Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 08/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Θετικά αντέδρασε σήμερα η Σοφοκλέους στην πρώτη συνεδρίαση με την απόφαση για τους Ολυμπιακούς του 2004.

    Τέσσερις νεκροί το πρωί από πυρκαγιά στο ξενοδοχείο "Οδυσσέας", στη Γαστούνη Ηλείας.

    Τέλος καλό , όλα καλά - με την περιπέτεια του ορειβάτη Δημήτρη Γεωργίου , 31 χρονών

    Νέες κινητοποιήσεις αγροτών οργανώνει η Πανθεσσαλική επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αγωγές του ΟΣΕ και του Ταμείου Οδοποιίας που εκδικάζονται την επόμενη Τρίτη.


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Θετικά αντέδρασε σήμερα η Σοφοκλέους στην πρώτη συνεδρίαση με την απόφαση για τους Ολυμπιακούς του 2004.

Οι τιμές όλων των μετοχών ανέβηκαν 8% με έντονο ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα έχει σε λίγο διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη για το θέμα της συγκρότησης της Επιτροπής Διεξαγωγής των Αγώνων.

Θα συναντηθεί με τον Ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μιχάλη Σταθόπουλο και την κυρία Νίκη Τσαβέλλα.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την ανάληψη απο την χώρα μας των Ολυμπιακών Αγώνων έστειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ.

Εντω μεταξύ σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρια ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εξουσία το 79,3 των Αθηναίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ανάληψη της Ολυμπιάδας ενώ το 6,5% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένο.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Τέσσερις νεκροί το πρωί από πυρκαγιά στο ξενοδοχείο "Οδυσσέας", στη Γαστούνη Ηλείας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν απο τις 7 απο άγνωστη αιτία στο υπόγειο του Ξενοδοχείου και εξαπλώθηκε με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο δύο ανδρόγυνα ηλικιωμένων.

Νεκροί είναι ο Αντώνης Σολδάτος και η συζυγός του Ευγενία, καθώς και ο Ιωάννης Καφετζόπουλος με τη συζυγό του, κάτοικοι Αθηνών.

ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ

Τέλος καλό , όλα καλά - με την περιπέτεια του ορειβάτη Δημήτρη Γεωργίου , 31 χρονών , που είχε αποκοπεί από τους συντρόφους του και παρέμενε εγλωβισμένος από χθες το απόγευμα, σε απόκρυμνη πλαγιά στη βραχώδη περιοχή κοντά στη Μονή Κλειστών στη Χασιά...

Παρενέβησαν άνδρες της της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών , οι οποίοι μετά από τρίωρη προσπάθεια κατέβασαν τον Γεωργίου σώο και αβλαβή.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών οργανώνει η Πανθεσσαλική επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αγωγές του ΟΣΕ και του Ταμείου Οδοποιίας που εκδικάζονται την επόμενη Τρίτη.

Οι δύο αργανισμοί ζητούν συνολική αποζημίωση 1,7 δισεκατομμυρίου δραχμών για φθορές στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο κατά τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φάρσαλα και μεθαύριο στην Καρδίτσα και την Ελασσώνα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η Πανθεσσαλική επιτροπή θα βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με τα κόμματα, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη οργανώνεται συγκέντρωση στο δικαστήριο Λάρισας οπου θα συζητηθούν οι δύο αγωγές.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας.

Απο σήμερα απέχουν από το διδακτικό τους έργο οι καθηγητές των ΤΕΙ ζητώντας και αυτοί μαζί με τους πανεπιστημιακούς την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για νέο μισθολόγιο.

Η Ομοσπονδία του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ έχει ήδη αποφασίσει αποχή διαρκείας απο το Διδακτικό και ερευνητικό έργο , απόφαση που ήδη εφαρμόζουν το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Πάτρας , το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, η Νομική του Αριστοτέλειου, όπου αύριο αναμένεται να αποφασιστεί να ακολουθήσουν και όλες οι άλλες σχολές, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει και το Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Στο χώρο τώρα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν και πάλι νέες κινητοποιήσεις. Αιτία ο νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Χρήστος Χρήστου δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ανοιχτό.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΟΓΕΣ

Συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις θα επιδιώξει το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του ΄98, όπως ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός.

Το θέμα, καθώς και οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων από το κυβερνών κόμμα θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ Σημίτη.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε μεταξύ άλλων σφιχτή εισοδηματική πολιτική και για το επόμενο χρόνο, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Την ορθότητα και αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής αμφισβήτησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σήμερα ή αύριο ,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλης,θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις για τη νέα οργανωτική δομή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Στέφανος Μάνος θα αναλάβει τους τομείς Παιδείας και πολιτισμού,η Ντόρα Μπακογιάννη την Αναπτυξη,ο Γιώργος Αλογοσκούφης την Οικονομία,ο Προκόπης Παυλόπουλος τη Δημόσια Διοικηση, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη,ενω ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει την εποπτεία του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Αγριο δολοφονία αγρότη στο χωριό Πέτρα Ζαγορίου με κίνητρο τη ληστεία έγινε το Σάββατο και αποκαλύφθηκε χθες βράδυ...

Θύμα ειναι ο Χρήστος Δαλαγκέλης 70 χρόνων και η αστυνομία ανακρίνει ως ύποπτο συγχωριανό του , τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο άτυχος αγρότης βρέθηκε με σπασμένο το κρανίο από σιδερένιο λοστό.

ΟΤΟΕ

Απέρριψε το αίτημα της ΟΤΟΕ, για επέκταση του Νόμου Πεπονή και στις ιδιωτικές Τράπεζες , ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος , σήμερα , στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Η ΟΤΟΕ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι συναυλίες του Σεπτεμβρίου.

Απόψε, στο θέατρο του Λυκαβητού, εμφανίζεται η Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε μια συναυλία με όλο το ρεπερτόριο της και την Τετάρτη,ο κορυφαίος σαξοφονίστας Μανού Ντιμπάνγκο.

ΔΙΕΘΝΗ

- Τις πρώτες δηλώσεις του Τρέβορ Ριζ Τζόουνς, του σωματοφύλακα της πριγκήπισσας Νταϊάνας και μοναδικου επιζώντα από το τροχαίο δυστύχημα,που στοίχισε τη ζωή της πριγκίπισσας της Ουαλλιας και του Ντόντι αλ Φαγιέντ,την περασμένη εβδομάδα δημοσιευει σημερα η Γερμανικη εφημεριδα Μπιλντ.

Ο Τρεβορ Ριζ Τζοουνς δήλωσε πως αισθάνεται ότι φέρει μέρος της ευθύνης για την τραγωδία,αν και,όπως ανέφερε,δε μπορούσε να κάνει τίποτα παραπάνω,για να αποτρέψει το δυστύχημα.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κιέλου πραγματοποίησαν μια ιστορική ανακάλυψη στην θεραπεία της μέχρι σήμερα ανίατης ασθένειας του ερυθαματώδους λύκου.

Εκτός λειτουργίας για τρίτη φορά ετέθη σήμερα λόγω βλάβης ο κεντρικός υπολογιστής του διαστημικού σταθμού Μιρ,με αποτέλεσμα το πλήρωμα να υποχρεωθεί να κλείσει όλα τα όργανα εκτός αυτών που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τη ζωή των κοσμοναυτων.

Παντως το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το πλήρωμα.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 8 Ιουλίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 282,5    290,2    285,8
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,7    159,9    157,5
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 448,2    460,4    453,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,4    194,6    191,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 233,7    240,1    236,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 204,4    210,0    206,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..206,0    211,6    208,4
    E.C.U............... 305,7    310,1    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 8 September 1997 - 15:07:30 UTC