Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κηδεύτηκε χθες ο μεγάλος Ελληνας πολιτικός Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Τελεσίγραφο της διοίκησης της Ο.Α. για την ομαλοποίηση των πτήσεων.
- Σύσκεψη χθες Σημίτη-Κληρίδη για το Κυπριακό.
- Τρεις "αδιάφθοροι" του ΣΔΟΕ κατηγορούνται για διαφθορά.
- Απεργία ΓΣΕΕ αν οι εργοδότες δεν βελτιώσουν τις προτάσεις τους.
- Συνάντηση χθες Παπαρήγα-Τσοχατζόπουλου .
- Μεγάλο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ θα διατεθεί στη διεθνή αγορά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Νίκος Μαχλάς εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
- Ο Γιώργος Μποροβήλος, του συνδέσμου Αρκαδίας, κληρώθηκε να σφυρίξει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κηδεύτηκε χθες ο μεγάλος Ελληνας πολιτικός Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η Αττική γή φιλοξενεί απο χθές στα σπλάχνα της, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μεγάλο έλληνα πολιτικό, η παρουσία του οποίου σφράγισε την ιστορία της χώρας, το δεύτερο μισό του αιώνα μας. Απο χθές το απόγευμα αναπαύεται εν ειρήνη στο "Ιδρυμα Κωσταντίνου Καραμανλή" στη Φιλοθέη. Η κηδεία του εκλιπόντος πολιτικού ηγέτη, έγινε σε στενό συγγενικό και φιλικό περιβάλλον, όπως ήταν η επιθυμία του. Επίσης παρέστη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Τελεσίγραφο της διοίκησης της Ο.Α. για την ομαλοποίηση των πτήσεων.

Τελεσίγραφο στο προσωπικό να συμβάλει στην ομαλοποίηση των δρομολογίων και τη σωτηρία της Ολυμπιακής, απέστειλε η διοίκηση της εταιρίας, κάνοντας λόγο για τελευταία ευκαιρία. Η διοίκηση κατηγορεί μερίδα των συνδικαλιστών για ακροβατισμούς και συντεχνιακούς πειραματισμούς και τακτικές, που πλήττουν την εικόνα και αξιοπιστία της Ολυμπιακής εξυπηρετώντας τους ανταγωνιστές εντός και εκτός Ελλάδας.

Σύσκεψη χθες Σημίτη-Κληρίδη για το Κυπριακό.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η χάραξη κοινής γραμμής Αθήνας- Λευκωσίας ενόψει της νέας αμερικανικής πρωτοβουλίας και της επίσκεψης Χόλμπρουκ στην περιοχή, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Τρεις "αδιάφθοροι" του ΣΔΟΕ κατηγορούνται για διαφθορά.

Τρείς υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Λάρισας να κατηγορούνται οτι απέτησαν από αρτοποιό στα Τρίκαλα, 1,4 εκατομμύρια δραχμές για να του καλύψουν οικονομική παράβαση. Εκείνος όμως, αρνήθηκε και τους κατήγγειλε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η Βασιλική Καραλάτσου η οποία κατονόμασε ως συνεργάτες της στην υπόθεση, τους συναδέλφους της Δημήτριο Βασιλόπουλο και Εφη Παπαχρήστου, οι οποίοι όμως προς το παρόν παραμένουν ασύλληπτοι και αναζητούνται από την ασφάλεια Λάρισας.

Απεργία ΓΣΕΕ αν οι εργοδότες δεν βελτιώσουν τις προτάσεις τους.

Στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας,τον Μάιο,προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, αν οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν βελτιώσουν τις προτάσεις τους για τις αυξήσεις που θα δοθούν φέτος στους εργαζόμενους. Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, εξουσιοδότησε σχετικά την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ .

Συνάντηση χθες Παπαρήγα-Τσοχατζόπουλου .

Να μην αναλάβει η Ελλαδα στα Βαλκάνια το ρόλο πλασιέ των συμφερόντων της αμερικανικής πολιτικής ζήτησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και στην οποία συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την άμυνα, ασφάλεια της χώρας και το Κυπριακό. Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε επίσης την αντίθεση του κόμματός της στη σύσταση πολυεθνικής δύναμης στα Βαλκάνια.

Μεγάλο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ θα διατεθεί στη διεθνή αγορά.

Δεκαέξι εκατομμύρια μετοχές του ΟΤΕ θα διαθέσει την επόμενη εβδομάδα στη διεθνή αγορά, με τη μέθοδο του block frading αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα. Οι μετοχές αυτές βρίσκονται στην κατοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νίκος Μαχλάς εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Νίκος Μαχλάς εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού έχει σημειώσει 32 γκολ για τη Βίτεσε Αρνεμ. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει σημειώσει και ο Μάρκο Νέγκρι της Ρέιντζερς, αλλά το ολλανδικό πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας από το αντίστοιχο της Σκωτίας. Στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ αυτής της εβδομάδας βρίσκεται ο Κριστόφ Βαζέχα με 24 γκολ και στην 6η ο Ιλια Ιβιτς με 22.

Ο Γιώργος Μποροβήλος, του συνδέσμου Αρκαδίας, κληρώθηκε να σφυρίξει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ενας έμπειρος διαιτητής, ο Γιώργος Μποροβήλος, του συνδέσμου Αρκαδίας, κληρώθηκε να σφυρίξει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μεταξύ Πανιωνίου - Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί 29 Απριλίου, στο στάδιο Καραϊσκάκη. Επόπτες θα είναι οι Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) και Κωστίδης (Θεσσαλονίκης), τέταρτος διαιτητής ο Σπύρος Παπαδάκος (Λακωνίας) και αναπληρωματικός διαιτητής ο Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 605,06 και την ECU προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 19 βαθμούς, στα δυτικά 10 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 12 με 21 βαθμούς. Βροχές και πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Αθήνα.Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 με 19 βαθμούς. Συννεφιά με παροδική βροχή, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 18 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 April 1998 - 6:00:12 UTC