Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για ακύρωση του γραπτού διαγωνισμού.
- Ενδείξεις αναζήτησης λύσης στο θέμα της Ιονικής.
- Καταιγίδα προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε Καρδίτσα και Λάρισα.
- Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραμηνάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
- Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ.
- Ψηφοφορία στη Βουλή για το που θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες.
- "Αντάρτικοι" συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Βραζιλία νίκησε την Σκοτία με 2-1 στον εναρκτήριο αγώνα του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου.Επίσης, στον άλλο αγώνα του Α' ομίλου Νορβηγία και Μαρόκο έμειναν στο 2-2.
- Στην Αντερλεχτ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Χρήστος Κωστής.
- Ο Ολυμπιακός,φλερτάρει ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για ακύρωση του γραπτού διαγωνισμού.

Με καταλήψεις εξεταστικών κέντρων οι εκπαιδευτικοί επιχειρούν να εμποδίσουν τον γραπτό διαγωνισμό πρόσληψης, που αρχίζει αύριο. Κορυφώνοντας την αντιπαράθεσή τους με το υπουργείο Παιδείας και το νέο σύστημα διορισμού στα σχολεία εκπαιδευτικοί κατέλαβαν χθες δυο εξεταστικά κέντρα στη Κοζάνη και τη Ρόδο. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε οτι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί κανονικά, κατηγόρησε οτι πίσω απο τα επεισόδια βρίσκεται μια μικρή μειοψηφία και κατήγγειλε φαινόμενα τρομοκρατίας και βιαιοπραγίας σε βάρος μελών της επιτροπής του ΑΣΕΠ.

Ενδείξεις αναζήτησης λύσης στο θέμα της Ιονικής.

Οι απεργοί της Ιονικής επέτρεψαν χθες την είσοδο στελεχών της τράπεζας στο Μηχανογραφικό Κέντρο και να τεθεί σε υπολειτουργία το σύστημα, αλλά και την προετοιμασία του για πλήρη λειτουργία, πιθανώς απο τη Δευτέρα. Η κίνηση αυτή των απεργών ερμηνευεται ως διάθεση εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Καθοριστικό για τις περαιτέρω εξελίξεις θεωρείται το ασφαλιστικό τους καθεστώς. Το απόγευμα η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο, ενω το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας.

Καταιγίδα προκαλεί μεγάλες καταστροφές σε Καρδίτσα και Λάρισα.

Τεράστιες ζημιές για μια ακόμη φορά φέτος προκλήθηκαν στους νομούς της Λάρισας και της Καρδίτσας από ξαφνική καταιγίδα και χαλαζόπτωση. Καλλιέργειες καταστράφηκαν, ενω μεγάλες ζημιές υπέστησαν σπίτια και καταστήματα, που πλημμύρισαν.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραμηνάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Για το απόγευμα σήμερα ορίστηκε τελικά η συνεδρίαση του Συμβουλίου Δεοντολογίας της ΝΔ για να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή του κόμματος, Κώστα Καραμηνά, ο οποίος προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα με το αυτοκίνητό του και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό, προκειμένου να διαγραφεί απο τα κομματικά οργανα εως ότου αρθεί η ασυλία του και αποφασίσει η δικαιοσύνη.

Οι σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ.

Μία "βελτιωμένη εκδοχή" των συμπερασμάτων του Λουξεμβούργου αναφορικά με την Τουρκία, αλλά και την εφαρμογή στην πράξη της χρηματοδοτικής συνεργασίας, επιθυμεί η βρετανική προεδρία να υιοθετηθεί στη σύνοδο κορυφής στο Κάρντιφ, στις 15 και 16 του μηνός. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο και της ιδιαίτερης συνάντησης, που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, το Σάββατο το πρωί με τον Βρετανό ομόλογό του και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τόνι Μπλερ, στο Λονδίνο.

Ψηφοφορία στη Βουλή για το που θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες.

Ονομαστική ψηφοφορία ύστερα απο αίτημα της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ θα διεξαχθεί το πρωί επι του άρθρου, που αφορά τους ετεροδημότες στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της εκλογικής νομοθεσίας, που συζητείται στη Βουλή.

"Αντάρτικοι" συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στους μεγάλους δήμους της χώρας ενόψει των δημοτικών εκλογών. Σήμερα έχει καθοριστεί συνάντηση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, με τον πρώην βουλευτή, Δημήτρη Μπέη, ο οποίος έχει δηλώσει οτι θα ηγηθεί ανεξάρτητου συνδυασμού στο Δήμο της Αθήνας. "Αντάρτικοι" συνδυασμοί απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ θα κατέλθουν επίσης στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο με επικεφαλής τους πρώην βουλευτές Κωνσταντινίδη και Παπαστεφανάκη, αντίστοιχα. Το απόγευμα συνεδριάζει η επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΔΗΚΚΙ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βραζιλία νίκησε την Σκοτία με 2-1 στον εναρκτήριο αγώνα του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου.Επίσης, στον άλλο αγώνα του Α' ομίλου Νορβηγία και Μαρόκο έμειναν στο 2-2.

Η παράδοση που θέλει τα φαβορί να δυσκολεύονται στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου συνεχίστηκε. Η Βραζιλία "ίδρωσε" αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει την μαχητική Σκοτία με 2-1, στον εναρκτήριο αγώνα του 16ου παγκοσμίου κυπέλλου, που έγινε στο Σεν Ντενί του Παρισιού. Επίσης, στον άλλο αγώνα του Α' ομίλου που έγινε χθες, Νορβηγία και Μαρόκο έμειναν στο 2- 2 σε ματς που διεξήχθη στο Μονπελιέ.

Στην Αντερλεχτ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Χρήστος Κωστής.

Στην Αντερλεχτ θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Χρήστος Κωστής. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Βέλγιο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του βελγικού συλλόγου και συμφώνησε να μεταγραφεί στην Αντερλεχτ.

Ο Ολυμπιακός,φλερτάρει ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο.

Το μπαμ στις μεταγραφές θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός, αφού τη θέση του επιτελικού μέσου λογαριάζει να τη δώσει σε ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο. Ηδη η "ερυθρόλευκη" διοίκηση ανέθεσε τη διερεύνηση της περίπτωσης Λεονάρντο σε Ελληνα μάνατζερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,45 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,91, γαλλικό φράγκο προς 51,26, λίρα Αγγλίας προς 500,82, ελβετικό φράγκο προς 207,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,68, τη λίρα Κύπρου προς 583,93 και την ECU προς 339,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 16 με 31 και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς. Αστατο καιρό με τοπικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα προβλέπονται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 30 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 19 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 11 June 1998 - 6:00:08 UTC