Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-08

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 08/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Το 79,3 των Αθηναίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Rechearch, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που δημοσιέυει σήμερα η εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ.

    Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

    Τέσσερεις νεκροί από πυρκαγιά το πρωί στο Ξενοδοχείο "Οδυσσέας", στη Γαστούνη Ηλείας.


ΑΘΗΝΑ 2004

Το 79,3 των Αθηναίων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Rechearch, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, που δημοσιέυει σήμερα η εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ.

Μόνον το 6,5% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 11 % δηλωσε ότι αδιαφορεί.

Ωστόσο,το 33,8 των ερωτηθέντων, εκτιμά πως η οικονομία της χώρας θα επιρεαστεί αρνητικά απο την Ολυμπιάδα και μονον το 18%,ότι θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη.

Με ικανοποίηση δέχτηκε και ο επιχειρηματικός κόσμος της ανάληψη της Ολυμπιάδας απο την Αθήνα, ενω με ενδιαφέρον αναμένεται πως θα αντιδράσει το Χρηματιστήριο, που ανοιγει σε μισή ώρα.

Χθες επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή στα μέλη της επιτροπής διεκδίκησης,κατά την επιστροφή τους από την Λωζάνη.

Η αποστολή έγινε δεκτή απο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε στο Ζάππειο, πανηγυρική εκδήλωση και γλέντι με τα ταγουδια του Γιώργου Νταλάρα και της Χαρούλας Αλεξίου.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ολυμπιάδα,ευκαιρία για ανάπτυξη και δημιουργία έργων υποδομής.

Νωρίτερα,στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη,στο πλαίσιο της Διεθνούς εκθέσεως, καθησυχασε ότι δεν θα υπάρξει εκτακτη φορολογια για τους Ολυμπιακους Αγωνες, καί τονισε ότι απατωνται όσοι νομιζουν ότι η ανάληψη της Ολυμπιάδας θα βοηθησει ορισμένους να πλουτίσουν.

Προανήγγειλε επίσης την δημιουργία ειδικου φορέα, χωρίς την αναμιξη της κυβερνησης, που θα αναλάβει την διοργάνωση.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σημίτης, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέοι γενικοί φόροι χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις, ενω απέφυγε να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμα των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονια.

Για μάταιη προσπάθεια του κ.Σημίτη να συγκαλύψει την αποτυχία της κυβέρνησης να προχωρήσει τα μεγάλα έργα, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για ημέρα εξετάσεων του πρωθυπουργού απέναντι στο πολυεθνικό κεφάλαιο και τους βιομηχάνους, ενώ ο Συνασπισμός υποστήριξε ότι υπήρξε κραυγαλέα απόσταση λόγων και εργων.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλχημείες και ανακρίβειες και η Πολιτική Ανοιξη για εφ'όλης της ύλης άρνηση να ξεκαθαρίσει την κυβερνητική πολιτική.

Οσον αφορά στα εθνικά, ο κ. Σημίτης, απαντώντας στην απειλή της Τουρκίας ότι δεν επιτρέψει την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, και τα όσα δηλωσε ο κ.Τσοχατζόπουλος περί "κάζους μπέλι", ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι αυτό ισχύει.

Ωστόσο κάλεσε τους δημοσιογραφους να προβάλλουν την πρόταση Κληριδη για αποστρατιωτικοποιήση της νήσου, τονίζοντας ότι η Ελληνική κυβερνηση στηρίζει απολυτα αυτή την άποψη.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΓΑΣΤΟΥΝΗ

Τέσσερεις νεκροί από πυρκαγιά το πρωί στο Ξενοδοχείο "Οδυσσέας", στη Γαστούνη Ηλείας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν απο τις 7 το πρωί. Μεχρι στιγμής είναι γνωστα τα ονόματα των δύο νεκρών,που ειναι, ο Ιωάννης Καφετζόπουλος και Αντώνιος Σολδάτος,κάτοικοι Αθηνών.

Η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο,απο ανδρες της πυροσβεστικής και τη βοήθεια 6 πυροσβεστικών οχημάτων.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Απέρριψε την πρόταση των "15" για παραπομπή της ελληνοτουρκικής διαφωνίας για το Αιγαίο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ζητησε από την Ευρωπαϊκη Ενωση να ασκήσει πιέσεις στην Ελλάδα για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ενώ κατηγόρησε την Αθήνα ότι πασχίζει να παρακωλύσει την διαδικασία της Μαδρίτης αποτρέποντας τη συνάντηση της επιτροπής σοφών.

ΝΑΙΛΣ

Αναχωρεί απο την Ελλάδα, στις 27 Σεπτεμβριου,ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τόμας Νάϊλς, η θητεία του οποίου λήγει τις επόμενες ημέρες.

Δήλωσε ότι θα επισκέπτεται τη χώρα μας ως τουρίστας και ότι φεύγει ήσυχος για την επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή.

Οσον αφορά στις Αμερικανικές προσπάθειες για την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων και του Κυπριακού, είπε ότι, στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που ο ίδιος ήταν Πρέσβης στην Αθήνα, δεν προχώρησαν αρκετά, αλλα τέθηκαν οι βάσεις για να υπάρξει πρόοδος στο μελλον.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναταραχή στον χώρο της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.

Απεργούν απο σήμερα οι καθηγητές των ΤΕΙ, με αίτημα την κατάθεση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο στην Βουλή, ενω οι πανεπιστημιακοί συγκαλούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σήμερα ή αύριο ,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλης,θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις για τη νέα οργανωτική δομή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες,ο Στέφανος Μάνος θα αναλάβει τους τομείς Παιδείας και πολιτισμού,η Ντόρα Μπακογιάννη την Αναπτυξη,ο Γιώργος Αλογοσκούφης την Οικονομία,ο Προκόπης Παυλόπουλος τη Δημόσια Διοικηση, τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη,ενω ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει την εποπτεία του τομέα Εξωτερικών και Αμυνας.

ΚοσμΟΤΕ

Απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λειτούργησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο του ΟΤΕ.

Το δύκτιο που θα ονομάζεται "ΚοσμΟΤΕ",θα μπεί στο εμπόριο απο την 1η Δεκεμβρίου και ο αριθμός κλήσης του θα είναι το 097.Βασίζεται σε νέο σύστημα ,που είναι μετεξέλιξη του συστηματος που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικές εταιρείες.

Οι υπέυθυνοι του ΟΤΕ ανακοινωσαν ότι μέχρι τον Δεκεμβριο,θα έχουν καλυφθεί η Αθήνα,Θεσσαλονίκη και Πάτρα και έως το 1999,όλη η χώρα.

ΔΑΡΑ

Αλλη μία διάκριση πέτυχε η Ελληνική ομορφιά.

Η Ισαβέλλα Δάρρα που είχε διακριθεί στον φετεινό διαγωνισμό του ΑΝΤ1 στέφθηκε χθες το βράδυ στο Κίεβο ωραιότερη γυναίκα της Ευρώπης.

Πρόεδρος της επιτροπής που ανέδειξε της Μις Ευρώπη ήταν ο Γάλλος ηθοποιός Αλαίν Ντελόν.

ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχει θέσει τις αστυνομικές δυνάμεις η πρόεδρος των ΣΕρβοβοσνίων Μπιλιάνα Πλάβσιτς λόγω της συγκέντρωσης που έχουν προγραμματίσει για σήμερα στο προπύργιό της, τη Μπάνια Λούκα, οι σκληροπυρηνικοί αντίπαλοί της και υποστηρικτές του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Στο βελιγράδι τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το ΝΑΤΟ ενισχύει τις δυνάμεις του στην περιοχή, αλλά εκπρόσωπος της πολυεθνούς δύναμης αρνήθηκε να το επιβεβαιώσει.

Εκκληση στην κυβέρνηση της Αλγερίας να θέσει τέλος στην αιματηρή σύγκρουση μεταξύ των ενόπλων ισλαμιστών και των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας, διετύπωσε χθες βράδυ το Ιράν,καλώντας τη να αποδεχθεί την πρόταση του ηγέτη του Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας Αμπάς Μαντανί,για συνομιλίες με την αντιπολίτευση.

Ειδική νομοθεσία που θα ρυθμίζει τη πώληση, εισαγωγή και διάθεση της τεχνολογίας απόκρυψης ηλεκτρονικών δεδομένων, σχεδιάζει να εισαγάγει η κυβέρνηση του αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον.

Τα νέα μέτρα θα επιτρέπουν την άμεση αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας μόνον ύστερα από δικαστική παραγγελία.

Στο Ραμπάτ του Μαρόκου πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο πρώην δικτάτορας του Ζαϊρ Μομπούτου Σέσε Σέκο.

Ο Μομπούτου, που έπασχε από καρκίνο του προστάτη, βρισκόταν στο Μαρόκο από τις 23 Μαίου,ύστερα από την ανατροπή του από το Λωράν Καμπίλα και τη φυγή του από το Ζαίρ.

Την αρχαία ακρόπολη των Ινκας στο Μάτσου Πίτσου απειλεί να καταστρέψει εκτεταμένη πυρκαγιά, που μαίνεται σε απόκρημνη βουνοπλαγιά στη δημοφιλέστερη τουριστική τοποθεσία του Περού, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης να την καταστείλουν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 8 Ιουλίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 282,5    290,2    285,8
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,7    159,9    157,5
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 448,2    460,4    453,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,4    194,6    191,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 233,7    240,1    236,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 204,4    210,0    206,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..206,0    211,6    208,4
    E.C.U............... 305,7    310,1    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 8 September 1997 - 12:57:02 UTC