Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-09-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αγωνία για την Αμαλία - Ερωτηματικά για τον θάνατο του Ματέι

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Μητσοτάκης:Επιφυλάξεις για την εκλογή Σρέντερ
  • [02] Καραμανλής-Δημοτικές εκλογές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Υπαξιωματικός της αεροπορίας υπεύθυνος της κλοπής στην ΚΥΠ
  • [04] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ
  • [05] Εισβολή οικολόγων στο γραφείο του Νομάρχη Λάρισας
  • [06] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [07] Τουρκία-Καναδάς-Πυρηνικά
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Γερμανία: Νίκη Σρέντερ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [09] Κλήση από τον χαμένο υιό
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο
  • [11] Χρηματιστήριο 28/09
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [12] Μεταμόσχευση χεριού
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αγωνία για την Αμαλία - Ερωτηματικά για τον θάνατο του Ματέι

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:01:25
    Στο θεό έχουν πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους οι γιατροί για την Αμαλία Γκινάκη η κατάσταση της υγείας της οποίας παρουσιάζει από το πρωϊ ραγδαία επιδείνωση.

    Η ατυχή κοπέλλα παρουσιάζει πυρετό, σηψαιμία, αιμοραγία, ταχυκαρδία και προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.

    Εν' τω μεταξύ ποικίλα ερωτηματικά προκάλεσε ο θάνατος του Σορίν Ματέι αφού η ιατροδιακαστική εξέταση καταδεικνύει σειρά παραλείψεων στη νοσηλεία του Ματέι.

    Ωστόσο σε σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι γιατροί του γενικού κρατικού Νίκαιας όπου και νοσηλεύτηκε ο Ματέϊ πριν καταλήξει στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αμφισβήτησαν σημεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για το θάνατο του Ματέϊ που αναφέρονται στο ρόλο της καταστολής με ηρεμιστικά και των κακώσεων στο θανατό του.

    Τόνισαν ότι η κατάσταση της υγείας του πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κορυδαλλού δεν ενέπνεε ανησυχία για αυτό το λόγο και συγκατέθεσαν στη μεταφορά του στον Κορυδαλλό.

    Οι γιατροί χαρακτήρισαν κατ' επίφαση νοσοκομείο το νοσοκομείο Φυλακών του Κορυδαλλού, ενώ σημείωσαν ότι ο Ματέι στο νοσοκομείο της Νίκαιας σε κάποιες περιπτώσεςι είχε τις ασθήσεις του και συνομίλησε μάλιστα με τον εισαγγελέα κύριο Γεράκη.

    Μάλιστα ο υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας που περιέθαλψε τον Ματέι στο νοσοκομείο της Νίκαιας θεωρεί ότι τα τραυμάτα που παρουσιάζεται να φέρει το σώμα του Ματέϊ είναι μεγαλύτερα από εκείνα που είχε ο κακοποιός όταν διακομίστηκε στη Νίκαια.

    Σύμφωνα με τους ιατρούς του νοσοκομείου της Νίκαιας, θεωρούν το θάνατο το Ματέϊ έναν τυχαίο θάνατο.

    Για μυστηριωδη θάνατο που απαιτεί πλήρεις εξηγήσεις και απαντήσεις έκανε λόγο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και επανέλαβε ότι οι πολίτες νοιώθουν μόνοι, απροστάτευτοι ευάλωτοι και ανασφαλείς.

    Για την αστυνομία είπε ότι η πλειοψηφία επιτελεί το καθήκον της αλλά ο ασύστολος κομματισμός την έφερε σε αυτήν την κατάσταση.

    Ο ιατροδικαστής κ.Ματσάκης επισκέφθηκε το πρωϊ το θεραπευτήριο των φυλακών Κορυδαλλού και δήλωσε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί εκεί ο Σορίν γιατί πρόκειται για άτυπο ιατρίο και όχι νοσοκομείο.

    Σε δηλώσεις του στον Αntenna, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες από τις εγκεφαλικές κακώσεις να προκλήθηκαν σε χρόνο μεταγενέστερο της συλληψής του.

    Σε συνεντευξή του ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού διαβεβαίωσε ότι στο νοσοκομείο κανείς δεν άγγιξε τον Σορίν και ότι διεκομίσθη στη Νίκαια γιατί στο νοσοκομείο δεν υπήρχε αξονικός τομογράφος και για να μην βρεθούν αντιμέτωποι συγγενείς της άτυχης κοπέλλας με συγγενείς του Σορίν.

    Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε ανακοινωσή τους κάνουν λόγο για εσπευσμένη μεταγωγή του Σορίν από το νοσοκομείο στον Κορυδαλλό.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:03:55

    [01] Μητσοτάκης:Επιφυλάξεις για την εκλογή Σρέντερ

    Επιφυλάξεις για την στάση που θα τηρήσει ο νέος Καγκελλάριος της Γερμανίας, στα Ελληνικά ζητήματα όπως οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταξη στην ΟΝΕ, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στον Αntenna

    Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι το άνοιγμα του Σρέντερ στους Τούρκους μετανάστες θα κάνει την πολιτική του περισσότερο χαλαρή και αβέβαιη που για την Ελλάδα δεν θα είναι καλό χωρίς όμως -όπως είπε- αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα.

    "Ο Χέλμουτ Κολ υπήρξε από τους λίγους μεγάλους ηγέτες της εποχής μας και πήρε πολλές φορές θέσεις κοντά στις ελληνικές δηλώσεις" είπε ο Κώστας Καραμανλής.

    [02] Καραμανλής-Δημοτικές εκλογές

    Να δοθεί ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση στις προσεχείς εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.

    Παράλληλα τόνισε ότι στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο η Νέα Δημοκρατία θα κλιμακώσει την πιεσή της προς την κυβέρνηση, θα ασκήσει αυστηρή κριτική και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο.

    Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της ΑLCO που παρουσίασε ο Αntenna για την πρόθεση ψήφου των πολιτών, δείχνει νίκη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αθήνα με 52, 4% εναντι ποσοστού 15,3% της Μαρίας Δαμανάκη και 12% του Δημήτρη Μπέη. Προβάδισμα σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, φέρεται να έχουν και οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:02:51

    [03] Υπαξιωματικός της αεροπορίας υπεύθυνος της κλοπής στην ΚΥΠ

    Υπαξιωματικός της μονάδας ραντάρ της αεροπορίας στο Βίτσι κατηγορείται ώς υπεύθυνος της κλοπής των 17 δισκετών με απόρρητες πληροφορίες για την Εθνική Αμυνα.

    Πρόκειται για τον ελεγκτή αεράμυνας υποσμηναγό Δημήτρη Φωλίνα ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε τις δισκέττες και τις πέταξε σε κάδο απορριμάτων εκτός του στρατοπέδου.

    [04] Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ

    Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει εξαγγείλει για αύριο το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος η ΟΛΜΕ και η διδασκαλική Ομοσπονδία που σήμερα κατήγγειλαν ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλιας, σε διδακτικό προσωπικό και σε βιβλία.

    [05] Εισβολή οικολόγων στο γραφείο του Νομάρχη Λάρισας

    Σακιά με καλαμπόκι και βαμβακόσπορο άδειασαν το πρωϊ μέσα στο γραφείο του νομάρχη Λάρισας στο οποίο εισέβαλαν εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και ιχθυοκαλλιεργητών από τη Βόρεια Ελλάδα

    Διαμαρτύρονταν για τη απόφαση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης να εκγρίνει την πειραματικά καλλιέργια μεταλλαγμένου βαμβακιού και καλαμποκιού μέσα στο νομό

    [06] Αστυνομικό Δελτίο

    Μπαράζ ληστειών σήμερα στην Αττική.

    Δύο άγνωστοι άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό από την Τράπεζα Εργασίας στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά και εξαφανίστηκαν.

    23 εκατομμύρια ήταν η λεία ενός οπλοφόρου, στις 10.30πμ, στα κεντρικά γραφεία του Super market ΓΑΛΑΞΙΑΣ στον Κολωνό.

    Από την Τράπεζα Πίστεως πάλι στον Κολωνό δύο ένοπλοι άρπαξαν δύο εκατομμύρια και διέφυγαν, ενώ θύμα ληστών με λεία τεσσερισημισι εκατομμύρια έπεσε υπάλληλος ανταλλακτήριου συναλλάγματος στο Παλαιό Φάληρο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:03:40

    [07] Τουρκία-Καναδάς-Πυρηνικά

    Τους άμεσους κινδύνους που παραμονεύουν για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου από την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Ακούγιου της Τουρκίας επισήμαναν σήμερα εκπρόσωποι του κινήματος αντιπυρηνικής εγρήγορσης του Καναδα.

    Οπως είπαν, η Καναδική κυβέρνηση προμηθεύει τρεχνογνωσία την Τουρκία, με βάση την οποία είναι δυνατόν να κατασκευαστούν και πυρηνικά όπλα όπως έχει γίνει και στην περίπτωση της Ινδίας.

    Επίσης εξέθεσαν στοιχεία για τις μεγαλες πιθανότητες πυρηνικού ατυχήματος λόγω της σεισμικότητας που παρουσιάζει η περιοχή Ακούγιου καθώς λόγω της εκκρυθμης κατασταση που επικρατεί στη νοτιοανατολική Τουρκία η συγκρουση με τους Κουρδους αντάρτες.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:04:05

    [08] Γερμανία: Νίκη Σρέντερ

    Η φιλοδοξία του είναι κομμάτι της πολιτικής μυθολογίας. Μια ημέρα στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αφού κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες μπύρας, ο νεαρός Γκερχαρντ Σρέντερ ανέβηκε στον φράχτη της καγκελαρίας και φώναξε: Θέλω να μπω εκεί μέσα. Αυτή την Κυριακή η φιλοδοξία του έγινε πραγματικότητα.

    Ο Σρέντερ είναι ο πρώτος Γερμανός στη γενιά του που κατάφερε να ανέβει στην εξουσία της μεγαλύτερης Ευρωπαικής χώρας. Ανήκε όπως πολλοί Γερμανοί στο φοιτητικό κίνημα της δεκαετίας του 70. Το φωτεινό του χαμόγελο, οι τρόποι του και η νεότατη γυναίκα του έγιναν συνώνυμα της αλλαγής μετα απο 16 χρόνια διακυβέρνησης απο το μαμμούθ της γερμανικής πολιτικής τον Χέλμουτ κολ.

    Ο Κόλ βοηθησε τη Γερμανια να ολοκληρώσει την αποθεραπεία της απο τα τραύματα του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Εφτιαξε μια ενιαία Γερμανία και οδήγησε τη χώρα του στο κέντρο της Ευρωπαικής Πολιτικής ζωής. Στη νέα εποχή, στη θύρα του 21 αιώνα, ο Σρέντερ κληρονομεί μια ισχυρή οικονομία, αλλα και μια ανησυχητικά αυξάνουσα ανεργία.

    Γεννημένος προς το τέλος του πολέμου, έμαθε να αμφισβητεί την εξουσία, καθώς και τον ρόλο των γονέων του στη Ναζιστική Γερμανία.Σα νεαρός δικηγόρος αυτοαποκαλέιτο μαρξιστής και υπερασπίστηκε στο δικαστήριο υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. Το μακρύ μαλλί του κάλυπτε το παραδοσιακό ζιβάγκο της αριστεράς.

    Κι όμως, όπως άλλωστε και ο Μπιλ Κλίντον στο παρελθόν, ο Σρεντερ έμαθε πως η απόσπαση ψηφοφόρων απο τους Χριστιανοδημοκράτες απαιτεί αλλαγή τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην ιδεολογία.

    Εβγαλε τα ζιβάγκο λοιπόν και φόρεσε Αρμάνι, παίζει τέννις και καπνίζει πούρα με τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο της Φολκσβάγκεν, και την ίδια ώρα διαμαρτύρεται για μια πιο δίκαια κοινωνία.

    Απέτυχε τρείς φορές σαν σύζυγος όμως είχε το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσει. Δεν υποκρίθηκε ποτέ στο γερμανό ψηφοφόρο όταν περιέγραφε τη δύσκολη δουλειά που είχε αναλάβει η μητέρα του να αναθρέψει πέντε παιδιά μετα τον πόλεμο. Ποτέ δε γνώρισε πατέρα και πάλεψε σκληρά να αναδειχθεί στην κομματική ιεραρχία. Αυτή του η επιμονή σ'όλα τα στάδια της ζωής του τον βοήθησε να πείσει τους Γερμανούς για τα ηγετικά του προσόντα.

    Οι κριτικοί του τον αποκαλούν οπορτουνιστή και λαοπλάνο που θα έκανε τα πάντα για να ανέβει στην εξουσία, όμως ο Σρέντερ δηλώνει πως είναι προθυμος να δεχθεί νέες προτάσεις και επιθυμεί να συνεργαστεί με τεχνοκράτες για να λύσει τα προβλήματα της χώρας του.

    Το κυβερνητικό σχήμα που πρότεινε περιλαμβάνει έναν επιχειρηματία της πληροφορικης για υπουργό Οικονομικών, και έναν γερμανό εκδότη με έδρα τη Ν.Υόρκη για το υπουργείο Πολιτισμού. Οσο για τα σχέδιά του να καταπολεμήσει την ανεργία, αυτά περιλαμβάνουν τη συνεργασία συνδικάτων, επιχειρηματιών, κυβέρνησης αλλα και των δύο μεγάλων εκκλησιών της χώρας, της Λουθηρανικής και της καθολικής.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:17:12

    [09] Κλήση από τον χαμένο υιό

    Ο αστυνομικός Κέλλυ Μπενίτεζ ετοιμαζόταν να σχολάσει αλλά το μάτι του έπεσε σ`ένα αυτοκίνητο με ληγμένη άδεια κυκλοφορίας.

    Ζήτησε από τον οδηγό τα χαρτιά του.

    Αυτός πρόβαλε τη συνηθισμένη δικαιολογία,ότι δηλαδή πήγαινε εκείνη τη στιγμή να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.

    Καθώς ο αστυνομικός εξέταζε την άδεια οδήγησης, κοιταξε τα μάτια του,οπου παρατήρησε κάποια ομοιότητα με τα δικά του.

    Τότε,ο οδηγός είδε το όνομα του αστυνομικού στην ταμπελίτσα που φορούσε.

    "Θεέ μου,είμαι ο πατέρας σου!",αναφώνησε. Οι γονείς του Μπενίτεζ χώρισαν, όταν εκείνος ήταν τεσσάρων μηνών.Εκτοτε,χάθηκαν,αν και πατέρας και γιος έψαξαν μάταια ο ένας για τον άλλον.Και να που βρέθηκαν μετά από 29 χρόνια, σε ένα φανάρι.

    Η συγκίνηση ήταν μεγάλη.

    Η ιστορία όμως είχε ευτυχή κατάληξη και για την τσέπη του πατερα...Φυσικά, ο γιός του τού εσβησε την κλήση!!

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:02:28

    [10] Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο

    Την μείωση και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, προανείγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

    Αντιθέτως για τα αυτοκίνητα είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμμία απόφαση για μείωση ειδικών φόρων και απόσυρση και τα αφήνει για αργότερα.

    Σχετικά με τα κονδύλια για τις εφημερίες είπε ότι δεν θα δωθούν χρήματα κατω απο το τραπέζι τονίζοντας πως απομένει να προσδιορισθεί το κονδύλι των πραγματικών εφημεριών.

    Σήμερα επίσης υπεγράφη και το πρωτόκολλο εξυγίανσης του ΟΣΕ και όπως τονίστηκε από τον εκσυγχονισμό του δικτύου η διαδρομή Αθηνών Θεσσαλονίκης θα μειωθεί κατά 1&#189; ώρα.

    [11] Χρηματιστήριο 28/09

    Με πτώση 0,06%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.152,35 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 28 δισεκατομμύρια 515 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:03:16

    [12] Μεταμόσχευση χεριού

    Την πρώτη παγκοσμίως μεταμόσχευση χεριού διεθνής χειρουργική ομάδα σε νοσοκομείο της Λιόν, στη κεντροανατολική Γαλλία, μεταμοσχεύοντας τον πήχυ και το χέρι ενός νεκρού δότη σ'έναν αυστραλό επιχειρηματία που είχε ακρωτηριαστεί σε δυστύχημα το 1989.

    Με επιτυχία διεξήχθη η πρώτη μεταμόσχευση πήχεως και χεριού στο νοσοκομείο Εντουάρντ-Εριό της Λιόν. Η εξαιρετικά λεπτή αυτή επέμβαση διήρκεσε δεκατρεισήμισυ ώρες, τονίζεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

    Το χειρουργικό αυτό επίτευγμα "δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια θύματα ατυχημάτων στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι, σε επιζήσαντες πολέμων ή ανθρώπους που έχουν ακρωτηριαστεί από νάρκες και άτομα που έχουν γεννηθεί με κληρονομικές δυσμορφίες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

    Ο 48χρονος ασθενής Κλιντ Χάλαμ, κάτοικος Περθ, στον οποίο έγινε η μεταμόσχευση, είχε ακρωτηριαστεί το 1989 σε ατύχημα με ηλεκτρικό πριόνι. Το όνομα του δότη δεν αποκαλύφθηκε, αλλά αξιωματούχοι του νοσοκομείου τόνισαν ότι το μόσχευμα ελήφθη από ασθενή που ήταν κλινικά νεκρός.

    Η ιατρική ομάδα των έξι γιατρών που πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση αυτή περιελάμβανε διεθνείς εμπειρογνώμονες της μικροχειρουργικής, της ορθοπεδικής και της χειρουργικής μεταμοσχεύσεων. Επικεφαλής της ομάδας ήταν οι γιατροί Ζαν-Μισέλ Ντιμπερνάρ της Λιόν και ο Ερλ Οουεν του Σίδνεϊ.

    Το πρώτο εγχείρημα στη μεταμόσχευση αυτής ήταν να ενωθεί το οστούν του πήχεως-μοσχεύματος με εκείνο του Χάλαμ. Στη συνέχεια οι γιατροί επιμελώς συνέρραψαν τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα, τους τένοντες, τους μύες και το δέρμα.

    Ωστόσο θα χρειαστεί να περάσουν πολλές εβδομάδες έως ότου διευκρινιστεί αν η εγχείρηση αυτή πέτυχε πλήρως: "Δεν γνωρίζω τί θα συμβεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε προγνώσεις καθώς είναι η πρώτη φορά" που γίνεται κάτι τέτοιο, δήλωσε ο αυστραλός χειρουργός.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 28-Sep-98 19:05:48
    Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Τρίτη που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, από το βράδυ όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά νότιοι- νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.

    Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στην Αττική και θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.

    Νεφώσεις και πιθανότητα βροχής στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 28-Sep-98 19:05:06
    Μπορεί ο Σεπτέμβριος να μας αφήνει με υγρό και σχετικά ζεστό καιρό, όμως, ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια μας θύμισε παλιές εποχές, με τις πρόσκαιρες βροχές, τη νυχτερινή ψύχρα και κυρίως το χαρακτηριστικό μεσοδιάστημα προς το φθινόπωρο. Ο Οκτωβριος τουλάχιστον στο ξεκινημά του συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με νοτιάδες και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

    Την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται, έτσι αρχικά στη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου, την Κρητη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε και πάλι βροχές και καταιγίδες, ίσως τοπικά ισχυρές, αλλα σταδιακα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χωρα απο το πρωί θα είναι αρκετά καλός.

    Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 - 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη 6 μποφωρ και η θερμοκρασία πέφτει λίγο ακόμη και θα πλησιάσει στους 22 βαθμούς στα βόρεια και στους 25 με 26 στην υπόλοιπη χωρα.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με λίγα συννεφα και πιθανόν κάποιες ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά, αλλα απο το μεσημέρι θα αρχίσει και πάλι να συννεφιάζει στα δυτικά.

    Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο και θα πλησιάσει στα βορεια στους 23 με 24 βαθμους και στην υπόλοιπη χωρα στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 28 September 1998 - 17:23:03 UTC