Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιονική-κατατέθηκε και νέα προσφυγή.
- ΕΚΟΦΙΝ-θετική έκθεση για οικονομία.
- Νέο "χουντογλέντι" αστυνομικών.
- Η ΕΥΠ για μυστηριώδη Τούρκο.
- Τροχαία-έκτακτα μέτρα.
- Μπακογιάννη για εξεταστική επιτροπή.
- Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παίκτης του Ολυμπιακού γιά τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι ο διεθνής επιθετικός από την Γκάνα, Φέλιξ Αμποάγκουε.
- Ιδιαίτερα θετικές οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα στίβου ``Μπρούνο Τζάουλι``.
- Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός.
- Τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινώσει η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ το όνομα του νέου προπονητή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιονική-κατατέθηκε και νέα προσφυγή.

Προσφυγή κατά της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ στην Ιονική κατέθεσε η διοίκηση της τράπεζας και ζητεί να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η νέα προσφυγή αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη. Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι σχηματίστηκε μια ετερόκλητη συμμαχία, από στοιχεία και δυνάμεις που έχουν ως επιδίωξη την ανακοπή της προόδου και του εκσυγχρονισμού της οικονομίας.

ΕΚΟΦΙΝ-θετική έκθεση για οικονομία.

Θετικά σχόλια για τη μέχρι σήμερα πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας μας, αλλά και επισημάνσεις σχετικές με την ανάγκη συνέχισης σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής περιέχει η έκθεση για τους βασικούς προσανατολισμούς των οικονομικών-πολιτικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την οποία υιοθέτησε το συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ. Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός τον Μάιο παρέμεινε στο 5,3% που ήταν και τον Απρίλιο, ενώ εκτιμάται ότι από τον Ιούνιο θα παρουσιάσει πτωτικές τάσεις.

Νέο "χουντογλέντι" αστυνομικών.

Ερευνες διενεργεί η αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς μετα τις καταγγελίες οτι τέσσερις αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου διασκέδαζαν την περασμένη Τρίτη, σε ταβέρνα της Γουμένισσας, τραγουδώντας "χουντοβασιλικά τραγούδια" και πυροβολώντας με τα υπηρεσιακά τους περίστροφα. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι 4 αστυνομικοί τέθηκαν σε διασθεσιμότητα.

Η ΕΥΠ για μυστηριώδη Τούρκο.

Κλιμάκιο της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, μετέβη στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να ανακρίνει τον μυστηριώδη Τούρκο, ο οποίος συνελήφθη με πλαστά διαβατήρια αλλά και φωτογραφίες από πυρπολημένα ελληνικά δάση. Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο, ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη για μικροκλοπές, να είναι μέλος των "γκρίζων λύκων" με αποστολή δολιοφθορές στη χώρα μας.

Τροχαία-έκτακτα μέτρα.

Εκτακτα μέτρα αναμένεται να λάβει και σήμερα η Τροχαία και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνσει τους εκδρομείς για το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αναμένεται να μονοδρομηθούν κάποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου ενώ θα απαγορευθεί και η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων. Αυξημένη αναμένεται να είναι και σήμερα η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Μπακογιάννη για εξεταστική επιτροπή.

Ενοχλημένη είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη για την πρόταση που πρόκειται να υποβάλλει η ΝΔ στην Βουλή να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Κατά τις ίδιες πηγές η κ.Μπακογιάννη είναι δυσαρεστημένη γιατί ενώ είναι αρμόδια τομεάρχης δεν συμμετείχε στη λήψη της απόφασης και ενημερώθηκε λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωσή της από τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Προφυλακίστηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ.

Προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο αστυφύλακας Αθανάσιος Αγγελάκης, ο οποίος μαζί με άλλα δύο άτομα, λήστεψαν την περασμένη Δευτέρα, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Γουδί. Στη Χίο, αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής του νησιού, Γιώργος Μερετάκης, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παίκτης του Ολυμπιακού γιά τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι ο διεθνής επιθετικός από την Γκάνα, Φέλιξ Αμποάγκουε.

Παίκτης του Ολυμπιακού γιά τα τρία επόμενα χρόνια θα είναι ο διεθνής επιθετικός από την Γκάνα, Φέλιξ Αμποάγκουε. Ο άσος της Αιγυπτιακής Αλ Αχλί παραχωρήθηκε στους "ερυθρόλευκους" και αναμένεται να αποτελέσει το επιθετικό δίδυμο του Ολυμπιακού μαζί με τον συμπατριώτη του Πίτερ Οφορίκουε.

Ιδιαίτερα θετικές οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Ευρωπαϊκο πρωτάθλημα στίβου ``Μπρούνο Τζάουλι``.

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στην πρώτη ημέρα των αγώνων της Α' κατηγορίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ``Μπρούνο Τζάουλι``, που διεξάγεται στην Βουδαπέστη. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών που πήρε τρεις νίκες, βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με 67 βαθμούς, έναντι 56 της Ρουμανίας, ενώ στις γυναίκες η ελληνική ομάδα με πέντε πρωτιές βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 61 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την Ρουμανία.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης ο Παναθηναϊκός.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης δείχνει ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΚΑΕ βρίσκεται πολύ κοντά στην σύναψη συνεργασίας με τον Ντέγιαν Μποντίρογκα. Οι επαφές αναμέσα στις δύο πλευρές έχουν προχωρήσει και απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινώσει η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ το όνομα του νέου προπονητή.

Τη Δευτέρα πρόκειται να ανακοινώσει η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ το όνομα του νέου προπονητή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ τη νέα περίοδο θα κάθεται ο Ντράγκαν Σάκοτα,με τον οποίο η διοίκηση του συλλόγου συμφώνησε σε όλα, ακόμη και σε θέματα φιλοσοσοφίας,τα οποία οδήγησαν την "Ενωση" στο διαζύγιο με τον Γιάννη Ιωαννίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,24, γαλλικό φράγκο προς 51,37, λίρα Αγγλίας προς 499,27, ελβετικό φράγκο προς 206,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,49, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,78, τη λίρα Κύπρου προς 585,33 και την ECU προς 339,16 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 16 με 33 και στα νησιά του Αιγαίυο 21 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 19 με 32 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη,είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 17 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 June 1998 - 7:00:23 UTC