Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-11-23

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Monday, 23-Nov-98 19:03:00

Διχάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ανχελ Ιορντανέσκου.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με χθεσινή της ανακοίνωση επιβεβαίωσε και επίσημα για πρώτη φορά την συμφωνία της με τον Ανχελ Ιορντανέσκου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν συνεπής στην υπόσχεση του μετά τον αποκλεισμό απο το Κύπελλο Ελλάδος και ανακοίνωσε στο μάτς με τον Ιωνικό το όνομα του νέου προπονητή. Πλέον ο Ανχελ Ιορντανέσκου αλλά και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλούνται να πάρουν θέση για την συμφωνία του πρώτου με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο κ.Ιορντανέσκου μέσα στην εβδομάδα θα ζητήσει απο την ΕΠΟ να του επιτρέψει την παράλληλη ενασχόληση του στην εθνική ομάδα και την ΑΕΚ.

Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρει " Ας το καταλάβουν όλοι, στην εποχή μας κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με απειλές.

Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον κ.Ιορντανέσκου. Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει ότι αυτοί που σήμερα φωνάζουν σαν ντοπαρισμένοι, δεν νοιάζονται για την εθνική ομάδα αλλά γιατί δεν θέλουν να έρθει ο κ. Ιορντανέσκου στην ΑΕΚ.

Τους συνιστούμε να ηρεμήσουν, αυτά πρός το παρόν και ίσως αργότερα πούμε και λεπτομέρειες", καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με νίκες προχώρησαν Παναθηναικός και ΑΕΚ στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναικός νίκησε το Σάββατο με 3-2 τον Ηρακλή, η ΑΕΚ χθές επικράτησε με 2-1 του Ιωνικού ενώ ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα αφού έχασε το Σάββατο με 1-0 απο τον Αρη στο Χαριλάου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Εθνικός-Πανιώνιος 0-4 Βέροια-Προοδευτική 3-1 Καβάλα-Σκόντα Ξάνθη 1-1 Ελευσίνα-Εθνικός Αστέρας 1-2 Απόλλων Αθηνών-ΠΑΟΚ 1-4 ΟΦΗ-Πανηλειακός 3-1

ΑΕΚ-Ιωνικός 2-1 Αρης-Ολυμπιακός 1-0 Παναθηναικός-Ηρακλής 3-2

Στην βαθμολογία

1.Παναθηναικός 25 2.ΑΕΚ 23 3.Σκόντα Ξάνθη 20 4.Ολυμπιακός 19, με ένα παιχνίδι λιγότερο 5.Αρης 17 -ΠΑΟΚ 17

Οριστικά χωρίς τον Ερικ Μίκλαντ θα αγωνιστεί ο Παναθηναικός την Τετάρτη στο Κίεβο απέναντι στην Δυναμό για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Νορβηγός μέσος ο οποίος υποφέρει απο το σύνδρομο προσαγωγών και κοιλιακών αποκλείστηκε απο την αποστολή μαζί με τους τιμωρημένους Γκούμα και Μιλόγεβιτς.

Ο Γιάννης Γκούμας στο παιχνίδι με τον Ηρακλή υπέστη διάταση στον δικέφαλο και θα μείνει εκτός γηπέδων για περίπου 10 μέρες.

Στον Ολυμπιακό, οι Γιαννακόπουλος και Πασσαλής οι οποίοι τραυματίστηκαν στο μάτς με τον Αρη, θα δώσουν τελικά το παρών στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Πόρτο στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Αντίθετα θα απουσιάσει ο τραυματίας Γιώργος Αμανατίδης.

Ο Παναθηναικός αναχωρεί για το Κίεβο την Τρίτη το πρωί ενώ η αποστολή της Πόρτο αναμένεται στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές του κόσμου για το 1998, η Αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς και ο Αιθίοπας Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο Γκράν Πρί της ΙΑΑΦ Τσικλητήρια 99, που θα διοργανώσει στις 16 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος.

Οι Eλληνες φίλοι του κλασσικού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι αθλητές παγκοσμίας κλάσης όπως οι Μπόλτον, Γκρήν, Ελ Γκερούζ, Γκεμπρεσελασιέ και την αθλήτρια φαινόμενο Τζόουνς στα Τσικλητήρια που μετά απο απόφαση της ΙΑΑΦ, συμπεριλήφθηκαν στους καλύτερους αγώνες του κόσμου καθώς είναι πλέον και επίσημα ένα απο τα έξι γκράν πρί της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, μία ιστορική και τιμητική απόφαση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ουκρανίας πέρασε η Δυναμό Κιέβου.

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον επαναληπτικό αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης επικράτησε με 3-0 της Μέταλιστ Χάρκοβο και πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 4-1.

Μία ακόμη απουσία γιά την Αρσεναλ ενόψει του αγώνα της Τετάρτης στο Γουέμπλεϊ με την Λάνς για το Τσάμπιονς Λίγκ

Οι κανονιέρηδες θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Γάλλου μέσου Πατρίκ Βιεϊρά ο οποίος υπέστη τράβηγμα στον ιγνυακό τένοντα κατά την διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα με την Γουίμπλεντον που έληξε με 1-0 υπέρ της Γουίμπλεντον.

Ο Βιεϊρά θα μείνει εκτός αγώνων γιά τρείς τουλάχιστον εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα απουσιάσει και απο το παιχνίδι με τον Παναθηναικό, στις 9 Δεκεμβρίου.

Η Πόρτο, προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λίγκ, νίκησε με 3- 1 την Μπενφίκα για την 12η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η Παναχαική νίκησε με 2-0 τη Νίκη Βόλου και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Καλαμμαριά-Πανσερραικός 0-2 Λάρισα-Αγ.Νικόλαος 2-0 Δόξα Βύρωνα-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-3 Καλαμάτα-Ιάλυσος 1-0 Τρίκαλα-Αθηναικός 1-0 Παναχαική-Νίκη Βόλου 2-0 Παναιτωλικός-Λύκοι 3-2 Εδεσσαικός-Πιερικός 1-2

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι η Καλλιθέα υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Στην βαθμολογία

1.Παναχαική 22 2.Καλλιθέα 21, με ένα παιχνίδι λιγότερο -Καλαμάτα 21 4.Λάρισα 19

Σημαντικές επιτυχίες για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαικές διοργανώσεις του πόλο.

Η Βουλιαγμένη προκρίθηκε στους οκτώ του Τσάμπιονς Κάπ, ο Ολυμπιακός στους οκτώ του Κυπέλλου Κυπελλούχων και η Πάτρα στους 16 του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Η Βουλιαγμένη χθές έχασε με 4-2 απο την Ισπανική Καταλούνια, ωστόσο προκρίθηκε χάρη στις νίκες της επί της Ιταλικής Πεσκάρα την Παρασκευή και της Δυναμό Βουκουρεστίου το Σάββατο.

Στο Κύπελλο Κυπελλούχων ο Ολυμπιακός επικράτησε χθές με 7-2 της Γαλατά Σαράι και πήρε την πρόκριση με τρείς νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Η Πάτρα νίκησε χθές με 7-4 την Ιταλική Κανοτιέρι και προκρίθηκε αήττητη στους 16 του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Αντίθετα στην ίδια διοργάνωση, τα Χανιά στην πρώτη τους ευρωπαική εμφάνιση έχασαν χθές με 11-9 απο την Πρίμορατς και αποκλείστηκαν απο την συνέχεια του θεσμού με τρείς ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Η κλήρωση και για τις τρείς ευρωπαικές διοργανώσεις θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Την προετοιμασία της για τους κρίσιμους αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 99 με την Σλοβενία την Τετάρτη στο Μάριμπορ, την Σλοβακία το Σάββατο στην Χαλκίδα και την Βουλγαρία την μεθεπόμενη Τετάρτη στη Σόφια, ξεκίνησε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ.

Η αποστολή της εθνικής θα αναχωρήσει για το Μάριμπορ την Τρίτη και οι διεθνείς μας στις δηλώσεις τους επεσήμαναν ότι έχουν συνειδητοποίσει την κρισιμότητα των αγώνων και τόνισαν ότι θα τα δώσουν όλα για την νίκη.

Την τέταρτη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες στην δεύτερη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ιαπωνία, γνώρισε η εθνική μας ομάδα του βόλλευ.

Εχασε με 3-0 σέτ απο την Ιταλία και πλέον θα αγωνιστεί απο αύριο για τις θέσεις 13 εώς 16.

Την Τρίτη η εθνική μας θα παίξει με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Τετάρτη με την Κίνα και την Πέμπτη με την Ουκρανία.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Monday, 23 November 1998 - 18:09:11 UTC