Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-19

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ενα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός με τη νίκη του με 3-1 επί του Ιωνικού στη Νέαπολη.

Στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΠΑΟΚ με 2- 0. Σημαντική νίκη πέτυχε η Σκόντα Ξάνθη με 2-1 επί του Αρη στο Χαριλάου ενώ στο ντέρμπι της ουράς, η Προοδευτική επιβλήθηκε εκτός έδρας με 1-0 της Ελευσίνας.

Σήμερα στις πέντε το απόγευμα, ο Παναθηναικός θα υποδεχτεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον ουραγό Εθνικό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής ΟΦΗ-Πανιώνιος 2-0 Βέροια- Πανηλειακός 0-0 Καβάλα-Ηρακλής 2-0 Ελευσίνα-Προοδευτική 0-1 Αρης-Σκόντα Ξάνθη 1-2 Ιωνικός-Ολυμπιακός 1-3 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 Απόλλων Αθηνών-Εθνικός Αστέρας 2-2

Στην βαθμολογία 1.Ολυμπιακός 65 2.ΑΕΚ 61 3.Παναθηναικός 53, με έναν αγώνα λιγότερο 4.ΠΑΟΚ 44 5.Σκόντα Ξάνθη 43 6.Αρης 42 7.ΟΦΗ 41 8.Ιωνικός 40 9.Ηρακλής 39 10.Καβάλα 36 11.Εθνικός Αστέρας 33 12.Απόλλων Αθηνών 29 - Πανηλειακός 29 14.Ελευσίνα 25 5.Πανιώνιος 24 - Προοδευτική 24 17.Βέροια 17 18.Εθνικός 8, με έναν αγώνα λιγότερο

Τα Τρίκαλα νίκησαν στο Βύρωνα με 1-0 τον Αθηναικό και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλιθέα 3-0 Πανσερραικός-Καλαμαριά 2-0 Αγιος Νικόλαος-Λάρισα 3-2 Αναγέννηση Καρδίτσας- Δόξα Βύρωνα 0-0 Ιάλυσος-Καλαμάτα 2-1 Αθηναικός-Τρίκαλα 0-1 Νίκη Βόλου- Παναχαική 1-5 Λύκοι-Παναιτωλικός 2-0 Πιερικός-Εδεσσαικός 5-0

Στην βαθμολογία 1.Τρίκαλα 53 2.ΠΑΣ Γιάννινα 52 - Παναχαική 52 - Καλλιθέα 52 5.Καλαμάτα 50

Στο Μόναχο βρίσκεται ο Ολυμπιακός όπου αύριο στις 10 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις Κάουνας στον δεύτερο ημιτελικό του φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκα του μπάσκετ.

Στον πρώτο ημιτελικό θα παίξουν η Κίντερ με την Τιμ-Σίστεμ Μπολώνια.

Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά σε φάιναλ-φόρ και θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά το 1997 στην Ρώμη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στις δηλώσεις τους τόνισαν πως ο ρυθμός στο παιχνίδι και η δυνατή άμυνα θα είναι τα στοιχεία που θα αναδείξουν τον φετεινό Πρωταθλητή Ευρώπης.

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός συνέτριψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 98-43 το Μαρούσι και προκρίθηκε στο φάιναλ-φόρ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Χθές στο Αλεξάνδρειο ο Αρης νίκησε την ΑΕΚ με 84-62 και πήρε το εισητήριο για τα ημιτελικά.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί του χρόνου στο Κύπελλο Σαπόρτα.

Σήμερα θα παίξουν ο ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στις 9 το βράδυ στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα κρίνει ποιά ομάδα θα προκριθεί στα ημιτελικά.

Τα δύο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ είναι Ολυμπιακός-Αρης Παναθηναικός-ΠΑΟΚ ή Ηρακλής

Τρία χρυσά, τρία αργυρά και πέντα χάλκινα μετάλλια ήταν η συγκομιδή για την εθνική μας ομάδα της Αρσης Βαρών στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε χθές στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Στην βαθμολογία, η ομάδα των ανδρών κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω απο την Βουλγαρία που κυριάρχησε και την Γερμανία που ήταν δεύτερη ενώ η ομάδα των γυναικών πήρε την έκτη θέση.

Στους πίνακες των μεταλλίων, η εθνική μας ομάδα των ανδρών κατετάγη έβδομη με 2 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια ενώ η ομάδα των γυναικών ήταν τρίτη με 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Το Σάββατο ο Κάχι Κακιασβίλη στην κατηγορία των 94 κιλών κατέκτησε ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Μεγάλα επεισόδια σε δύο γήπεδα σημάδεψαν το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο βόλλευ.

Στη Ν.Φιλαδέλφεια οπαδοί της ΑΕΚ πέταξαν κροτίδες και αντικείμενα εντός αγωνιστικού χώρου, το παιχνίδι διακόπηκε για 45 λεπτά ενώ δέχτηκαν επίθεση στην φυσούνα των αποδυτηρίων οι παίκτες του Παναθηναικού Σιδηρόπουλος και Ορλένκο. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του τοποθετήθηκε κολάρο στον αυχένα.

Στην Δράμα ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σέτ τον Ηφαιστο που υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία, όμως παράγοντες και οπαδοί του Ηφαιστου επιτέθηκαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ και στον διαιτητή Ιωάννου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χρήστος Πάτρας είπε ότι ο δήμαρχος Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας του ζητούσε να χάσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι ωστέ να μείνει ο Ηφαιστος στην Α1.

Απο την πλευρά του ο δήμαρχος Δράμας με δηλώσεις του επιτέθηκε εναντίον του "κατεστημένου" της Αθήνας, του ΠΑΟΚ αλλά και της ΑΕΚ που "έδωσε" όπως είπε χαρακτηριστικά το παιχνίδι στον Κτησιφώντα για να μείνει στην κατηγορία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στην καταγγελία που έχει κάνει ο Ηφαιστος κατά του Κτησιφώντα.

Αν αποδειχτεί ότι η ομάδα της Παιανίας δεν είχε τμήματα παίδων και εφήβων στα φετινά πρωταθλήματα, τότε θα διαλυθεί το ΤΑΠ, θα υποβιβαστεί στην Β εθνική και ο Ηφαιστος θα μείνει στην Α1. Η απόφαση θα ληφθεί στις 26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Ιωνικός Νικαίας 3-1 ΑΕΚ- Παναθηναικός 3-1 Αρης-Ηρακλής 3-2 Φιλία-Ορεστιάδα 0-3 Ηφαιστος-ΠΑΟΚ 0-3 Κομοτηνή-Κτησιφών 2-3

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ Ολυμπιακός-Φιλία Ηρακλής-Παναθηναικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Ορεστιάδα-Αρης

Οι αγώνες των πλέι-οφ θα αρχίσουν στις 21 Απριλίου.

Στην Α2 υποβιβάστηκαν Κομοτηνή και Ηφαιστος ή Κτησιφών.

Τα Βριλήσσια νίκησαν τον Παναθηναικό με 3-2 σέτ στον τελικό των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στις γυναίκες και κατέκτησαν τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός με την Βουλιαγμένη θα διεκδικήσουν τον τίτλο του φετινού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο πόλο.

Στους επαναληπτικούς ημιτελικούς των πλέι-οφ, ο Ολυμπιακός νίκησε στα Χανιά την τοπική ομάδα με 9-4 και η Βουλιαγμένη στην Χαλκίδα την ομώνυμη ομάδα με 12-11.

Το Κιλκίς, ο Αρχέλαος και ο Δούκας προκρίθηκαν στο φάιναλ-φόρ του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντ-μπολ που θα γίνει στο Κιλκίς στις 24 και 25 Απριλίου.

Η τέταρτη θέση θα παιχτεί αύριο μεταξύ των Σχολών Ξυνή και του Πανελληνίου.

Η Γιουβέντους νίκησε εκτός έδρας με 3-1 την Λάτσιο για την 29η αγωνιστική του Ιταλικού Πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα μάτς Μπάρι-Σαλερνιτάνα 0-0 Εμπολι-Πιατσέντζα 1-2 Ιντερ- Βιτσέντζα 1-1 Περούτζια-Ρόμα 3-2 Ουντινέζε-Μίλαν 1-5 Βενέτσια-Κάλιαρι 1-0 Μπολόνια-Φιορεντίνα 3-0 Πάρμα-Σαμπντόρια 1-1

Στην βαθμολογία 1.Λάτσιο 56 2.Μίλαν 55 3.Φιορεντίνα 51 4.Πάρμα 49

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του Αγγλικού Πρωταθλήματος μετά την νίκη της με 3-0 επί της Σέφιλντ Γουένσντει.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 34ης αγωνιστικής Τσάρλτον-Λίντς 1-1 Λίβερπουλ- Αστον Βίλλα 0-1 Γουέστ Χαμ-Ντέρμπι 5-1 Κόβεντρι-Μίντλεσμπρο 1-2 Νιουκάστλ- Εβερτον 1-3 Νότιγχαμ Φόρεστ-Τόττεναμ 0-1 Σαουθάμπτον-Μπλάκμπερν 3-3 Τσέλσι- Λέστερ 2-2

Σήμερα θα παίξουν Αρσεναλ-Γουίμπλεντον

Στην βαθμολογία 1.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 67 2.Τσέλσι 64 3.Αρσεναλ 63 4.Λίντς 59

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Sunday, 18 April 1999 - 21:09:08 UTC