Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Συνάντηση για τη πορεία της οικονομίας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Γιορτές πολιτικών
  • [02] Βουλή: Ιδρυμα Παπαγεωργίου
  • [03] Ε.Ε-Συμβούλιο Σύνδεσης-Τουρκία
  • [04] Βουλή-Λαθρομετανάστες
  • [05] Ψηφιακή τηλεόραση
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Με απεργίες απειλούν οι εκπαιδευτικοί
  • [07] Συνεχίζονται οι απεργίες
  • [08] Δίκη Βαγιωνή
  • [09] Τηλεϊατρική
  • [10] Κάμπιες στη Λάρισα
  • [11] Φάρμακα χωρίς συνταγή
  • [12] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [13] Επίσκεψη Ντεμιρέλ στην Ουκρανία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [14] Παραιτήθηκε ο Σουχάρτο
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Ψηλώνει το Εβερεστ
  • [16] Φ.Σινάτρα-Σημείωμα
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Προσλήψεις στο δημόσιο
  • [18] Χρηματιστήριο
  • [19] Ανοδος της Ελληνικής βιομηχανίας
  • [20] ΣΕΒ-Ιδιωτικοποιήσεις
  • [21] Ολυμπιακή αεροπορία
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Συνάντηση για τη πορεία της οικονομίας

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:10:32
    Συνάντηση σήμερα του κ.Παπαντωνίου με τον πρωθυπουργό παρουσία και του διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμου. Εξετάστηκε η πορεία της Οικονομίας και ιδιαίτερα το θέμα το πληθωρισμού για τον οποίο ο ΥΠΕΘΟ εκτίμησε ότι από τον Ιούνιο θ'αρχίσει να υποχωρεί.

    Σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης ο κ.Παπαντωνίου απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο ενώ και σήμερα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους συνδικαλιστές της Ιονικής λέγοντας ότι με την τακτική τους εμποδίζουν ουσιαστικά τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

    Οι εργαζόμενοι στην Ιονική συνεχίζουν την απεργία διαρκείας και αύριο θα κάνουν πορεία με τα αυτοκινητά τους στο κέντρο της Αθήνας.

    Εν' τω μεταξύ, κλείνουν οριστικά εξήμισυ εκατομμύρια εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και σύντομα η εφορία θα στείλει σημειώματα σε ελεύθερους επαγγελματίες για τακτοποίηση.

    Οι υποθέσεις αφορούν όλες τις φορολογικές χρήσεις από το 1987 και μετά.

    Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η εξοικονομήση αρχικώς 300 δισεκατομυρίων δραχμών άν και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεν θέλησε να προσδιορίσει σήμερα το καθαρό εισπρακτικό όφελος.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:30:30

    [01] Γιορτές πολιτικών

    Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και εορτάζει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, δηλαδή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολλά στελέχη των κομματών.

    Στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ πήγαν το πρωί στο Μαξίμου και ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό, ενώ από τις 7 το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα δέχεται τους πολίτες που θέλουν να του ευχηθούν.

    Το πρωί εψάλη επιμνημοσυνος δεηση στον ταφο του Κωνσταντινου Καραμανλη. Το μννημοσυνο για τις 40 μερες θα τελεσθει στις 4 Ιουνιου.

    [02] Βουλή: Ιδρυμα Παπαγεωργίου

    Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ και Συνασπισμός δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύμβαση που αφορά στο νοσοκομείο δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο συζητείται στη Βουλή, με φόντο την άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη και ξέπλυμα βρωμικου χρήματος εναντίον των δωρητών, αδελφών Παπαγεωργίου.

    Βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και της κυβέρνησης χαρακτήρισαν τη σύμβαση ομιχλώδη. Αντιθέτως ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σύμβαση για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Επίσης, έκανε λόγο για εμπαθή επίθεση κατά των δωρητών και σημείωσε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή κατα την οποία κινήθηκε η εισαγγελική δίωξη.

    "Πώς είναι δυνατόν ένα γουνέμπορος που δεν έχει απαραίτητη γνώση να επιχειρεί να διοικήσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο" διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρωην υπουργός Αναστάσιος Πεπονής.

    "Να βρούμε και δύο-τρείς εμπόρους ναρκωτικών και να τους κανουμε συνεταίρους" είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρατζαφέρης

    "Δεν μπορώ να φαντασθώ ευεργέτη -δωρητή που να επιδιώκει την πλήρη ποδηγέτηση ενός νοσοκομείου", επεσήμανε για τους αδελφούς Παπαγεωργίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

    [03] Ε.Ε-Συμβούλιο Σύνδεσης-Τουρκία

    Με κοινές θέσεις των "14" και διαφωνούσα την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Τουρκία. Οι "14" ξεχωρίζουν την ευρωχρηματοδότηση απο τις πολιτικες προϋποθεσεις. Η Τουρκία άν και μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει για την οριστική της θέση, αναμένεται να δεχθεί τις θέσεις των 14

    Στο Μόναχο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, τόνισε ότι η Τουρκία ανήκει αναμφίβολα στην Ευρώπη, αλλά στο δρόμο της ορθώνονται πέντε εμπόδια. Κυπριακό, Αιγαίο, Κουρδικό, ανθρώπινα δικαιώματα και η οικονομική της κατάσταση.

    [04] Βουλή-Λαθρομετανάστες

    Ανέβηκε το θερμόμετρο της έντασης στη Βουλή για τις ακραίες δηλώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Ανδρεουλάκου και Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα και σε ξερονήσια. Ο βουλευτής του Συνασπισμού Πέτρος Κουναλάκης χαρακτήρισε τις δηλώσεις των συναδέλφων του ρατσιστικές, σημειώνοντας ότι αποτελούν όνειδος για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    [05] Ψηφιακή τηλεόραση

    Το στίγμα των προθεσεών της στο θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης έδωσε η κυβέρνηση δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής

    Οπως ανακοίνωσε ο κ.Ρέππας, θα παρουσιάσει το νομικό πλαίσιο, αλλά και τις αρχές, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται από τους ενδιαφερόμενους για την ανάληψη δραστηριοτήτων στο νέο τομέα της ψηφιακής, δορυφορική και συνδρομητικής τηλεόρασης.

    Με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που θα αποφασισθούν την Παρασκευή και αφού προηγηθεί διαδικασία διαλόγου με ενδιαφερόμενους φορείς, η κυβέρνηση θα καταθέσει σχετικό σχέδιο νόμου στη Βουλή, τον Ιούνιο.

    Ο κ.Ρέππας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη κοινοτικής οδηγίας που υποχρεώνει τη χώρα σε ενιαία τεχνολογία, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από τον Οργανισμό Τυποποίησης να ορίσει τις σχετικές τεχνικές προϋποθέσεις.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:11:15

    [06] Με απεργίες απειλούν οι εκπαιδευτικοί

    Αντιπαράθεση του υπουργείου Παιδειας με τους εκπαιδευτικούς, έχει προκαλέσει η μεταρύθμιση Αρσένη που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο.

    Οι καθηγητές ζητούν αναβολή της μεταρύθμισης καθώς θεωρούν ότι οι μαθητές δεν είναι έτοιμοι για το νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο, όπως υποστηρίζουν θα προκαλέσει απρόβλεπτη αύξηση των φροντιστηριακών μαθημάτων.

    Η αντίδραση προέρχεται από όσους εμπλέκονται σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα εκτιμά ο κ.Αρσένης.

    Το Σάββατο θα αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ για τη στάση που θα τηρήσουν.

    Χθες η Βουλή στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος απέρριψε τη πρόταση για δημιουργία Ιδιωτικών πανεπιστημίων.

    [07] Συνεχίζονται οι απεργίες

    Συνεχίζεται η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στην τράπεζα της Ελλάδος ενώ συνεχίζεται η απεργία στην Ιονική. Αύριο θα κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους στο κεντρο της Αθηνας.

    24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο, οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιϊας αντιδρώντας στα σχέδια μετατροπής τους σε Α.Ε.

    Στάση εργασίας εώς τις 14.00, πραγματοποίησαν οι γιατροί του Λαϊκου Νοσοκομειου για το θέμα των εφημεριών.

    Στο Γενικό κρατικό, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους.

    [08] Δίκη Βαγιωνή

    Ξέσπασε σήμερα στη δίκη του Ιωσήφ Βαγιωνή, η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Πίσχου.

    Μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κατηγόρησε για χρηματισμό τους ιατροδικαστές με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και οι κύριοι Δημήτρης Νόνας και Φίλιππος Κοτσάφτης να υποβάλλουν μήνυση σε βάρος της.

    Η κ.Πίσχου συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια στην υπόθεση καθώς ανεκλήθη η μήνυση.

    [09] Τηλεϊατρική

    Προηγμένο σύστημα τηλεϊατρικής παρακολούθησης καρδιοπαθών, προσφέρει ο Αntenna, σε 50 απομακρυσμένα χωριά προκειμένου ν' αντιμετωπισθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς και μηχανήματα.

    [10] Κάμπιες στη Λάρισα

    Ειδικοί εντομολόγοι μετέβησαν σήμερα στις περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας που έχουν κατακλυστεί από εκατομμύρια κάμπιες προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

    [11] Φάρμακα χωρίς συνταγή

    Την άμεση θεσμοθέτηση της αγοράς φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή ζητά ο πρόεδρος της Ενωσης Παρασκευαστών αντιπροσώπων φαρμάκων ευρείας χρήσης, Δημήτρης Μαρινόπουλος.

    Πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής επιτροπής συστήνει στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν την αυτοθεραπεία, όπως ονομάζεται, ενώ σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούσαν να εξοικονομίσουν τουλάχιστον, 120 δις δραχμές, δηλαδή το 11% των συνολικών δαπανών τους.

    [12] Αστυνομικό Δελτίο

    Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ Λάρισας, με την κατηγορία της κατάχρησης 15 εκατομμυρίων δραχμών.

    Η υπάλληλος που υπηρετεί στο τμήμα παροχών από το 1994, εξέδιδε εντάλματα πληρωμής για ανύπαρκους δικαιούχους και έπαιρνε η ίδια τα χρηματικά ποσά.

    22 Καλάσνικωφ, 22 γεμιστήρες και 5.760 σφαίρες μετέφερε με νοικιασμένο αυτοκίνητο, ο Αναστάσιος Γιαννόπουλος, που συνελήφθη στις 08.00 το πρωϊ από συνοριακό απόσπασμα φύλαξης μετά από καταδίωξη στην Εθνική Καστοριάς Κοζάνης.

    Ο Γιαννόπουλος, 54 ετών, κάτοικος Αθηνών, άεργος, είχε αγοράσει τα όπλα από την Αλβανία. Συνελήφθη και ο συνεργός του Δημήτριος Καλογεράκης, 49 ετών από το Ηράκλειο Κρήτης, που με αυτοκίνητο φίλης του έκανε έλεγχο της διαδρομής.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:12:01

    [13] Επίσκεψη Ντεμιρέλ στην Ουκρανία

    Ο τούρκος πρόεδρος Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ έφτασε σήμερα για τριήμερη επίσκεψη στην Ουκρανία όπου θα συζητήσει γιά την αγορά αρμάτων μάχης και για τα πετρέλαια της Κασπίας.

    "Σκοπός της επίσκεψής μου στην Ουκρανία είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας σε όλους τους τομείς", δήλωσε ο Ντεμιρέλ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Κιέβου.

    Η πρώην σοβιετική δημοκρατία επιθυμεί διακαώς να πουλήσει στην Τουρκία 1.000 άρματα μάχης τύπου Τ-84, αξίας 2 δις δολαρίων.

    Η Ουκρανία και η Τουρκία θα συζητήσουν επίσης για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Κασπία στην Ευρώπη μέσω του ουκρανικού εδάφους, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να τερματίσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

    Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο Ντεμιρέλ θα επισκεφθεί την τουρκόφωνη κοινότητα των Τατάρων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:12:29

    [14] Παραιτήθηκε ο Σουχάρτο

    Παραιτήθηκε σήμερα το πρωί ο προεδρος της Ινδονησίας Σουχάρτο υστερα από 32 χρονια διακυβερνησης της χωρας κατω απο την πίεση των μαζικών διαδηλώσεων, αλλα και την προτροπή της Ουάσιγκτον.

    Η ειδηση της παραιτησης του εγινε δεκτή με ενθουσιασμό απο τους χιλιάδες φοιτητές που εδώ και μέρες ειχαν καταλαβει το χώρο γύρω απο το κοινοβούλιο, αλλά και απο τα εκατομμυρια κάτοικους της χωράς αυτής.

    Ο αμερικανός προεδρος εξεφρασε την ικανοποιηση τους για την παραιτηση Σουχάρτο, ευχομενος οτι θα ανοιξει τον δρόμο για τις μεταρρυθμίσεις στην χωρα αυτή των 200 εκατομμυρίων, ενω ο δεικτης στις χρηματοαγορές της ασίας σημειωσε αμεσως ανόδο.

    Στην θεση του τοποθέτησε τον πιστό φιλο του και αντιπροεδρο της Ινδονησίας εδω και 20 χρόνια αντιπρόεδρο Μπαχαρουντίν Γιουσούφ Χαμπίμπι, ο οποιος θα παραμεινει συμφωνα με τον Σουχάρτο στην θεση αυτή εως το 2003 μέχρι τη ληξη της θητειας του , αν και πολυ παρατηρητές εκτιμούν οτι η θητεια του θα ειναι σύντομη.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:11:40

    [15] Ψηλώνει το Εβερεστ

    Η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Εβερεστ, εξακολουθεί να ψηλώνει και οι επιστήμονες τοποθέτησαν χθες ένα δορυφορικό σύστημα για να συλλέξουν στοιχεία για το πόσο γρήγορα μεγαλώνει η κορυφή.

    Δύο ορειβάτες τοποθέτησαν το Σύστημα Παγκόσμιου Εντοπισμού (GPS) στο υψηλότερο σημείο του Εβερεστ, μία συσκευή που θα δώσει στους επιστήμονες την ακριβή μέτρηση για το ύψος του βουνού, όπως δήλωσε ο Μπράντφορντ Γουάσμπουρν, ένας από τους καλύτερους γνώστες του υψηλότερου όρους του πλανήτη.

    "(Το σύστημα GPS) θα μας δώσει αυτή τη θέση εντός ενός σφαιρικού εκατοστόμετρου, στην επιφάνεια της Γης", δήλωσε στο Ρόιτερ, στη Βοστώνη, ο Μπράντφορντ Γουάσμπουρν. "Γνωρίζουμε αυτή τη θέση ως προς το ύψος, το γεωγραφικό πλάτος και το γεωγραφικό μήκος εντός τριών όγδοων της ίντσας (0, 95 του εκατοστόμετρου)".

    Ο Γουάσμπουρν, πρώην διευθυντής του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης συνέλαβε την ιδέα της επιστημονικής αποστολής στο Εβερεστ για την τοποθέτηση του GPS και είναι τιμητικά ο επικεφαλής της όλης επιχείρησης.

    Ο Γουάσμπουρν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ορειβάτη Ουάλι Μπεργκ, λίγο μετά την άφιξή του στην κορυφή του Εβερεστ, σε ύψος 8.848 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Ο Μπεργκ δήλωσε ότι χρειάσθηκε 90 λεπτά για να ανοίξει μία τρύπα στην αποτελούμενη από ασβεστολιθικά πετρώματα κορυφή του Εβερεστ, ώστε να στερεωθούν το GPS -που ζυγίζει 1,6 κιλά- και άλλα επιστημονικά όργανα.

    Οταν τεθεί σε λειτουργία το σύστημα αυτό, παράλληλα με ένα δέκτη που έχει τοποθετηθεί σε μία άλλη κορυφή του Εβερεστ, σε ύψος 7862 μέτρων, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να εντοπίσουν με ακρίβεια το ψηλότερο σημείο του όρους. Ο δέκτης GPS θα λειτουργήσει όλη τη διάρκεια της νύχτας και στη συνέχεια θα περισυλλεγεί από άλλη ορειβατική αποστολή που θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη, όπως δήλωσε ο Μπράντφορντ Γουάσμπουρν.

    Το Εβερεστ και η οροσειρά των Ιμαλαϊων κερδίζουν ύψος με αργό ρυθμό και κινούνται προς τα ανατολικά, καθώς η γεωλογική πλάκα που βρίσκεται κάτω από την Ινδία κινείται προς την Κίνα, εξήγησε ο Γουάσμπουρν.

    "Πιστεύουμε ότι κερδίζουν ύψος κατά 8,89 έως 10,16 εκατοστά τον χρόνο και συγχρόνως κινούνται προς τα ανατολικά", δήλωσε ο Μπράντφορντ Γουάσμπουρν.

    [16] Φ.Σινάτρα-Σημείωμα

    Ενα απλό σημείωμα, που ξεκινάει με τις λέξεις "Κοτοπουλάκι μου, μια σκέψη", και το οποίο έγραψε ο Φράνκ Σινάτρα στη σύζυγό του Μπάρμπαρα, μεταδόθηκε χθές, ημέρα της κηδείας του, μέσω του Ιντερνετ, δείχνοντας την επαναστατική και ρομαντική πλευρά ενός ανθρώπου που επέλεξε να είναι διαφορετικός.

    Το σημείωμα, που δεν φέρει ημερομηνία, διαβάστηκε το βράδυ της Τρίτης κατα τη διάρκεια δέησης στη μνήμη του Σινάτρα, απο την κόρη του Νάνσι.

    "Παράξενο, αλλα αισθάνομαι ότι ο κόσμος στον οποίον ζούμε απαιτεί να στραφούμε προς ένα πρότυπο που μοιάζει, στην πραγματικότηα είναι, πιστό αντίγραφο του εαυτού του, και όσοι απο εμάς παλεύουν με τις γροθιές τους, όσοι χαμογελούν πλατειά, όσοι τολμούν να έχουν ένα διαφορετικό, αστείο, πρόσωπο, όσοι αψηφούν το σύστημα, λοιπόν το κάνουμε και μπράβο μας", έγραφε ο Σινάτρα. Και συνέχιζε: " Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που δεν το κάνουν και ο λόγος νομίζω πως είναι (και το λέω αυτό με κάποια θλίψη) οτι αυτοί οι αγχωμένοι, κλειστοί άνθρωποι που μας εχθρεύονται και μας απεχθάνονται, που μας φοβούνται γιατί τους προκαλούμε σύγχιση, θα συνειδητοποιήσουν μία μέρα ότι κατέχουμε σπάνια και μαγικά μυστικά. Και κάτι περισσότερο-αγάπη.

    Ετσι, αρχίζω να πιστεύω ότι ορισμένοι (ελπίζω πολλοί) έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται μήπως υπάρχει κάποια αξία σε μια πυγολαμπίδα ή στη στιγμιαία φλόγα ενός κεριού".

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:10:59

    [17] Προσλήψεις στο δημόσιο

    Κάτω από τη βάση έγραψαν οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

    Σύμφωνα με τις βαθμολογίες που αναρτήθηκαν στις Νομαρχίες απο τους πενήντα χιλιάδες υποψηφίους μόνο οι 14 χιλιάδες πέρασαν τη βάση. Κι από αυτούς θα εισαχθούν μόνο οι 2.353.

    Από τις βαθμολογίες προκύπτει ότι το ποσοστό επιτυχίας για τους υποψήφιους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένας στους 12, για τους υποψήφιους της τεχνολογικής εκπαίδευσης ένας στους τρεις και για τους πτυχιούχους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ένας στους τέσσερις.

    Οι πινακες καταταξης και διορισμων αναμενεται να εκδοθουν στα μεσα Ιουνίου.

    [18] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1,06%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.573,98 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 62 δισεκατομμύρια 299 εκατομμύρια δραχμές.

    [19] Ανοδος της Ελληνικής βιομηχανίας

    Ανοδική τάση σημειώνει η Ελληνική βιομηχανία με σημαντική αύξηση των πωλήσεων και των πραγματικών κερδών.

    Σύμφωνα με έρευνα της Σταρ Μπανκ για την Εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ, το 1997 τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% φτάνοντας τα 260 δις.

    [20] ΣΕΒ-Ιδιωτικοποιήσεις

    Σχέδιο άμεσης δράσης για τις ιδιωτικοποιήσεις ζήτησε από την κυβέρνηση, η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ιάσων Στράτος επεσήμανε ότι θα πρέπει οι αποφάσεις να είναι συγκεκριμένες.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης ζήτησε να κινηθεί η βιομηχανία υπεύθυνα στο μέτωπο των τιμών, ώστε να διασφαλισθεί ο στόχος του χαμηλού πληθωρισμού, να βελτιωθεί η απασχόληση και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

    Ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ότι και μόνο η υποτίμηση αποδεικνύει το ναυαγιό της οικονομικής της πολιτικής.

    [21] Ολυμπιακή αεροπορία

    Το διοικητικό συμβούλιο της Ολυμπιακής αποφάσισε να προχωρήσει στη σταδιακή πρόσληψη 50 πιλότων, στην πώληση 2 Boeing 727, στην πρόσληψη συμβούλου για την μετοχοποίηση της Οlympic catering, καθώς και στην προκύρηξη διαγωνισμού για την εκπόνηση μελέτης που αφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο για την επίγεια εξυπηρέτηση.

    Τέλος, θα ζητήσει από το κράτος και τους οργανισμούς την άμεση καταβολή των οφειλών που φθάνουν τα 3 δισεκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 21-May-98 19:13:21
    Τη Παρασκευή, παρά την βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν αποκλείεται τις απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 28 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι κατά τόπους συννεφιασμένος και το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 25 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 21-May-98 19:13:10

    Στο ίδιο μοτίβο θα συνεχιστεί ο καιρός και το επόμενο τριήμερο. Ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι, τοπική συννεφιά το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται να πέσουν λίγες βροχές κυρίως στα Βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι εξάλλου θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά μέχρι και το Σάββατο, στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα υπάρχει κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά με λίγες βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα συννεφιάσει κατά τόπους στη διάρκεια του απογεύματος στα ηπειρωτικά και ίσως βρέξει για λίγο κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις γύρω στα 3 με 4 μποφώρ και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμαίνεται στα βόρεια απο 11 μέχρι 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 13 μεχρι 28 και στα νησιά απο 14 μεχρι 25 βαθμούς Κελσίου.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Κυριακή με πρόσκαιρη συννεφιά τις απογευματινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν λίγες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

    Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη θα είναι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 24 με 25 βαθμούς και στους 26 με 28 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 21 May 1998 - 17:14:28 UTC