνολικά θέσεις στα ΑΕΙ, στα ΤΕΙ και στις στρατιωτικές - αστυνομικές σχολές. Ο αριθμός των εισακτέων θα ειναι φέτος αυξημένος κατά 14% σε σχέση με πέρυσι. Κατά δέσμη οι υποψήφιοι είναι: στην πρώτη δέσμη 40.105, στη δεύτερη 10.735, στην τρίτη 27.757 και στην τέταρτη 63.206.

Χαμηλοί τόνοι απο κυβέρνηση για τηλεφώνημα Κλίντον.

Το χαρακτήρα φιλικής παραίνεσης και όχι άσκησης πίεσης ή παρέμβασης, είχε κατά τον υπουργό Τύπου, το τηλεφώνημα του προέδρου Κλίντον στον πρωθυπουργό στο Κάρντιφ. Τόνισε επίσης οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για ένταση στο Αιγαίο απο τη στάση της χώρας μας, στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας ΕΕ. Η χώρα βγήκε πιο ισχυρή από τη Σύνοδο Κορυφής στο Κάρντιφ, δήλωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός ενημερώνει σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Κάρντιφ.

Δεν είχε τον χαρακτήρα άσκησης πίεσης δηλώνει ο Λευκός Οίκος.

Κατόπιν επιθυμίας του Βρετανού πρωθυπουργού, έγινε το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον πρωθυπουργό, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά οτι είχε τον χαρακτήρα άσκησης πιέσεων στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ για το ρόλο της Τουρκίας στην ΕΕ, συζητήθηκε εν συντομία το θέμα των κονδυλίων της τελωνειακής ένωσης και όπως ειπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος Κλίντον έδειξε οτι αντιλαμβάνεται καλά πως αυτά τα κονδύλια έχουν παγώσει.

Με 5,4% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ.

Στο 5,4% έχει ανέλθει η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της ΜRB. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,1% απο 29,2% το Δεκέμβριο του 1997, το ΠΑΣΟΚ 23,7% απο 24,1%, το ΔΗΚΚΙ 6% απο 4,1%, το ΚΚΕ 5,7% απο 5,2% και ο ΣΥΝ 4,8% απο 5,1%. Πάντως, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται απο τους ψηφοφόρους ικανότερο απο τα άλλα κόμματα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα οικονομίας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να προασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα στην ΕΕ.

Αύριο η γενική συνέλευση μετόχων της Εμπορικής για πώληση Ιονικής.

Καθοριστική για την πώληση της Ιονικής είναι η αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας. Η πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στην Ιονική θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι αύριο. Μέχρι το μεσημέρι οι δικηγόροι των εργαζομένων και της Ιονικής θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στο δικαστήριο, όπου εξετάζονται οι αιτήσεις της διοίκησης της Ιονικής, που ζητεί να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο διοικητής της Εθνικής προβλέπει πτώση επιτοκίων τέλη καλοκαιριού.

Αποκλιμάκωση των επιτοκίων προς τα τέλη του καλοκαιριού, προέβλεψε από τα Χανιά, ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θόδωρος Καρατζάς. στο μεταξύ με τροπολογία, που κατέθεσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας σε νομοσχέδιο στη Βουλή, επιφέρονται φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισοδήματα από ομολογιακά δάνεια διάρκειας δύο ετών και άνω.

Τη "Χρυσή Αυγή" υποπτεύεται η αστυνομία για ξυλοδαρμό φοιτητών.

Κατηγορηματική ηταν η διάψευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης οτι πίσω απο τον άγριο ξυλοδαρμό των τριών φοιτητών το μεσημερί της Τρίτης, σε μικρή απόσταση από τα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κρύβονται αστυνομικοί. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, "φωτογραφίζει" ως υπαίτιους τους άγριου ξυλοδαρμού, οπαδούς της "Χρυσής Αυγής", δεδομένου ότι λίγα λεπτά πριν από το περιστατικό, σε αίθουσα του 6ου τριμελούς Πλημμελιοδικείου εκδικαζόταν υπόθεση σε βάρος 6 μελών της Χρυσής Αυγής για ξυλοδαρμό 5 μελών του ΣΕΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ιταλία νίκησε με 3-0 το Καμερούν, σε αγώνα του Β' ομίλου, στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας.

Με δύο γκολ του Κριστιάν Βιέρι και ένα του Λουϊτζι ντι Μπιάτζιο, η Ιταλία νίκησε με 3-0 το Καμερούν, σε αγώνα του Β' ομίλου, στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας.Για τον ίδιο όμιλο, για μία ακόμη φορά η τύχη ήταν με το μέρος της Αυστρίας,που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 1-1 τη Χιλή.

Εντυπωσιακή εμφάνιση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 200 μέτρων Ατο Μπόλντον, στο διεθνές μίτινγκ στίβου"Τσικλιτήρεια".

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Τσικλιτήρεια", που έγινε στο ΟΑΚΑ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μέτρων Ατο Μπόλντον. Ο σπρίντερ από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο πρώτευσε στα 100 μέτρα με 9 δευτερόλεπτα και 86 εκατοστά και ισοφάρισε την δική του καλύτερη επίδοση στον κόσμο. Ο Αλέξης Αλεξόπουλος ήταν δεύτερος στην α' σειρά των 100μ με 10.16, που αποτελεί τον καλύτερο φετινό χρόνο στην Ελλάδα.

Η ``Ντριμ Τιμ 4`` οριστικά δεν θα έρθει στη χώρα μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

Ονειρο ήταν και πάει. Η ``Ντριμ Τιμ 4`` οριστικά δεν θα έρθει στη χώρα μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα γίνει 29 Ιουλίου με 9 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία των ΗΠΑ. Αιτία της αποχής των άσων του ΝΒΑ, η μη αναπροσαρμογή των συμβολαίων και των όρων διαπραγμάτευσής τους από την ομοσπονδία της χώρας τους, η οποία στη μεγαλύτερη εφετινή μπασκετική διοργάνωση στον πλανήτη μας, θα ``κατεβάσει`` παίκτες από πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,42, γαλλικό φράγκο προς 51,42, λίρα Αγγλίας προς 512,67, ελβετικό φράγκο προς 207,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,50, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,97, τη λίρα Κύπρου προς 588,01 και την ECU προς 340,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυξανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 16 με 29,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 32 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει η Αττική .Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 32 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 20 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 June 1998 - 7:00:07 UTC