Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Επίθεση Κωνσταντόπουλου προς Σημίτη
  • [02] Νίκολας Μπέρνς
  • [03] Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Κόκκινος-Τρομοκρατική επίθεση
  • [05] Ενρίκο Μπιάνκο
  • [06] Ρι-φι-φί
  • [07] Απεργίες
  • [08] Παράνομος τζόγος
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Αλβανία-Παρατράπεζες
  • [10] Γιουγκοσλαβία-Εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ιράκ-Επιθεωρητές
  • [12] Βρετανία-Εργατικό κόμμα
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Κλίντον-ακουστικά
  • [14] Γερμανία-Κούλιο
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Πανωτόκια
  • [16] Εφορίες
  • [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 11:09:07
    Σοβαρές ζημιές στην Κόρινθο και το Αργος και προβλήματα στην Αττική, προκαλεί η κακοκαιρία με δυνατές βροχές που πέφτει από τις πρωινές ώρες.

    Στην Αθήνα,η κατάσταση στους δρόμους είναι τώρα καλύτερη, αλλά προβλήματα λόγω της βροχής υπάρχουν στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου.

    Στην Κόρινθο από την δυνατή βροχόπτωση πλημμύρησαν πολλά σπίτια και καταστήματα, ενω η Πυροσβεστική πήρε περισσότερες από 120 κλήσεις.

    Στο Αργος όπου από την πρωινή καταρακτώδη βροχή, πλημμύρησαν υπόγεια και μαγαζιά και μια εξαμελής οικογένεια στις εργατικές κατοικίες εγκατέλειψε το σπίτι της που πλημμύρησε.

    Επίσης πλημμύρησε ο ποταμός Ξηριάς με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία προς το Ναύπλιο.

    Πλημμυρισμενη ειναι και η σιδηροδρομική γραμμή Αργους-Μύλων, με αποτελεσμα να έχει διακοπεί η συγκοινωνία.

    Με προβλήματα και η κυκλοφορία στις Εθνικές οδούς Κορίνθου- Τρίπολης, λόγω κατολισθήσεων, και Αργους-Τριπόλεως..

    Κλειστές είναι,οι πορθμιακές γραμμές Ζακύνθου - Κυλλήνης, Κυλλήνης- Κεφαλονιάς και Αιγίου-Αγιου Νικολαου λογω θυελλωδών ανέμων, που φτάνουν στην περιοχή έως και τα 8 μποφώρ..

    Το πρωινό σκηνικό της επίθεσης της Φυσης, συμπληρώνει η μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών, που έγινε αισθητή στις επτάμιση το πρωί, στην Πελοπόννησο και την Κεφαλλονιά. Είχε το ίδιο επίκεντρο με τον πρόσφατο σεισμό των 6,6 βαθμών.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:42:29

    [01] Επίθεση Κωνσταντόπουλου προς Σημίτη

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, εξαπολύει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο.

    Κάνει λόγο για μικροπολιτική κακίας και αυταρχισμού για παρέμβαση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στις εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και για ρυθμίσεις χρεών σε μεγάλα συμφέροντα.

    Κρατά, τέλος, κλειστα τα χαρτιά του για την υπόθεση της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, στο Δημο της Αθήνας,αν και χαρακτηρίζει θετική την πρωτοβουλία Δαμανάκη.

    [02] Νίκολας Μπέρνς

    Οι ΗΠΑ θα πιέσουν ενεργά για επίλυση του Κυπριακού με απώτερο στόχο την επανένωση της νήσου, τόνισε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπέρνς σε αποκλειστική συνέντευξή του στον Αntenna, λίγες ημέρες πριν την αφιξή του στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου.

    [03] Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

    Στις Βρυξέλες συνεδριάζει σήμερα και αύριο το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, με τη συμμετοχή των κυρίων Πάγκαλου και Γιώργου Παπανδρέου.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Εξωτερικών των 15 περιλαμβάνονται η ``Ατζεντα 2000``, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι διακρατικές σχέσεις και θέματα που αφορούν τη διέλευση οχημάτων από την Ελβετία.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:41:44

    [04] Κόκκινος-Τρομοκρατική επίθεση

    Το γραφείο του Κόμματος Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση που εχει ιδρύσει ο πρόεδρος του Αρειου Πάγου Βασιλης Κόκκινος έγινε στόχος λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα απο την τρομοκρατική οργάνωση επναστατικόι Πυρήνες.

    Οι άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε μία απο τις εισόδους του κτριριου που βρίσκεται στην οδό Παπατσώρη 10 στα Εξάρχεια.

    Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στα γραφεία του κυριου Κόκκινοιυ αλλά και στα γραφεία της Εταιρείας Στρατηγικών Μελετών που στεγάζεται στο ιδιο κτίριο.

    Απο το οστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, έσπασαν τζάμια σε γειτονικά καταστήματα και διαμερίσματα πολυκατοικιών.

    Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Ιωάννης Γεωργασκόπουλος, της έκρηξης προηγείθηκε τηλεφώνημα σε ραδιοφωνικό σταθμό, και πως ο εκρηκτικός μηχανισμός, έιχε ισχύ περιπου τρία κιλά δυναμίτιδας.

    [05] Ενρίκο Μπιάνκο

    Στον Εισαγγελέα Εφετών αναμένεται να οδηγηθεί σημερα ο Ενρίκο Μπιάνκο μελος των Ερυθρων Ταξιαρχιων, που συνελήφθη την Παρασκευή στο Ακτιο,προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ιταλία.

    Ο Μπιάνκο κατοικούσε στην Ελλάδα επι επτά χρόνια με το ψευδώνυμο Φούλβιο Φολίνι.

    Συμφωνα με την Ασφάλεια στην Ιταλία είχε καταδικασθεί σε καθειρξη 10 ετων για συμμετοχή στην απαγωγή και τη δολοφονία του Αλντο Μόρο, το 1978.

    Πάντως,όπως μεταδίδεται από τη Ρώμη- πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής αστυνομίας που έχουν ασχοληθεί με την απαγωγή και δολοφονία του Μόρο, δηλώνουν ότι αγνοούν το όνομα του Μπιάνκο.

    [06] Ρι-φι-φί

    Ριφιφί 116 εκατομμυρίων χθες το πρωί σε γραφείο συναλλάγματος στην οδό Σταδίου.

    Οι διαρρήκτες που είχαν καταστρώσει λεπτομερέστατο σχέδιο, άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία που χωρίζει το κατάστημα ξηρών καρπών του Νικολάου Ναυπλιώτη με το γραφειο συναλλάγματος και άρπαξαν απο το χρηματοκιβώτιο 50 εκατομμύρια δραχμές και 240 χιλιάδες δολλάρια.

    Οι δράστες διέφυγαν σαν κύριοι, αφήνοντας όμως πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

    [07] Απεργίες

    Απεργουν αύριο οι Δημόσιοι υπαλληλοι, ημερα συζήτησης στη Βουλή του νεου προϋπολογισμου.

    Αρρυθμίες στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά εως την Τεταρτη λόγω της απεργίας των γιατρων. Διαμαρτυρονται για τις ρυθμίσεις του νεου μισθολογιου.

    Κινητοποιήσεις για τις 27 Νοεμβριου,έχουν προγραμματίσει οι συνταξιούχοι.

    [08] Παράνομος τζόγος

    Κύκλωμα παράνομου τζογου με αγωνες ποδοσφαιρου και μπασκετ ελληνικων ξενων ομαδων εξαρθρωθηκε στη Ροδο.

    Συνελήφθησαν 12 άτομα και κατασχέθηκαν 1.390.000 δρχ και 65 δελτία στοιχημάτων της εταιριας Τρανς Δελτα Σπορτς.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:42:15

    [09] Αλβανία-Παρατράπεζες

    Με στόχο τη διευκόλυνση της άσκησης του διαχειριστικού ελέγχου στις παρατράπεζες,η κυβέρνηση πέρασε-τελικώς-τις δύο τροπολογίες,οι οποίες, έμμεσα,αφορούν στον έλεγχο των παρατραπεζών,ενώ εντάχθηκαν, ως προσθήκη, στις βασικές συνταγματικές διατάξεις.

    Σύμφωνα με την πρώτη τροπολογία,αυξάνονται οι αρμοδιότητες του κράτους σ'ό, τι αφορά στην ασκηση ελέγχου σε εταιρείες,που λειτουργούν σε αντίθεση με το νόμο και βλάπτουν τα συμφέροντα μεγάλου αριθμού πολιτών.

    Η τροπολογία αυτή είναι,ίσως,η απάντηση της κυβέρνησης στην απόφαση-πρίν μιά βδομάδα- του Συνταγματικου Δικαστηρίου, που εκρινε ως παράνομο τον διαχειριστικό ελεγχο των παρατραπεζών.

    Στην συγκεκριμένη τροπολογία διατάχθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βασίλης Μέλος και ζήτησε απο την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για επανεξέταση.

    Σύμφωνα με την δεύτερη τροπολογία -η οποια σχετίζεται άμεσα με την διευκόλυνση της εφαρμογής των επιλογών της κυβέρνησης στο θέμα των παρατραπεζών- τα μέλη του Συνταγματικου Δικαστηρίου, μπορούν πλέον να αντικαθίστανται. Είναι χαρακτηρισκό επίσης το γεγονός οτι η Κυβέρνηση προχώρησε πρίν απο δύο μήνες στην αντικατάστασης της πλειοψηφίας των δικαστών, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας ομως, δεν μπόρεσε να προβεί στην αντικατάσταση της ηγεσίας του Συνταγματικου Δικαστηρίου.

    Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικά στελέχη είχαν εκφραστεί αρνητικά για αποφάσεις του συγκεκριμένου Δικαστηρίου κατηγορώντας τα μέλη του για διαφθορά.

    [10] Γιουγκοσλαβία-Εκλογές

    Χωρίς σοβαρά προβλήματα ολοκληρώθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.Τα μοναδικά προβλήματα που εμφανίσθηκαν, ήταν τεχνικής φύσεως και αφορούσαν ατέλειες στους εκλογικούς καταλόγους και για το λόγο αυτό - όπως για παράδειγμα στο Μπίρτσκο - οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν σε ξεχωριστούς καταλόγους με αποτέλεσμα να παραταθεί η ψηφοφορία μέχρι τις 19.30.

    Ενα άλλο πρόβλημα, για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, είναι το μικρό ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων σε ορισμένα εκλογικά τμήματα που δεν ξεπέρασε μέχρι τις μεσημβρινές ώρες το 50% και έτσι εξετάζεται το ενδεχόμενο επανάληψης της ψηφοφορίας στα τμήματα αυτά.

    Στη Μπάνια Λούκα η πρόεδρος Μπίλιανα Πλάβτσιτς εκτίμησε ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με επιτυχία και πως θα αναδείξουν μια πολυκομματική Βουλή η οποία θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπερασθεί η πολιτική κρίση.

    Στο Πάλε όμως οι σκληροπυρηνικοί εκτιμούν ότι οι εκλογές θα αναδείξουν νικητή και πάλι το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στη Βοσνία, πρέσβης Ρόμπερτ Φρόουικ, δήλωσε ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν γύρω στις 10 Δεκεμβρίου.-

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:42:44

    [11] Ιράκ-Επιθεωρητές

    Οι ειδικοί του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ επανέλαβαν σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις επιθεωρήσεις τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις γύρω από την Βαγδάτη,μετά από διακοπή τριών εβδομάδων.

    Αρκετοί επιθεωρητές του ΟΗΕ αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την έδρα της Επιτροπής Αφοπλισμού στην Βαγδάτη με προορισμό διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράκ.

    Οι επιθεωρητές δεν έχουν επισκεφθεί πάντως ακόμη αρκετές "ευαίσθητες" εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και τα παλάτια του Σαντάμ Χουσείν.

    [12] Βρετανία-Εργατικό κόμμα

    Σε ένα αντικαρκινικό ίδρυμα θα δωθούν τελικά τα χρήματα ( ένα εκατ. λίρες στερλίνες) που έλαβε ως οικονομική επιχορήγηση το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας, από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Φόρμουλα 1, Μπέρνι 'Εκλεστον, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Γκάρντιαν.

    Την περασμένη Τετάρτη ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ είχε ανακοινώνσει στην Βουλή των Κοινοτήτων, ότι "εντός των προσεχών ημερών" το κόμμα του θα επιστρέψει στον 'Εκλεστον τα χρήματα που έλαβε , προκειμένου να λάβει τέρμα το σκάνδαλο, που προκλήθηκε από την απόφαση της βρετανικής κυβερνησης να εξαιρέσει τους αγώνες Φόρμουλα 1 από την απαγόρευση διαφήμησης τσιγάρων.

    Η απαγόρευση αυτή ισχύει σε όλες τις άλλες αθλητικές διοργανώσεις και οιο φήμες αναφέρουν πως το πρωτάθλημα αυτοκινήτου εξαιρέθηκε επεισή ο 'Εκλεστον συμπεριλαβάνεται στους μεγαλύτερους χρηματοδότες των Εργατικών, γεγονός που συνιστά "σύγκρουση συμφερόντων" την οποία παραδέχθηκε και ο ίδιος ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος σε τηλεοπτική του εμφάνιση το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    Ο Εκλεστον κατ' επανάληψιν έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να λάβει πίσω τα χρήματά του, και οι υπεύθυνοι του Εργατικού Κόμματος θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι δεν έχει υπαναχωρήσει από την απόφασή του να παραχωρήσει το ποσό αυτό στον αντικαρκινικό αγώνα, σημειώνει η εφημερίδα.

    Πάντως η ηγεσία των Εργατικών δεν ανησυχεί για τα οικονομικά της, μόλο που το ποσό του 'Εκλεστον δεν κατέληξε στα ταμεία τους, καθώς ο διευθυντής της αλυσσίδας εστιατορίων "Πλάνετ Χόλιγουντ",

    Ρόμπερτ 'Ερλ, ανακοίνωσε πως θα τους ενισχύσει με ένα εκατομμύριο λίρες από το προσωπικό του ταμείο.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:41:58

    [13] Κλίντον-ακουστικά

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον άρχισε να φορά το ακουστικό βοήθημα, που του είχαν συστήσει οι γιατροί και όπως όλα δείχνουν " το ακουστικό λειτουργεί πολύ καλά", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Μάικ Μακέρι.

    Ο Κλίντον, που βρίσκεται στον Κανάδα για την ετήσια σύνοδο των 18 χωρών μελών του "Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού", φορά το ακουστικό " για σύντομα χρονικά διαστήματα και σταδιακά θα αρχίσει να αυξάνει το χρόνο που θα τα φορά".

    " Τα ακουστικά λειτουργούν καλά", τόνισε ο Μακέρι.

    "Δεν υπάρχει αμφιβολία οτι θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη διαρκεια των συζητήσεων τις επόμενες μέρες στο Βανκούβερ", πρόσθεσε.

    Κατά τη διάρκεια της ετησίας ιατρικής εξέτασης στην οποία είχε υποβληθεί νωρίτερα εφέτος ο αμερικανός πρόεδρος αποδείχθηκε οτι είχε ακουστικό πρόβλημα και στα δύο του αυτιά.

    [14] Γερμανία-Κούλιο

    Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε, κράτησε και τελικά άφησε αργά σήμερα ελεύθερο με εγγύηση 150 χιλιάδων μάρκων τον αμερικανό τραγουδιστή 'ράπ' Κούλιο ( Coolio ), ο οποίος γρονθοκόπησε προχθές πολλές φορές νεαρό καταστηματάρχη έτοιμου ενδύματος, στο εσωτερικό του μαγαζιού του.

    Ανακοινώθηκε επίσης απο την αστυνομία, οτι το Σαββατοκύριακό συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα στο Μπέμπλινγκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας-- απο αυτά αρκετά είναι μέλη του συγκροτήματος μουσικής του Κούλιο-- επειδή ξέφυγαν απο κατάστημα έτοιμου ενδύματος της περιοχής τρέχοντας, με ρουχισμό που δεν είχαν καταβάλει το αντίτιμό του.

    Ανάμεσα στους οκτώ συλληφθέντες ήταν και ο γνωστός αμερικανός τραγουδιστής, διευκρινίστηκε. Η επωνυμία του συγκροτήματος "ράπ" είναι "Οι Σαράντα Κλέφτες".

    Τις ώρες που ο Κούλιο ανακρίθηκε απο τους αστυνομικούς, αποκαλύφθηκε η χρήση απο τον Κούλιο κατά το συμβάν για το οποίο και συνελήφθη...πολύ περισσότερης βίας απ' όση αρχικά φαινόταν οτι αυτός άσκησε, δήλωσε αστυνομικός της πόλης της Στουτγάρδης που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 12:41:18

    [15] Πανωτόκια

    Αντικρουόμενες παραμένουν οι απόψεις για το θέμα της κατάργησης ή μη των πανωτοκίων που επιβάλλουν οι τράπεζες.

    Υπέρ της διατήρησης τους τάσεται ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς που σε συνεντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα, δηλώνει οτι οι τράπεζες δεν διαχειρίζονται δικά τους χρήματα αλλά χρήματα μικροαποταμιευτών και εάν ανατραπεί το ισχύον καθεστώς και μάλιστα αναδρομικά το τραπεζικό σύστημα θα δεχθεί πλήγμα στη πιο δύσκολη περίοδο της αναπτυξής του.

    Να καταργηθούν τα πανωτόκια πρότεινε με δηλώσεις του στον Αntenna, ο δικηγόρος Αλέξης Μητρόπουλος.

    Στο 5 με 5,1% θα κλείσει ο τιμάριθμος τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και η μικρή άνοδος οφείλεται στην πρόσφατη κρίση με τη δραχμή.

    [16] Εφορίες

    Τα "ραβασάκια" της Εφορίας για το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα αρχίσουν να στέλνονται από σήμερα σε τριακόσιες χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    Οσοι δεν υποβάλουν το έντυπο, θα πληρώσουν αυξημένο φόρο εως 150%.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Μπορεί οι καταιγίδες που μαίνονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι έντονες από το απόγευμα ωστόσο οι βροχές περιορίζονται στις ανατολικές και δυτικές περιοχές, ενώ οι ενισχυμένοι άνεμοι διατηρούνται τουλάχιστον μέχρι και αύριο. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρκετά καλός αλλά από την Πέμπτη οι νοτιάδες και οι βροχές ξαναγυρίζουν.

    Ιδιαίτερα σήμερα μέχρι το μεσημέρι έχουμε και πάλι βροχές και καταιγιδες που μαλιστα κατα τοπους στη Νοτια Πελοποννησο,τις Κυκλάδες την Κρητη και τα Δωδεκάννησα θα ειναι ισχυρες αλλα σταδιακα τα φαινομενα θα εξασθενησουν στη Δυτικη και Βορεια Ελλαδα.

    Οι άνεμοι στα Βορεια θα ειναι Βορειοανατολικοι 6 με 7 μποφωρ,στις αλλες περιοχες αρχικα Νοτιοανατολικοι 7 και τοπικα 8 αλλα και εκει βαθμιαια θα γινουν θα γινουν Βορειοανατολικοι γυρω στα 6 με 7 μποφωρ.

    Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει το μεσημέρι στους 14 βαθμούς στα Βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα στους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

    Αύριο Τρίτη θα βρέξει για λίγο μόνο όμως το πρωί στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετά καλός.

    Οι άνεμοι παντού βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφώρ στα Δυτικά, 6 με 7 στα Ανατολικά με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία στους 14 βαθμούς στα Βόρεια και στους 19 με 20 στην υπόλοιπη χώρα.

    Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγη συννεφιά και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές στα Ανατολικά και Νότια.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά νοτιοανατολικοί όχι περισσότερο από 4 μποφώρ, στα Ανατολικά βορειοανατολικοί γύρω στα 4 με 5 μποφώρ και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στα Βόρεια στους 15 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

    Last Updated: Monday, 24-Nov-97 11:28:45

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 24 November 1997 - 12:40:39 UTC