Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-05-15

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 15/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Νεο κυκλο συζητησεων στη ΝΔ ανοιξε η δηλωση του Γεωργιου Ραλλη, κατα την παρουσιαση των αρχειων του Κωνσταντινου Καραμανλη,οτι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ακολουθήσει την πολιτική του Κώστα Σημίτη, η Ελλαδα θα ανηκε στις ευημερουσες χωρες.
  • Ανησυχια εχει προκαλεσει στους εργαζομενους η αναφορα του πρωθυπουργου στα κεκτημενα των εργαζομενων.
  • - Απο τις αρχες του 1998 θα αρχισει η εισαγωγη φθηνων μεταχειρισμενων αυτοκινητων.
  • Θησαυρος απο παλια νομίσματα αμύθητης αξίας, βρέθηκε σε θυριδα στα υπογεια της ΙονικηςΤραπεζας, σύμφωνα με συνδικαλιστές ,που η αξια του ,φθανει συμφωνα με τους πρωτους υπολογισμους στα 150 δισ. δραχμες.


ΑΡΧΕΙΑ

Νεο κυκλο συζητησεων στη ΝΔ ανοιξε η δηλωση του Γεωργιου Ραλλη, κατα την παρουσιαση των αρχειων του Κωνσταντινου Καραμανλη,οτι αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ακολουθήσει την πολιτική του Κώστα Σημίτη, η Ελλαδα θα ανηκε στις ευημερουσες χωρες.

Ο προσκειμενος στον προεδρο του κομματος βουλευτης Γιωργος Καλος δηλωσε στον Αντεννα οτι τον ξενισε και ηταν λαθος η δηλωση του κυριου Ραλλη.

Αντιθετα, ο Βασιλης Κοντογιαννοπουλος που προσκειται στον Κωνσταντινο Μητσοτακη,δηλωσε,επισης στον Αντεννα, οτι συμφωνει και δεν τον ενοχλησε η δηλωση Ραλλη.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη δηλωσή του για τα αρχεια του τεως προεδρου της Δημοκρατιας, χαρακτήρησε μεγάλη, ανεκτίμητη και αναμφισβήτητη την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Πρόσθεσε δε οτι, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να γυρίσει σελίδα και να εργαστεί για ένα καλύτερο αύριο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ανησυχια εχει προκαλεσει στους εργαζομενους η αναφορα του πρωθυπουργου στα κεκτημενα των εργαζομενων.

Οι Ομοσπονδιες εργαζομενων ΟΤΕ,ΕΛΤΑ και ΟΣΕ επισημαινουν σε ανακοινωση τους οτι θα αγωνιστουν για την περιφρουρηση των δικαιωματων τους που αποκτηθηκαν με σκληρη και παραγωγικη δουλεια δεκαετιων.

Χθες ο προεδρος της ΓΣΣΕ δηλωσε οτι οι εργαζομενοι δεν προκειται να δεχθουν καταργηση των κατακτησεων τους.

Το απογευμα θα συνεδριασει στην Χαριλαου Τρικουπη η μικτη επιτροπη κυβερνησης και Πασοκ για το πλαισιο του διαλογου στο ασφαλιστικο.

Η ΔΑΚΕ αναμενεται να προσελθει στον κοινωνικο διαλογο οπως δηλωσε στο ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ ο αναπληρωτης προεδρος της ΓΣΣΕ και προεδρος της ΔΑΚΕ Γιαννης Μανωλης.

Εντωμεταξυ συμφωνα με στοιχεια της Ευρωπαικης Επιτροπης ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στην Ελλάδα,βρίσκεται κάτω απο τα όρια της φτώχειας,ενω κάτω απο το όριο φτώχειας ζουν 57 εκατομύρια ευρωπαίοι.

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ

- Απο τις αρχες του 1998 θα αρχισει η εισαγωγη φθηνων μεταχειρισμενων αυτοκινητων.

Ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς ανακοινωσε σημερα οτι απο την 1η πρωτου του ερχομενου ετους μειωνονται οι δασμοι για την εισαγωγη των μεταχειρισμενων αυτοκινητων.

Ωστοσο οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ οπροεδρος Εισαγωγεων Αυτοκινητων Ανδρεας Ανδρικοπουλος η μειωση των δασμων δεν αναμενεται να επιφερει μεγαλη μειωση στις τιμες των μεταχειρθισμενων.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στη Θεσσαλονικη, συνεληφθη ενας παπας γιατι μετεφερε 4 Αλβανους λαθρομεταναστες , εναντι 50.000 δραχμων τον καθενα.Προκειται για τον Σεραφειμ Ασημοπουλο, εφημεριο στην Αυγή Καστοριας.

Στο μεταξυ εξω απο την Καστορια συνεληφθη τα ξημερωματα ο Γεωργιος Παπαθανασιαδης, 38 ετων , την ωρα που μετεφερε με το ΙΧ φορτηγο του 20 Αλβανους λαθρομεταναστες.

ΟΠΛΑ

Τα αποτελεσματα της βαλιστικης εξετασης αναμενει η ασφαλεια για τα οπλα που βρεθηκαν χθες στην Πατρα και τα οποια ανηκαν σε ενα αοπο τα μελη της εταιριας δολοφονων της Θεσσαλονικης.

Απο την βαλιστικη εξεταση θα αποδειχθεί εαν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικες ενεργειες.

ΛΗΣΤΕΙΑ

*Γυρω στα 6 εκατομμυρια δραχμες,αρπαξαν το μεσημερι , δυο ενοπλοι ,απο το υποκαταστημα της Τραπεζας Εργασιας στην οδο Βεικου 47 στο Γαλατσι.

Οι δυο ληστες διεφυγαν με κλεμμενη μοτοσυκλετα.

ΛΑΡΙΣΑ

- *Μικρο-επεισοδια σημειωθηκαν το πρωι στη Λαρισα απο οπαδους του αποδημησαντος Μητροπολιτη Θεολογου, οι οποιοι αποδοκιμασαν τον Μητροπολιτη Ιγνατιο κατα την προσελευση του στο Μητροπολιτικο Ναο,για την τελεση της Θεια Λειτουργιας για τον πολιουχο Αγιο Αχιλειο.

Οι αρχες συνελαβαν το Δημοτικο Συμβουλο, Τριανταφυλλο Τασσιόπουλο.

ΘΗΣΑΥΡΟΣ

*Θησαυρος απο παλια νομίσματα αμύθητης αξίας, βρέθηκε σε θυριδα στα υπογεια της ΙονικηςΤραπεζας, σύμφωνα με συνδικαλιστές ,που η αξια του ,φθανει συμφωνα με τους πρωτους υπολογισμους στα 150 δισ. δραχμες.

Η Τραπεζα γνωριζει τα στοιχεια του ιδιωτη που κατεθεσε το 1957 το θησαυρο και εκτοτε δεν εμφανιστηκε.

Βασει του Νομου ο θησαυρος μετα την παρελευση των 40 χρονων περιερχεται στην κυριοτητα της Τραπεζας.

ΚΥΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

- Γραφειο παρανομων στοιχηματων κυνοδρομιων , διατηρουσε στη Λεωφρο Συγγρου σπειρα που εξαρθρωθηκε μετα απο αιφνιδιαστικο ελεγχο της Αστυνομιας.

Συγκεκριμενα συνεληφθησαν 16 ατομα σε γραφειο στον πολυκατοικιας στην Λεοφωρο Συγγρου 220.

Αναμεσα τους ο Ανδρεας Γεωργιου 46 χρονων επιχειρηματιας κατοικος Ν. Σμυρνης , ο οποιος φερεται ως ο διοργανωτης του γραφειου παρανομων στοιχηματων κυνοδρομιων. Μισθωτης των γραφειων , με τον ψευδεπιγραφο τιτλο Βιντεο Λάϊν, ειναι ο Νικολαος Γκανατσιος 32 χρονων αεργος.

Οι αστυνομικοι βρηκαν εγγραφα ενοχοποιητικα στοιχεια ενω κατασχεθηκαν δυο εκατομμυρια 352 χιλιαδες δραχμες και 1400 δολλαρια.

Μεταξυ των συλληφθεντων ειναι και ο Κυπριος σκηνοθετης Λεωνιδας Λοϊζιδης 33 , ο οποιος ειχε στην κατοχη του εντυπα συμμετοχης στο παρανομο πειχνιδι τυπου πυραμιδα με την επωνυμια τζοκερ 88, Γερμανικης προελευσης.

Το απογευμα οι δεκαεξι θα οδηγηθουν στον Εισαγγελεα, ενω η αστυνομια ερευνα για το χωρο οπου γινονταν οι παρανομες κυνοδρομιες.

ΟΕΚ

*Στις 14 Ιουλιου ληγει η προθεσμια υποβολης αιτησεων των δικαιουχων επιδοτησης ενοικιου ,απο τον ΟΕΚ.

Σημερα ,πρωτη ημερα καταθεσης δικαιολογητικων, στα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,σχηματισθηκαν ουρες απο δικαιουχους.

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

- Απεχουν σημερα απο το διδακτικο εργοτους οι Καθηγητες της Νομικης Σχολης της Αθηνας σε ενδειξη διαμαρτυριας για την καθυστερησηαι στην καταθεση των νομοσχεδιων που αφορουν στην ακαδημαικη εξελιξη και το μισθολογιο τους.

Οι καθηγητες και των τριων τμηματων της Νομικης ζητουν επισης να επισκευαστει το ιστορικο παραδοσιακο κτιριο της οδου Σολωνος.

ΟΠΛΑ

Τα αποτελεσματα της βαλιστικης εξετασης αναμενει η ασφαλεια για τα οπλα που βρεθηκαν χθες στην Πατρα και τα οποια ανηκαν σε ενα αοπο τα μελη της εταιριας δολοφονων της Θεσσαλονικης.

Απο την βαλιστικη εξεταση θα αποδειχθεί εαν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικες πραξεις.

ΔΙΕΘΝΗ

- Συνεχίζονται με αμειωτη ενταση οι μαχες στο βορειο Ιράκ αναμεσα σε Κουρδους αντάρτες και Τουρκους στρατιωτες . Πάνω από 30 κούρδοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους κατα την διαρκεια των συγκρούσεων με τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στο βόρειο Ιράκ στα πλαίσια μεγάλης κλίμακας εκκαθαριστικής επιχείρησης εναντίον βάσεων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ).

Φανατικοί ισλαμιστές σφαγίασαν 30 αμάχους, ανάμεσά τους επτά γυναίκες και δύο βρέφη, σε επίθεση που πραγματοποίησαν χθες τη νύχτα στο χωριό Τσεμπλί της επαρχίας Μπλίντα, σε απόσταση 50 χιλιομπετρων νότια του Αλγερίου.

O μεσολαβητής του ΟΑΣΕ για το Αλβανικό, Φράνς Βρανίτσκι αναμένεται εκτάκτως σήμερα στα Τίρανα σε μια ύστατη προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου και την αποτροπή της κρίσης που πυροδότησε η ψήφιση, μονομερώς από το Δημοκρατικό κόμμα, του νέου εκλογικού νόμου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ Γιακόβ Νέεμαν απηλλάγη σήμερα από την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης.

Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν δηλώνει ότι η νέα συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δίνει στη Μόσχα την δυνατότητα της αρνησικυρίας σε κρίσιμες αποφάσεις της Ατλαντικής Συμμαχίας, μία άποψη που κατά τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον δεν ευσταθεί.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 16 Μαϊου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 269,0    276,4    272,2
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 157,6    161,9    159,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 440,8    452,9    446,0
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 186,0    191,0    188,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,8     48,1     47,3
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 226,7    232,9    229,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 193,7    199,0    196,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..209,3    215,0    211,7
    E.C.U............... 307,6    316,0    311,2

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 15 May 1997 - 16:03:12 UTC