Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επεισόδια εκπαιδευτικών - αστυνομικών έξω απο τα εξεταστικά κέντρα.
- Καθοριστική η σημερινή μέρα για τη συνέχιση ή μη της απεργίας Ιονικής.
- Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ.
- Ικανοποίηση απο ΗΠΑ για την αποδοχή των ΜΟΕ.
- Αρχίζει σήμερα το 4ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
- Ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κ. Καραμηνά.
- Ο Δημήτρης Μπέης τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής, στην Αντερλεχτ.
- Η Ιταλία-Χιλή και Καμερούν-Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες σε αγώνες του Β' ομίλου, στο μουντιάλ της Γαλλίας.
- Στον πάγκο της ΑΕΚ θα κάθεται για τα τρια επόμενα χρόνια ο Γιώργος Καλαφατάκης.
- Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίκαελ Κοχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επεισόδια εκπαιδευτικών - αστυνομικών έξω απο τα εξεταστικά κέντρα.

Εν μέσω επεισοδίων και κλίματος έντασης διεξάγεται ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών στα σχολεία και στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι απο 40.000 αδιόριστοι δάσκαλοι και καθηγητές.Απο το πρωί έξω απο τα εξεταστικά κέντρα της Κοζάνης, του Αγρινίου, της Τούμπας,των Ιωαννίνων και ορισμένων της Αθήνας σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες εκπαιδευτικών που διαφωνούν με το διαγωνισμό και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Καθοριστική η σημερινή μέρα για τη συνέχιση ή μη της απεργίας Ιονικής.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των εργαζομένων της Ιονικής για τη συνέχιση ή όχι της πολυήμερης απεργίας στην Τράπεζα.Οι εργαζόμενοι στην Ιονική ζητούν γραπτή δέσμευση της διοίκησης της Εμπορικής οτι θα διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους σε οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας.Χθές η διοίκηση της Ιονικής προσέφυγε και πάλι στα δικαστήρια κατά της συνέχισης της απεργίας.Για σήμερα έχει κηρυχθεί 24ωρη απεργία σε όλες τις τράπεζες.

Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις για την υιοθέτηση στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Κάρντιφ, στις 15 και 16 του μηνός,μιας βελτιωμένης εκδοχής των συμπερασμάτων του Λουξεμβούργου αναφορικά με την Τουρκία και την υλοποίηση της χρηματοδοτικής συνεργασίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος.Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και το Κυπριακό θα συζητηθούν και στην αυριανή κατ'ιδίαν συνάντηση,που θα έχει στο Λονδίνο,ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ.

Ικανοποίηση απο ΗΠΑ για την αποδοχή των ΜΟΕ.

Την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την πρόσφατη αποδοχή από την Ελλάδα και την Τουρκία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που πρότεινε για το Αιγαίο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα,εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.Σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο,η αποδοχή των μέτρων αυτών αποτελεί ένα βήμα προς τη σταθερότητα στο Αιγαίο.

Αρχίζει σήμερα το 4ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Την έναρξη των εργασιών του 4ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ θα κηρύξει με ομιλία του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.Απο το συνέδριο,θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της οργνάνωσης.Τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, διεκδικούν ο νυν γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Γιάννης Οικονόμου και ο Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κ. Καραμηνά.

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμηνά ζήτησε με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας,στο οποίο προσήλθε και κατέθεσε ο βουλευτής σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα,που προκάλεσε με το αυτοκίνητό του.Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, στην περίπτωση που δεν αρθεί η ασυλία του,ο βουλευτής οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν το πράξει θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο Δημήτρης Μπέης τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ.

Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Δημήτρης Μπέης μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση που είχε μαζί του ο Κώστας Σκανδαλίδης προκειμένου να τον μεταπείσει να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το δήμο της Αθήνας.Το ΔΗΚΚΙ για υποψήφιο δήμαρχο στον Πειραιά ανακοίνωσε οτι θα υποστηρίξει τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Ντεντιδάκη,ο οποίος επίσης, έχει τεθεί εκτός Κινήματος,όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν λίγες μέρες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ, Χρήστος Κωστής, στην Αντερλεχτ.

Παίκτης της Αντερλεχτ είναι πλέον ο διεθνής μέσος, Χρήστος Κωστής, ο οποίος μετά από διαπραγματεύσεις μίας εβδομάδας, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ΑΕΚ και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον βελγικό σύλλογο. Ο Κωστής συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τρία χρόνια στην Αντερλεχτ και θα εισπράξει "καθαρά" 510 εκατομμύρια δραχμές.

Η Ιταλία-Χιλή και Καμερούν-Αυστρία αναδείχθηκαν ισόπαλες σε αγώνες του Β' ομίλου, στο μουντιάλ της Γαλλίας.

Η Ιταλία και η Χιλή αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία του Β' ομίλου, στο μουντιάλ της Γαλλίας. Η Ιταλία προηγήθηκε στο 10' με τον Βιέρι, όμως ο Σάλας με δύο τέρματα (45', 50') έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε ο Μπάτζιο με πέναλτι στο 85'. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, το Καμερούν αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με την Αυστρία με τέρματα του Νιανκά στο 77-ο λεπτό και του Πόλστερ στο 90`.

Στον πάγκο της ΑΕΚ θα κάθεται για τα τρια επόμενα χρόνια ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Στον πάγκο της ΑΕΚ θα κάθεται για τα τρια επόμενα χρόνια ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ο χανιώτης τεχνικός θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Ιωαννίδη στο ''τιμόνι'' της ''Ενωσης'', η διοίκηση της οποίας τον προτίμησε αντί του Ντράγκαν Σάκοτα. ''Είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα και υπόσχομαι στον φίλαθλο κόσμο και στους ανθρώπους που με πίστεψαν, ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους'', είπε ο Καλαφατάκης.

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίκαελ Κοχ.

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μίκαελ Κοχ. Ο Γερμανός γκαρντ συναντήθηκε με το μεγαλομέτοχο της αθηναϊκής ΚΑΕ, Παύλο Γιαννακόπουλο και συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας τους για ένα συν ένα χρόνο. Στο μεταξύ, μια ανάσα από την απόκτηση του Ντέγιαν Μποντίρογκα βρίσκονται οι ''πράσινοι''. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σέρβος γκαρντ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο έναντι 800 εκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,38 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,67, γαλλικό φράγκο προς 51,49, λίρα Αγγλίας προς 505,75, ελβετικό φράγκο προς 208,85, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,46, τη λίρα Κύπρου προς 587,68 και την ECU προς 340,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες, που θ'αρχίσουν από τα δυτικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 34 και στα νησιά 19 με 30 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα το βράδυ, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 19 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 12 June 1998 - 6:00:47 UTC