Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σαφής βελτίωση υγείας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Κηδεύεται αύριο με τιμές αρχηγού κράτους ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.
- Στο Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα δικαστούν οι εννέα μαθητές που συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
- Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων από την έλλειψη προσωπικού στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
- Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειθαρχικά μέτρα δήλωσε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα θέσουν υποψηφιότητα τοπικού άρχοντα εκτός ψηφοδελτίων κινήματος.
- Υπέρ της υλοποίησης των κυβερνητικών μέτρων για ΔΕΚΟ και ΟΝΕ τάσσονται οι Αθηναίοι.
- Ικανοποιημένος από την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας δήλωσε ο Ζακ Σαντέρ από την Κρήτη.
- Συνέντευξη Μουράτοφ για το Κυπριακό.
- Στο Μεσολόγγι για την επέτειο της "Εξόδου" ο Κωστής Στεφανόπουλος.
- Χαμηλές οι τιμές στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- 'Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο ο Ολυμπιακός.
- Προηγείται ο 'Αρης στη Β' Εθνική.
- Στην Ευρώπη, Παπάγου και Απόλλων Πατρών.
- Στους "4" της Α1 πετοσφαίρισης, 'Αρης και Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαφής βελτίωση υγείας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στις 20:15 της Κυριακής. Εξακολουθεί η υποστήριξη της αναπνοής του κ. Καραμανλή, και προγραμματίζεται ενεργητική συμμετοχή του στις αναπνευστικές κινήσεις. 'Οπως δήλωσαν οι γιατροί του, από το πρωί ο κ. Καραμανλής έχει σημειώσει σημαντική βελτίωση και υπάρχουν περιθώρια κάποιας αισιοδοξίας που μπορεί να οδηγήσει ενδεχομένως και στην ίαση. Σημείωσαν επίσης ότι, ο ασθενής έχει ξυπνήσει, έχει επαφή με το περιβάλλον, η αναπνοή του υποστηρίζεται απο τον αναπνευστήρα, αλλά έχει αρχίσει να αναπνέει και απο μόνος του. Οι υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού του, τόνισαν, είναι πολύ καλες και θα επιχειρηθεί, ενδεχομένως αύριο, αν όλα είναι καλά, να αποσωληνωθεί.

Κηδεύεται αύριο με τιμές αρχηγού κράτους ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

Κηδεύεται αύριο, με τιμές αρχηγού κράτους, απο το Α' νεκροταφείο Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ο μακροβιότερος προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 10 το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία της εκκλησιαστικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ενω η πομπή προς το Α' Νεκροταφείο αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Ο Δήμος Αθηναίων και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν αύριο κλειστές, ενώ θα λειτουργήσουν οι οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα δικαστούν οι εννέα μαθητές που συνελήφθησαν με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Δωδεκανήσου πρόκειται να δικαστούν οι εννέα μαθητές λυκείων της Αθήνας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικά, ύστερα απο έρευνες που έγιναν στα δωμάτια των ξενοδοχείων, όπου διέμεναν. Εναντίον των μαθητών έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή, χρήση και εμπορία ναρκωτικων.

Ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων από την έλλειψη προσωπικού στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Συνεχίστηκε και σήμερα η ταλαιπωρία των επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς σημειώθηκαν εκ νέου ακυρώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων, λόγω έλλειψης προσωπικού. Η διοίκηση της εταιρίας ευελπιστεί τις επόμενες ημέρες να έχει ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειθαρχικά μέτρα δήλωσε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα θέσουν υποψηφιότητα τοπικού άρχοντα εκτός ψηφοδελτίων κινήματος.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για πειθαρχικά μέτρα, δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διαγραφούν όσα στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές με συνδυασμούς πέραν αυτών που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Το νόημα της απόφασης της Κ.Ε είπε, είναι ότι υπάρχει μια πολιτική καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών.

Υπέρ της υλοποίησης των κυβερνητικών μέτρων για ΔΕΚΟ και ΟΝΕ τάσσονται οι Αθηναίοι.

Υπέρ της υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών για τις ΔΕΚΟ και της συμμετοχής της χώρας μας στην ΟΝΕ, τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διεξήχθη στο λεκανοπέδιο Αττικής από 7 έως 10 Απριλίου και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Το Βήμα". Σύμφωνα, εξάλλου, με την ίδια έρευνα, το 38,4% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Σημίτη και το 16,8% τον κ. Καραμανλή.

Ικανοποιημένος από την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας δήλωσε ο Ζακ Σαντέρ από την Κρήτη.

Ικανοποιημένος από την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ. 'Οπως είπε, η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι πέραν του μέσου όρου των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σαντέρ επισήμανε ότι όλες οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πρέπει να παραπεμφθούν για οριστική λύση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τόνισε εξάλλου, ότι η Ε.Ε. συνεχίζει τις διμερείς ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατία της Κύπρου και το διάλογο με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Συνέντευξη Μουράτοφ για το Κυπριακό.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με όλες τις χώρες για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, δήλωσε από τη Λεμεσό ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κύπρο, Γκεόργκι Μουράτοφ. Επισήμανε ότι εντος του μηνός το θέμα θα εξεταστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ χαρακτήρισε υποθετικές τις πληροφορίες ότι προωθείται διαδικασία τύπου Ντέϊτον για επίλυση του Κυπριακού.

Στο Μεσολόγγι για την επέτειο της "Εξόδου" ο Κωστής Στεφανόπουλος.

"Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι υπερέβησαν με τον αγώνα τους την ανθρώπινη φύση και γι'αυτό είναι άξιοι πάσης τιμής", δήλωσε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος παρέστη στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο της ηρωϊκής Εξόδου των αγωνιστών της πόλης, το 1821. Στις εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Σταύρος Σουμάκης.

Χαμηλές οι τιμές στην αγορά για το πασχαλινό τραπέζι.

Σε χαμηλά επίπεδα κινούνται οι τιμές στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα. Η τιμή των αμνοεριφίων διαμορφώνεται στις 2.000 δρχ.το κιλό, ενω σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, σε πολλά είδη οι τιμές κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

'Ενα βήμα πιο κοντά στον τίτλο ο Ολυμπιακός.

Σε αγώνες γιά την 30η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Αθηναϊκός-Καλαμάτα 0-0 Ηρακλής-Ιωνικός 1-1 Βέροια-ΟΦΗ 3-0 Ολυμπιακός-Πανηλειακός 4-2 Παναχαϊκή-Ξάνθη 2-1 Προοδευτική-Πανιώνιος 1-1 Απόλλων-ΠΑΟΚ 4-4 Εθνικός-ΑΕΚ 'Εναρξη 20.30 Καβάλα-Παναθηναϊκός 'Εναρξη 20.30

'Ετσι τώρα, προηγείται ο Ολυμπιακός με 79 βαθμούς, έναντι 70 του Παναθηναϊκού και 63 της ΑΕΚ, που όμως έχουν από έναν αγώνα λιγότερο, ενώ ακολουθούν με 61 ο ΠΑΟΚ και με 58 ο Ιωνικός.

Προηγείται ο 'Αρης στη Β' Εθνική.

Σε αγώνες γιά την 27η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Τρίκαλα 1-0 'Αρης-Λάρισα 1-1 Λεβαδειακός-Λύκοι 0-1 Καστοριά-Παναργειακός 2-0 Καλαμαριά-Πανσερραϊκός 0-2 Εδεσσαϊκός-Παναιτωλικός 2-0 Καρδίτσα-Καλλιθέα 2-0 Πανελευσινιακός-Δόξα Δράμας 3-1 Δόξα Βύρωνα-Εθνικός Αστέρας 13/4

Προηγείται πάντα ο 'Αρης με 57 βαθμούς, έναντι 55 του Πανελευσινιακού, 49 του Πανσερραϊκού και του Εθνικού Αστέρα, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και 46 του Παναιτωλικού.

Στην Ευρώπη, Παπάγου και Απόλλων Πατρών.

Την έξοδό της στο κύπελλο Κόρατς, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Παπάγου. Οι "στρατηγοί" πέτυχαν τη μεγάλη έκπληξη αφού νίκησαν 54-53 το Περιστέρι μέσα στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου", για τον 3ο αγώνα του Α' γύρου των αγώνων κατάταξης. 'Ετσι, ο Παπάγου συμπλήρωσε δύο νίκες έναντι μίας του Περιστερίου και προκρίθηκε στον β' γύρο των αγώνων κατάταξης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Επίσης, στο Κύπελλο Κόρατς θα αγωνίζεται και ο Απόλλων Πατρών. Το συγκρότημα του Κώστα Διαμαντόπουλου, επικράτησε χθες με 91-65 του Ηρακλή, πέτυχε τη δεύτερη νίκη επί του "γηραιού" και, στον β' γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Στους "4" της Α1 πετοσφαίρισης, 'Αρης και Ολυμπιακός.

Ο 'Αρης και ο Ολυμπιακός πήραν χθες το εισιτήριο για τους "4" του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι Θεσσαλονικείς στον επαναληπτικό για τον α' γύρο των αγώνων κατάταξης επικράτησαν με 3-1 στο Κατσάνειο του 'Αρη, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" στην Παιανία του Κτησιφώντα επίσης με 3-1 και έτσι συμπλήρωσαν τις δύο νίκες. Ακόμη ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας 3-0 της ΑΕΚ και ισοφάρισε σε 1- 1 και έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους τη Μ. Δευτέρα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Να θυμίσουμε ότι στην τετράδα της διοργάνωσης έχει προκριθεί ήδη η Ορεστιάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 322,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 12, γαλλικό φράγκο προς 52,85, λίρα Αγγλίας προς 540,22, ελβετικό φράγκο προς 213,30, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,09, λίρα Κύπρου προς 607,57 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 351,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, αναμένονται αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 22 και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 11 έως 22 βαθμούς, και στη Θεσσαλονίκη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 12 April 1998 - 18:00:13 UTC