Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο η κρίσημη συνάντηση του Στ.Τζουμάκα με τους αγρότες. Επίθεση του Κ.Καραμανλή στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική.
- Κρίσιμο το προσεχές δίμηνο για το μέλλον της Ολυμπιακής, εκτιμούν κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Μεταφορών.
- Δουλειά έπιασαν οι μπουλντόζες της Νομαρχίας που κατεδάφισαν το νυχτερινό κέντρο ΜΠΙΟ-ΜΠΙΟ. Θα ακολουθήσουν και άλλες κατεδαφίσεις.
- Οργισμένα απάντησε σε όσους ετοιμάζουν τη διαδοχή του ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ που βγήκε από το νοσοκομείο.
- Κολυμπώντας έφτασαν στη βραχονησίδα μικρή Ιμια οι Τούρκοι κομάντος, αποκάλυψε ο τότε αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, Γκιουβέν Ερκαγιά.
- Το Δημήτρη Αβραμόπουλο υποδεικνύει ως μελλοντικό ηγέτη της ΝΔ ο διαγραφείς βουλευτής Νίκος Κάκκαλος.
- Κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ στη βουλή για την Ολυμπιάδα του 2004.
- Προβλήματα αύριο και μεθαύριο στα δικαστήρια, λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο η κρίσημη συνάντηση του Στ.Τζουμάκα με τους αγρότες. Επίθεση του Κ.Καραμανλή στην κυβέρνηση για την αγροτική πολιτική.

Στην αυριανή κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας με αντιπροσωπεία αγροτών,είναι στραμμένο το βλέμμα του αγροτικού κόσμου, καθώς από αυτήν θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ, απέδωσε αποκλειστικά στην κυβερνητική πολιτική την εξαθλίωση, όπως είπε των αγροτών, και κατηγόρησε τον υπουργό Γεωργίας για ανικανότητα και τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει το διάλογο, αλλά τάχθηκε κατά της πρακτικής αποκλεισμού των εθνικών οδών.

Κρίσιμο το προσεχές δίμηνο για το μέλλον της Ολυμπιακής, εκτιμούν κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Μεταφορών.

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα η εξυγίανση της Ολυμπιακής αεροπορίας, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησής της.Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε αβέβαιο το μέλλον της Ολυμπιακής, εάν στο δίμηνο που έχει καθορίσει η κυβέρνηση δεν έχουν βρεθεί τρόποι εξυγίανσης της εταιρίας.

Δουλειά έπιασαν οι μπουλντόζες της Νομαρχίας που κατεδάφισαν το νυχτερινό κέντρο ΜΠΙΟ-ΜΠΙΟ. Θα ακολουθήσουν και άλλες κατεδαφίσεις.

Ενα παράνομο κτίσμα, περίπου χιλιών τετραγωνικών μέτρων, που λειτουργούσε ως καλοκαιρινό νυχτερινό κέντρο με την επωνυμία ΜΠΙΟ- ΜΠΙΟ, κατεδάφισαν οι μπουλντόζες της Νομαρχίας Αττικής, στην παραλιακή λεωφόρο. Η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, με στόχο και άλλα κέντρα διασκέδασης κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Οργισμένα απάντησε σε όσους ετοιμάζουν τη διαδοχή του ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ που βγήκε από το νοσοκομείο.

Οργισμένη απάντηση σε όσους ετοιμάζουν τη διαδοχή του, έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ,με αφορμή τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Εξερχόμενος του Λαϊκού Νοσοκομείου ο Σεραφείμ δήλωσε: Βγαίνω όρθιος και είμαι ζωντανός. Αλλος λέει ότι πέθανα, άλλος ότι ψόφησα. Πάνε να με πεθάνουν με το ζόρι. Είμαι καλά και τώρα πάω στο σπίτι μου.

Κολυμπώντας έφτασαν στη βραχονησίδα μικρή Ιμια οι Τούρκοι κομάντος, αποκάλυψε ο τότε αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, Γκιουβέν Ερκαγιά.

Οι τούρκοι κομμάντος που κατέλαβαν τη μικρή Ιμια, το βράδυ της κρίσης, έφτασαν κολυμπώντας, αποκάλυψε ο τότε αρχηγός του τουρκικού ναυτικού, Γκιουβέν Ερκαγιά. Τόνισε επίσης ότι το σχέδιο αυτό ήταν του τότε υφυπουργού Εξωτερικών, Ινάλ Μπατού, καθώς τόσο η Τανσού Τσιλέρ, που ήταν πρωθυπουργός, όσο και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντενίζ Μπαϊκάλ, είχαν ταχθεί υπέρ της πολεμικής αναμέτρησης. Μεθοδευμένη προσπάθεια της Τουρκίας, σε αποτυχημένες επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Κ.Μπίκας τις δηλώσεις Ερκαγιά, τονίζοντας οτι η ελληνική κυβέρνηση με την ψύχραιμη αντιμετώπιση της κρίσης ματαίωσε τις τουρκικές επιδιώξεις.

Το Δημήτρη Αβραμόπουλο υποδεικνύει ως μελλοντικό ηγέτη της ΝΔ ο διαγραφείς βουλευτής Νίκος Κάκκαλος.

Το Δημήτρη Αβραμόπουλο φωτογράφισε ως νέο ηγέτη της ΝΔ ο διαγραφείς βουλευτής Νίκος Κάκαλος, λέγοντας πως η παράταξη και όχι το κόμμα, θα αναδείξει το νέο ηγέτη της. Πρόωρη χαρακτήρισε ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος τη συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, λέγοντας πως από τις διαγραφές δημιουργήθηκε μια δυναμική που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

Κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ στη βουλή για την Ολυμπιάδα του 2004.

Σε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ εξελίχθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταβάλει την Ολυμπιάδα από εθνικό στόχο και αναπτυξιακό κίνητρο σε θερμοκήπιο σκανδάλων.Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού που απέδωσε την τακτική της ΝΔ στο ενδοκομματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις διαγραφές.

Προβλήματα αύριο και μεθαύριο στα δικαστήρια, λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν από αύριο στα δικαστήρια, λόγω της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων. Διεκδικούν την επανασύνδεση του επιδόματος ειδικών συνθηκων με εκείνο των δικαστικών λειτουργών, καθώς επίσης και την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε τελικά ο αγώνας για το κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό, που έγινε στο Χαριλάου και έληξε ισόπαλο με 1-1. Η ομάδα του Δανιήλ αν και προηγήθηκε στο σκορ το 40' με το Βαζέχα, δυσκολεύθηκε με τον αγωνιστικό και ενθουσιώδη Αρη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλο τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι, με τη συμπαράσταση 15 χιλιάδων φίλων τους, κατάφεραν να ισοφαρήσουν στο 57' με τον Κένεντι, να πιέσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού εκεί πλέον μίλησε η εμπειρία των παιχτών του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 στην Τούμπα την Ξάνθη στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων γιά την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος και έκανε βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά. Στα υπόλοιπα παιχίδια, ο Ηρακλής συνέτριψε με 4-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Καυτατζόγλειο και ο Πανιώνιος επικράτησε με 4-2 της Καλαμαριάς στη Νέα Σμύρνη.

Μία τιμητική αλλά και με μικρή διαφορά νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου στο γηπεδό της επί της ιταλικής Μας Βερόνα, για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κόρατς. Στο ημίχρονο η ομάδα των δυτικών προαστείων προηγήθηκε με 36-33, ενώ η επαναληπτική συνάντηση θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στην Ιταλία.

Μπορεί η αποστολή του Ολυμπιακού να αναχώρησε σήμερα το πρωί για την Κροατία όπου αύριο στο πλαίσιο της Ευρωλίγκα θ` αντιμετωπίσει την Κροάσια Σπλιτ, ωστόσο το μυαλό όλων βρισκόταν στο Ιατρικό Κέντρο όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε χειρουργηθεί με απόλυτη επιτυχία ο Αρτούρας Καρνισόβας. Ο Λιθουανός παίκτης υπέστη κάκωση του έξω μηνίσκου στον αγώνα με την Πόρτο και έτσι σήμερα υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση προκειμένου να καθαριστεί το αριστερό του γόνατο.

Την τρίτη νίκη στον Α` Ομιλο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών σημείωσε η ομάδα βόλεϊ του Αρη, αφού σε αγώνα της 5ης ημέρας επικράτησε στο κλειστό γήπεδο της Μίκρας με 3-1 σέτ της τουρκικής Νέτας. Ανετη νίκη πέτυχε και ο Ολυμπιακός γιά τον Α' Ομιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αφού επικράτησε με 3- 0 της Γερμανικής Νταχάου σημειώνοντας την 4η επιτυχία του, ενώ τα Βριλήσσια, γιά το Κύπελλο πρωταθλητριών γυναικών, κέρδισαν με 3-1 την Πολωνική Αουγκούστο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,41, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 475,77, ελβετικό φράγκο προς 198,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,12, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 316,51 δραχμές.

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει άνοδο 23,41 μονάδων ή σε ποσοστό 1,55% και να κλείσει στις 1532,62 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο όγκος των συναλλαγών, η αξία των οποίων έφθασε τα 20,2 δισ. δραχμές. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0, 20%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, ενώ οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και θα είναι μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 17 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 2 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 1998 - 20:00:18 UTC