Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 28/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Λουκέτο σε τουρκικές τρέπεζες που λειτουργούν στο Λονδίνο βάζει η βρετανική κυβέρνηση γιατί ξεπλένουν χρήματα απο εμπόριο ναρκωτικών.
  • Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του αγνώστου που δολοφόνησε εν ψυχρώ, τον επιχειρηματία Σπύρο Ρογκάκο,57 χρόνων στα Εξαμίλια Κορινθίας.
  • Αύριο στα Λύκεια όλης της χωρας θα αναρτηθούν οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων των γενικων εξετάσεων
  • Στην Κύπρο τωρα θα γίνει στις 6 το απόγευμα η συνάντηση του Γλαύκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντεκτάς για ανθρωπιστικά θέματα και συγκεκριμένα τους αγνοούμενους και τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων.


ΝΤΕΚΤΑΣ

Λουκέτο σε τουρκικές τράπεζες που λειτουργούν στο Λονδίνο βάζει η βρετανικη κυβέρνηση γιατί ξεπλένουν χρήματα απο εμπόριο ναρκωτικων.

Ηδη έκλεισαν δύο τράπεζες που ελέγχονται απο την κατεχόμενη Κύπρο, η μια εκ των οποίων η Σάιπρους Κρέντιτ Μπάνκ διοικείται απο συγγενή του Ραούφ Ντεκτάς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ομπσέρβερ.

Να σημειωθεί οτι το 90% της ηρωίνης που εισάγεται στην Βρετανία προέρχεται απο την Τουρκία η την κατεχομενη Κύπρο.

Εν τω μεταξύ οι εισσαγελικές αρχές τις Κωνσταντινούπολης ερευνούν κατηγορίες κατά της Τανσού Τσιλλέρ για συμμετοχή της σε κυκλωματα διακίνησης ναρκωτικων.

Pογκάκος

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του αγνώστου που δολοφόνησε εν ψυχρώ, τον επιχειρηματία Σπύρο Ρογκάκο,57 χρόνων στα Εξαμίλια Κορινθίας. Αυτή την ωρα καταθέτει στην Ασφάλεια Κορίνθου ο σωματοφύλακάς του , ο οποίος είχε άδεια την ωρα της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης πρέπει να είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Ο Ρογκάκος που ειχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο στόχος επίθεσης, πυροβολήθηκε με καραμπίνα απο απόσταση 15 μέτρων, την ωρα που έτρωγε με τη γυναίκα του και ένα φιλικό τους ζευγάρι στον κήπο του σπιτιού τους.

ΒΑΘΜΟΙ

Αύριο στα Λυκεια ολης της χωρας θα αναρτηθούν οι πίνακες με τις βαθμολογιες των υποψηφίων των γενικων εξετάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται οτι θα υπάρξει πτώση τών βάσεων μέχρι και 100 μόρια σε πολλές σχολές της πρώτης και τέταρτης δέσμης.

Οι πίνακες με τις βάσεις εισαγωγής ανά σχολή, θα δημοσιευθούν στο τέλος Αυγούστου.

ΚΥΠΡΟΣ

- Στην Κύπρο τωρα θα γίνει στις 6 το απογευμα η συνάντηση του Γλαύκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντεκτάς για ανθρωπιστικά θέματα και συγκεκριμένα τους αγνοούμενους και τις συνθήκες διαβίωσης των εγκλωβισμένων.

Η συνάντηση θα γίνει στην ουδέτερη ζωνη της Λευκωσίας στο σπίτι του ειδικού μεσολαβητη του ΟΗΕ Γουστάβ Φαυσέλ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συναντησεις μεταξύ Κληρίδη Ντενκτάς πρίν απο το δέυτερο γυρο των απευθείας συνομιλιών στην Ελβετία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Πληθωρισμος, επιτοκια και απορροφηση κοινοτικων κονδυλίων ειναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα γινει αύριο υπο τον υπουργο Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

Το οικονομικο επιτελείο της κυβέρνησης ανησυχεί απο την ξέφρενη κούρσα του δολλαρίου που παρασύρει τις τιμές του πετρελαίου παράγοντα που ανεβαζει τον δείκτη του πληθωρισμού.

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η ανακατανομή κονδυλίων του δεύτερου κοινοτικού πλαισίου στήριξης με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας.

ΣΤΙΒΟΣ

- Απορθητο φρούριο η Αθήνα για την προστασία αθλητων και παραγοντων ενοψει του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που αρχίζει την Παρασκευή.

Σε αυτήν την γιγάντιά επιχείρηση εχουν επιστρατευθεί περίσσότεροί από 15.000 αστυνομίκοί ενω σε πάρα πολλά σημεία της πρωτεύουσας έχουν στηθεί κρυφές κάμερες.

Ο υπεύθυνος για την ασφάλεια του Ολυμπιακού αθλητικού Κέντρου Νίκος Ρελάκης μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ τονισε οτι για την φύλαξη των αθλητων θα διατεθούν και άνδρες της ΕΚΑΜ.

ΝΕΣΤΟΡΑΣ

Υπέκυψε τελικά λίγο πρίν απο τις 11 στο νοσοκομείο Γεωργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο αστυνομικος Γιωργος Αθανασοπουλος.

Ο αστυνομικος στις 11 Ιουλίου είχε τραυματιστεί στην Πατρίδα Ημαθείας απο έκρηξη χειροβομβίδας που είχε πετάξει στο περιπολικο το οποίο επέβαινε ο κακοποιος Βασίλης Νέστορας.

Στο ίδιο επεισοδιο ειχε τραυματιστεί και δεύτερος αστυνομικος ο Σωτήρης Θεσσαλονικιος, που νοσηλεύεται εκτος κινδυνου στο 424 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομείο Θεσσσαλονίκης.

Ο κακοποιος Βασίλης Νέστος που συνελήφθη προχθές το βράδυ σε δασωδη περιοχή του Πολυράχου Κοζάνης, οδηγείται στο εισαγγελεα Βέροιας.

ΜΙΡΑΖ 2.000

Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για την ανεύρεση του Υποσμηναγού Ιωακειμ Παντελακη , χειριστή του Μιραζ 2000 , το οποίο κατέπεσε λίγο πρίν απο τις 11 στη θαλασσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Αλονήσου.

Στις έρευνες μετέχουν ένα ελικοπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας , ένα του Ναυτικού και ένα C-130.

Το Μιραζ, το οποιο απογειωθηκε απο την Ταναγρα, συμμετείχε σε ασκηση αναχαιτησης και κατέπεσε οταν πέταγε σε χαμηλο ύψος δίπλα απο το δεύτερο μαχητικο αεροσκαφος της ασκησης.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

*Στην εντατική μοναδα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείο Σερρων,νοσηλεύεται ο στρατιώτης Αθανάσιος Παπαντωνίου 23 χρονων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο στρατιώτης αυτοτραυματίστηκε στο στήθος το πρωϊ ενώ φύλαγε σκοπιά στο στρατοπεδο του 566 ταγματος πεζικού στο Σιδηρόκαστρο οπου υπηρετεί.

ΠΑΣΟΚ

Ελληνοτουρκικά και συμφωνία της Μαδρίτης συζητά και πάλι αποψε το Εκτελεστικο Γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει τη συμφωνία "άψυχο κείμενο με τεράστιες αδυναμίες", επισημαίνει ότι η μόνη διαφορά Ελλάδος -Τουρκίας, είναι η υφαλοκρηπίδα.

Συνάντηση με τον πρωην σύμβουλο του Μπίλ Κλίντον Τζωρτζ Στεφανοπουλο θά εχει στις 4 το απογευμα ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

*Μουσική βραδιά στο Βεάκειο αποψε με τον Δημήτρη Μητροπάνο,στο πλαίσιο των εκδηλωσεων για την ανάληψη των Ολυμπιακων αγωνων του 2004.

*Στο Ηρωδειο,η θεατρική έξοδος Αιγαίου θα παρουσιάσει τον Πλούτο στις 9 το βράδυ,με τον Ντίνο Ηλιοπουλο στον ομωνυμο ρολο.

ΣΥΝΟΔΟΣ

*Αυριο στη Μονή Πετράκη ,η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνοδου ,για τα οικονομικά της εκκλησίας.

ΧΑΣΙΣ

- Τρείς έλληνες και ένας βούλγαρος συνελήφθησαν στις Σέρρες εχοντας στην κατοχή τους 20 κιλά χασις.

Μεταξύ των ελληνων είναι ένας στρατιωτης ο Κωστας Φωτοδήμος 19 ετων.Οι άλλοι δύο είναι οι Αντωνης Ζιωβάς 30 και Παναγιωτης Μεταξάς 35 ετων.

Οι τρεις εντοπίστηκαν απο αστυνομικούς στην επαρχιακή οδο Σερων-Προμαχωνα και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πέταξαν τα δέματα με το χασίς στα χωράφια.

Ο Βούλγαρος συνεργος τους συνελήφθη την ωρα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στα νέα απο τη Σοφοκλέους.

Με άνοδο 1,38 τοις εκατό έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εφθασε τις 1.623,44 μονάδες. Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 18 δισεκατομμύρια 868 εκατομμύρια δραχμές.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 28 July 1997 - 13:05:03 UTC