Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα εξυγίανσης στις ΔΕΚΟ απο την κυβέρνηση.
- Αύριο η συνάντηση αγροτών - κυβερνητικού κλιμακίου.
- Αντιδράσεις για τη λίστα των φαρμάκων.
- Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για " Γιάκοβλεφ ".
- Οργανώνονται οι εξι διαγραφέντες βουλευτές απο τη ΝΔ.
- Εικοσιτετράωρη απεργία των εκπαιδευτικών στις 20 του μηνός.
- Οι πυλωτές στο στόχαστρο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα του Παναθηναϊκού με σκορ 80-78 απο την ισραηλινή Χάποελ Εϊλάτ.
- Την Παρασκευή θα έλθει στην Αθήνα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου,για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ.
- Σήμερα οι συναντήσεις, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα εξυγίανσης στις ΔΕΚΟ απο την κυβέρνηση.

Σε ριζικές αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα προχωράει η κυβέρνηση. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι κυβερνητικές αποφάσεις για την εξυγίανση των ζημιογόνων ΔΕΚΟ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τους αρμόδιους υπουργούς. Στις άμεσες προτεραιότητες θα είναι η Ολυμπιακή. Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, τόνισε οτι η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα, που θα αποτελούν πραγματικές τομές, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει στον ισχυρότατο διεθνή ανταγωνισμό.

Αύριο η συνάντηση αγροτών - κυβερνητικού κλιμακίου.

Με συναινετική διάθεση απο την πλευρά των αγροτών, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα η συνάντησή τους με τον υπουργό Γεωργίας, Στέφανο Τζουμάκα. Για σήμερα προβλέπεται δίωρος αποκλεισμός κατά τις μεσημβρινές ώρες της εθνικής οδού στο υψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των αγροτών για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό.

Αντιδράσεις για τη λίστα των φαρμάκων.

Την έντονη αντίδρασή τους στην καθιέρωση της λίστας φαρμάκων για όλα τα ταμεία, που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, εξέφρασαν εκπρόσωποι του φαρμακευτικού και ιατρικού κόσμου. Χαρακτήρισαν άδικο και αναποτελεσματικό το μέτρο της λίστας, από την οποία, όπως είπαν, απουσιάζουν φάρμακα ευρείας κατανάλωσης. Οι εκπρόσωποι τόνισαν επίσης ότι η λίστα οδηγεί σε ασθενείς δύο ταχυτήτων και συντάχθηκε με ταμειακή λογική.

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για " Γιάκοβλεφ ".

Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνούσε τυχόν ευθύνες κρατικών λειτουργών για την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους, στα Πιέρια Ορη. Κατά ψηφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπέρ οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΔΗΚΚΙ και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Κηπουρός. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν μεταξύ άλλων και οι έξι διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ.

Οργανώνονται οι εξι διαγραφέντες βουλευτές απο τη ΝΔ.

Συγκροτημένη ομάδα με συντονισμένη δράση εντός και εκτός Βουλής, δημιουργούν οι έξι διαγραφέντες από τη ΝΔ, με εκπρόσωπό τους το Γιώργο Σουφλιά. Ο πρώην υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να τους διατεθεί κοινό γραφείο και ο καθένας τους να συμμετέχει σε μια διακομματική επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να καταδείξει ότι έκλεισε ο κύκλος εσωστρέφειας και στο κόμμα επανήλθαν οι φυσιολογικοί ρυθμοί, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Εικοσιτετράωρη απεργία των εκπαιδευτικών στις 20 του μηνός.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 20 του μηνός εξήγγειλαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Αρσένη και τις αλλαγές, που επιφέρει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στις αρχές Μαρτίου, οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των εκπαιδευτικών θα συνέλθουν εκ νέου σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίστουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι πυλωτές στο στόχαστρο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τη διενέργεια ελέγχων σε πυλωτές πολυκατοικιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζήτησε από νομάρχες και δημάρχους ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρανόμως έχουν μετατραπεί σε κατοικίες, καταστήματα ή κλειστά γκαράζ. Προτεραιότητα στους ελέγχους θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Γλυφάδα και η Κηφισιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα του Παναθηναϊκού με σκορ 80-78 απο την ισραηλινή Χάποελ Εϊλάτ.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για την φάση των ``16`` του Ευρωκυπέλλου που έγινε στο Ισραήλ, ηττήθηκε με 80-78 από την Χάποελ Εϊλάτ. Στο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 44- 37.

Την Παρασκευή θα έλθει στην Αθήνα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου,για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα έλθει στην Αθήνα ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Ανχελ Ιορντανέσκου, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΠΟ αναλαμβάνοντας και επίσημα την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Ρουμάνος προπονητής θα δώσει την ίδια ημέρα συνέντευξη τύπου κατά την διάρκεια της οποίας θα δημοσιοποιήσει τα σχέδια του γιά την προετοιμασία του εθνικού μας συγκροτήματος.

Σήμερα οι συναντήσεις, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Αφιερωμένο στην μνήμη του αδικοχαμένου άσου της ομάδας,Παναγιώτη Κατσούρη, θα είναι το σημερινό παιχνίδι κυπέλλου, που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με αντίπαλο την Ξάνθη για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος θα γίνουν ακόμη οι συναντήσεις Ηρακλής- Απόλλων Λάρισας, Πανιώνιος-Απόλλων Καλαμαριάς και Αρης-Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,84 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,63, γαλλικό φράγκο προς 47,91, λίρα Αγγλίας προς 472,38, ελβετικό φράγκο προς 199,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,51, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,49 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα,εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 14 βαθμούς, στα δυτικά -3 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 1 με 15 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 14 και -2 με 13 αντίστοιχα,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 11 February 1998 - 8:00:13 UTC