Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,12/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας τους τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία αύριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ.
- Προβλήματα αναμένονται και σήμερα στις πτήσεις της Ο.Α.
- Αυστηρό μήνυμα Σημίτη προς ολες της κατευθύνσεις η χθεσινή του ομιλία στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Εγκρίθηκε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων στις εκλογές του Οκτώβρη.
- Λύση στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ μέσα στους επόμενους μήνες ζητεί ο ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος.
- Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.
- Σε πανστρατιά κατά της κυβέρνησης καλεί ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την έξοδό του στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, εξασφάλισε ο Απόλλων Πατρών.
- Τριακοστή αγωνιστική στο ποδόσφαιρο σήμερα στην Α1 εθνική κατηγορία.
- Την πρόκριση του στον Β' γύρο των πλέι-οφ, επιδιώκει σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου.
- Τρεις ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά των πλέι οφ για το πρωτάθλημα Βόλεϊ της Α1 ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας τους τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αιφνίδια επιδείνωση παρουσίασε στις 2.30 τα ξημερώματα η υγεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΥΓΕΙΑ, στο οποίο νοσηλεύεται απο την περασμένη Τρίτη. Η στεφανιαία νόσος, που ταλαιπωρούσε τον κ. Καραμανλή φαίνεται οτι εκδηλώθηκε με το έμφραγμα αυτό το οποίο προκάλεσε καρδιακή παύση, η οποία ηταν αποτελεσμα σοβαρής αρυθμίας. Οι θεράποντες ιατροί δήλωσαν οτι η περαιτέρω εξέλιξη της πορείας της υγείας του κρίνεται αμφίβολως.

Με τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία αύριο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ.

Κηδεύεται αύριο με τιμές αρχηγού κράτους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ. Η εξόδιος ακολουθεία στη Μητρόπολη Αθηνων θα ψαλλεί στις 10 το πρωί παρουσία της εκκλησιαστικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, ενω η πομπή προς το Α' Νεκροταφείο αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Ο Δήμος της Αθήνας και οι δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές, ενω θα λειτουργήσουν οι οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στο μεταξύ χιλιάδες λαού προσέρχονται και σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Αρχιεπισκόπου. Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για το θάνατο του κ. Σεραφείμ, απέστειλαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'. Η εκλογή του νέου Αρχιεπίσκοπου θα γίνει απο την Ιερά Σύνοδο στις 28 του μηνός.

Προβλήματα αναμένονται και σήμερα στις πτήσεις της Ο.Α.

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Η διοίκηση της εταιρίας ευελπιστεί τις επόμενες ημέρες να έχει ομαλοποιηθεί το πρόγραμμα των πτήσεων, ενω καλεί όσους ειναι να ταξιδέψουν να επικοινωνούν νωρίτερα με τα γραφεία της για να πληροφορηθούν τον ακριβή χρόνο αναχώρησής τους. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Χαραλάμπους, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής που ψηφίστηκε στη Βουλή, δήλωσε οτι αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την επιβίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα και αν αυτό αποτύχει, θα πάμε στην πτώχευση.

Αυστηρό μήνυμα Σημίτη προς ολες της κατευθύνσεις η χθεσινή του ομιλία στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει την πολιτική του, απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στη διάρκεια ομιλίας του προς την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος. Ο κ. Σημίτης αναγνώρισε ότι η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, αλλά όπως είπε στόχος πρέπει να είναι ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα. Επισήμανε ότι στο κέντρο της πολιτικής της κυβέρνησης, βρίσκεται σταθερά η διαμόρφωση ενός σύγχρονου κράτους - πρόνοιας και έκανε λόγο για πολιτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Αρης Σπηλιωτόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης είναι άτολμος να προχωρήσει στις αναγκαίες για την ελληνική κοινωνία τομές και χαρακτήρισε την πολιτική του θολή και συγκεχυμένη.

Εγκρίθηκε απο την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων στις εκλογές του Οκτώβρη.

Στη διάρκεια της Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής επικυρώθηκε η λίστα των υποψήφων νομαρχών και δημάρχων που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο γραμματέας του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης απηύθυνε προειδοποίηση ότι θα τεθούν εκτός ΠΑΣΟΚ όσοι στις δημοτικές εκλογές μετέχουν σε συνδυασμούς που δεν στηρίζονται από το κυβερνών κόμμα. Στην απόφαση αυτή αντέδρασε έντονα το αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής επιτροπής, Δημήτρης Μπέης. Αντιδράσεις προκάλεσε επίσης η απόφαση να ειναι υποψήφιος δήμαρχος στο Ηράκλειο της Κρήτης ο ευρωβουλευτής Κώστας Κληρονόμος. Αύριο συγκαλείται η διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να συζητήσει πρόταση διεξαγωγής εσωκομματικού δημοψηφίσματος για την επικύρωση ή μη της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Λύση στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ μέσα στους επόμενους μήνες ζητεί ο ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα των Σκοπίων. Ο κ.Πάγκαλος τονίζει, οτι Αθήνα και Σκόπια δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, αντιθέτως έχουν κοινά συμφέροντα και γι'αυτό το λόγο πρέπει να βρεθεί ένα όνομα ανεκτό και για τις δύο πλευρές.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το σύνολο της ακολουθούμενης πολιτικής της, αφήνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Ο κ. Χαραλαμπόπουλος κατηγορεί την ηγεσία του κινήματος για αλλοίωση των βασικών χαρακτηριστικών της φυσιογνωμίας του. "Υπάρχει η αίσθηση στον κόσμο οτι αυτό που κυβερνάει σήμερα δεν ειναι το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζαμε αλλά κάποιο άλλο κόμμα" προσθέτει χαρακτηριστικά. Επίσης, τονίζει οτι οι κυβερνητικές επιλογές κινούνται σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και υποστηρίζει οτι ενας περιορισμένος αριθμός ανθρώπων γύρω απο τον πρωθυπουργό έχει θέσει στο περιθώριο το μισό κόμμα.

Σε πανστρατιά κατά της κυβέρνησης καλεί ο Μιλτιάδης Εβερτ σε συνέντευξή του στη ΒΡΑΔΥΝΗ.

Η κυβέρνηση "διακατέχεται απο νοοτροπία διευθυντή της κοινωνίας", τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Εκτιμά οτι η "μείωση της προστασίας των εργασιακών σχέσεων θα δημιουργήσει εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα", επισημαίνει οτι " ο κ. Σημίτης οφείλει να ξεκαθαρίσει το πότε και το πως των εκλογών", εμφανίζεται υποστηρικτής του "γαλλικού τύπου διακυβέρνησης".

"Η μοναδική λύση για να απομονωθεί μια κακή κυβέρνηση και δοθούν λύσεις στα αδιέξοδα, ειναι μια πανστρατιά αντίστασης στα κακώς διαδραματιζόμενα", υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του στη ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής. Ο κ. Εβερτ τονίζει, οτι η παρατεταμένη κοινωνική κρίση μπορεί να μας οδηγήσει σε εθνική περιπέτεια, ενω αφήνει αιχμές και για το ρόλο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη στάση, που ακολουθουν. Κατηγορηματικός υπερασπίζεται τη θέση του για επανάκαμψη όσων έχουν αποχωρήσει απο τη ΝΔ διαχωρίζοντας τη στάση του απο αυτήν του προέδρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την έξοδό του στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, εξασφάλισε ο Απόλλων Πατρών.

Την έξοδό του στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, εξασφάλισε ο Απόλλων Πατρών, αφού στον τρίτο αγώνα για την α' φάση των πλέι οφ που έγινε στο κλειστο γήπεδο της Περιβόλας, επικράτησε με 91-65 του Ηρακλή και συμπλήρωσε δύο νίκες επί του ''γηραιού''. Στον Β' γύρο των πλέι οφ 25-29 Απριλίου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις : Παναθηναϊκός-Ηράκλειο, Ολυμπιακός- Απόλλων Πατρών, ΠΑΟΚ-Περιστέρι ή Παπάγου και ΑΕΚ-Πανιώνιος.

Τριακοστή αγωνιστική στο ποδόσφαιρο σήμερα στην Α1 εθνική κατηγορία.

Τριακοστή αγωνιστική στο ποδόσφαιρο σήμερα στην Α1 εθνική κατηγορία. Στις 5 το απόγευμα διεξάγονται τα παιχνίδια Αθηναικός- Καλαμάτα, Ηρακλής-Ιωνικός, Βέροια- ΟΦΗ, Ολυμπιακός-Πανηλειακός, Παναχαική-Ξάνθη, Προοδευτική-Πανιώνιος, και Απόλλων-ΠΑΟΚ. Οι αγώνες Εθνικός-ΑΕΚ και Καβάλα-Παναθηναικός, θα διεξαχθούν στις 8.30 και θα μεταδοθούν απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι Σούπερ Σπόρ.

Την πρόκριση του στον Β' γύρο των πλέι-οφ, επιδιώκει σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου.

Την πρόκριση του στον Β' γύρο των πλέι-οφ, που ισοδυναμεί με έξοδο στο κύπελλο Κόρατς, επιδιώκει σήμερα η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου που αγωνίζεται στην έδρα του με τον Παπάγου. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.30 και θα μεταδοθεί απευθείας απο την τηλεόραση του ΑΝΤ-1.

Τρεις ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά των πλέι οφ για το πρωτάθλημα Βόλεϊ της Α1 ανδρών.

Τρεις ομάδες εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά των πλέι οφ για το πρωτάθλημα Βόλεϊ της Α1 ανδρών. Πρόκειται για την Ορεστιάδα, τον Ολυμπιακό και τον Αρη, που συμπλήρωσαν δύο νίκες επί των Φιλία Ηλιούπολης, Κτησιφώντα Παιανίας και Ηρακλή αντίστοιχα. Η 4η ομάδα θ'αναδειχθεί τη Μ. Δευτέρα μετά τον 3ο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, που έχουν από μία νίκη. Ετσι στην επόμενη φάση θα παίξουν Ολυμπιακός-Αρης και Ορεστιάδα-Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 322,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 12, γαλλικό φράγκο προς 52,85, λίρα Αγγλίας προς 540,22, ελβετικό φράγκο προς 213,30, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,94, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,09, λίρα Κύπρου προς 607,57 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 351,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα, κατά τόπους αυξημένες, με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 22 βαθμούς, στα δυτικά 16 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 15 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 25 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατα τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 12 April 1998 - 14:38:02 UTC