Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-02-22

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 22/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΛΟΙΟ


ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ

Την προκλητική άποψη της Αγκυρας για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο επανέλαβε ο Τούρκος αντιναύαρχος Μουσταφά Οσμπεϊ, σε ομιλία του σε Αμερικανοτουρκικό συνέδριο στην Ουάσιγκτον υποστηρίζοντας ότι η κυριότητα πολλών βραχονησίδων δεν έχει αποσαφηνισθεί.

Ο κ. Οσμπέι υποστήριξε είπε επίσης ότι η Ελλάδα σε αντίθεση με την Τουρκία, θέλει να ανατρέψει το στάτους κβο στο Αιγαίο και πρόσθεσε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Ο Τούρκος αντιναύαρχος επετέθη και εναντίον του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, λέγοντας ότι αποτελεί απειλή για την Τουρκία ειδικά τώρα, που συνδυάζεται με το σχέδιο εισαγωγής των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο.

ΚΥΠΡΟΣ

Από τα κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο κρατείται κι ανακρίνεται ο 23χρονος Ελληνοκύπριος Σάββας Σιδερένος που συνελλήφθη τα μεσάνυχτα στην περιοχή της κατεχόμενης Αχνας.

Τα Ηνωμένα Εθνη καταβάλλουν προσπάθειες για την απελευθέρωση του Σιδερένου, ενώ η Ουνφικύπ που ενημέρωσε το πρωί τις κυπριακές αρχές για το συμβάν δεν έδωσαν διευκρινήσεις για τις συνθήκες της παράνομης σύλληψης.

ΠΛΟΙΟ

Δύσκολες ώρες για τους 30 αλλοδαπούς ναυτικούς του φορτηγού πλοίου Φρέντλι υπό σημαία Μάλτας που χτες το απόγευμα παρουσίασε βλάβη ανοικτά της Καρπάθου, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και έμεινε ακυβέρνητο σε τρικυμία καθώς στην περιοχή πνέυουν θυελλώδεις άνεμοι.

Τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η βλάβη στη μηχανή του πλοίου ωστόσο εκτός λειτουργίας παραμένουν το πηδάλιο και η ηλεκτρογεννήτρια του.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται το αντιτορπιλικο Κιμων και το ελληνικο φορτηγο Φάσα.

(Το πλοιο, που μεταφερει σιδηρομετάλλευμα απο την Κωνσταντινουπολη στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου,εξεπεμψε σημα κινδυνου, ενω επλεε σαραντα ναυτικα μιλια νοτιοανατολικα της Καρπαθου.)

ΝΔ

Η δύναμη της κοινής γνώμης πρέπει να είναι ο γνώμονας των αποφάσεων κάθε πολιτικού και αυτή έχει ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Καραμανλη δηλώνει σήμερα από την Κέρκυρα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημορκατίας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

Υποψήφιοι για την ηγεσια αλλα και στελέχη της ΝΔ εκδράμουν ήδη σε ολη τη χωρα, καθως το κομμα εισερχεται στην τελικη ευθεια για το συνεδριο.

Σε εξελιξη βρισκεται νεα συναντηση του Γιωργου Σουφλια με το Στεφανο Μανο και τη Ντορα Μπακογιαννη για τη διαμορφωση των προτασεων τους για το καταστατικο.

Ο Γιώργος Σουφλιάς ο οποιος θα περιοδευσει αυριο το Μεσολογγι και το Αγρινιο αποδιδει μεγαλη σημασια στη συγκεντρωση που εχει προγραμματισθει τη Δευτερα στο γηπεδο του Σπορτιγκ.

Ο Κώστας Καραμανλής κρατα κλειστα τα χαρτια του και χθες δηλωσε απο τη θεσσαλονικη οτι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει χρόνος για προτεραιότητες η προσωπικές φιλοδοξίες.

Σημερα επισκεπτεται τη Χαλκιδα και αυριο την Πατρα.

Ο Μιλτιάδης Εβερτ από τα Γιάννενα, είπε ότι ο ίδιος θα αγωνίζεται πάντα για την ενότητα της παράταξης διότι ένα κόμμα διχασμένο είναι κόμμα ηττημένο χωρίς προοπτική.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Εντονη αντιδραση και κατηγορηματικη διαψευση απο τον πρωην προεδρο του Αρειου Παγου Βασιλη Κοκκινο χθεσινου πρωτοσελιδου δημοσιευματος Εφημεριδας συμφωνα με το οποιο αναλαμβανει εκπομπη στο τηλεοπτικο καναλι-5.

Μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΑ ο κυριος Κοκκινος διευκρινισε οτι ειχε απορριψει προταση που του ειχε κανει πριν απο ενα μηνα ο ιδιοκτητης του καναλιου 5 κυριος Κουρης γιατι τον εχει κατ επαναληψη εξυβρισει.

Ο εκδοτης και διευθυντης της εφημεριδας Χρηστος Πασαλαρης ανεφερε στην ιδια εκπομπη οτι η ειδηση ειχε διασταυρωθει απο τρεις αξιοπιστες πηγες και μαλιστα ο Γιωργος Κουρης ειχε πει στην εφημεριδα ποτε θα αρχισει η εκπομπη. Χαρακτηρισε δε, δικαιολογημενη αν και καπως υπερβολικη την αντιδραση του κυριου Κοκκινου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συναντηση με τους αρμοδιους Υπουργους μεσα στο Σαβατοκυριακο θα επιδιωξουν οι καθηγητες οι οποιοι από τη Δευτέρα έχουν προγραμματίσει τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με συλλαλητηρια σε ολες τις μεγαλες πολεις.

ΠΑΣΟΚ Κ.Ε. ΑΓΡΟΤΙΚΟ

- Εντονα στοιχεία κριτικής αλλά και αυτοκριτικής περιείχαν οι ομιλίες σήμερα του πρωθυπουργού και του Υπουργού Γεωργίας κατά τη δεύτερη μέρα συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με κύριο αντικείμενο την αγροτική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το πρόβλημα της Ελληνικής Γεωργίς είναι διαρθρωτικό και χρειάζεται πολιτικη που θα αλλάξει όλον τον τρόπο λειτουργίας του τομέα και θα προσαρμόσει την καταταση στην Ελληνική ύπαιθρο με τις συνθηκες ανταγωνισμού που έχουν διαμορφωθεί.

Ο κύριος Σημίτης αναγνώρισε ότι υπάρχουν σχέδια αναδιάρθρωσης της αγροικής οικονομίας που χρονίζουν επί 15ετία τουλαχιστον

Ο κύριος Τζουμάκας αναγνωρισε ότι έχουν γίνει πολλές ζημιές στο τον τομέα της Γεωργιάς αλλά η ευθύνη όπως είπε ανήκει στην κατεύθυνση και τις θέσεις συνολικά της παράταξης

Ο Βουλευτής Δημήτρης Γαϊτανίδης δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τις εισηγήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού γεωργίας.

Κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στις αγροτικές κινητοποιηεις ασκησε η γραμμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου σε ομιλία της σήμερα στη συνδιάσκεψη της νεολαίας παρουσία του πρωθυπουργού.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε ότι "η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάζει αυτούς που δεν έχουν τα μέσα και τις δυνατότητες να επιβάλουν τις διεκδικήσεις τους" και πρόσθεσε "η συντονιστική επιτροπή της θεσσαλίας δεν εκφραζει το σύνολο των αγροτών αλλά λίγους μεγαλοκαλλιεργητές βαμβακιού της Καρδίτσας".

ΦΟΡΤΗΓΟ

Τρελό φορτηγό με μάλλον μεθυσμένο οδηγό σκόρπισε τον πανικό το πρωί στην Οδό Πάρνηθος στην Κυψέλη όταν ξεφυγε απο την πορεια του και επεσε πανω σε ενα περιπτερο και σε 17 αυτοκινητα.

Απο την ξεφρενη πορεια του φορτηγου τραυματιστηκαν ελαφρα ο οδηγος του Δημητρης Καλφας 22 ετων ο οποιος διεκομισθη στο νοσοκομειο ΚΑΤ για προληπτικο ελεγχο και αλκοτεστ.

Εκδοση Εγκληματία

Εκδοθηκε από την Ολλανδία στη χώρα μας ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης 27 χρόνων ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος που είχε διαπράξει πληρωμένες δολοφονίες και ένοπλες ληστείες.

Ο Ανδρεάδης είχε συλληφθεί μαζί με τον Σωτήρη Κούση στην Ολλανδία μετά από αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών πέρσι τον Απρίλιο.

ΚΕΠΥΟ

Καθυστερησεις στην αποστολη των νεων εντύπων φορολογιας εισοδηματος αλλά και των συνταξεων, αναμενεται να σημειωθούν, λογω των στασεων εργασιας των υπαλληλων του κεντρου πληροφορικης του υπουργειου Οικονομικων.

Οι εργαζομενοι στο ΚΕΠΥΟ απεχουν και το Σαββατοκυριακο απο την υπερωριακη απασχοληση, αντιδρωντας στην αποφαση του υπουργειου Οικονομικων να περικοψει κατα 40% το επιδομα πληροφορικης.

ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι πιέσεις από τους Αλβανούς που ζουν στην επαρχία του Κοσυφοπεδίου, προς την κυβερνηση Μιλόσεβιτς. Το "Εθνικό Κίνημα για την Απελευθέρωση του Κοσυφοπεδίου", μία οργάνωση ακραίων Αλβανών εθνικιστών του Κοσυφοπεδίου κάλεσε χθες τον Aλβανικό πληθυσμό σε ένοπλη εξέγερση με στόχο την ανατροπή της σερβικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Ο υπουργός Ασφάλειας του Ισραήλ Αβιδορ Καχαλάνι, με σημερινές δηλώσεις του τόνισε ότι ενδέχεται να απειληθεί το ίδιο το μέλλον της κυβέρνησης του Μπένιαμιν Νετανιάχου στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εμπλακεί δικαστικά, τελικώς, στο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό τον δημόσιο βίο του Ισραήλ.

Ισχυρη σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε έξω απο τις ακτές της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Χόνγκ Κόνγκ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών των Κουρίλλων Νήσων.Μεχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θυματα ή ζημιές.

Τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν όταν στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη χθές κοντά στην πρωτεύουσα της Σρί Λάνκα, Κολόμπο. Απο τους τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο και οι υπολοιποι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες για μικροτραυματισμούς.

Η Ρωσική Δούμα υιοθέτησε χθές νομοσχέδιο με το οποίο θεωρούνται ποινικά υπεύθυνες οι αρχές που διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ιτάρ-Τάς.

Στο κοιμητήριο Μπαμπαοσάν του Πεκίνου, λίγα χιλιόμετρα μακρυά απο το Μαυσωλείο όπου αναπαύεται η σωρός του προκατόχου του, Μάο Τσετούνγκ, θα αποτεφρωθεί τη Δευτέρα η σωρός του κινέζου ηγέτη Ντένγκ Σιαοπίνγκ, που πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 92 ετών.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Saturday, 22 February 1997 - 15:32:30 UTC