Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-02-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 26/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Την προκλητικότερη παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου απο το 1974 έκαναν σήμερα οι Τουρκοι.
  • Οξυτατη αντιδραση απο τον υπουργο Εξωτερικων Θεοδωρο Παγκαλο στις νεες προκλησεις της Αγκυρας αλλα και την φιλοτουρκη σταση της Γερμανιας και της Βρετανιας οσον αφορα την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση. Ακαρπη απεβη η συναντηση του πρωθυπουργου με τους εκπροσωπους της Πανθεσσαλικης Συντονιστικης Επιτοπης.
  • Στις εξι το απογευμα κλείστηκε το νεο ραντεβου υπουργού Παιδείας-ΟΛΜΕ.
  • Τριαντα οκτω βουλευτες της ΝΔ, με ερωτηση τους στη Βουλη, ζητουν απο τον υπουργο Δικαιοσυνης να κινησει τη διαδικασια διακοπης εκτελεσης της ποινης του Γιωργου Παπαδοπουλου λογω βλαβης της υγειας του.
  • Φρενηρης ανοδος και σημερα στο Χρηματιστηριο.
  • Δρακοντεια τα μετρα ασφαλειας της Αστυνομιας για το ντερμπι Ολυμπιακου- ΑΕΚ , στο Σταδιο Καραϊσκακη , αποψε στις 8 και μιση...


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Την προκλητικότερη παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου απο το 1974 έκαναν σήμερα οι Τουρκοι.

Δέκα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ΕΦ 16 και ΕΦ 4 Φάντομ, έφθασαν μέχρι την περιοχή της Σουδας στην Κρήτη και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με Ελληνικά Μιράζ τα οποία και τα αναχαίτησαν.

Το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει αύριο σε διαβήματα διαμαρτυρίας στην Αγκυρα και τους διεθνείς οργανισμούς.

Το μεσημέρι οξύτατη ήταν η αντίδραση των υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας στις θρασύτατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφθασαν στο σημείο ν'αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία ακόμη και της Κρήτης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέστησε ψυχραιμία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ

Οξυτατη αντιδραση απο τον υπουργο Εξωτερικων Θεοδωρο Παγκαλο στις νεες προκλησεις της Αγκυρας αλλα και την φιλοτουρκη σταση της Γερμανιας και της Βρετανιας οσον αφορα την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Για την προσπαθεια της Γερμανιας και Βρετανιας να καταστησουν ισοτιμους συνομιλητες τους τουρκοκυπριους ο κ.Παγκαλος τονισε οτι δεχθηκαμε επιθεση μεγαλων συμφεροντων,που σημαινει καταπατηση της συμφωνιας του 95 για τις διαδικασιες ενταξης της Κυπρου στην κοινοτητα και επανελαβε την επειλη οτι η χωρα μας θα μπλοκαρει την διευρυνση της Ενωσης προς Ανατολας.

Για τις νεες θρασυτατες δηλωσεις των τουρκων αξιωματικων που αμφισβητουν την ελληνικη κυριαρχια πολλων ελληνικων νησιων μεταξυ των οποιων και η Κρητη ο κ. Πάγκαλος τις χαρακτήρισε απερίγραπτες και ανεκδιήγητες και τονισε οτι ειναι η απαντηση σε οσους μεσα και εξω απο την Ελλαδα ζητουν να καθησουμε στο ιδιο τραπεζι με την Τουρκια χωρις να υπαρχει ενα πλαισιο αρχων.

"Ανοησίες" χαρακτήρισε τις δηλώσεις των τούρκων ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα αποδεικνύει οτι είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος αποσταθεροποίησης και οι ευρωπαίοι πρέπει να πιεσουν να σταματήσει αυτή η τακτική.

Ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιάδης Εβερτ δηλωσε οτι ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει ν'αντιμετωπίσει με ψύχραιμες δηλώσεις την τουρκική προκλητικότητα ώστε να δικαιωθεί η χώρα μας.

Επίσης ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαπίστωσε με καθυστέρηση την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιθετικότητα της Αγκυρας.

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ταυτιση αποψεων στους χειρισμους του Κυπριακου διαπιστωσαν- μετα τη σημερινη συναντηση τους - ο υπουργος εθνικης αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος και ο προεδρος της κυπριακης Βουλης Σπυρος Κυπριανου.

Ο κ.Κυπριανου που βρισκεται στην Αθηνα προκειμενου να λαβει μερος σε εκδηλωση για το κυπριακο προβλημα ειχε ενωριτερα συναντηση με τον προεδρο της Βουλης Αποστολο Κακλαμανη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μεσα στις προσεχείς ώρες ο Κωστας Καραμανλής θα ανακοινωσει -επισήμως- την πρόθεση του να είναι υποψηφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο βουλευτης Θεσσαλονικης είχε και σημερα επαφες με κομματικά στελέχη. Ο προεδρος και ο αναπληρωτης προεδρος της ΔΑΚΕ ιδωτικου τομέα Λεοναρδος Αραζού καις Νικος μελισαρης δηλωσαν μετα από τη συναντηση ότι οι εργαζόμενοι - μελη του κόμματος επιθυμούν να παραμείνει στην ηγεσία ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Ο αντιπροεδρος της ΓΣΕΕ Γιαννης Μανωλης απαντωντας είπε ότι το 80% των εκπροσωπων των εργαζομενων που συμμετεχουν στο συνεδριο, υποστηρίζουν τον Κωστα Καραμανλή.

Ο Γιωργος Σουφλιας που θα παρουσιασει αυριο το μεσημερι τις προτςσεις του για το καταστατικο του κομματος, κληθεις να σχολιάσει την προειδοποίση Εβερτ ότι δεν θα εχουν θεση στο κόμμα όσοι συνεχίσουν την αμφιοσβητηση, είπε ότι "ο καθενας έχει τις απόψεις του".

Από την πλευρα του ο Κωσταντινος Μητσοτακης δεν εκανε σχόλιο , αλλά σε συνομιλια με τους δημοσιογραφους είπε χαραιτολογωντας: "σιγα τα αιματα".

Συμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητοστακης δεν θα παραστει στην προσυνεδρικη συνδιάσκεψη της Θεσσαλονικης.

Η Ντορα Μπακογιάννη, μιλωντας στο ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ υπεραμυνθηκε της υποψηφιότητας του Γιωργου Σουφλια και επετεθη -εμμεσως - στον Κωστα Καραμανλή λέγοντας ότι εκείνος εισηγηθηκε στο προηγουμενο συνεδριο τον αρνητικο αυτοπροσδιορισμό του κόμματος.

ΣΗΜΙΤΗΣ

Ακαρπη απεβη η συναντηση του πρωθυπουργου με τους εκπροσωπους της Πανθεσσαλικης Συντονιστικης Επιτοπης.

Οπως δηλωσαν οι κ.Πατακης,Μπουτας και Νασικας κανενα απο τα αιτηματα τους δεν εγιναν δεκτα γιατι οπως τους ειπε ο πρωθυπουργος το οικονομικο προγραμμα της κυβέρνησης ειναι δεδομενο.

Η Πανθεσσαλική συναντήθηκε αμέσως με τους κυρίους Εβερτ και Σουφλιά.

Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης για προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες αρνήθηκε να ικανοποιήσει ακόμη και ανέξοδα αιτήματα και μετέτρεψε το πρόβλημα σε ένα πεδίο τυφλής σύγκρουσης με τους αγρότες.

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στις εξι το απογευμα κλείστηκε το νεο ραντεβου υπουργού Παιδείας-ΟΛΜΕ.

Ο κ. Αρσένης παντως, οπως εγινε γνωστο, δεν θα καθησει στο τραπεζι του διαλογου , θα προβει μονο σε ανακοινωσεις επι των θεσμικων και οικονομικων θεματων.

Η ΟΛΜΕ ωστοσο εδειξε καποια σημεια συμβιβασμου και υποχωρησης. Ζητησε νεα βαση διαλογου και για πρωτη φορα έθεσε ως προϋποθεση να δεσμευτει το Υπουργειο να ικανοποιησει σταδιακα τα αιτηματα των καθηγητων.

Αυτη την ωρα συνεχιζεται η συνεδριαση της Ολομελειας των προεδρων των τοπικών ΕΛΜΕ που θα λαβει τις τελικες αποφασεις σχετικά με συνεχιση της απεργιας για εβδομη εβδομαδα.

Αυριο στις 6 το απογευμα θα γινει νεο πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο στην Κανιγγος, ενω την Παρασκευη στις πεντε θα γινει στα Προπυλαια συγκεντρωση μαθητων.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Αποκλεισμενη εδω και τρεις ωρες η Λεωφορος Γρηγορη Λαμπρακη στον Πειραια στο υψος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από εργαζομένους και ανέργους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος που σήμερα άρχισαν 48ωρη απεργία ζητώντας τη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας στον κλάδο.

Εκπροσωποι τους συναντηθηκαν το μεσημερι με τον Γενικο Γραμματεα του Υπουργειου ο οπιος τους ειπε οτι αυριο θα υπάρξει σε υπουργικη συσκεψη για τα προβληματα της ναυπηγοεπισκευαστικης ωνης.

Οι εργαζομενοι θα συνεχισουν τις κινητοποιησεις τους εως την ερχομενη Τριτη. Το μεσημερι για τρεις ωρες οι σπουδαστες ΤΕΙ Λογιστικης στον Πειραια απεκλεισαν συμβολικα την εισοδο της ΔΟΥ Αγιας Τριαδας.

Για δευτερη ημερα απεργουν σημερα οι εκτακτοι εργαζομενοι στον τομεα καθαριοτητας των Δημων, ενω ηδη τα σκουπιδια εκαναν την εμφανιση τους στους δρομους.

Το προεδρειο της ΠΟΠ ΟΤΑ συναντηθηκε με τον Δημαρχο Αθηναιων που εκρινε τα αιτηματα τους δικαια.

Ακαρπη ηταν η συναντηση των εργαζομενων στο Υπουργειο Πολιτισμου με τον Ευαγγελο Βενιζελο. Η απεργια σε ολες διοικητικες υπηρεσιες του Υπουργειου Πολιτισμου,καθως και τους αρχαιολογικους χώρους και τα μουσεια συνεχιζεται σημερα και αυριο. Οι εργαζομενοι προγραμματιζουν νεα συγκεντρωση για αυριο.

Στη Θεσσαλονικη, αποκλεισμενη εξακολουθουν να κρατούν την Ανατολικη εισοδο του λιμανιού με τα ψαροκάϊκά τους,οι επαγγελματίες αλιείς της Θεσσαλονικης, Χαλκιδικης και Πιεριας που διαμαρτύρονται για την καταργηση της ατέλειας των καυσίμων κίνησης.

Ο κ.Ρεππας δηλωσε οτι η κυβερνηση προχωρει σε σχετικη ρυθμιση για την αντιμετωπιση κρουσματων λαθρεμποριας και ειπε οτι ο ειδικος φορος καταναλωσης στο πετρελαιο που δεν πληρωνουν οι αλιεις θα τους επιστρεφεται αφου ομως πρηγουμενως τον καταβαλλουν.

Συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ ο οποίος είπε ότι τα χρήματα του προϋπολογισμού δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση ενός σωστού μισθολογίου, έκανε λόγο για σφάλματα και παραλείψεις της κυβέρνησης και τόνισε ότι μπορούν να βρεθούν πόροι αν περιοριστούν οι σπατάλες του δημοσίου.

Ντερμπι

Δρακοντεια τα μετρα ασφαλειας της Αστυνομιας για το ντερμπι Ολυμπιακου- ΑΕΚ , στο Σταδιο Καραϊσκακη , αποψε στις 8 και μιση...

Χιλιοι εκατο αστυνομικοι θα φρουρουν εντος και εκτος του Σταδιου.

Οι φιλαθλοι της αεκ που θα μετακκινηθουν με πουλμα η τον ηλεκτρικο θα συνοδευονται αστυνομικη δυναμη ,και εντος του γηπεδου θα χωριζονται απο ζωνες φρουρισης.

Οι φιλαθλοι που δεν εχουν προμηθευτει εισιτηριο θα απομακρυνονται ενω στις πυλες , που θα ανοιξουν στις 6 το απογευμα ,θα γινεται σχολαστικος ελεγχος για αντικειμενα.

ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ/ΝΕΟ

Το απογευμα οδηγειται στον εισαγγελεα ο φοιτητης ιατρικης Δημοσθενης Βλαχοπουλος 35 χρονων που εμφανιζοταν ως πλαστικος χειρουργός και διατηρουσε μαλιστα και ιατρειο στην οδο Κολοκοτρωνη 2 στον Περισο

Ο 35χρονος εξεταζε εναντι αμοιβης ασθενεις που ενδιαφερονταν για αισθητικες επεμβασεις, δεν εχει ωστοσο διαπιστωθει ακομη αν ο ιδιος ειχε πραγματοποιησει πλαστικες εχγειρησεις

Μαζι με τον Βλαχοπουλο συνεληφθη και ο πατερας του Κωνσταντινος 62 ετων επειδη παρουσιαζε το γυιο του ως γιατρο.

ΣΤΟΜΑΧΙ-ΜΙΚΡΟΒΙΟ

Οι μισοί Ελληνες στην ηλικία των 30 ετών έχουν στο στομάχι τους το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.

Το μικρόβιο αυτο ειναι υπαιτιο για το 95% των περιπτώσεων έλκους του δεδεκαδακτύλου, το 80% του ελκους στομάχου αλλά και για τη χρόνια γαστρίτιδα

Σύμφωνα με ειδικούς το βατηρίδιο αυτό που μεταδίδεται στον άνθρωπο στην παιδική ηλικία είναι και μια απο τις αιτιες καρκίνου του στομάχου.

Οι ειδικοι ,που παιρνουν μερος στο δευτερο ελληνικό συνέδριο γαστρεντερολόγων δηλωσαν αισιοδοξοι ότι σε λίγα χρόνια θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο.

ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ.

Τριαντα οκτω βουλευτες της ΝΔ, με ερωτηση τους στη Βουλη, ζητουν απο τον υπουργο Δικαιοσυνης να κινησει τη διαδικασια διακοπης εκτελεσης της ποινης του Γιωργου Παπαδοπουλου λογω βλαβης της υγειας του.

Την ερωτηση υπογραφουν μεταξυ αλλων ο Αποστολος Ανδρεουλακος, Αθανασιος Γιαννοπουλος, Ανδρεας Καραγκουνης ,Χρηστος Βυζοβιτης, Νικος Κατσαρος , Πανος Καμμενος , Χρηστος Μαρκογιαννακης, Φανη Παλλη -Πετραλια, Αγγελος Μπρατακος και Νωντας Ζαφειροπουλος.

Το απογευμα θα συζητηθει στην Ολομελεια της Βουλης σχετικη ερωτηση ετερου βουλευτη της ΝΔ, του Γερασιμου Γιακουματου.

ΚΛΩΝΙΣΜΟΣ

Τεραστια ζητηματα ηθικης - σε συνδυασμο με μια σειρα νομικων και ιατρικων προβληματων- εγείρονται παγκοσιμιως μετά την επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας πιστού αντιγραφου προβάτου στη Μεγάλη Βρετανία με τη μέθοδο του κλωνισμού.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Προεδρος Κλίντον ανέθεσε σε επιτροπή ειδικών να εξετάσει τις πιθανες επιπτώσεις.

Στο Κογκρέσσο ένας Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Μισσόύρι ζήτησε από το σώμα να απαγορεύσει τη δαπάνη ομοσπονδιακών πόρων για έρευνα εφαρμογής του κλωνισμού σε ανθρώπους.

Ο κατοχος του φετεινου βραβειου Νομπελ της Ειρηνης Τζόζεφ Ρότμπλατ εξέφρασε το φόβο του πως οι πρόοδοι της γενετικής μηχανικής είναι πιθανό να δημιουργήσουν απειλή ισοδύναμη με εκείνη της ατομικής βόμβας.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Νεα μειωση στις τιμες των υγρων καυσιμων λογω πτωσης διεθνως,των τιμων πετρελαιου και δολλαριου, ανακοινωσε η ΔΕΠ.

Απο αυριο η βενζινη θα πωλειται φθηνοτερα κατα 30 λεπτα,το πετρελαιου κινησης κατα 2 δραχμες και 30 λεπτα και το πετρελαιο κινησης κατα 2 δραχμες και 40 λεπτα.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Φρενηρης ανοδος και σημερα στο Χρηματιστηριο.

Σημειωθηκε ανοδος 3,26% και ο Γενικος Δεικτης εκλεισε στις 1453 μοναδες. Την κουρσα οδηγησαν και σημερα οι τραπεζικες μετοχες και οι κατασκευαστικες εταιριες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Μηνιαια εκθεση θα υποβαλλουν απο εδω και στο εξης ορκωτοι λογιστες που ελεγχουν τον Οργανισμο Πολιτιστικη πρωτευουσα της Ευρωπης Θεσσαλονικη 97 και θα στελνουν αμεσως τα στοιχεια στον εισσγγελεα.

Αυτο αποφασιστηκε απο το ΔΣ του οργανισμου μετα απο τη θυελλωση χθεσινοβραδυνη συνεδριαση του στην οποια παρισταντο οι υπουργοι πολιτισμου ευαγγελος βενιζελος και μακεδονιας θρακης φιλιπος πετσαλνικος καθως και ο δημαρχος θεσσαλονικαιων Κωστας Κσαομοπουλος.

Επισης αποφαιστηκε ο περιορισμος οπου ειναι εφικτο του προσωπικου καθως και να τεθουν στη διαθεση ολων τα στοιχεια του καλλιτεχνικου προγραμματος , οπως και το κοστος της καθε εκδηλωσης. υπουργος πολιτισμου Ευαγγελος βενιζελος.

Την Παρασκευη μεταβαινει στη Θεσσαλονικη ,ο προϊστάμενος Επιθεώρησης Δικαστηρίων,αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κύριος Βελλής,μετα απο αναφορα τοπικου Εισαγγελέα Εφετών σε βάρος του προϊσταμένου του Αναστασίου Καπόλα, για απόπειρα συγκάλυψης των ατασθαλιών.

ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Εννέα στα δεκα πλοια που μεταφερουν τσιμεντο βρεθηκαν προβληματικα συμφωνα με τον ελεχγο που αρχισε μετα τη ναυτικη τραγωδια του Δυστος,ανακοινωσε ο Υπουργος Εμπορικης Ναυτιλιας.

Συμφωνα με τα στοιχεια που εδωσε ο κ.Σουμακης απο τα δεκα πλοια που ελεγχθηκαν εως σημερα στα 5 απαγορευθηκε ο αποπλους ενω σε αλλα τεσσερα εντοπισθηκαν μικροτερα προβληματα.

Οπως διευκρινισε ο υπουργος απομενουν αλλα 13 πλοια για να ολοκληρωθει ο ελεχγος

ΔΙΕΘΝΗ

Η δραματική έλλειψη ψωμιού που παρατηρείται στη Βουλγαρία πυροδοτεί σοβαρά επεισόδια σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου χωρικοί, σε απόγνωση λόγω του δελτίου στο βασικό αυτό είδος διατροφής, που επέβαλε η κυβέρνηση, πραγματοποιούν εισβολές σε αρτοπωλεία και λεηλασίες.

Σοβαρες διαστάσεις λαμβάνει στην πορτογαλλία η πολιτική κρίση που ξέσπασε μετα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χωρας οτι είναι αντιθετος με την νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Νέες ελπίδες για τη θεραπεία των όγκων στον εγκέφαλο δίνει φάρμακο που παρασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόσφατα ενεκρίθη από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Ενισχυμένη από την χθεσινή καταψήφιση της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της η αντιπολίτευση, η υπό τους ισλαμιστές κυβέρνηση συνασπισμού της Τουρκίας προετοιμάζεται για μία κρίσιμη συνάντηση με την στρατιωτική ηγεσία, θεματοφύλακα των κοσμικών αρχών του κεμαλικού κράτους.

Τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίστηκαν από εκρήξεις βομβών σε τρία λεωφορεία στην πρωτεύουσα Ουρούμκι της επαρχίας Σινγιανγκ της Κινας. Οι τρείς βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες και η κινεζική αστυνομία υποπτεύεται ότι είναι έργο αυτονομιστών μουσουλμάνων.

Η πρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κλαούντια Ρότ επέκρινε σήμερα τον γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, επειδή κατηγόρησε το Ευρωκοινοβούλιο γιά ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας.

Η αμερικανίδα πρεσβευτής στα Τίρανα, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία γιά τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία, κάλεσε την κυβέρνηση του αλβανού προέδρου Σαλί Μπερίσα να εκπονήσει ένα νέο σύνταγμα και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Το Βέλγιο εξετάζει τις πληροφορίες για μαζικούς φόνους στο ελεγχόμενο απο τους αντάρτες ανατολικό Ζαίρ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Wednesday, 26 February 1997 - 18:11:19 UTC