Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 23/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • 8 ημερες πριν την εναρξη του 6ου παγκοσμιου πρωταθληματος στιβου στην Αθηνα και οι προπονησεις των κορυφαιων αθλητων του κοσμου συνεχιζονται.
  • Νεο τετ α τετ το μεσημερι των βιομηχανων και των ιδιοκτητων Σουπερ Μαρκετ με τον υφυπουργο Εμποριου Μιχαλη Χρυσοχοιδη σε μια προσπαθεια να σταματησει η μεταξυ τους διαμαχη για τις τιμες των τροφιμων.
  • Συναυλίες αφιερωμενες στους προσφυγες ολου του κόσμου διοργανώνει σημερα και αυριο η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας, στο Λυκαβητό, με γνωστους καλλιτεχνες οπως οι, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελλη Πασπαλά, Ελένη Τσαλιγκοπούλου, Νικος Πορτοκάλογλου και άλλους.
  • Κορυφωνεται η αγωνια των υποψηφιων για την τριτοβαθμια εκπαιδευση,καθως το αργοτερο εως τις πεντε το απογευμα της ερχομενης Τρίτης θα εχουν αναρτηθει στα Λυκεια ολης της χωρας οι πίνακες με τις βαθμολογιες.


ΣΤΙΒΟΣ 97

- 8 ημερες πριν την εναρξη του 6ου παγκοσμιου πρωταθληματος στιβου στην Αθηνα και οι προπονησεις των κορυφαιων αθλητων του κοσμου συνεχιζονται.

Ο Ντόνοβαν Μπέιλι, ο Λίντφορντ Κρίστι, ο Φράνκι Φρέντερικς, η Μαρία Μούτολα και η Μαρί Ζοζέ Περέκ ειναι μονο μερικοι, απο τους αθλητες που εχουν ερθει να αγωνισθουν οχι μονο για τα πολυποθητα μεταλλια, αλλα και για την καταριψη των ρεκορ.

Επιπλεων λογοι για το παραπανω ειναι και τα τεραστια χρηματικα πριμ, που προσφερωνται σε περιπτωση νεων παγκόσμιων ρεκορ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Νεο τετ α τετ το μεσημερι των βιομηχανων και των ιδιοκτητων Σουπερ Μαρκετ με τον υφυπουργο Εμποριου Μιχαλη Χρυσοχοιδη σε μια προσπαθεια να σταματησει η μεταξυ τους διαμαχη για τις τιμες των τροφιμων.

Η κυβερνηση επιθυμει παγωμα των τιμων προκειμενου να συγκρατηθει ο πληθωρισμος.

Εκτος απο τις τιμες των τροφιμων ισχυρη πιεση στον πληθωρισμο ασκεί η θεαμτική άνοδος του δολλαρίου,που συμπαρασυρει και τις τιμές των καυσίμων.

Το δολλάριο πωλειται σημερα 289,7 δραχμες,ενω απο τα μεσάνυχτα αυξήθηκαν κατά δύο δραχμες και οι τιμές πώλησης των καυσίμων,απο την ΔΕΠ.

ΜΙΛΛΕΡ

- Αισιοδοξος οτι η συμφωνια της Μαδριτης θα εχει συντομα συνεχεια, εμφανιζεται σε συνεντευξη του στην εφημεριδα Εξουσια ο επιτετραμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα,Τομας Μιλερ.

Ο κ.Μιλλερ που θεωρειται ο αρχιτεκτονας της στμφωνιας μετατιθεται στην Ουάσιγκτον για να αναλάβει ειδικός συντονιστής για το κυπριακό,ως στενός συνεργάτης του Ριτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ο αμερικανος αξιωματουχος επισημαινει για το κυπριακο οτι βιώσιμη λύση θα ειναι αυτη που καμμιά πλευρά δεν θα πετύχει το σύνολο των στόχων της.

ΠΑΙΔΕΙΑ

- *Κορυφωνεται η αγωνια των υποψηφιων για την τριτοβαθμια εκπαιδευση,καθως το αργοτερο εως τις πεντε το απογευμα της ερχομενης Τρίτης θα εχουν αναρτηθει στα Λυκεια ολης της χωρας οι πίνακες με τις βαθμολογιες.

Στις πιο απομακρυσμενες περιοχες τ οι πίνακες θα φθασουν την Τεταρτη το πρωι.

Οι καταλογοι με τις βασεις εισαγωγης θα δημοσιευθουν στα τελη Αυγουστου.

ΚΕΦΑΛΑΚΙ

Τελος στο κοκορετσι,το σπληναντερο,τα συκωτακια και το αρνισιο κεφαλακι επιτασει η Ευρωπαικη Ενωση.

Η Ευρωπαικη Επιτροπη αποφασισε να απαγορευθει απο την 1η Ιανουαρίου 98,η καταναλωση των εντοσθιων αμνοεριφιων και μοσχαριων,ηλικιας άνω του ενός έτους,στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της ασθένειας των τρελλων αγελαδων.

Αδικαιολογητα χαραηκτηρισε τα μετρα ο υπουργος Γεωργιας Στέφανος Τζουμάκας.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

- Νεα φωτια το πρωι στη Ζακυνθο στην κοινοτητα Βουλιμών,στο εργο της κατασβεσης παιρνει μερος και ενα πυροσβεστικο αεροπλανο απο την Κεφαλλονια.

Στο Σκρα στο Κιλκις τελικα τα πυροσβεστικα αεροπλανα μπορεσαν να πεταξουν και συμμετεχουν εδω και μια ωρα το εργο της κατασβεσης.

Το εργο της πυροσβεσης ειχαν δυσχαιρανει οι συνεχεις εκρηξεις ολμων του Δευτερου Παγκοσμιου Πολεμου που υπηρχαν στην περιοχη.

Συνεχεις αναζωπυρωσεις εχουμε στο Γραμματικο Πελλας , που οι δυναμεις της Δασικης και της Πυροσβεστικης υπηρεσιας μαχονται με τις φλογες για πεμπτη ημερα.

Σε υφεση ειναι αυτη την ωρα η πυρκαγια, που ξεσπασε τα ξημερωματα, στη δασικη περιοχη στον Εξαρχο Αταλαντης, η φωτια στη Μοσχοκαρυά Φθιώτιδας,που ειχε αναζωπυρωθει χθές το απόγευμα και η πυρκαγια στο Πραιτωρι Ελασσωνας.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

- Δευτερη βραδια αποψε στον Λυκαβηττο,αφιερωμενη απο την ελληνικη επιτροπη της διεθνους αμνηστιας,στους πρόσφυγες ολου του κοσμου,με την συμμετοχη των Διονυση Σαββοπουλου,Νικου Πορτοκαλογλου,Ελλης Πασπαλά,Ελενης Τσαλιγοπουλου και Χέϊζ Γιαζντιγιάν.

Μια διαφορετικη προταση για το βραδυ,ειναι η συναυλια των Μανωλη Μητσια και Νοτη Μαυρουδή,που οργανωνει ο Δημος Ηλιουπολης σε συνεργασια με τον οργανισμο ΑΘΗΝΑ`97-6ο παγκοσμιο πρωταθλημα Στιβου,στο ανοιχτο θεατρο Αλσους στις 9 και μιση.Η εισοδος ειναι ελευθερη.

Αυριο και το Σαββατο εξαλλου θα ξαναπεταξουν στην Επιδαυρο οι Ορνιθες του Αριστοφανη,η πολυσυζητημενη παρασταση που ειχε σκηνοθετησει πριν απο 38 χρονια ο Καρολος Κουν,σε διασκευη Ρώτα,μουσικη Χατζιδακι και σκηνικα κοστουμια Τσαρουχη.

Στην παρασταση πρωταγωνιστει ο Θυμιος Καρακατσανης.

ΙΕΡΕΑΣ

Αφαντη εξακολουθει να παραμεινει η Αικατερινη Γιαννακοπουλου που θεωρειται ως η δραστης της δολοφονιας του αρχιμανδριτη στη Νεα Σμυρνη.

Νεο στοιχειο στις ερευνες ειναι ενα ιδιοχειρο σημειωμα-διαθηκη του αρχιμανδριτη με το οποιο κληροδοτουσε στην Γιαννακοπουλου 20 εκατομμύρια δραχμές ή το διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη.

ΡΩΣΙΔΕΣ

*Απο το δευτερο οροφο ξενοδοχειου της Θεσσαλονικης επεσαν στο κενο δυό νεαρες Ρωσιδες ,προκειμενου να γλυτώσουν απο τον ιδιοκτητη ,που τις αναγκαζε να εκδιδονται.

Η Ελενα Φερλικόφ-σκαγια 22 χρονων και η Αλα Βόγκ 29 νοσηλευονται στο νοσοκομειο Γεωργιος Παπανικολαου,η πρωτη με σπασμενο χερι και η δευτερη με κρανιοεγκεφαλικη κακωση.

Η αστυνομια συνελαβε τον ιδιοκτητη του ξενοδοχειου Αθανασιο Γκουσίδη 44 χρόνων και την 33χρονη Γεωργιανή συνεργό του Ρουφίνα Γκιγκόροβα με την κατηγορια της μαστροπιας.

ΜΟΜΠΟΥΤΟΥ

- *Διευθετηθη το θεμα με τον ανηψιο του εκπτωτου δικατατορα του πρωην Ζαϊρ , Μομπουτου ο οποιος παρεμενε εγκλωβισμένος στο τελωνείο της Ειδομένης,από προχθες το απόγευμα, με την επταμελη οικογένειά του.

Το νέο καθεστώς του Κονγκο ,πρωην Ζαϊρ,ακύρωσε το διπλωματικό διαβατήριό του ,με αποτέλεσμα να θεωρειται ακυρο.

ΚΟΥΝΟΥΠΙ

*Σε ετοιμοτητα οι ελληνικες υγειονομικες υπηρεσιες, καθως εκφραζονται φοβοι, για την πιθανοτητα να περασει και στην χωρα μας ενα απο τα πλέον επικινδυνα κουνουπια της Ασιας,το λεγομενο κουνουπι-τιγρις,που προκαλει κίτρινο πυρετο και αλλες σοβαρες λοιμώξεις.

Το κουνουπι τιγρις εχει ηδη εμφανισθει σε Ιταλια και Αλβανια.

ΔΙΕΘΝΗ

Στο φερόμενο ως δολοφόνο του Τζιάνι Βερσάτσε, Αντριου Κουνάναν,ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σ ένα πλωτό σπίτι στη παραλία του Μαϊάμι.Οι αρχές εκτιμούν ότι ο καταζητούμενος νεαρός δολοφόνος αυτοκτόνησε όταν κατάλαβε ότι εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σπίτι που βρέθηκε το πτώμα είχαν εισβάλει νωρίτερα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και αργότερα ανακοίνωσαν ότι εκεί βρήκαν και ένα πιστόλι των 40 χιλιοστών, σαν αυτό με το οποίο δολοφονήθηκε ο διάσημος μετρ.

Με πανηγυρισμούς έγινε δεκτή, κυρίως στον Αλβανικό νότο η είδηση της παραίτησης του Σαλί Μπερίσα.Σήμερα η νέα Βουλή θα εκλέξει ως νέο πρόεδρο της χώρας τον γραμματέα του σοσιαλιστικού κόμματος, Ρεχέπ Μεϊντάνι.

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης των σοσιαλιστών Φάτος Νάνο καταρτίζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καθώς και σχέδιο για τον αφοπλισμό των ενοπλων ομάδων και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Εκτελέστηκε νωρίς το πρωί στη φυλακή του Γκρήνσβιλ της Βιρτζίνια ο Τζότζεφ Ο Ντέλ,που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το βιασμό και το θάνατο μιάς γυναίκας το 1995.

Ο κυβερνήτης της Βιτζίνια και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είχαν απορρίψει τις αιτήσεις χάριτος και αναστολής εκτέλεσης,που είχε υποβάλλει η υπεράσπιση του ΟΝτέλ, έως ότου επαναληφθούν οι εξετάσεις DNA που πιθανόν να αποδείκνυαν την αθωότητα του.

Ενας νεκρός και δεκαπέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης φορτηγού με αμαξοστοιχία βόρεια της Μαδρίτης.

Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς αρωγής εγκαταλείπουν τη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, καθώς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης σφίγγουν το κλοιό γύρω από τη πόλη.Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εξ άλλου δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση δημοσιογράφων στις περιοχές όπου μαίνονται οι μάσχες.

Δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο πρώτος απολογισμός κατάρρευσης 4οροφου κτιρίου στο Ντύσελντορφ, μετά από έκρηξη λόγω διαρροής γκαζιού.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τα ερείπια βαριά τραυματισμένους μια 60χρονη γυναίκα και ένα νεαρό άνδρα,αλλά εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν κι άλλοι παγιδευμένοι ένοικοι.

Παρέλυσε σήμερα το Ισραήλ, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες,που γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες από τη κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις,με στόχο την ιδιωτικοποίηση μεγάλων κρατικών εταιρειών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η απειλή επιβολής κυρώσεων απέτρεψε αρκετές ξένες εταιρίες να επενδύσουν σε πετρελαιοπηγές και σε μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου στο Ιράν,όχι όμως και ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους,οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν όσο θάπρεπε για να απομονωθεί το Ιράν.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 24 July 1997 - 13:21:15 UTC