Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στους 41 βαθμούς το θερμόμετρο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Το ΜΕΤΡΟ επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός
  • [02] Σύγκρουση Γιαννόπουλου-Εισαγγελέων
  • [03] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Σημίτη
  • [04] Η λογοτεχνία πρεσβευτής φιλίας σε Ελλάδα-Τουρκία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Φωτιά στο ΚΑΤ
  • [06] Εξηγήσεις για τον τρελό πύραυλο
  • [07] Πέθανε η μητέρα που ήπιε φυτοφάρμακο
  • [08] Επίθεση με σφυρί στο Μητροπολίτη Πειραιώς
  • [09] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Συνέντευξη Χόλμπρουκ για Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Νιγηρία-Κ.Ανάν-Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων
  • [12] Ρωσία-Οικονομική κρίση-Δούμα
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Χρηματιστήριο
  • [14] 30.000 δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων
  • [15] Συμφωνία Ολυμπιακής-Αερολιμήν Αθηνών
  • [16] Α.Παπαδόπουλος:Ιδιωτικοποίηση σε όλες τις τράπεζες
  • [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στους 41 βαθμούς το θερμόμετρο

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 19:27:01
    Αποπνικτική αναμένεται τη Παρασκευή η ατμόσφαιρα αφού το θερμόμετρο θα πάρει την άνοδο και θα αγγίξει τους 41 βαθμούς κελσίου.

    Για την αντιμετώπιση της μεγάλης ζέστης οι υγειονομικές υπηρεσίες συμβουλεύουν για την κατανάλωση πολλών υγρών, ελαφρά διατροφή και ντύσιμο με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

    Οι ηλικιωμένοι αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ζέστη μπορούν να καταφύγουν σε κλιματιζόμενες αίθουσες των Δήμων και των Νομαρχιών .

    Από το Δήμο Αθηναίων δίνονται συμβουλές από Παθολόγους και καρδιολόγους στα τηλέφωνα 20.15.559 και 20.15.511.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων στο Λεκανοπέδιο ενώ σήμερα και κυρίως τις ώρες αιχμής η κατανάλωση ρεύματος έφθασε τα 7000 Μεγαβάτ.

    Η ΔΕΗ έχει καταρτίσει πρόγραμμα διακοπών ρεύματος για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μπλάκ-άουτ.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 17:37:53

    [01] Το ΜΕΤΡΟ επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

    Το παρθενικό ταξίδι από τον σταθμό Δεληγιάννη στην πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι τον σταθμό Σεπολίων έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, μέλη της κυβέρνησης , τον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ρ.Μπερνς και εκπροσώπους της κοινοπραξίας με τα τρία από τα έξι νέα βαγόνια

    Σημίτης και Λαλιώτης δεσμεύτηκαν ότι το 1999 θα λειτουργεί το τμήμα Πεντάγωνο-Σύνταγμα-Ομόνοια και Σεπόλια, ενώ στις υπόλοιπες γραμμές του μαζί με τις επεκτάσεις θα προχωρούν σταδιακά και θα μπαίνουν ώς αυτοτελείς διαδρομές σε πλήρη λειτουργία.

    Ο κ.Λαλιώτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος και στην δημόσια ζωή. "Το ήθος -είπε χαρακτηριστικά- θα πρέπει να συνδέεται άρρηκτα με την αλήθεια των έργων και δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το ίματζ που καλλιεργούν ορισμένοι για τον εαυτό τους στηριζόμενοι στην πλάνη της εικόνας, στην υποκρισία του λόγου και στις δημόσιες σχέσεις για να οικειοποιηθούν και να καπηλευτούν με θράσος και με μικρότητα τα έργα και τις προσπάθειες άλλων."

    "Ορισμένοι -τόνισε- πρέπει να γνωρίζουν ότι μια ούσια από το γίγνεσθαι των μεγάλων έργων δεν μπορεί να καλυφθεί με μια στιγμιαία παρουσία τους στην φωτογραφία των εγκαινίων μαζί με τις αφηρημένες, ανέξοδες και μεγαλόστομες ευχές τους."

    Ο κ.Λαλιώτης έκανε μνεία σε ανθρώπους της πολιτικής που είχαν μια ξεχωριστή προσωπική συμβολή στο σχεδιασμό και στην εξέλιξη του έργου. "Η αναφορά σε αυτά τα πρόσωπα αποτελεί ηθική μου υποχρέωση -κατέληξε- και αποτελεί μια αντίστηξη για ορισμένους που ενώ ήταν και είναι αμμέτοχοι και απόντες από την εξέλιξη του έργου προσπαθούν μεθοδικά να το συνδέσουν με την προσωπική τους εικόνα."

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ήθος της πολιτικής ζωής είπε:

    "Πρέπει να προωθήσουμε ένα ήθος στην πολιτική με κριτήριο τα έργα και την αποδοσή τους και να μην στέκεται μόνο στην εμφάνιση, στην παρουσία και στις εντυπώσεις."

    Ανταπαντώντας ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε την εξής δήλωση ''Δεν ακολουθούμε τον κ.Λαλιώτη στις δικές του γνώριμες από χρόνια διαδρομές. Η εμπάθεια και ο φθόνος -αναφέρει- είναι έξω από την ηθική μας άποψη περί πολιτικής.''

    Οσον αφορά το έργο . Το ΜΕΤΡΟ έχει μήκος 18,5 χλμ , 21 σταθμούς , 28 συρμούς και 168 βαγόνια και θα λειτουργεί συνδυαστικά με τις υπάρχουσες γραμμές του ηλεκτρικού του ΗΣΑΠ.

    Το 1999 θα λειτουργεί η διαδρομή Πεντάγωνο-Σύνταγμα-Ομόνοια και Σεπόλια. Η απόσταση θα έχει μήκος 3 χιλιόμετρα. Στα τέλη του 1998 θα φτάσουν οι 18 απο τους 28 συρμούς.

    Με το ΜΕΤΡΟ θα μπορούν να μετακινούνται καθημερινα 450.000 επιβάτες, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μειωθεί κατά 30% και η διαδρομή από το Πεντάγωνο μέχρι το Σύνταγμα θα γίνεται σε 9 λεπτά.

    Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 72% του έργου. Εργο ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε το ΜΕΤΡΟ ο Κ.Σημίτης ο οποίος δεσμεύτηκε για την επέκταση του που αφορούν σε πρώτη φάση από τα Σεπόλια προς το Περιστέρι - από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω - από Δάφνη προς Ηλιούπολη - από Πεντάγωνο προς Αγία Παρασκευή και Σταυρό.

    "Η προώθηση του διαγωνισμού για να αναδειχθεί ο ανάδοχος και να αρχίσουν οι εργασίες για τη νέα Γραμμή από Σεπόλια προς Περιστέρι αποτελεί δείγμα γραφής για τις προτεραιοτητές μας."

    Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του Β' Κοινοτικού πακέτου καθώς και την αξιοποίηση των Εθνικών και Κοινοτικών πόρων του ΓΚΠΣ στα 10 τρις.

    Αναφερόμενος στην απήχηση της χώρας μας στο εξωτερικό, ο Σημίτης τόνισε ότι δεν υπάρχει διεθνές βήμα όπου να μην επιβεβαιώνεται η απήχηση της χώρας μας. "Πολλοί ήταν εκείνοι -ειπε- που υποστήριζαν ότι η Τράπεζα Κρήτης θα πωληθεί όπως-όπως.Ομως η δραστική μείωση του πληθωρισμού και των ελλείματων αποτελούν αποδείξεις ότι οι προσπάθειες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο."

    "Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ -είπε- για τον 21ο αιώνα θα είναι το όλοι μαζί και η αλήθεια για το έργο. Στις εκλογές του του 2000 ο Ελληνικός λαός θα κρίνει και θα αξιολογήσει ένα έργο δημιουργικό. Τα άλλα κόμματα -πρόσθεσε- δεν θα έχουν να παρουσιάσουν έργο αλλά υποκριτικά λόγια και αφηρημένες υποσχέσεις χωρίς καμμιά αξιοπιστία και δυνατότητα εφαρμογής. Είμασε σίγουροι ώς κίνημα με Ευρωπαϊκο προσανατολισμό ότι ο Ελληνικός λαός θα δώσει και πάλι πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ".

    [02] Σύγκρουση Γιαννόπουλου-Εισαγγελέων

    Σύγκρουση Γιαννόπουλου-Εισαγγελέων για την έφοδο στην Κρατική Ασφάλεια.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε παράνομη την ενέργεια των δύο εισαγγελικών λειτουργών, τονίζοντας πως δεν είχαν κανένα δικαίωμα να εισβάλλουν στο υπουργείο αλλά έπρεπε να διαβιβάσουν στη Βουλή τις καταγγελίες Σουλτάτου, εφ' όσον έχουν σχέση με αδίκημα που αφορά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

    "Δεν υπάρχει θέμα εκκίνησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών," δήλωσε στον Αntenna, ο βουλευτής της Ν.Δ Προκόπης Παυλόπουλος. "Ας αφήσουμε -είπε- τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της και στη συνέχεια αναλόγως των στοιχείων θα υπάρξει και δικαστική και κοινοβουλευτική έρευνα."

    Στο θέμα παρενέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, αφήνοντας υπαινιγμούς κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε δηλωσή του τόνισε ότι προκαλεί απορία η άποψη του κ.Γιαννόπουλου να παραπεμφθεί στη Βουλή το θέμα της κάθαρσης στην Αστυνομία.

    "Η ηθική προσωπικότητα του υπουργού Δημόσιας Τάξης -αναφέρει ο κ.Μαγκάκης- είναι υπεράνω υποψίας και η παραπομπή στη Βουλή μπορεί να αποτελματώσει επίσης τις προσπάθειες της Δικαιοσύνης.

    [03] Συνάντηση Β.Παπανδρέου-Σημίτη

    Τα ενεργειακά θέματα που θα τεθούν και στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζήτησαν επισήμως ο πρωθυπουργός με την υπουργό ανάπτυξης στη σημερινή συναντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οι πληροφορίες πάντως για τα όσα ανεπισήμως τέθηκαν στο τραπέζι αφορούν τόσο τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για το πρόσφατο μπλάκ άουτ όσο και για την κόντρα της κ.Παπανδρέου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

    Μόλις χθες, ο Γιάννος Παπαντωνίου σχολιάζοντας εμμεσως τα όσα περί άστοχων χειρισμών που είπε η κ.Παπανδρέου, έκανε λόγο για μερικούς που δεν πιάνουν τα μηνύματα των καιρών.

    [04] Η λογοτεχνία πρεσβευτής φιλίας σε Ελλάδα-Τουρκία

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η λογοτεχνία θα γίνει πρεσβευτής φιλίας μεταξύ δύο γειτονικών λαών τους οποίους χωρίζουν εχθρικές σχέσεις.

    Σε μια ευαίσθητη απόφαση του Δήμου της Σμύρνης στην Τουρκία την απόφαση δηλαδή να δώσει το όνομα του Ελληνα νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη σε οδό των Βουρλών της Σμύρνης.

    Τό τουρκικό πρακτορείο ``Ανατολή`` μετέδωσε πως η δημαρχία της πόλης αποφάσισε η μετονομασία της οδού να γίνει στις 4 Ιουλίου, σε τελετή στην οποία ζητήθηκε η παρουσία των ανιψιών του Σεφέρη, Δέσποινας και Ντόρας - θυγατέρων του πρώην Προέδρου Κωνσταντίνου Τσάτσου.

    Ο Γιώργος Σεφέρης γεννήθηκε το 1900 στη Σμύρνη, αλλά η οικογένεια του έφυγε για την Ελλάδα, αμέσως μετά την έναρξη του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

    Ο νομπελίστας υπηρέτησε ως σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα και τον Ιούλιο του 1950 επισκέφθηκε τη Σμύρνη.

    Στην τελετή της μετονομασίας αναμένεται να συμμετάσχουν και μέλη πολιτιστικών ομίλων από την Ελλάδα και θα είναι μια καλή ευκαιρία να δωθεί μια δροσερή νότα στις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τουρκων που σύμφωνα με τις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών αναμένουν ένα καυτό καλοκαίρι.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 19:28:47

    [05] Φωτιά στο ΚΑΤ

    Πανικος στο νοσοκομείο ΚΑΤ, απο μεγάλη πυρκαγιά στα εξωτερικά ιατρεία. Το νοσοκομείο εφημέρευε σήμερα, ήταν γεμάτο από ασθενείς και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

    [06] Εξηγήσεις για τον τρελό πύραυλο

    Εξηγήσεις επιχείρησαν να δώσουν οι υπεύθυνοι του πεδίου βολής στην Κρήτη, απ όπου ξέφυγε βλήμα απειλώντας λουόμενους παραλίας και κατοίκους ενός χωριού.

    Σε ανακοίνωση κάνουν λόγο για μικρά κομμάτια καουτσούκ που παρασύρθηκαν απο τον άνεμο ενω το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    [07] Πέθανε η μητέρα που ήπιε φυτοφάρμακο

    Πέθανε τελικα, μετά από νοσηλεία 13 ημερών στον Ευαγγελισμο, η 28χρονη Αννα Θεμελή, η μητέρα των τριών κοριτσιών που είχαν δηλητηριαστεί με φυτοφάρμακο.

    Τα τρία κοριτσάκια νοσηλέυονται εκτός κινδύνου ακόμα στο νοσοκομείο Παίδων.

    [08] Επίθεση με σφυρί στο Μητροπολίτη Πειραιώς

    Σαρανταπεντάχρονη αποπειράθηκε το μεσημέρι να χτυπήσει με σφυρί το Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο έξω από τα γραφεία της Ιερας Μητροπόλεως Πειραιώς .

    Πρόκειται για τη Θεοδώρα Ουργαντίδου η οποία συνελήφθη και το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.

    [09] Αστυνομικό δελτίο

    Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν τρία άτομα, τα οποία προφασιζόμενα τους αστυνομικούς πήγαιναν σε καντίνες και ζητούσαν χρήματα από τους ιδιοκτήτες για δήθεν προστασία.

    Πρόκειται για τους Κυριάκο Εσέρπογλου 45 χρονων , Θόδωρο Κοτσαριδη 34 , εμπόρους από την Κατερίνη και Μιχάλη Στόϊκο 27 χρόνων ιδιωτικό υπάλληλο, οι οποιοι οδηγουνται στον Εισαγγελεα.

    Στην Πιερία συνελήφθησαν ο Στέφανος και ο Ιωάννης Βιλλανάκης, οι τσιγγάνοι που είχαν κατηγορηθεί για το μακελλειό της Γιαννούλης στη Λάρισα.

    Κατηγορούνται για τη δολοφονία του Βασίλη Βιλλανάκη 27 ετών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Λάρισας.

    Δύο αλβανοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Καρυώτισσα Πέλλας ενώ προσπαθούσαν να πωλήσουν 11 κιλά και 850 γραμμάρια χασίς σε φούντα αντί ενάμισι εκατομμυρίου δραχμών. Επεσαν όμως σε αστυνομικούς και κατέληξαν στον Εισαγγελέα Γιαννιτσών.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 17:37:40

    [10] Συνέντευξη Χόλμπρουκ για Κοσσυφοπέδιο

    Ο αμερικανός απσταλμένος στα Βαλκάνια Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Ντι Βόχε" υποστηρίζει ότι η Γερμανία, η Ελβετία και η Δανία χρηματοδοτούν του αλβανούς αντάρτες και στρατολογούν μισθοφόρους γιά τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου (UCK).

    Ο Χόλμπρουκ απέφυγε ωστόσο να καλέσει τις κυβερνήσεις της Βόνης, της Βέρνης και της Κοπεγχάγης να σταματήσουν αυτές τις δραστηριότητες.

    O αμερικανός απεσταλμένος δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να επιδιώκει μία ειρηνική λύση στη διαμάχη, αλλά προειδοποίησε ότι ο ακήρυχτος πόλεμος θα αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

    "Οι συγκρούσεις κλιμακώνονται. Ολο και περισσότεροι είναι υπέρ της βίαιης λύσης. Οι αντάρτες του UCK κερδίζουν δημοτικότητα και υποστήριξη", δήλωσε ο Χόλμπρουκ.

    "Στη διάρκεια του ταξιδιού μου συνειδητοποίησα πώς χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Δανία συγκεντρώνουν χρήματα και στρατολογούν άνδρες γιά τον αγώνα του 'Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου'", υπογράμμισε.

    Οταν όμως ρωτήθηκε εάν οι χώρες αυτές θα πρέπει να σταματήσουν την υποστήριξή τους στον ένοπλο αγώνα των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, ο Χόλμπρουκ απάντησε:" Δεν θέλω να αναμιχθώ σ'αυτό το θέμα και, εάν το έκανα, θα το έθετα προσωπικά στους ηγέτες των χωρών αυτών".

    Η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

    Πηγές δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών είχαν αναφέρει στο παρελθόν ότι χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στη Γερμανία και την Ελβετία είχαν διοχετευθεί στον UCK, αλλά κανένας δυτικός αξιωματούχος δεν έχει πεί ποτέ κάτι τέτοιο ανοικτά.

    Δυτική διπλωματική πηγή στη Δανία δήλωσε σήμερα ότι αλβανοί εξόριστοι του Κοσσυφοπεδίου πληρώνουν ένα "φόρο" που αποστέλλεται στους αλβανούς αντάρτες του Κοσσυφοπεδίου. Στη Δανία ζουν περίπου 1000 Αλβανοί.

    Ενας εξόριστος αλβανός ηγέτης του Κοσσυφοπεδίου, ο Μπουγιάρ Μπουκόσι, λέγεται ότι είναι από τους πρωτεργάτες της συγκέντρωσης

    χρημάτων στη δυτική Ευρώπη γιά τον ηγέτη των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου Ιμπραήμ Ρουγκόβα.

    Ο Μπουκόσι παραδέχθηκε στις αρχές του χρόνου ότι ο ίδιος και άλλοι Αλβανοί που ζουν στο εξωτερικό, συγκεντρώνουν χρήματα γιά το Κοσσυφοπέδιο, αλλά τόνισε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονται γιά ανθρωπιστική βοήθεια και αρνήθηκε ότι η επιχείρηση συγκέντρωσης χρημάτων, που έχει την έδρα της στη Γερμανία, αποσκοπεί στον εξοπλισμό των αλβανών ανταρτών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 17:38:04

    [11] Νιγηρία-Κ.Ανάν-Απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε ότι η στρατιωτική κυβέρνηση της Νιγηρίας συμφώνησε σήμερα να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και αναμένεται ότι ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός ηγέτης Μοσούντ Αμπιόλα θα απελευθερωθεί σύντομα.

    "Η κυβέρνηση συμφώνησε να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και πιστεύω ότι η αναγγελία θα γίνει την κατάλληλη στιγμή", δήλωσε ο Αναν σε συνέντευξη Τύπου.

    "Ο Αμπιόλα δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να απελευθερωθεί για να συνεχίσει τη ζωή του. Μου είπε 'Δεν είμαι τόσο αφελής ώστε να πιστεύω ότι μπορώ να βγω από τη φυλακή και να γίνω πρόεδρος'", πρόσθεσε ο Αναν.

    Ο Αναν προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά το τέλος της τετραήμερης επίσκεψής του στη Νιγηρία, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον Αμπιόλα, αλλά και με τον νέο στρατιωτικό ηγέτη της χώρας Αμπντουλσαλάμ Αμπουμπακάρ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία στις 8 Ιουνίου, μετά το θάνατο του δικτάτορα Σάνι Αμπάσα.

    Ο Αμπουμπακάρ έχει ήδη απελευθερώσει τουλάχιστον τριάντα πολιτικούς κρατούμενους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μερικοί από τους δεινότερους επικριτές του πρώην δικτάτορα της Νιγηρίας Σάνι Αμπάσα. Οι σχέσεις της Νιγηρίας με τον υπόλοιπο κόσμο έχουν βελτιωθεί σημαντικά μετά τον θάνατο του Αμπάσα.

    [12] Ρωσία-Οικονομική κρίση-Δούμα

    Η Δούμα διέκοψε σήμερα τη συζήτηση γιά το κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης αναμένοντας διευκρινίσεις γιά τη διαδικασία κατάσχεσης από την κυβέρνηση των περιουσιακών στοιχείων του μονοπωλίου φυσικού αερίου Γκαζπρόμ, που οφείλει φόρους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων, μετέδωσε το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

    Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδιος γιά τον τομέα της ενεργείας Μπορίς Νεμτσόφ και ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής φορολογικής υπηρεσίας Μπορίς Φιόντοροφ αναμένονται το απόγευμα στη Δούμα, ανέφερε το Ιντερφάξ.

    Οι βουλευτές άρχισαν το πρωί την εξέταση των 21 νόμων οι οποίοι είναι απαραίτητοι γιά την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση και το οποίο θεωρείται απαραίτητο και επείγον γιά την αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η Ρωσία.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 02-Jul-98 16:35:40

    [13] Χρηματιστήριο

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Συγκεκριμένα, με άνοδο 5,05%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.529,90 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 70 δισεκατομμύρια 903 εκατομμύρια δραχμές.

    [14] 30.000 δάνεια από το Παρακαταθηκών και Δανείων

    Τριάντα χιλιάδες δάνεια θα χορηγήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε ισάριθμους Δημοσιους υπαλλήλους.

    Το επιτόκιο θα είναι 9% και οι διαδικασίες έγκρισης σε έξι μήνες. Συνολικά θα διατεθούν 90δις

    [15] Συμφωνία Ολυμπιακής-Αερολιμήν Αθηνών

    Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της ``Αερολιμήν Αθηνών`` και της Ολυμπιακής Αεροπορίας για την κατασκευή της επισκευαστικής βάσης στο νέο αεροδρόμιο Σπάτων, Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Στη συμφωνία η Ολυμπιακή αναλαμβάνει την κατασκευή της επισκευαστικής βάσης χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, για τη χρήση της τεχνικής βάσης, καθώς και του βοηθητικού χώρου, δίπλα ακριβώς, σε αυτήν.

    Παράλληλα,θα καταβάλει κατά 50% μειωμένο ενοίκιο για τον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών μπροστά από την τεχνική βάση.

    Ο Αερολιμένας θα κατασκευάσει τον τροχόδρομο που οδηγεί στην τεχνική βάση και τον χώρο στάθμευσης μπροστά από αυτήν.Ακόμα,θα παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και ύδρευση.

    [16] Α.Παπαδόπουλος:Ιδιωτικοποίηση σε όλες τις τράπεζες

    Εκπληξη πρώτου μεγέθους στη χθεσινή εκδήλωση του ΟΠΕΚ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδοπουλος δήλωσε με σαφήνεια ότι όλες οι κρατικές τραπεζες πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, όπως συνέβη και στην Ισπανία. Στην ίδια εκδήλωση ο Γιωργος Σουφλιάς δήλωσε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα χρειάζεται αναδιάταξη.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 02-Jul-98 16:01:34
    Στο σημείο αιχμής του φθάνει το επόμενο 24ωρο το κύμα καύσωνα των τελευταίων ημερών με τον υδράργυρο να πλησιάζει στους 42 βαθμούς. Απο το Σάββατο όμως το βράδυ και κυρίως την Κυριακή, καθώς θα αρχίσουν να φυσούν βόρειοι άνεμοι η ζέστη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί και τη Δευτέρα η θερμοκρασία επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα.

    Το Σάββατο αρχικα ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, αλλα το απόγευμα στα βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά και ίσως βρέξει το βράδυ στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας παραμένουν ασθενείς, απο το βραδυ όμως στη βόρεια Ελλαδα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι με τάση να ενισχυθούν ακομη περισσότερο, ενώ η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη κεντρική και νότια Ελλάδα θα φθάσει το μεσημέρι στα βόρεια στους 38 με 39 βαθμους, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 40 με 41 και στα νησιά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

    Αίθριος ο καιρός και την Κυριακή με τοπική συννεφιά το απόγευμα μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι θα είναι παντού βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση απο βορρά προς νότο, θα πλησιάσει το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα στους 34 με 35 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 2 July 1998 - 17:07:08 UTC