Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Φιλοθέη αναπαύεται πλέον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έξω απ'τους Δελφούς.
- Σκοτώθηκε πυροσβέστης στη μεγάλη φωτιά εργοστασίου επίπλων.
- Τελεσίγραφο στους εργαζομένους απέστειλε η διοίκηση της Ολυμπιακής.
- Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εξετάσθηκαν σε σύσκεψη Σημίτη-Κληρίδη.
- Στα Σκόπια μεταβαίνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Εμπρησμός στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Φιλοθέη αναπαύεται πλέον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στον περίβολο του ιδρύματος με το όνομά του, στη Φιλοθέη, αναπαύεται πλέον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η νεκρώσιμη τελετή ήταν λιτή και απέριττη, χωρίς επικήδειους, επισημότητες και πρωτόκολλο, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, ξένοι επίσημοι - ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ ντε Στεν-, η οικογένεια του εκλιπόντος, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, αντιπροσωπεία από την την Πρώτη Σερρών, και πλήθος κόσμου. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα έξω απ'τους Δελφούς.

Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, έξω από τους Δελφούς, όταν λεωφορείου των ΚΤΕΛ, στην προσπάθεια να αποφύγει σύγκρουση με ΙΧ, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων. Νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου Μάνθος Πέτσας, 60 ετών, ο εισπράκτορας Θεόδωρος Ράπτης, 57 ετών, ο 28χρονος Αγκουστίν Ντικολάι και ο Ηλίας Κοκκαλιάς 68 χρόνων.Σε άλλο τροχαίο που σημειώθηκε στις Θερμοπύλες, έχασε τη ζωή του ένα ζευγάρι μεσήλικων, ο Γιώργος Μακρής, 55 χρόνων και η σύζυγός του Παναγιώτα, όταν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από μεγάλο φορτηγό με αποτέλεσμα και τα δύο να πέσουν στον Σπερχειό ποταμό.

Σκοτώθηκε πυροσβέστης στη μεγάλη φωτιά εργοστασίου επίπλων.

Θύμα του καθήκοντος έπεσε ένας 28χρονος πυροσβέστης, που υπηρετούσε μόλις ένα χρόνο στο σώμα. Πρόκειται για τον Πέτρο Σπυρόπουλο, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα, όταν καταπλακώθηκε από τμήμα της στέγης, στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε κτίριο που στεγάζεται το εργοστάσιο επίπλων SATO. Ο άτυχος πυροσβέστης, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραυματά του.

Τελεσίγραφο στους εργαζομένους απέστειλε η διοίκηση της Ολυμπιακής.

Τελεσίγραφο στο προσωπικό να συμβάλει στην ομαλοποίηση των δρομολογίων και τη σωτηρία της Ολυμπιακής, απέστειλε η διοίκηση της εταιρίας, κάνοντας λόγο για τελευταία ευκαιρία. Η διοίκηση κατηγορεί μερίδα των συνδικαλιστών για ακροβατισμούς και συντεχνιακούς πειραματισμούς και τακτικές, που πλήττουν την εικόνα και αξιοπιστία της Ολυμπιακής εξυπηρετώντας τους ανταγωνιστές εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό εξετάσθηκαν σε σύσκεψη Σημίτη-Κληρίδη.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό εξετάσθηκαν σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη, με τη συμμετοχή των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η χάραξη κοινής γραμμής Αθήνας- Λευκωσίας, ενόψει της νέας αμερικανικής πρωτοβουλίας, με την επίσκεψη Χόλμπρουκ στην περιοχή.

Στα Σκόπια μεταβαίνει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Στα Σκόπια μεταβαίνει ο υπουργός Αμύνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Σκοπιανό ομόλογό του, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι θέματα αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών, καθώς και η προοπτική συγκρότησης πολυεθνικής βαλκανικής δύναμης.

Εμπρησμός στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας.

Η οργάνωση "Αυτόνομοι Πυρήνες Εξεγερτικής Δράσης" ανέλαβε την ευθύνη, για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού με γκαζάκια, στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν οι παίχτες, η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και οι φίλαθλοι της ΑΕΚ από τη Βαρκελώνη, παρά την απώλεια του τίτλου, που άγγιξε η ελληνική ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να φέρει στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι, ότι φίλοι της ομάδας έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν την ομάδα και να αποθεώσουν παίχτες και Ιωαννίδη, που απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του συλλόγου Φιλίππου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η Ενωση, παρά την πικρία της ήττας στον τελικό, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπασκετ, μέσα σε ένα χρόνο.

Φιλικό αγώνα θα δώσει αύριο το απόγευμα ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Μαρκό, στις εγκαταστάσεις της Παιανίας. Το ματς αυτό, θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για τους "πράσινους" ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανιώνιο. Ο Δανιήλ θα έχει την ευκαιρία να δει τους παίχτες του σε τι κατάσταση βρίσκονται, μετά από απραξία 15 ημερών.

Ο Γιώργος Μποροβήλος του συνδέσμου Αρκαδίας θα διευθύνει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, που θα διεξαχθεί στην Τετάρτη στο στάδιο "Καραϊσκάκη". Επόπτες θα είναι οι Κοντογιαννίδης και Κωστίδης, ενώ 4ος διαιτητής ο Παπαδάκος.

Ηρθε σήμερα το απόγευμα από το Λονδίνο, ο Βρετανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Μακ Ντόναλντ και τις επόμενες δύο μέρες θα έχει σειρά διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΠΑΕ Αρης, για την αγορά του πακέτου των μετοχών και την ανάληψη της διαχείρισης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τον Βρετανό επιχειρηματία υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο περίπου 250 οπαδοί του Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,00 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,93, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 529,78, ελβετικό φράγκο προς 213,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 605,06 και την ECU προς 350,07 δραχμές.

Εντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει μεγάλη υποχώρηση 5,52% και να κλείσει στις 2.473,98 μονάδες. Πάντως σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1,04%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 84, 07 δισ. δρχ. Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η σημερινή μεγάλη πτώση αποδίδεται στην πληροφορία οτι η Εμπορική Τράπεζα δεν θα πωληθεί άμεσα. Η τιμή της μετοχής της Εμπορικής έκλεισε με απώλειες 8% στις 20.148 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 19 βαθμούς, στα δυτικά 10 με 23 και στην υπόλοιπη χώρα 12 με 21 βαθμούς Κελσίου. Βροχές και πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο στην Αθήνα, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 με 19 βαθμούς. Συννεφιά με παροδική βροχή, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 18 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 24 April 1998 - 19:00:14 UTC