Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 101096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 10/10/09/1996


  • ΤΙΤΛΟΙ
  • ΜΙΡΑΖ
  • 3 ΤΟΥΡΚΟΙ
  • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ


ΜΙΡΑΖ

Στο Γενικο Ναυτικο Νοσοκομειο μεταφερθηκε ο υποσμηναγος Λακιδης πιλοτος του ΜΙΡΑΖ 2000 που συνετριβη το πρωι νοτια της Ανδρου.

Συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις των επιτελων της αεροποριας η αιτια της πτωσης του ΜΙΡΑΖ ειναι μηχανικη βλαβη.

Ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζιοπουλος δηλωσε οτι το αεροσκαφος πραγματοποιουσε εκπαιδευτικη πτηση μαζι με αλλα τρια αεροσκαφη.

3 ΤΟΥΡΚΟI

Αντιδρασεις εχει προκαλεσει η αποφαση να απελαθουν στην Τουρκια οι τρεις τουρκοι, που εισεβαλαν με φορτηγο στη μια και μιση μετα τα μεσανυχτα της Κυριακης στο τελωνειο του Εβρου .

Την απελαση τους διεταξε προχθες η προεδρος τους Αυτωφορου Τριμελους Πλημμελιοδικειου Αλεξανδρουπολης, ενω χθες το μεσημερι οι τρεις, δυο στρατιωτες και ενας ανηλικος ζητησαν πολιτικο ασυλο.

Νωριτερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος ειχε δηλωσει οτι περαν της αποφασης του δικαστηριου , για οσους ζητουν πολιτικο ασυλο ακολουθειται η γνωστη διαδικασια και αυτο θα γινει.

Το Υπουργειο Δημοσιας Ταξης παντως προσανατολιζεται, μετα απο σχετικο διαβημα , να μην απελαθουν οι τρεις δηλωσε ο Βουλευτης του Συνασπισμου Φωτης Κουβελης.

Για την περιπτωση των τριων εχει ενδιαφερθει το ελληνικο τμημα της Διεθνους Αμνηστιας, η Υπατη αρμοστεια του ΟΗΕ για τους προσφυγες, αλλα και ο ΔΣΑ.

Να σημειωθει οτι χθες η Ευρωπαικη Επιτροπη δηλωσε αναρμόδια να παγώσει την κοινοτική χρηματοδότηση προς την Τουρκία, αν και αποδέχεται το ψήφισμα-καταπέλτη της Ευρωβουλής, που αφορουσε τα ελληνοτουρκικα και τις παραβιασεις των ανθρωπινων δικαιωματων σχετικα με τους κουρδους.

Εν τω μεταξυ, στον αστυνομικο σταθμο του Καστελλοριζου κρατουνται 21 λαθρομεταναστες , κουρδικης καταγωγης απο Ιραν και Ιρακ, οι οποιοι συνεληφθησαν χθες απο το λιμενικο . Θα οδηγηθουν στον εισαγγελεα Ροδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

Τα πανω κατω και παλι στο χωρο της οικοδομης μετα την αποφαση του Συμβουλιου της Επικρατειας που εκρινε αντισυνταγματικο το νόμο για τη μεταφορά συντελεστή δομησης.

Ηδη, με βάση τον υπάρχοντα νόμο ανεγείρονται περίπου δύο χιλιάδες οικοδομές ενώ εκκρεμούν προς έγκριση ακόμη περισσότερες.

Δεν υπάρχει πρόβλημα γιά τις υφιστάμενες οικοδομές δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κώστας Λιάσκας, ο οποίος xαρακτήρισε το θεσμό της μεταφοράς του συντελεστή δόμησης ως σύγχρονο αποτελεσματικό εργαλείο διεθνώς γιά την ανάπλαση των πόλεων.

ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙ

Για μερικα τσαμπια σταφυλια που εκοψε απο το αμπελι του πυροβολισε με καραμπινα 10χρονο τσιγγανο, ο αγροτης Νικολαος Κοτσαλής στην περιοχη του Βολου . Ο μικρος θόδωρος Μήτρου του Περικλη τραυματισθηκε ευτυχως ελαφρα.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Ανησυχία προκαλουν στην Κυπρο οι αλλεπαλληλες σεισμικες δονησεις , που μεχρι στιγμης φθανουν τις 150 αλλα και η φημολογια για επικειμενο νεο μεγαλο σεισμο.

Η μεγαλυτερη σεισμικη δονηση μεγεθους 5, 6 Ριχτερ σημειωθηκε στις 8 παρα πεντε το πρωι.

Ο Προεδρος του Γεοδυναμικου Ινστιντουτους της Μεγαλονησου Γιωργος Κωνσταντινου , προβλεπει εκτονωση της μετασεισμικης δραστηριοτητας.

Ομως ο καθηγητης σεισμολογιας του Πανεπιστημιου Πατρων Ακης Τσελεντης δεν αποκλειει μετασεισμικη δονη ανω των 6 ριχτερ.

Απο τον χθεσινο ισχυρο σεισμο των 6, 4 ριχτερ, στην Κυπρο ενας ανθρωπος εχασε τη ζωη του απο καρδιακη προσβολη και 50 τραυματισθηκαν. .

Ενας θανατος απο καρδιακη προσβολη σημειωθηκε και στην Αιγυπτο.

ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ

Βαρέθηκαν να φωνάζουν για τα αιτήματά τους οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης και αποφάσισαν να χτίσουν την είσοδο δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.

Ηταν μια συμβολική, όπως είπαν, πραξη διαμαρτυράις για να καταγγείλουν την παρελκυστική, όπως τη χαρακτηρίζουν, τακτική του δημάρχου στην επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων τους.

Ν.Δ.

Εχουμε δρομολογησει τη διαδικασια για να υπαρξει ενας αλλος αντιπολιτευτικος λογος συγχρονα φιλελευθερος δηλωσε ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος κατα την παρουσιαση του βιβλιου του δημοσιογραφου Παυλου Τζερμια.

H κ. Ντορα Μπακογιαννη εκανε λογο για δυναμεις παρακμης που αντιπαλευουν σκληρα και συχνα με εκεινες της ανανεωσης.

Για την αποτυχια της Νεας Δημοκρατιας στις εκλογες φταιει η ηγεσια δηλωσε ο Μιχαλης Παπακωνσταντινου και προσθεσε οτι ο κ. Εβερτ δεν ειναι ο καταλληλος αρχηγος για το κομμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΑΔΕΔΥ

Τις προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησης που θα παρουσιασει το απογευμα στη Βουλη ο πρωθυπουργος συζητησε το πρωι το υπουργικο Συμβουλιο.

Ο κυριος Σημιτης αναμενεται να εμμεινει στην αναγκη αυστηρης οικονομικης πολιτικης και τα επομενα χρονια, αλλα και να επαναλαβει οτι το κυριο βαρος θα πρεπει να σηκωσουν οι εχοντες και οι κατεχοντες.

Τις προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησης δηλωσε οτι περιμενει ο Μιλτιαδης Εβερτ για να τοποθετηθει και στα αιτηματα των δημοσιων υπαλληλων για το νεο μισθολογιο.

Μετα τη συναντηση που ειχε με την ΑΔΕΔΥ ο κ. Εβερτ εξεφρασε την ελπιδα ο πρωθυππουργος να κρατησει την προεκλογικη υποσχεση για αυξησεις πανω απο τον πληθωρισμο .

Ενοψει των προγραμματικων θα γινει στις 2 το μεσημερι και συναντηση της Γενικης Γραμμτεως του ΚΚΕ με τους Συνταξιουχους.

ΦΟΡΟΙ

Μισθωτοι και συνταξιουχοι πληρωσαν και φετος οπως συμβανει εδω και πολλα χρονια πανω απο το μισο του συνολικου φορου εισοδηματος που εισπρατει το δημοσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών, η συμμετοχη των μισθωτων και των συνταξιούχων στα φορολογικα εσοδα το 1995 αυξηθηκε κατα μιαμιση εκατοστιαία μοναδα φθανοντας το 56, 5%. Αντιθετα, η συμμετοχή των ελευθερων επαγγελματιών, βιομηχάνων και εμπόρων, μειώθηκε από το 25 στο 24, 7%, παρά τα αντικειμενικά κριτήρια.

Απο τα ιδια στοιχεια προκυπτει εξαλλου οτι οι μισθωτοι και συνταξιουχοι ειχαν μειωση του πραγματικου τους εισοδηματος αφου τα εισοδηματα που δηλωσαν αυξηθηκαν κατα 9% αλλα κληθηκαν να πληρωσουν αυξημενο φορο κατα 20, 9%.

ΔΙΕΘNH

Πρόταση μομφής κατά του τούρκου πρωθυπουργού Νετζμετίν Ερμπακάν κατέθεσε σήμερα και το αντιπολιτευόμενο κόμμα της Μητέρας Πατρίδας του Μεσούτ Γιλμάζ, μετά την επίσκεψη του ισλαμιστή πρωθυπουργού στην Λιβύη και τις δηλώσεις του συνταγματάρχη Καντάφι για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Εντεκα γερμανοί και ολλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Ατάλειας στη νότια Τουρκία, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

Ενας ακόμα κούρδος πολιτικός κρατούμενος πέθανε χθες σε Τουρκικό νοσοκομείο. Πρόκειται για το δεύτερο από τους τρεις Κούρδους που αυτοπυρπολήθηκαν πριν από έντεκα ημέρες που πεθαίνει, ενώ ο τρίτος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Xωρίς να παρεκτραπούν και αναπτύσσοντας τις απόψεις τους γύρω από θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιικής διεσταύρωσαν χθες τα ξίφη τους σε τηλεοπτική μονομαχία, οι δύο υποψήφιοι για την αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο δημοκρατικός Αλ Γκόρ και ο ρεπουμπλικάνος Τζακ Κέμπ.

Τέσσερα άτομα δολοφονήθηκαν άγρια από αγνώστους, που εισέβαλαν μέσα σε τζαμί πόλης της Αλγερίας, την ώρα της προσευχής οπλισμένοι με τσεκούρια και στιλέτα, αποκαλύπτουν σήμερα δυο εφημερίδες της χώρας.

Εκατοντάδες στρατιώτες Ταλεμπάν με τεθωρακισμένα άρματα μάχης και φορτηγά αναπτύσσονται στα βόρεια της Καμπούλ, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν μεγάλη αντεπίθεση των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στην ανατραπείσα Αφγανική κυβέρνηση.

Αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κοντά στη μεγαλύτερη συναγωγή της Ευρώπης, στη Βουδαπέστη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική αστυνομία.

Σαράντα άτομα, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά πνίγηκαν στις πλημμύρες που πλήττουν από τις αρχές του μήνα το νότιο Βιετνάμ.

Δύο νεαροί στρατιώτες που υπηρετούσαν στο ρωσικο στρατο στη νήσο Σαχαλίνη πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν αξιωματικό και άλλους τρείς συναδέλφους τους και στη συνέχεια διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όπλα και πυρομαχικά.

Χιλιάδες κούρδοι πρόσφυγες που έχουν καταφύγει από το Ιράκ στο Ιράν και ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς κινδυνεύουν άμεσα λόγω του επερχόμενου χειμώνα, προειδοποίησε σήμερα η Τεχεράνη τη διεθνή κοινότητα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 10 October 1996 - 10:04:27