Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: Sports News in Greek (PM), 98-04-29

Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Last Updated: Wednesday, 29-Apr-98 16:49:17

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος θα δώσει το παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδοσφαιρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο που θα γίνει στις 8 και μισή το βράδυ στο σταδιο Καραϊσκάκη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραστεί σε τελικό και μάλιστα θα κάνει και την απονομή του Κυπέλλου.

Στο μεταξύ ο Νομάρχης Πειραιά Χρήστος Φωτίου διαβεβαίωσε χθες, οτι ο τελικός θα γίνει κανονικά στο στάδιο Καραϊσκάκη μετά τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν στο γήπεδο.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός πήραν χθες το απόγευμα το εισητήριο για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας στο μπάσκετ.

Στους δευτερους αγώνες της δεύτερης φάσης των πλεϋ οφ, η ΑΕΚ νίκησε στη Νεα Σμύρνη με 77-75 τον Πανιώνιο και ο Ολυμπιακός στη Πάτρα με 77-66 τον Απόλλωνα.

Η ΑΕΚ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή απο το ζευγάρι Παναθηναϊκού-Ηρακλείου ενω ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ.

Στις 6 και μισή το απογευμα, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Ηράκλειο, σε αγώνα που θα μεταδόσει σε απευθείας κάλυψη η τηλεόραση του Αntenna. Οι δυο ομάδες έχουν απο μια νίκη.

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαϊου, αφού χθες έγινε γνωστό πως στις 13 του ίδιου μηνός θα γίνει η εμβόλιμη αγωνιστική που δεν πραγματοποιηθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακό.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Δανία στο δευτερο αγώνα της για τα τελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στην Σκωτία.

Η ελληνική ομάδα θα παίξει αύριο με την Σουηδία και με ισοπαλία θα προκριθεί στους οκτώ της διοργάνωσης.

Στις 9 το πρωϊ θα εκδικαστεί απο το πρωτοδικείο Αθηνών η προσφυγή των 12 ΠΑΕ που ζητούν να κηρυχθεί παράνομη η υπάρχουσα διοίκηση της ΕΠΑΕ και να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη νεου διοικητικού συμβουλίου.

Μέχρι το τέλος Μαϊου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδος στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην απόκτηση του Παρασκευά Αντζα της Ξάνθης, του Σάββα Πουρσαϊτίδη που αγωνίζεται στην Βέροια και του Βασίλη Λάκη που παίζει στον Πανηλειακό.

Σήμερα θα γίνει η γενική συνέλευση για την ανάδειξη νεας διοίκησης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δυο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Αννα Στρούμπου στα 53 κιλά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών που ξεκίνησε χθες στην πόλη Ριέζα (κοντά στην Δρέσδη) στην Γερμανία.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν τρίτη στο ζετέ με 87, 5 κιλά και στο σύνολο με 157,5 κιλά ενω πήρε την τέταρτη θέση στο αρασέ με 70 κιλά.

Στα 48 κιλά η Ευδοκία Χατζηαβραμίδου πήρε την 6η θέση στο σύνολο.

Σήμερα στις 8 το βράδυ αγωνίζεται στα 62 κιλά ο 2ος Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Λεωνίδας Σαμπάνης.

Στις γυναίκες στα 58 κιλά θα αγωνισθεί η Χριστοφορίδη και στα 63 κιλά η Τσακίρη.

Διεξάγεται το απόγευμα στο κλειστό της Γλυφάδας, ο δεύτερος τελικός του Πρωταθλήματος βόλλεϋ της Α1 Κατηγορίας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ορεστιάδα. Η ομάδα της Θράκης προηγείται με 1-0 στις νίκες.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 σετ τα Βριλήσσια, στον δευτερο τελικό του πρωταθληματος βόλλεϋ των γυναικών και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες. Οι δυο ομάδες θα ξαναπαίξουν το Σαββατο στο κλειστό του Χαλανδίου.

Στα μέσα Μαϊου στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης.

Με ποινή αποκλεισμού δυο αγωνιστικών τιμωρήθηκε το μεγάλο αστέρι της Ιντερ, ο Βραζιλιάνος Ρονάλτο, για τη φραστική επίθεση κατά του διαιτητή Πιέρο Τσεκαρίνι, που διύθυνε το μεγάλο ντέρμπυ της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ιντερ, που έληξε με νίκη της πρώτης με 1-0.

Επίσης τιμωρήθηκε με τρείς αγωνιστικές αποκλεισμό ο προπονητής της Ιντερ Τζίνι Σιμόνι.

(c) ANT1 Radio 1998


Antenna Sports News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant1spgr2html v1.00 run on Wednesday, 29 April 1998 - 15:09:16 UTC