Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Πιέσεις σε Σημίτη για ανασχηματισμό
  • [02] Θεσσαλονίκη-Εκδηλώσεις για την επέτειο
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι
  • [04] Ψητοπωλείο λευκής σαρκός
  • [05] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Κοσσυφοπέδιο:Απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] Επιδείνωθηκε η κατάσταση της υγείας του Μ.Γέτσιν
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [08] Τυφώνας Μιτς
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Ενοποίηση Ασφαλιστικών ταμείων
  • [10] Αναβάλεται η απόσυρση
  • [11] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αλλαγές στην Ελληνική Αστυνομία

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:49:23
    Σχέδια για την αλλαγή του αρνητικού κλίματος που έχουν προκαλέσει τα διαδοχικά κρούσματα διαφθοράς στην Αστυνομία, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

    Ηδη βρίσκεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ, που σύμφωνα με δηλώσεις του Γιώργου Ρωμαίου στην Τηλεόραση του Αntenna, θα βοηθήσει στην πάταξη της διαφθοράς.

    Η εμπλοκή εννέα αστυνομικών σε υπόθεση μαστροπείας με ανήλικες Ρουμάνες στον Πύργο της Ηλείας και ο θάνατος του 17χρονου Σέρβου μαθητή στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες ενός ανθυπαστυνόμου, ξεχείλισαν το ποτήρι της λαϊκής οργής.

    Στον Πύργο της Ηλείας οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα της μαστροπείας, βρίσκονται ηδη αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή.

    Στη Θεσσαλονίκη, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο Σέρβο μαθητή.

    Ο πατέρας του νεκρού μαθητή άφησε σήμερα λουλούδια στο σημείο του τραγικού συμβάντος, ενώ η σορός του γιου του μεταφέρθηκε με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο Βελιγράδι.

    Παράλληλα, η ειδική ανακρίτρια μετέτρεψε και την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

    Το πρώτο βήμα για την εξυγίανση της Αστυνομίας είναι η εντός της ημέρας αντικατάσταση του κυρίου Ρωμαίου επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας 'Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:51:55

    [01] Πιέσεις σε Σημίτη για ανασχηματισμό

    Πιέσεις για ανασχηματισμό εξακολουθεί να δέχεται ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και τις υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία.

    Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες σε περίπτωση ανασχηματισμού δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμύνης, Εθνικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας.

    [02] Θεσσαλονίκη-Εκδηλώσεις για την επέτειο

    Με την καθιερωμένη μαθητικη παρέλαση συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο με την στρατιωτικη παρέλαση παρουσία, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Σήμερα, ο κ. Στεφανόπουλος εγκαινίασε το παιδικό χωριό ΣΟΣ στην περιοχή Πλαγιάρι, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:51:15

    [03] Πέταξε το παιδί της από το μπαλκόνι

    Σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά κατάγματα νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, η 4χρονη Νικολέτα Ροδοβίτη, την οποία πέταξε η μητέρα της από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, στην Αρτάκη Ευβοίας.

    Η μητέρα Σοφία Ροδαβίτη 30 ετών, μετά την πράξη της ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και απειλούσε να πέσει στο κενό, αλλά συνελήφθη μετά από επέμβαση της Αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στη Χαλκίδα, όπου διαπιστώθηκε-σύμφωνα με πληροφορίες-πώς είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    [04] Ψητοπωλείο λευκής σαρκός

    Εμπόριο λευκής σαρκός αποκαλύφθηκε σε μπαρ της Ελευσίνας που είχε άδεια.. ψητοπωλείου

    Οι οκτώ αλλοδαπές που συνελήφθησαν, κατήγγειλαν οτι ο ιδιοκτήτης του ροζ...ψητοπωλείου, Κώστας Τσάμος, παρακρατούσε τα διαβατήρια τους και τις εξανάγκαζε να ικανοποιούν τις "ορέξεις" της πελατείας.

    [05] Αστυνομικό Δελτίο

    Επιχείρηση εξαπάτησης ανύποπτων πολιτών είχε στήσει ζευγάρι στον Πειραιά.

    Είχε ανοίξει γραφείο Ευρέσεως Εργασίας και υποσχόταν στους ανύποπτους πελάτες ότι θα τους βρεί δουλειά, σύντροφο ή οτιδήποτε άλλο ζητούσαν. Το ποσό που ζητούσαν ήταν από 25-50.000 δραχμές ανάλογα με την υπόθεση.

    Συνελήφθη η 33χρονη, Αννα Τσιτσαρόλι και αναζητείται ο συνεργός της Νικήτας Δρούσος 37 ετών.

    Η Τσιτσαρόλι οδηγήθηκε στην 5η τακτική ανακρίτρια Πειραιά.

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε από την ανακριτρια Σερρών ο 37χρονος παντοπώλης, Ελευθέριος Θεοδωρίδης, που κατηγορείται οτι ασέλγησε είς βάρος 11χρονου αγοριού με νοητική στέρηση.

    Στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού νοσηλεύεται ένας δωδεκάχρονος τσιγγάνος. Τον μικρό παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Ασπροπύργου ο 25χρονος Χρήστος Κυριμόπουλος, επειδή δεν δέχθηκε να πάρει μέρος σε κλοπές.

    Φρικτό θάνατο από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της στην οδό Κλειδήμου 5 στην Καλλιθέα, βρήκε το μεσημέρι η 73χρονη Στέλλα Μπάρδα. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:51:46

    [06] Κοσσυφοπέδιο:Απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης

    Ο σερβικός στρατός υποστηρίζει ότι ολοκλήρωσε την αποχώρηση των δυνάμεών του από το Κοσσυφοπέδιο, καθώς σήμερα -στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ προς τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς υπό την απειλή της εξαπόλυσης αεροπορικών επιδρομών.

    Οπως μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Β92 του Βελιγραδίου επικαλούμενος στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές, η σερβική στρατιωτική παρουσία στο Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται σήμερα στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν τον περασμένο Μάρτιο πριν ξεσπάσουν οι συγκρούσεις με τους αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της αποχώρησης, αν και πολλές χιλιάδες στρατιώτες του υπουργείου Εσωτερικών εθεάθησαν χθες να αποχωρούν με λεωφορεία από την περιοχή.

    Ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς έχει δεσμευθεί να αποσύρει περίπου 4.500 στρατιώτες πριν από την σημερινή εκπνοή της προθεσμίας, ενώ η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις του σερβικού στρατού, φαίνεται πως καθιστά ολοένα και πιο απίθανη την πραγματοποίηση της απειλής του ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

    Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις η Δύση έχει χαλαρώσει τις αξιώσεις της προς τον Μιλόσεβιτς, καθώς τώρα στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο μάλλον για ένα "αποδεκτό επίπεδο" συμμόρφωσης του γιουγκοσλάβου προέδρου και όχι για "πλήρη και αμετάκλητη" συμμόρφωσή του στους όρους του ΝΑΤΟ.

    Σήμερα οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να αποφασίσουν εάν θα πρέπει να προχωρήσουν στην επόμενη κίνησή τους, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές πρέπει να θεωρείται απίθανο να δοθεί η περίφημη "εντολή ενεργοποίησης" για την εξαπόλυση αεροπορικών επιδρομών κατά σερβικών στόχων.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:52:05

    [07] Επιδείνωθηκε η κατάσταση της υγείας του Μ.Γέτσιν

    Η υψηλή αρτηριακή πιέση αλλα και η μεγάλη κόπωση που διέγνωσαν οι γιατροί του Κρεμλίνου,μετά την κριση τραχειοβρογχίτιδας που υπέστη πριν μερικές μέρες οδηγήσαν τελικά τον ρωσο πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν σήμερα το πρώι στο σανατόριο Μπαρβίχα ώστε να υποβλήθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

    Ο εκπροσωπος του Κρεμλίνου ντιμιτρί Γιακούσιν δήλωσε πως ο ρωσος πρόεδρος μετέβη στο σανατόριο γθιανα συνεχίσει την αναρρωση του.Πριν όμως εγκαταλέιψει την εξοχική του κατοικία και μεταβεί στο σανατόριο ο Μπόρος Γέλτσιν συναντήθηκε με τον ρωσο πρωθυπουργό Γιεβγκένι Πριμακόφ για να του δώσει οδηγίες για την σύνοδο κορυφής Ρωσίας Ευρωπαικής Ενωσης που πραγματοποιειται σήμερα στη Βιένη στην οποία θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία.

    Σύμφωνα με πηγες του Κρεμλίνου ο Ρωσος Προεδρος θα παραμείνει στο σανατόριο τις επομενες δύο εβδομάδες η συνεχής όωμς και κατά διαστήματα απουσία του απο την πολιτική ζώη της χώρας θέτουν ηδή θέμα διαδοχής.Σήμερα μάλιστα ο κυβενητης του κρασνογιαρσκ Αλεξαντρ Λέμπεντ ενα απο τους υποψηφιους για την προεδρία στις εκλογές του 2000 ζητήσε να συζητηθεί ο θεσμός του αντιπροεδρου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:51:25

    [08] Τυφώνας Μιτς

    Ο τυφώνας Μιτς, από τους ισχυρότερους στον Ατλαντικό, απειλεί τις ανατολικές ακτές της Κεντρικής Αμερικής καθώς κινείται με ανέμους ταχύτητας 290 χιλιομέτρων την ώρα.

    Ηδη προκαλεί καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Νικαράγουα, την Ονδούρα και τις Νήσους Κάιμαν, όπου οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι υπάρχουν κίνδυνοι να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ηδη έχει αναφερθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου στον Παναμά εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις.

    Κατολισθήσεις προκάλεσε ο τυφώνας Μπαμπς, στην Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να καταπλακωθούν σπίτια και να σκοτωθεί ένα ζευγάρι.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:51:00

    [09] Ενοποίηση Ασφαλιστικών ταμείων

    Τη δημιουργία ενός επικουρικού Ταμείου για τους δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπει το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των 11 ταμείων επικουρικής ασφάλισης, που παραδόθηκε σήμερα στην ΑΔΕΔΥ από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκο Φαρμάκη.

    Η συγκεκριμένη ενοποίηση περιλαμβάνεται στο μικρό πακέτο του ασφαλιστικού, που πρόκειται να δοθεί την επόμενη εβδομάδα για γνωμοδότηση στην οικονομική και κοινωνική επιτροπή.

    [10] Αναβάλεται η απόσυρση

    Η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης μεταθέτει στο μέλλον το μέτρο της απόσυρσης τών, παλαιάς τεχνολογίας, αυτοκινήτων.

    Η κυβέρνηση επιδιώκει πλέον τη μείωση των εμμέσων φόρων με τελικό όφελος για τον καταναλωτή έως 10%.

    [11] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1,71%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.140,39 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 46 δισεκατομμύρια 239 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 27-Oct-98 17:53:01
    Αίθριος καιρός την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με λίγες νεφώσεις το πρωί. Συννεφιά και τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά θυελλώδεις με εξασθένηση απο τη νύχτα.

    Σχεδόν αίθριος καιρός στην Αττική, η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

    Σχεδόν αίθριος καιρός και στην Θεσσαλονίκη με οπικές νεφώσεις το πρωί.Η θερμοκρασία στη συμπρωτεύουσα θα φθάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 27-Oct-98 17:52:45
    Χωρίς προβλήματα θα γίνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο αφού ο καιρός θα είναι γενικά καλός με πιο σημαντικό στοιχείο τους ενισχυμένους βοριάδες στα πελάγη, οι οποίοι διατηρούνται τουλάχιστον μεχρι και το Σάββατο. Κατ'αλλα τις επόμενες μέρες οι βροχές θα είναι λίγες και μόνο στα βόρεια την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Αρκετά καλό καιρό θα έχουμε την Πέμπτη, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χωρα, ενώ οι βόρειοι άνεμοι που αρχικά θα φθάνουν τα 5 με 6 μποφωρ γρήγορα θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς και θα πλησιάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 15 με 16 και στους 20 με 21 στην υπόλοιπη χωρα.

    Την Παρασκευή στην δυτική και βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν λιγα συννεφα που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει το απόγευμα στο βόρειο Ιονιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χωρα ο καιρος παραμένει καλός.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι δυτικοί γύρω στα 5 με 6 μποφωρ το βράδυ όμως στα βορεια θα γίνουν βόρειοι και

    θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φθάσει το μεσημέρι στους 15 με 16 βαθμούς στα βόρεια και στους 20 με 21 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 27 October 1998 - 17:07:58 UTC