Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σε τεντωμένο σχοινί

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Αλλαγές στην εκλογική διαδικασία
  • [02] Κακλαμάνης-Αρειος Πάγος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
  • [04] Εξοδος
  • [05] Μπινομάκης
  • [06] Οικογενειακή τραγωδία
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [07] CIA-Σαντάμ
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [08] Ελληνική οικονομία
  • [09] Χρηματιστήριο
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σε τεντωμένο σχοινί

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 17:19:52
    Ούτε οι λίστες, ούτε η προεδρία της Δημοκρατίας με ενδιαφέρει, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι η τύχη της παρατάξεως, δήλωσε το πρωί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απορρίπτοντας την έμμεση πρόταση του Κώστα Καραμανλή να είναι υποψήφιος της Ν.Δ για την προεδρία της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επάφες με στελέχη και συνεργάτες του και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις μελλοντικές του κινήσεις.

    Ο κ.Καραμανλής απέφυγε να δώσει συνέχεια στο θέμα και οι συνεργάτες του δηλώνουν οτι ασχολείται με το αντιπολιτευτικό του έργο.

    Ο κ.Εβερτ, πιστός στην τακτική του δεν μίλησε για τα εσωκομματικά αλλά είπε ότι το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας ήταν οι αυξήσεις ύψους 2.500 χιλιάδων που έδωσε ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους τις οποίες χαρακτήρισε ώς τραγικές.

    Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ρευστότητα στη Ν.Δ θα συνεχιστεί και είναι άγνωστο που μπορεί να οδηγήσουν οι εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 18:13:49

    [01] Αλλαγές στην εκλογική διαδικασία

    Αλλαγές στην εκλογική διαδικασία εισηγήθηκε στην κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδοπουλος. Με βάση τις εισηγήσεις του κ.Παπαδόπουλου καταργούνται οι υφιστάμενοι εκλογικοί κατάλογοι και συντάσονται νέοι βάσει των δημοτολογίων.

    Καταργείται η διάκριση των εκλογικών τμημάτων ανδρών και γυναικών, καταργούνται τα εκλογικά βιβλιάρια και εκδίδεται ατομικός αριθμός εκλογικού μητρώου.

    Η φρούρηση των εκλογικών τμημάτων θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία και όχι από τον στρατό.

    Τα πρωτοδικεία της χώρας θα ασχολούνται μόνο με την εκδίκαση πιθανών ενστάσεων . Οσον αφορά στους ετεροδημότες βάση των προτάσεων Παπαδόπουλου αυτοί θα ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους βάσει ειδικών καταλόγων και σε ειδικά τμήματα. Ακόμη εξετάζεται το σχέδιο οι ετεροδημότες να ψηφίζουν μια μέρα νωρίτερα δηλαδή το Σάββατο μέθοδος που παρουσιάζει επί του παρόντος προβλήματα.

    Αυτό θα προσδιορισθεί μετά την σύγκληση διακομματικής επιτροπής όπου θα ληφθεί απόφαση από κοινού. Καταργούνται οι διοικητικές κυρώσεις όσων δεν ψηφίσουν.

    [02] Κακλαμάνης-Αρειος Πάγος

    Σκληρή απάντηση Κακλαμάνη στη διακήρυξη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, περί παρεμβάσεως της Βουλής στο έργο της Δικαιοσύνης.

    Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μπαίνει φραγμός στο έργο του Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι η Βουλή έχει δικαίωμα να ασκεί έλεγχο σε οποιαδήποτε εξουσία συμπεριλαμβανομένης και της δικαστικής.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 18:13:26

    [03] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ

    Σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, στο ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε το μεσημέρι.

    Ο πρόεδρος του Λαικού Νοσοκομείου, Γιάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε οτι ο Αρχιεπίσκοπος έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον και ο οργανισμός του αντιδρά θετικά στην αγωγή των αντιβιοτικών, αλλά ακόμη δεν έχει εντοπισθεί το μικρόβιο που προκάλεσε την λοίμωξη.

    [04] Εξοδος

    Σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου Από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ απαγορεύεται η έξοδος των φορτηγών αυτοκινήτων στα εθνικά οδικά δίκτυα.

    [05] Μπινομάκης

    Πέθανε το πρωί στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, ο επιχειρηματίας, Παναγιώτης Μπινομάκης, ο οποίος είχε αυτοπυροβοληθεί επειδή έχασε σε μια βραδιά στο Καζίνο πάνω από 2 δισεκατομμύρια δραχμές.

    [06] Οικογενειακή τραγωδία

    Εξέπνευσε στον Ευαγγελισμό ο 47χρονος τραυματισμένος στο κεφάλι από κτύπημα με σφυρί που του κατάφερε ο 18χρονος γιος του κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου χτες τη νύχτα στου Ζωγράφου.

    Ο 18χρονος μαθητης της τριτης Λυκειου που επίσης τραυμάτισε στο χερι την μητερα του οταν αυτη προσπάθησε να τον σταματήσει. εχει ήδη συλληφθεί.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 18:14:00

    [07] CIA-Σαντάμ

    Στο στόχαστρο της CIA βρίσκεται ο ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσσείν για μια ακόμη φορά αποκάλυψαν χθες οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμά τους, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές, στο νέο σχέδιο προβλέπεται η στρατολόγηση Κούρδων και Σιιτών μουσουλμάνων, με στόχο το σαμποταζ σε σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς στόχους στο Ιράκ, εργοστάσια και κυβερνητικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Το σχέδιο, που είναι ακόμη υπο μελέτη, προβλέπει τη αύξηση της πίεσης με προπαγανδιστικές εκπομπές απο το ραδιοσταθμό Ελεύθερο Ιράκ, ώστε να αποδυναμωθεί η εικόνα του ιρακινού προέδρου, με τελικό στόχο την αμεση προδοσία στο περιβάλλον του. Το σχέδιο είναι το τέταρτο κατα σειρα εναντίον του Χουσείν, ενώ μια ειδική επιθεώρηση, η Φορειν Ρηπόρτ έγραψε χθες πως στο Ιράκ βρίσκονται ήδη ισραηλινοί, βρετανοί και αμερικανοί κομάντος που παρακολουθούσαν έως τώρα τις κινήσεις των ιρακινών δυνάμεων ενόψει στρατιωτικής επίθεσης.

    Στο διπλωματικό παιγνίδι τώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν προειδοποίησε σήμερα τον ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσείν ότι θα χάσει πλέον κάθε υποστήριξη αν προκαλέσει νέα κρίση στις σχέσεις του με τα Ηνωμένα Εθνη, όμως έσπευσε να διευκρινήσει ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να ταχθεί υπέρ της υιοθέτησης απόφασης του ΟΗΕ που θα έδινε αυτομάτως το πράσινο φως για την εξαπόλυση στρατιωτικού πλήγματος κατά του Ιράκ, σε περίπτωση που το καθεστώς της Βαγδάτης παραβίαζε την τελευταία συμφωνία.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε πως ο Κόφι Ανάν ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της οποίας θα είχε συνάντηση και με τον Μπιλ Κλίντον.

    Ο Αναν αποφάσισε να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για όσο διάστημα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εξετάζει τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Βαγδάτη και τη συμφωνία που υπεγράφη με το Ιράκ.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 18:15:45

    [08] Ελληνική οικονομία

    Η σύναψη του ομολογιακού δάνειου των 500 δισεκατομμυρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η απάντηση στις εκθέσεις των διεθνών οργανισμών περί υποβάθμισης της δανειολητπικής ικανότητας της χώρας δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

    Ο κ.Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι η δραχμή θα παραμείνει σταθερή εώς το προσεχή Μάιο οπότε θα "κλειδωθούν" τα ευρωπαικά νομίσματα, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Μιλτιάδη Εβερτ δηλώνοντας ότι τα διάφορα ραπόρτα από τους διεθνείς οργανισμούς εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

    Εν τω μεταξύ, μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία και η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα οτι εκπλήρωσε το βασικό κριτήριο της συνθήκης του Μαάστριχτ για το έλλειμμα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση από την πρώτη φάση.

    Μετα απ΄ αυτό θεωρείται βέβαιο ότι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το Ευρώ, θα συμμετάσχουν από την πρώτη φάση 11 χώρες. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το Μάιο.

    [09] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 1,20 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1419,22 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 31 δισεκατομμύρια 686 εκατομμύρια δραχμές.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 15:59:45
    Οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

    Στην Αττική θα έχουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

    Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που το πρωί θα ειναι παροδικά αυξημένες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εώς 15 βαθμούς κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Friday, 27-Feb-98 15:59:33
    Σύντομη ήταν τελικά η μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός το προηγούμενο διήμερο, τα προβλήματα όμως που δημιούργησαν οι θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη ήταν αρκετά. Για τις επόμενες 4 με 5 τουλάχιστον ημέρες ο καλός καιρός που περιμέναμε θα είναι ακόμη καλύτερος, ευνοώντας έτσι τις εκδηλώσεις του τριημέρου της Αποκριάς, αλλά και τις μετακινήσεις τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.

    Αναλυτικότερα, σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες, κατά τόπους στα ηπερωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

    Οι άνεμοι, αρκετά εξασθενημένοι, θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις σαθενείς και στα πελάγη μέτριοι, με ένταση 4 έως 5 μποφώρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κυμανθεί στα Βορεια απο 0 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 4 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου απο 8 έως 16 βαθμούς.

    Το επόμενο διήμερο, δηλαδή την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα με εξαίρεση τα Δυτικά και Βόρεια που θα έχουν τοπικές νεφώσεις, ο καιρος θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, από τοπικές ομίχλες που θα σημειωθούν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4 με 5 μποφώρ και τοπικα μόνο στα Νότια πελάγη την Κυριακή θα φθάσουν τα 6.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο, φθάνοντας έτσι το μεσημέρι τους 18 βαθμούς στα Βόρεια και τους 17 με 20 στις υπόλοιπες περιοχές.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 27 February 1998 - 17:08:43 UTC