Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της πώλησης της Ιονικής.
- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έξοδος από τα αστικά κέντρα.
- Διευκρινήσεις από τους Χειριστές Πολιτικής Αεροπορίας.
- Ικανοποίηση Κ.Σημίτη για επαφές στη Γιάλτα.
- Αισιοδοξία για τον πληθωρισμό.
- Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ΔΕΗ Φλώρινας πρότεινε η ΝΔ.
- Κάλυψη της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Με την αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίσθηκε η δίκη Βαγιωνή.
- Επτά εκατομμύρια δρχ η λεία ενόπλων από εφορία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της πώλησης της Ιονικής.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο θέμα της πώλησης της Ιονικής, μετά την νέα προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της τράπεζας εναντίον της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Την απόφαση για την στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, έλαβε έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις η ΓΣΕΕ, απόφαση στην οποία μειοψήφισε η ΠΑΣΚΕ. Η εκδίκαση της νέας προσφυγής θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα όπου οι εργαζόμενοι της Ιονικής θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική γενική συνέλευση. Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε τη στάση των συνδικαλιστών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έξοδος από τα αστικά κέντρα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κορυφώνεται η έξοδος χιλιάδων κατοίκων των πόλεων προς την ύπαιθρο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η Τροχαία έλαβε έκτακτα μέτρα στις δύο εθνικές οδούς, μονοδρομώντας κάποια σημεία, ενώ στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων. Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Διευκρινήσεις από τους Χειριστές Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν μας αφορά η αγορά πακέτου μετοχών της Ολυμπιακής, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ.Αθανασόπουλος επεσήμανε ότι η Ενωση δέχθηκε μια πρόσκληση από ένα γραφείο συμβούλων, προκειμένου να μάθουν ποιοί εκδηλώνουν ενδιαφέρον για αγορά της Ολυμπιακής. Εκανε λόγο για συνδικαλιστές εργατοπατέρες και τέλος, κατηγόρησε το κράτος ότι έχει αποτύχει εντελώς στο να διοικεί την εταιρία.

Ικανοποίηση Κ.Σημίτη για επαφές στη Γιάλτα.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός, από τη συνάντηση που είχε στη Γιάλτα με τον ρώσο ομόλογό του στο περιθώριο της συνάντησης Κορυφής των χωρών της Παρευξείνιας Συνεργασίας. Ο κ.Σημίτης δεν συναντήθηκε τελικά με τον τούρκο πρόεδρο, καθώς όπως είπε, δεν διατυπώθηκε ανάλογο αίτημα. Ωστόσο, οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν σε επίσημο γεύμα του ουκρανού προέδρου, όπου ο κ.Σημίτης τόνισε οτι οι διαφορές μας πρέπει να συζητηθούν στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου.

Αισιοδοξία για τον πληθωρισμό.

Την αισιοδοξία οτι ο πληθωρισμός θα παρουσιάσει πτωτικές τάσεις τον Ιούνιο, εξέφρασε ο γγ της Στατιστικής Υπηρεσίας. Νωρίτερα, η Στατιστική Υπηρεσία έδωσε στην δημοσιότητα την πορεία του πληθωρισμού τον μήνα Μάϊο, ο οποίος παρέμεινε στο 5,3% που ήταν και τον Απρίλιο, ένα περίπου μήνα μετά την υποτίμηση της δραχμής. Στο Λουξεμβούργο συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ.

Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ΔΕΗ Φλώρινας πρότεινε η ΝΔ.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του εργοστασίου της ΔΕΗ, στη Φλώρινα, αναμένεται να υποβάλει η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ θητεύει στη στη Μεγάλη Σχολή των μικρών τεχνασμάτων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς όπως υποστήριξε, η υποβολή μίας πρότασης μετά απο τόσο καιρό, δεν εξυπηρετεί παρά πολιτικές σκοπιμότητες.

Κάλυψη της κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του διότι ο κ.Στεφανόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους των παλαιοημερολογιτών. Δεν σχολιάζουμε, είπε, λόγους και ενέργειες του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι πρόεδρος όλων των ελλήνων πολιτών.

Με την αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίσθηκε η δίκη Βαγιωνή.

Ενοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία όμως τελέσθηκε εν βρασμώ ψυχής, έκρινε στην αγόρευση του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο εισαγγελέας της έδρας,τον Ιωσήφ Βαγιωνή, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 χρόνων για τη δολοφονία που φέρεται οτι διέπραξε εις βάρος της φίλης του Ελένης Πίσχου. Η δίκη θα συνεχισθεί την Τετάρτη με την αγόρευση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής.

Επτά εκατομμύρια δρχ η λεία ενόπλων από εφορία.

Γύρω στα 7 εκατ.δρχ ήταν η λεία δύο ενόπλων κουκουλοφόρων από εφορία της Αγίας Παρασκευής. Οι δύο δράστες παρουσιάσθηκαν ως πελάτες και με την απειλή περιστρόφων, απέσπασαν τα χρήματα και εξαφανίσθηκαν με ΙΧ που οδηγούσε τρίτος συνεργός. Στο μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής της Χίου, Γιώργος Μερετάκης, ο οποίος συνελήφθη διότι χρηματιζόταν από καταστηματάρχες, προκειμένου να τους πουλάει προστασία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού υπέγραψε ο 27χρονος Αντέ Μενσά. Ο Γάλλος γκαρντ, που φέτος αγωνίστηκε στη Ρασίγκ Παρί, πέρασε το πρωί από ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα υπέγραψε έναντι 660.000 δολαρίων. Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ συναντήθηκε με το Γιουγκοσλάβο προπονητή Σάκοτα, με τον οποίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συμφώνησαν σε όλα. Τέλος, ο Μπακατσιάς υπέγραψε διετές συμβόλαιο στο Περιστέρι, έναντι 80 εκατομμυρίων δρχ.

Ο συνεργάτης του Δανιήλ, Βαγγέλης Βλάχος, επέστρεψε από την Ουκρανία, όπου παρακολούθησε αγωνιζόμενο το Γενάντι Μορόζ, που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, αλλά απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Ο Βλάχος περιορίστηκε μόνο στο "θα ενημερώσω τον πρόεδρο και τον προπονητή για ότι είδα".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2562,82 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,17%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 52,4 δισ. δρχ. Ο γενικός δείκτης τιμών σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 1, 09%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 16 με 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίυο 21 με 27 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 19 με 32 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη, είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 17 με 32 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 5 June 1998 - 19:00:10 UTC