Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-04-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνεχίζονται οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] H Eλληνική πλευρά
  • [02] Διάγγελμα Σημίτη
  • [03] Διπλωματική εγρήγορση στην Αθήνα
  • [04] Φθάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες
  • [05] Σημίτης με Ακη και Γιάννο
  • [06] Υπόθεση Οτσαλάν
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας
  • [08] Χωρίς "Μπλέ" λεωφορεία
  • [09] Επεισόδιο με λαθρομετανάστες
  • [10] Αστυνομικό Δελτίο
  • [11] Αναδάσωση στον Υμμητό
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Βουλγαρία- "Οχι" στους πρόσφυγες
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Σαμπάχ-Αίτηση χάριτος ζήτησε ο Οτσαλάν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Πρόσφυγες
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Κοινοτικό πλάισιο στήριξης
  • [16] ΚΟΣΜΟΤΕ
  • [17] Χρηματιστήριο- Ανοδος 2,55%
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνεχίζονται οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί

    06/04/99

    Οπως και πρίν απο 58 χρόνια -στις 6 Απριλίου του 1941- έτσι και χθες βράδυ το Βελιγράδι για 14η συνεχή ημέρα βρέθηκε στο έλεος των βομβαρδισμών.

    Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 30 τραυματίες, είναι ο απολογισμός στην πόλη Αλεξενάτς, οπου καταστράφηκαν 12 σπίτια, το εμπορικό κέντρο και το κεντρο υγείας.

    Επλήγησαν επίσης στόχοι ζωτικής σημασίας, όπως γέφυρες, διύλιστήρια, αποθήκες καυσίμων, αεροδρόμια, και τηλεοπτικοί αναμεταδότες στις πόλεις, Σομπόρ, Πρίστινα, Νις, Κράλιεβο, Γκαράγκ, Κουρσούμλια, Πρίζρεν, Παντσέβο, Νόβι Σαντ, και Λόζνιτσα.

    Δυο ΝΑΤΟϊκα αεροσκάφη κατερρίφθησαν πάνω από τη Βοϊβοντίνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Σερβίας. Την είδηση διέψευσε το ΝΑΤΟ.

    Για άλλη μια φορά ,τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, βομβάρδισαν γέφυρα στο Δούναβη, στην περιοχή Σομπόρ, σε απόσταση 200χλμ βορειοδυτικά του Βελιγραδίου.

    Μόνο μία γέφυρα έχει πλέον απομείνει άθικτη στο Γαλάζιο ποτάμι.

    Οι επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, έως ότου ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συνθηκολογήσει και αποδεχθεί πολιτική λύση για το Κοσσυφοπέδιο διεμήνυσε, εν' τω μεταξύ, ο Μπιλ Κλίντον.

    Ωστόσο, για πρώτη φορά έκανε λόγο για την ανάπτυξη στο Κοσσυφοπέδιο διεθνούς δύναμης - και όχι δύναμης του ΝΑΤΟ- που θα αναλάβει να διασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων στην περιοχή. Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς καλά θα κάνει να μην προσπαθήσει να προτείνει ειρήνη, την ώρα που θα έχει ικανοποιήσει τα σχέδια του στο Κόσσοβο, γιατί ουδείς θα τον ακούσει.

    Την ίδια ώρα η Μαντλήν Ολμπράιτ τονίζει πως οι ΗΠΑ δεν θα χαλαρώσουν την πίεση τους στον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο.

    "Οι στόχοι μας δεν έχουν αλλάξει είπε η Ολμπράιτ. Απαιτούμε την απόσυρση της στρατιωτικής αστυνομίας του Μιλόσεβιτς και των παρα-στρατιωτικών ομάδων, την επιστροφή όλων των προσφύγων ,την ανάπτυξη μιας διεθνούς δύναμης ασφαλείας και τη δημιουργία ενός δημοκρατικού πλαισίου συνύπαρξης στο Κόσοβο".

    Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Γουίλλιαμ, Κόεν δήλωσε στο Αssosiated Press πως τα 24 υπερσύγχρονα ελικόπτερα Απάτσι δεν θα είναι έτοιμα να δράσουν πριν περάσει μια εβδομάδα και στόχος τους θα είναι τα τάνκς και οι παραστρατιωτικές ομάδες των σέρβων.

    Οι ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις θα ενισχυθούν από σήμερα και με τα 50 αεροσκάφη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

    Πολιτική λύση για το Γιουγκοσλαβικό θ'αναζητήσει, σήμερα η Ομαδα Επαφής, ενω πληθαίνουν οι ενδείξεις για χερσαία επέμβαση στη Σερβία παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

    Η Βορειοατλαντική Συμμαχία στέλνει στην Αλβανία, ελικόπτερα Απάτσι, εκτοξευτήρες ρουκετών, άρματα μάχης και δύναμη 2.600 πεζοναυτών

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] H Eλληνική πλευρά

    06/04/1999

    Η Ελληνική συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκη δύναμη θα περιοριστεί στην αποστολή μικρού αριθμού στρατιωτών, για την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Θ'αποχωρίσουμε εάν αλλοιωθεί ο ανθρωπιστικός χαρακτήρας υποστηρίζει το υπουργείο Αμυνας.

    [02] Διάγγελμα Σημίτη

    06/04/1999

    Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε πολεμικές επιχειρήσεις ούτε να περιθώριο- ποιήσουμε τη χώρα με αντιδράσεις εν' θερμώ , τόνισε ο Πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

    Ο κ.Σημίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στα Βαλκάνια, και να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, διότι η Τουρκία καιροφυλακτεί να καλύψει το κενό από ενδεχόμενη αποστασιοποίησή μας.

    Ο πρωθυπουργός καταδίκασε την πολιτική εθνικής κάθαρσης από τη Σερβία, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των συνόρων και της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης, με παροχή ευρείας αυτονομίας στο Κοσσυφοπέδιο και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα των προσφύγων είπε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να παραμείνουν κοντά στη χώρα προέλευσής τους, σημειώνοντας η Ελλάδα θα επωμιστεί βάρος που αναλογεί στις δυνάμεις της.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι η Αλβανική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει τη χώρα μας ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας και οι περιουσίες των ομογενών.

    "Ο πρωθυπουργός με το διαγγελμά περιέγραψε τα αυτονόητα και μάλιστα με απολογιστικό ύφος, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, τους πρώην πρωθυπουργούς κους Μητσοτάκη και Ράλλη και τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης.

    [03] Διπλωματική εγρήγορση στην Αθήνα

    06/04/1999

    Στα Σκόπια μεταβαίνει- εκτάκτως αύριο- ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

    Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Λιούπσκο Γκεοργκιέφσκι και τον σκοπιανό ομολογό του Θα επισκεφθεί, επίσης προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Στην συνέχεια ο κ.Παπανδρέου θα μετάσχει στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 15, στο οποίο θα προσέλθει με τους ομολογούς του, των Σκοπίων και της Αλβανίας.

    [04] Φθάνουν οι πρώτοι πρόσφυγες

    05/04/1999

    Στην Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα, εντός της εβδομάδος οι πρώτοι Κοσοβάροι πρόσφυγες. Θα εγκατασταθούν, προσωρινά, σε κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία και εν' συνεχεία θα μεταφερθούν στη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

    Απόφαση για τον αριθμό των προσφύγων που θα καταφθάσουν στη χώρα μας θα ληφθεί στη Σύνοδο των 15 την Μ.Πέμπτη, σύμφωνα με δήλωση της κας.Παπανδρέου , η οποία ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα θα ζητήσει αναλογικό καταμερισμό του αριθμού των προσφύγων.

    [05] Σημίτης με Ακη και Γιάννο

    06/04/1999

    Σύσκεψη για θέματα που αφορούν στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Αμύνης.

    [06] Υπόθεση Οτσαλάν

    06/04/1999

    Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν, κατέθετε από το πρωϊ ο Σάββας Καλλιντερίδης.

    Εν' τω μεταξύ εξακολουθούν τα δημοσιεύματα στον Τουρκικό τύπο για τον Κούρδο ηγέτη. Σύμφωνα με τη Σαμπάχ, ο Οτζαλάν φέρεται να ζήτησε την απονομή χάριτος με αντάλλαγμα την παράδοση ανταρτών του PKK.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [07] Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

    06/04/99

    Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και λαμπαδοφορίες αύριο σε 11 πόλεις όλης της χώρας, θα κάνουν οι πολιτικές νεολαίες για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και της Αμερικής στην Γιουγκοσλαβία.

    Στις 19.00 το απόγευμα έξω απο τα Προπύλαια στην Αθήνα ενώ στις 20.00 το βράδυ σε Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Λάρισα, στην Καλαμάτα, στην Ρόδο και στην ΝΑΤΟϊκή Βάση στο 'Ακτιο.

    Επίσης οι πολιτικές νεολαίες καλούν τους Νομάρχες και τους Δημάρχους να προχωρήσουν σε τρίλεπτη συμβολική συσκότηση στις 21.30 αύριο ενώ καλούν και τα ΜΜΕ σε ενός λεπτού σιγή.

    Την Τρίτη μετά το Πάσχα οι εκπρόσωποι των νεολαιών θα μεταβούν στο Βελιγράδι και θα συναντηθούν με τις νεολαίες του Βελιγραδίου αλλά και με τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.

    [08] Χωρίς "Μπλέ" λεωφορεία

    06/04/99

    Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία. Αποφάσισαν στάσεις εργασίας στις 15, 19, 23 και 29 Απριλίου.

    [09] Επεισόδιο με λαθρομετανάστες

    06/04/99

    Σε ενέδρα στρατιωτικής περιπόλου έπεσαν χθες βράδυ τέσσερις αλβανοί λαθρομετάναστες, τρείς άνδρες και μια γυναίκα, όταν προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα μας, από το φυλάκιο του Προμαχώνα.

    Η γυναίκα έπεσε νεκρή από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, όταν οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

    [10] Αστυνομικό Δελτίο

    06/04/99

    Σε προσωπικές διαφορές αποδίδει η αστυνομία την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε Ι.Χ σε δρόμο των Χανίων.

    Ο μηχανισμός εξεράγη στις 04.00 το πρωί και κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο του Γιάννη Μυλωνάκη 24 ετών, που κατήγγειλε ώς δράστη τον Ιωάννη Σαμιώτη 28 ετών, ο οποίος και συνελήφθη.

    Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση έκρηξης φορτηγού ιδιωτικής χρήσεως το πρωϊ, στην οδό Εύξεινου Πόντου στη Νέα Σμύρνη.

    Το φορτηγό-σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εξεράγη την ώρα που ο οδηγός Ιωάννης Σωτηρόπουλος, έβαζε εμπρός τη μηχανή.

    Αμέσως μετά την έκρηξη ο οδηγός, άτομο που έχει συχνά απασχολήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε και αναζητείται.

    Με χειροβομβίδα επιτέθηκαν άγνωστοι εναντίον καταστήματος πώλησης λιπαντικών αυτοκινήτων, τα ξημερώματα, στο Νέο Κόσμο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

    Θύμα ληστείας έπεσε η Γεωργία Μανδαλάκη 54 χρόνων στο Ανω Καλαμάκι. Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή της άρπαξαν την τσάντα με 150 χιλιάδες δρχ.

    [11] Αναδάσωση στον Υμμητό

    06/04/99

    Επιχείρηση αναδάσωσης του Υμηττού, έγινε το πρωϊ από το Δήμο Ηλιούπολης.

    Συμμετείχαν και μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου, όπως οι Μυγιάκης, Μπουντούρης, Βασδέκη.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [12] Βουλγαρία- "Οχι" στους πρόσφυγες

    06/04/99

    Για πρώτη φορά μετά την επίσημη αναγγελία της υποψηφιότητας της Βουλγαρίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ απο την προσωρινή υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Στέφαν Σοφιάνσκι, (δήμαρχος της Σόφιας, τώρα) πριν δυο χρόνια η επίσημη Σόφια τόλμησε να διαχωρίσει τη θέση της απο εκείνη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε ουσιαστικό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της.

    Κατά ειρωνία της τύχης αυτό συνέβη την επόμενη μέρα μετά την επέτειο των 50 χρόνων απο την ίδρυση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας οταν ο πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ δεν υπέκυψε στη συντονισμένη πίεση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόμπ Τάλμποτ και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Σέρζο Μπαλαντσίνο, η Βουλγαρία να δεχθεί σημαντικό αριθμό προσφύγων απο το Κοσσυφοπέδιο.

    Οι βουλγαρικές αρχές δεν υπέκυψαν κάν στον πειρασμό της δελεαστικής υπόσχεσης του κ.Τάλμποτ ότι η Ουάσιγκτον θα υποστηρίξει τη Σόφια με έκτακτη βοήθεια αξίας 4,5 εκατ. δολαρίων.

    "Ο κ. Τάλμποτ βγήκε με παγωμένο το πρόσωπο απο τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Ιβάν Κόστοφ και την υπουργό Εξωτερικών Ναντέζντα Μιχαϊλοβα αφού του αρνήθηκε να δεχθούμε πρόσφυγες απο το Κόσοβο σε καταυλισμούς στα δυτικά μας σύνορα". "Ο Τάλμποτ έγινε έξω φρενών" ισχυρίζεται κυβερνητική πηγή", γράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα "24 Ωρες". Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αμερικανός διπλωμάτης επέμενε η Βουλγαρία να δεχθεί "τουλάχιστον 5-6 χιλιάδες Αλβανούς σε ένδειξη αλληλεγγύης με το ΝΑΤΟ". Να επιτρέψουμε την αποσυγκέντρωση των προσφύγων θα σήμαινε ουσιαστικά να παίξουμε το παιχνίδι του Μιλόσεβιτς δήλωσε ο κ. Κόστοφ στον κ. Τάλμποτ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    [13] Σαμπάχ-Αίτηση χάριτος ζήτησε ο Οτσαλάν

    06/04/1999

    Την απονομή χάριτος από τις τουρκικές αρχές φέρεται να ζήτησε ο φυλακισμένος κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν με αντάλλαγμα την παράδοση των ανταρτών του ΡΚΚ, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σαμπάχ.

    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Οτσαλάν δήλωσε στους εισαγγελείς που τον επισκέφτηκαν στην φυλακή του Ιμραλί ότι λυπάται για τον ρόλο του στην εμπλοκή του ΡΚΚ στον 14χρονο εμφύλιο πόλεμο με στόχο την Κουρδική αυτοδιάθεση.

    "Η χώρα αυτή είναι επίσης και δική μου χώρα. Δώστε μου την ευκαιρία και θα προσφέρω καλές υπηρεσίες στην χώρα μου. Αν μου δοθεί χάρη, το ΡΚΚ θα παραδοθεί" φέρεται να δήλωσε ο Οτσαλάν.

    Ο εισαγγελέας Τσεβντέτ Βολκάν που επισκέφθηκε τον Οτσαλάν το Σαββατοκύριακο απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της Σαμπάχ. "Δεν θα ήταν σωστό να κάνω δημοσίως σχόλια για την υπόθεση" δήλωσε ο τούρκος εισαγγελέας στο Ρόιτερ.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    [14] Πρόσφυγες

    06/04/1999

    Η έκκληση τών Νατοικών δυνάμεων γιά δραστηριοποιηση τής διεθνούς κοινότητας στό πλαίσιο τής ανακούφισης τών χιλιάδων προσφύγων από τό Κοσσυφοπέδιο, άρχισε νά αποδίδει καρπούς.

    Τά πρώτα αεροπλάνα φορτωμένα μέ χιλιάδες Αλβανόφωνους τής σερβικής επαρχίας έφθασαν στόν προορισμό τους καί ήδη άρχισε η διαδικασία εγκατάστασης τους.

    Νωρίς τό πρωί προσγειώθηκε στήν βορειοδυτική πόλη τής Τουρκίας, Τσορλού, αεροσκάφος πού μετέφερε χίλιους εκατό πρόσφυγες.

    Οί ταλαιπωρημένοι Αλβανόφωνοι αποβιβάσθηκαν καί προχώρησαν δειλά στό ταρτάν τού αεροδρομίου φορώντας σκισμένα ρούχα καί λασπωμένα παπούτσια.

    Τό αεροπλάνο περίμεναν δεκάδες ασθενοφόρα αλλά καί λεωφορεία πού τούς μετέφεραν στήν πόλη Κιρκλαρελί, περίπου εκατό χιλιόμετρα από τό Τσορλού, εκεί όπου πλέον θά καταλύσουν.

    Αμέσως μόλις προσγειώθηκε τό αεροπλάνο μία ηλικιωμένη γυναίκα δέν άντεξε καί πεθανε από τήν ταλαιπωρία πού πέρασε.

    Ενενήντα ένας πρόσφυγες έφθασαν τίς πρωινές χώρες στήν Νορβηγία, μία χώρα πού προθυμοποιήθηκε από τίς πρώτες νά φιλοξενήσει Αλβανόφωνους.

    Πρόκειται γιά τό πρωτο κύμα από τούς έξι χιλιάδες πρόσφυγες πού θά φιλοξενήσει η Νορβηγία καί πού θά εγκατασταθούν σε ειδικό χώρο υποδοχής που έχουν δημιουργήσει οι νορβηγικές αρχές. Οί Νατοικές δυνάμεις προσπαθούν νά απομακρύνουν όσους περισσότερους πρόσφυγες μπορούν καλώντας τίς γειτονικές χώρες νά βοηθήσουν.

    Πολλές χιλιάδες προσφύγων θά προωθηθούν καί σέ πιό μακρυνές χώρες όπως στίς Ηνωμένες Πολιτείες πού θά πάνε 20 χιλιάδες πρόσφυγες, 100 χιλιάδες συνολικά στίς χώρες τής Ευρωπαικής Ενωσης, 40 χιλιάδες μόνο στήν Γερμανία, 5 χιλιάδες στόν Καναδά, 20 χιλιάδες στήν Τουρκία καί 6 χιλιάδες στήν Νορβηγία.

    Ο κύριος όγκος τού κύματος τών προσφύγων έχει καταφύγει πρός τήν Αλβανία καί τά Σκόπια.

    Εν μέσω χαράς καί ευεξίας καί πλαισιωμένος από τήν πρώτη κυρία τών Ηνωμένων Πολιτειών αλλά καί τρείς τεράστιους κούνελους, ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον έστειλε τίς ευχές του στούς αμερικανούς στρατιώτες καί τούς πρόσφυγες.

    Αμέσως μετά ο πλανητάρχης έδωσε τό σύνθημα γιά νά αρχίσει η καθιερωμένη πασχαλιάτικη αυγοδρομία στόν κήπο τού Λευκού Οίκου.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    [15] Κοινοτικό πλάισιο στήριξης

    05/04/99

    1,6 τρις δρχ. διεκδικεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για έργα υποδομής στον περιβαλλοντικό τομέα από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός, Κώστας Λαλιώτης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα διαχειρισθεί 525 δις για έργα περιβάλλοντος και 180 δις για την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών του ανέρχονται συνολικά σε 2,5 τρις.

    Ο κ.Λαλιώτης είπε ότι από το 2ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης έχει απορροφηθεί το 60%.

    [16] ΚΟΣΜΟΤΕ

    05/04/99

    Στους 435χιλιάδες συνδρομητές έφθασε η ΚΟΣΜΟΤΕ μετά από ένα χρόνο εμπορικής λειτουργίας. Η αγορά καλύπτει το 18% και όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι του δικτύου στο τέλος του χρόνου θα φθάσουν τους 700χιλιάδες συνδρομητές.

    Επ' ευκαιρία δε της σημερινής επετείου ο υπουργός κ.Μαντέλλης δήλωσε ότι η εισαγωγή της ΚΟΣΜΟΤΕ στην κινητή τηλεφωνία βοήθησε τον ανταγωνισμό και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού

    [17] Χρηματιστήριο- Ανοδος 2,55%

    05/04/99

    Με άνοδο 2,55%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3.300,20 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 92 δισεκατομμύρια 121 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Ανοδος της θερμοκρασίας τη Τετάρτη και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και αίθριος καιρός.

    Ανεμοι, βορειάδες μέχρι μέτριοι, αλλά στα Ανατολικά θα πνέουν ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, που βαθμιαία πάντως θα εξασθενήσουν

    Αίθριος καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος καιρίς και στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία στην πόλη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Ηλιόλουστος και ευχάριστος θα είναι ο καιρός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα, με το θερμομετρο να ανεβαίνει στους 23 με 24 βαθμούς. Ωστόσο, από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός ξαναχαλάει με νοτιάδες και τοπικές βροχές, ενώ το Πάσχα θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές, αλλά και διαστήματα με ήλιο, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

    Τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το μεσημέρι ο καιρός παραμένει καλός. Στην συνέχεια όμως θα αρχίσει να συννεφιάζει στα Δυτικά και το βράδυ ίσως βρέξει στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα νότια πελάγη μέτριοι, με τάση όμως στα Δυτικά να γίνουν νότιοι και να ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα φθάσει στους 21 με 22 βαθμούς στα Βόρεια και στους 23 με 25 στην υπόλοιπη χώρα.

    Τη Μεγάλη Παρασκευή από το πρωί θα αρχίσει να βρέχει στα Δυτικά, μάλιστα βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

    Οι άνεμοι νότιοι, στα Δυτικά 6 με 7 μποφώρ, στα Ανατολικά αρχικά 4 με 5 ενισχυόμενοι προς το μεσημέρι σε 6 μποφώρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει και θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 22 βαθμούς και στους 23 με 25 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Tuesday, 6 April 1999 - 14:17:05 UTC