Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek, 99-04-16

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

Ενα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Λεωνίδας Σαμπάνης στην κατηγορία των 62 κιλών, στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Αρσης Βαρών στη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ήταν πρώτος με 145 κιλά στην κίνηση του αρασέ, τέταρτος με 170 κιλά στην κίνηση του ζετέ και δεύτερος με 315 κιλά στο σύνολο.

Ενα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Γιάννα Χατζηιωάννου στην κατηγορία των 63 κιλών.

Η πρωταθλήτρια μας ήταν πρώτη στην κίνηση του ζετέ με 117,5 κιλά, δεύτερη στο σύνολο με 210 κιλά και τρίτη στο αρασέ με 92,5 κιλά.

Την τέταρτη θέση στο δεύτερο γκρούπ της κατηγορίας των 62 κιλών πήρε ο νεαρός αθλητής μας, Γιάννης Σιτνίκοφ.

Ο Σιτνίκοφ μάλιστα ανύψωσε 112,5 κιλά στο αρασέ, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων.

Δύο Ελληνες αθλητές, ο Γιώργος Τζελίλης και ο Βαλέριος Λεωνίδης αγωνίζονται σήμερα στις έξι και μισή το απόγευμα στο πρώτο γκρουπ της κατηγορίας των 69 κιλών, του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος της Αρσης Βαρών.

Μεγάλο φαβορί της κατηγορίας αυτής είναι ο Βούλγαρος Πλάμεν Ζελιάσκοφ ο οποίος πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια. Στην κατηγορία των 77 κιλών αγωνίζεται ο Χρήστος Σπύρου.

Ο 20-χρονός πρωταθλητής μας μετέχει στο δεύτερο γκρουπ που αρχίζει στη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Τέλος στην κατηγορία των 69 κιλών μετέχουν δύο Ελληνίδες αθλήτριες, η Μαρία Τάτση και η Κλειώ Μυλωνά.

Ο Γιώργος Ανατολάκης παρέδωσε χθές την έγγραφη απολογία του στην δίοικηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε την περασμένη εβδομάδα.

Χθές ο διεθνής αμυντικός προπονήθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα του επιβληθεί υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Η τελική απόφαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμένεται μέχρι την Κυριακή.

Τέλος επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ του Ολυμπιακού και της Δυναμό Κιέβου αναφορικά με τις οικονομικές απαιτήσεις της Ουκρανικής ομάδας για τις μεταγραφές των Προτάσοφ και Λιτόφτσενκο στους ερυθρολεύκους.

Ο Χρήστος Μαλαδένης υποβλήθηκε χθές σε αρθροσκόπηση μετά τη ρήξη μηνίσκου που υπέστη στην προπόνηση της Τετάρτης.

Ο μέσος της ΑΕΚ θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου ένα μήνα. Απορρίφθηκε απο τον αθλητικό δικαστή η ένσταση του Εθνικού Αστέρα για επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ με αφορμή τον τραυματισμού του Χοσάδα απο ρίψη αντικειμένων απο την πλευρά των οπαδών της Ενωσης.

Ο Ζούλιο Σέζαρ δεν προπονήθηκε ούτε χθές λόγω του τραβήγματος στην γάμπα και πλέον η συμμετοχή του Βραζιλιάνου αμυντικού στον αγώνα του Παναθηναικού με τον Εθνικό την Δευτέρα, είναι εξαιρετικά αμφίβολλη.

Το Μαρούσι νίκησε χθές στην έδρα του με 83-77 τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον τρίτο και τελευταίο αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Αλεξάνδρειο τον Ηρακλή με 68-61 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ- φόρ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει το Σάββατο στο Ιβανώφειο.

Σήμερα θα παίξουν η ΑΕΚ με τον Αρη στις επτά το απόγευμα και το Περιστέρι με τον Παναθηναικό στις εννέα το βράδυ.

Αρης και Παναθηναικός προηγούνται με 1-0 στις νίκες και εφόσον κερδίσουν και σήμερα, τότε προκρίνονται στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος, σε αντίθετη περίπτωση θα χρειαστούν και τρίτοι αγώνες, την Κυριακή.

Η πρωταθλήτρια μπάσκετ της Ρωσίας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε πως το φιλικό παιχνίδι με την Παρτιζάν δεν πρόκειται να γίνει λόγω της αδυναμίας της γιουγκοσλαβικής ομάδας να μεταβεί στην ρωσική πρωτεύουσα.

``Θέλαμε να γίνει αυτό το παιχνίδι για να δείξουμε τη συμπαράσταση μας στη Γιουγκοσλαβία, κόντρα στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ``, δήλωσε φανερά απογοητευμένος ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αλεξάντερ Γκομέλσκι και συμπλήρωσε:

``Μας ειδοποίησε όμως η διοίκηση της Παρτιζάν πως δεν μπορεί να πετάξει για Μόσχα, έτσι αναγκαστικά ακυρώσαμε το παιχνίδι``.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, φίλαθλοι της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και απλοί θαυμαστές του ποδοσφαίρου, βρέθηκαν χθές στις εξέδρες του Ανφιλντ, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη των 96 θυμάτων που έχασαν την ζωή τους το 1989, στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη στο Χίλσμπορο.

Χθές συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από εκείνο το απόγευμα της 15ης Απριλίου του 1989, όταν 96 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο σε ένα δυστύχημα ανάλογο με το ``δικό`` μας, αυτό της ``Θύρας 7``.

(c) Antenna 1999


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Friday, 16 April 1999 - 12:09:08 UTC