Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ανασφάλεια από την έξαρση της εγκληματικότητας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δημοτικές Εκλογές-Επανέλεγχος ψήφων
  • [02] Μαζικές Τουρκικές παραβιάσεις
  • [03] Στο προσκήνιο η αλλαγή εκλογικού νόμου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Σε δημοπρασία ο παλίμψιστος κώδικας του Αρχιμήδη
  • [05] Πράσινη κάρτα θα χορηγείται στις ιερόδουλες
  • [06] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Συμφωνία ειρήνης Ισραήλινών-Παλαιστινίων
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Φιλλιπίνες-Τυφώνας Μπάρνς
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Μειώσεις φόρων για πτώση του πληθωρισμού
  • [11] Χρηματιστήριο 23/10
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ανασφάλεια από την έξαρση της εγκληματικότητας

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:18:02
    Φόβος και ανασφάλεια στους πολίτες από τα κρούσματα τυφλής βίας των τελευταίων ημερών μεταξύ των οποίων είναι ο άδικος θάνατος της 20χρονης φοιτήτριας σε ληστεία τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός επαγγελματία μέρα μεσημέρι στην πλατεία Αττικής για να του αρπάξουν τον χαρτοφύλακα.

    Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.

    Σήμερα στο αστυνομικό δελτίο περιλαμβάνεται μία ακόμη ληστεία με τη χρησιμοποίηση αναισθητικού σπρέϋ και λεία 13 εκατομμύρια δραχμές.

    Δύο άτομα χρησιμοποιώντας σπρέϋ ακινητοποίησαν ο υπάλληλος της εταιρίας ευρωπαϊκή τενχική στο Μαρούσι και του άρπαξαν τα χρήματα που μόλις είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα της Κηφισίας.

    Στο φαινόμενο τώρα της μαστροπείας με θύματα αλλοδαπές ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση κατά της αθώωσης του προστάτη, Γιώργου Μπιλαλά στο σπίτι του οποίου αυτοκτόνησε 20χρονη Ρωσίδα.

    Το πρωϊ σε διαμέρισμα ποιλυκατοικίας στην οδό Πειραιώς 60 στο Μοσχάτο συνελήφθησσαν δύο κοπέλες από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ένας Ελληνας, ο Δημήτρης Μελιδονιάτης που θεωρείται ο εγκέφαλος και η βοηθός του και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    Στο Αυτόφωρο Πειραιά θα γίνει και η δίκη ιδιοκτήτη μπάρ και ένος Ρουμάνου που κατηγορούνται για μαστροπεία.

    Στο ανακριτή Πειραία επίσης απολογούνται οι 5 νεαροί αναμεσά τους και τρείς ανήλικοι, που επιτέθηκαν την περασμένη Κυριακή σε δυο μαθητές στο Πασαλιμάνι.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:19:10

    [01] Δημοτικές Εκλογές-Επανέλεγχος ψήφων

    Στο διοικητικό Πρωτοδικείο θα συζητηθούν την Δευτέρα έξι ενστάσεις που αφορούν τα εκλογικά αποτελέσματα σε δήμους και κοινότητες της Αττικής.

    Στο μεταξύ σε απίστευτο θρίλλερ εξελίχθηκε η εκλογή στο Χαλάνδρι όπου η δημαρχία κατακυρώνεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών με μία ψήφο στον Κώστα Παττακό, ενώ από το πρωί συνεδριάζουν οι αρμόδιες επιτροπές για τη δεύτερη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

    Δεύτερη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το Πρωτοδικείο γίνεται και για τους δήμους Περιστερίου και Χολαργού.

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατήγγειλε ότι ακόμη ψάχνει ακόμη τους σάκους με τα ψηφοδέλτια έξι εκλογικών τμημάτων κι αμφισβητεί τη διαφορά των 230 ψήφων από τον αντίπαλό του κ.Δημητρακόπουλο.

    [02] Μαζικές Τουρκικές παραβιάσεις

    Μαζικές παραβιάσεις χθες στο Αιγαίο από 80 Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη με αφορμή τις ασκήσεις ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην Κύπρο και ΤΟΞΟΤΗΣ στο τρίγωνο Ρόδου-Κώ- Κρήτης.

    Απο σήμερα οι δύο ασκήσεις συνδυάζονται και μπαίνουν στην τελική τους φάση, ενώ το Γενικό Επιτελείο αναμένωντας να κορυφωθεί η Τουρκική επιθετικότητα, έθεσε απο χθές σε κατάσταση συναγερμού τα στρατιωτικά αεροδρόμια.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν τω μεταξύ, με συντριπτική πλειοψηφία, αρνήθηκε την παράκαμψη του Ελληνικού βέτο για χρηματοδότηση της Τουρκίας.

    [03] Στο προσκήνιο η αλλαγή εκλογικού νόμου

    Στο προσκήνιο και πάλι το έεμα αλλαγής του εκλογικού νόμου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

    Ενα σύστημα που να προσεγγίζει την απλή αναλογική προτείνει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Μπένος ενώ κορυφαία στελέχη μιλούν για κυβερνήσεις συμμαχικές.

    Στη Νέα Δημοκρατία το πρόβλημα είναι η Πολιτική Ανοιξη όμως ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:18:23

    [04] Σε δημοπρασία ο παλίμψιστος κώδικας του Αρχιμήδη

    Σε κλοπή αποδίδει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων την απόκτηση του παλίμψιστου κώδικα του Αρχιμήδη από Γάλλο ιδιώτη στις αρχές του αίωνα.

    Το Πατριαρχείο με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης θα προβεί σε όλες τις νομικές διαδικασίες ώστε ν'αποσυρθεί το πολύτιμο χειρόγραφο από την προγραμματισμένη για την επόμενη Παρασκευή δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη και να επιστρέψει στα Ιεροσόλυμα.

    [05] Πράσινη κάρτα θα χορηγείται στις ιερόδουλες

    Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει τους κανόνες λειτουργίας των οίκων ανοχής, τις υγειονομικές συνθήκες, αλλά και τις προϋποθέσεις των αδειών.

    Στο εξής οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα χορηγούν τις άδειες για τους οίκους ανοχής με βάση τις ανάγκες και στις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

    [06] Αστυνομικό Δελτίο

    Νεαρός αλλοδαπός πιθανότατα Σέρβος 17χρόνων έπεσε νεκρός στον κέντρο της Θεσσαλονίκης χτυπημένος από σφαίρα αστυνομικού.

    Οι πληροφορίες είναι συγκεχημένες. Αυτό που διαφαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι ο νεαρός ήταν τουρίστας που ήλθε στην Θεσσαλονίκη και βρέθηκε τυχαία στο τόπο του συμβάντος.

    Από την αστυνομία δεν έχει εκδοθεί καμμία ανακοίνωση ώστε να διευκρινησθεί αν το θύμα ήταν όντως ένας αθώος τουρίστας ή πορτοφολάς και τι ήταν αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του αστυνομικού

    Το συμβάν προκλήθηκε κατά την διάρκεια αναζήτησης πορτοφολάδων από άνδρες της ομάδας Ζήτα.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο νεαρός Σέρβος δέχτηκε εξ' επαφής πυροβολισμό στην καρδιά.

    Νέο κρούσμα ληστείας από συμμορία ανηλίκων είχαμε στη Θεσσαλονίκη.

    Τρεις ανήλικοι ομογενείς από τη Γεωργία, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, πήραν χίλιες δραχμές και ένα ρολόι αξίας, από δύο 15χρονους μαθητές, μέσα στο προαύλιο του σχολείου τους. Αργότερα συνελήφθησαν από την αστυνομία.

    Μάχη δόθηκε έξω από την Κόνιτσα μεταξύ αστυνομικών και λαθρεμπόρων ναρκωτικών.

    Οι αδίστακτοι Αλβανοί μαφιόζοι άνοιξαν πυρ όταν έγιναν αντιληπτοί και φεύγοντας εγκατέλειψαν ολόκληρο οπλοστάσιο, χειροβομβίδες, σφαίρες και πολεμικά όπλα.

    Στο νοσοκομείο της Κώ νοσηλεύονται τα δύο από τα 8 μικρά παιδιά που μαζί με άλλους 8 Ιρακινούς λαθρομετανάστες περισυνελλέγησαν από τη θάλασσα στις δύο τη νύχτα από το αλιευτικό Δημήτριος.

    Τους λαθρομετανάστες μετέφερε με μικρό σκάφος Τούρκος δουλέμπορος 21 ετών. Το σκάφος βυθίστηκε, δύο μίλια στα ανοιχτά του νησιού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ εντός της ημέρας όλοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:18:54

    [07] Κοσσυφοπέδιο

    Σφοδρά πυρά πυροβολικού διέκοψαν σήμερα την κατάπαυση του πυρός στο Κοσσυφοπέδιο.

    Δυτικοί παρατηρητές λένε ότι οι προκλήσεις των Κοσοβάρων ανταρτών είναι ίσως το βασικό εμπόδιο για την ολική αποχώρηση των ειδικών σερβικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο.

    Ο απελευθερωτικός στρατός του Κοσσυφοπεδίου, ο Ου-Τσε-Κα,όπως λέγεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των δυτικών παρατηρητών προσπαθεί να καταλάβει ορισμένες περιοχές από τις οποίες αποχώρησαν τα σερβικά στρατεύματα.

    Οι Σέρβοι καταγγέλλουν ότι δέχονται προκλήσεις και ο Σέρβος έπαρχος του Κοσσυφοπεδίου λέει ότι από τις 12 Οκτωβρίου,που συνήφθη η ειρηνευτική συμφωνία, 5 σέρβοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν,12 τραυματίστηκαν και 2 σέρβοι δημοσιογράφοι απήχθησαν από τους αντάρτες.

    Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες λέει ότι ενώ λιγοστοί πρόσφυγες επιστρέφουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους,η γενικευμένη καταστροφή των κατοικιών και ο φόβος που προξενεί η συνεχιζόμενη σερβική στρατιωτική και αστυνομική παρουσία εμποδίζει μια σημαντική επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

    Ο ηγέτης των Αλβανοφώνων Ιμπραχήμ Ρουγκόβα καταγγέλλει ότι το χωριό Μαλίσεβο και τα γύρω δάση βομβαρδίστηκαν και ότι χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν στο ύπαιθρο.

    Πάντως,φορτηγά με βοήθεια σε τρόφιμα και είδη ανάγκης παραδίδουν εφόδια στους κατοίκους τους Κοσσυφοπεδίου.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:19:25

    [08] Συμφωνία ειρήνης Ισραήλινών-Παλαιστινίων

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σημερα το πρωι οτι μόλις διεθετηθούν ορισμένες λεπτομέρειες ισραηλινοί και παλαιστίνιοι θα υπογραψουν νεα συμφωνία για την ειρηνη στη Μέση Ανατολή.

    Νωρίτερα μέλος της παλαιστινιακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας είχε δηλώσει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς τους όρους της συμφωνίας και αυτή την ώρα επεξεργάζονται το σχέδιο του τελικού κειμένου.

    Τα τελευταία εκκρεμή θέματα αντιμετωπίσθηκαν μετά από απ' ευθείας συνομιλίες μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και του παλαιστίνιου προέδρου Γιάσερ Αραφάτ και η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το σχετικό ντοκουμέντο θα υπογραφεί σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο σήμερα στις 19.00 (ώρα Ελλάδος).

    Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ένα από τα τελευταία ακανθώδη σημεία κατά τις διαπραγματεύσεις υπήρξε ο καταστατικός χάρτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η ισραηλινή πλευρά αξίωσε την αναθεώρηση του χάρτη, για την εξάλειψη των σημείων που αναφέρονται στην καταστροφή του εβραϊκού κράτους. Η παλαιστινιακή πλευρά απέρριψε την αξίωση, υπογραμμίζοντας ότι η σχετική διάταξη του καταστατικού χάρτη έχει ακυρωθεί προ πολλού.

    Κατά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις διευθετήθηκε το θέμα της δεύτερης φάσης αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από το 13% της Δυτικής Οχθης, ενώ το θέμα της τρίτης φάσης αποχώρησης θα συζητηθεί και αποφασισθεί εντός τεσσάρων μηνών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:18:35

    [09] Φιλλιπίνες-Τυφώνας Μπάρνς

    Θύματα και τεράστιες καταστροφές άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Μπάρνς στις Φιλιππίνες.

    Ογδόντα έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, οι περισσότεροι από τους οποίους ησαν χωρικοί και καταπλακώθηκαν από τις κατολισθήσεις. Με καταστροφική μανία ο τυφώνας σάρωσε, στην κυριολεξία, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, τη Λουζόν.

    Μελη των σωστικών συνεργείων εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, δεδομένου ότι από ορισμένες επαρχίες δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες.

    Ο Μπάμπς είναι ο ένατος τυφώνας που πλήττει τις Φιλιππίνες αυτό τον χρόνο και από χθες το βράδυ κατευθύνθηκε προς τις βορειότερες επαρχίες της Λουζόν, παρακάμπτοντας την πρωτεύουσα Μανίλα.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:17:43

    [10] Μειώσεις φόρων για πτώση του πληθωρισμού

    Πακετο μετρων που θα περιλαμβανει μειωσεις φορων με στοχο την πτωση του πληθωρισμου αναμενεται να εγκρινει η κυβερνητικη επιτροπη που συνεδριαζει υπο τον πρωθυπουργο για τα μεγεθη του προυπολογισμου.

    Ο ΟΟΣΑ στην ετησια εκθεση του για την ελληνικη οικονομια που δημοσιευει η εφημεριδα Ημερησια εκτιμα οτι για να ενταχθουμε στην ΟΝΕ πρεπει να προσεχθουν οι δαπανες και ο πληθωρισμος και να γινουν βαθειες τομες στους τομεις της εργασιας,και του ασφαλιστικου συστηματος.

    [11] Χρηματιστήριο 23/10

    Με πτώση 0,97%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2076,81 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 35 δισεκατομμύρια 229 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 23-Oct-98 17:20:27
    Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, προβλέπονται για το Σαββάτο σε όλη τη χώρα και ίσως βρέξει για λίγο στα δυτικά, κυρίως μετά το μεσημέρι.

    Οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά το πρωί στο Αιγαίο ισχυροί.

    Παροδικές νεφώσεις στην Αττική και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

    Συννεφιά πρόσκαιρα αυξημένη στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 23-Oct-98 17:20:11
    Τοπική συννεφιά θα έχουμε το Σαββατοκύριακο και πιθανόν λίγες βροχές στα Νότια, ενώ οι βόρειοι άνεμοι σταδιακά εξασθενούν και η θερμοκρασία δεν αλλάζει. Μεταβολή του καιρού αναμένεται από την Τρίτη με βροχές και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας.

    Λίγα σύννεφα θα έχουμε την Κυριακή, που ωστόσο στα Νότια θα είναι περισσότερα και θα σημειωθουν λίγες βροχές και πιθανόν στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

    Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις ασθενεις, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη, θα πλησιάσει στους 21 βαθμούς στα Βόρεια και στους 25 με 26 στην υπόλοιπη χώρα.

    Τη Δευτέρα ίσως βρεξει για λίγο το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα υπάρχει αραιή συννεφιά, που μετά το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνή στα Δυτικά και ίσως βρέξει στα Βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 και κατά τόπους στο Ιόνιο 6 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς και θα φθάσει στα Βόρεια στους 22 και στους 26 με 27 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 23 October 1998 - 16:22:45 UTC