Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 111096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/10/09/1996


  • ΤΙΤΛΟΙ
  • ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΣΕΙΣΜΟΙ


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Με τις ομιλιες του κ.Εβερτ και των αλλων πολιτικων αρχηγων συνεχιζεται το απογευμα στη Βουλη η συζητηση επι των προγραμματικων δηλωσεων της κυβερνησης.

Χθες ο κ.Σημιτης εξηγγειλε την συνεχιση της πολιτικης λιτοτητας προκειμενου να επιτευχθει οπως ειπε η ισοτιμη συμμετοχη της χωρας μας στην Ευρωπαικη Ενοποιηση.

Τα κομματα της αντιπολιτευσης αντεδρασαν με επικριτικα σχολια και ο Μιλτιαδης Εβερτ τονισε οτι ποτε στο παρελθον δεν χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος για να μην λεχθεί τίποτα.

Δεσμιος ο πρωθυπουργος των προνομιουχων του δημοσιου τομεα των υπεργολαβων και των προμηθευτων του δημοσιου δηλωσε ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος και προσθεσε οτι ο κ.Σημιτης ζητησε και παλι θυσιες απο τα γνωστα θυματα.

Για την επιτευξη του στοχου της συγκλισης ενας μονο δρομος υπαρχει δηλωσε ο Στεφανος Μανος.Αυτος του περιορισμου της σπαταλης,καταργηση των κρατικων μονοπωλιων κσαι τολμηρες αποκρατικοποιησεις.

Τον Υφυπουργο Εργασιας Χρηστο Πρωτοπαππα επισκεφθηκαν το πρωι οι συνταξιουχοι του ΤΕΒΕ και του εξεθεσαν την κατασταση στην οποια βρισκεται η πλειοψηφια του κλαδου. Τονισαν οτι παρολο που στο Ταμειο υπαρχουν διαθεσιμα αποθεματικα που θα ξεπερασουν το 1 δις , οι συνταξιουχοι θα παρουν αυξηση 5,2%.

Ο Υφυπουργος θα συζητησει το θεμα με τη Διοικηση του ΤΕΒΕ ενω για το θεμα της ενοποιησης των ταμειων τονισε οτι η κυβερνηση θα προχωρησει σε διαλογο με τους κοινωνικους φορεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Στις ελληνικές καλένδες για τουλάχιστον ένα χρόνο προτίθεται να παραπέμψει ο νέος υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης την εφαρμογή του ΕθνικούΑπολυτηρίου.

Συμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας αύριο στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώνσεων της κυβέρνησης, ο κ.Αρσένης αναμένεται να υποσχεθεί ανανέωση των αναλυτικών προγραμμάτων σε δημοτικά και γυμνάσια και τη μετατροπή του λυκείου σε "σχολείο εθνικής παιδείας".

Το πρωι ο κ. Αρσένης παραβρεθηκε στη Συνοδο των προεδρων των ΤΕΙ που γινεται στο Ηρακλειο Κρητης.

Τα θεματα που θα απασχολησουν τη Συνοδο ειναι η απορροφηση πορων απο το δευτερο πακετο Ντελορ και η συνεργασια μεταξυ των ΤΕΙ.

ΣΕΙΣΜΟΙ

Ανησυχια στην Πυλο και την Κυπρο απο τις αλλεπαληλες μετασεισμικες δονησεις ενω σεισμος 4,1 ριχτερ αναστατωσε χθες και τους κατοικους των Γρεβενων.

Νεος σεισμος 5,2 Ριχτερ σημειωθηκε τα ξημερωματα στην Κυπρο με επικεντρο τον θαλασσιο χώρο δυτικα της Παφου.

Ο καθηγητης σεισμολογιας του Πανεπιστημιου Πατρων Ακης Τσελεντης δεν απεκλεισε την πιθανοτητα μεγαλυτερου σεισμου στην Πυλο ενω ο συναδελφος του στο Πανεπιστημιο Θεσσαλονικης Βασιλης Παπαζαχος καλεσε τους κατοικους να ειναι σε επιφυλακη και τη πολιτεια σε επαγρυπνηση ενω χαρακτηρισε μη ανησυχητικο το σεισμο στα Γρεβενα.

Η σεισμικη δραστηριοτητα στην Πυλο προβληματιζει γενικα τους σεισμολογους καθως υπαρχουν μηνες που εμφανιζεται και μηνες που εξαφανιζεται τονισε στην Ευη Αγγελινα ο Γιωργος Σταυρακακης διευθυντης γεωδυναμικου Ινστιτουτου Εθνικου Αστεροσκοπειου Αθηνων .

ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΙΚΟ

Τις εντονες αντιδρασεις των Ελληνων Ευρωβουλευτων προκαλεσε η αρνηση της επιτροπης Προυπολογισμου του Ευρωκοινοβουλιου να παγωσει τη χρηματοδοτηση της Τουρκιας απο το προγραμμα ΜΕΝΤΑ.

Η επιτροπη υπεκυψε στις πιεσεις του επιτροπου Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ και αγνοησε το ψηφισμα της Ολομελειας. Παρολα αυτα οι χθεσινες αποφασεις θα πρεπει να εγκριθουν απο την Οολομελεια του Ευρωκοινοβουλιου που θα συνεδριασει απο τις 21 εως τις 26 του μηνα.

Εν τω μεταξυ προκλητικοτατος εμφανιστηκε στο κλεισιμο της 51ης Γενικης Συνελευσης του ΟΗΕ ο Τουρκος αντιπροσωπος.Ο κ.Τουλούι Τανς επερριψε ευθυνες στην Ελλαδα για τα Ιμια δηλωνοντας οτι η χωρα μας προσπαθησε να δημιουργησει τετελεσμενα γεγονοτα ,που η Τουρκια δεν προκειται να αποδεχθει .

ΕΚΛΕΙΨΗ

Δεν πρεπει να κοιταξουμε τον ηλιο χωρις τη βοηθεια προστατευτικων φιλτρων αυριο κατα την ωρα της εκλειψης του ηλιου.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπαρχει κινδυνος για μονιμη βλαβη στην οραση.

Η εκλειψη θα ειναι ορατη σε ολη την Ελλαδα απο τις 5 το απογευμα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 11 October 1996 - 9:14:58