Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 100996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 10/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
  • EKΛΟΓΙΚΑ


ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Ανησυχια στην Ευρωπαικη Ενωση απο τα κρουσματα αλλαντιασης βαριας μορφης που εκδηλωθηκαν στη Νοτια κυριως Ιταλια και που προερχονται απο μια παρτιδα του τυριου Μασκαρπονε . Το Σαββατο στη Ναπολη πεθανε απο αλλαντιαση ενας 15χρονος ενω στα νοσοκομεια της Καμπανίας νοσηλευονται 8 ατομα και στην Καλαβρια τρια. Η εταιρεια που παραγει το τυρι ανεστειλε τη λετουργια της και σημερα οι ιταλικες υγειονομικες αρχες εξεταζουν τις εγκαταστασεις της . Το προβλημα θα συζητηθει σημερα και στις Βρυξελλες οπου συνεδριαζει η μονιμη κτηνιατρικη επιτροπη. Την αποφαση της αναμενει και το Ελληνικο Υπουργειο Γεωργιας , που παντως οπως δηλωσε και ο υπευθυνος εχει εντατικοποιησει τους ελεγχους του, καθως εισαγονται τελικως στην Ελλαδα μικρες ποσοτητες Μασκαρπονε. Οι ερευνες αφορουν ολα τα σταδια διακινησης , παραγωγης και χρησιμοποιησης του τυριου καθως το τυρι χρησιμοποιειται στην παρασκευη γλυκων.

Μεγαλο σουπερ μαρκετ της Αθηνας απεσυρε οικειοθελως και για προληπτικους λογους 50-60 κιλα Μασκαρπονε . Ο εμπορικος διευθυντης του πολυκαταστηματος δηλωσε οτι η εταιρια απο ευαισθησια δεσμευσε αυτες τις ποσοτητες εως οτου διευκρινηστει τι ακριβως συμβαινει με αυτο το τυρι.

ΚΥΠΡΟΣ

Σε επιφυλακη βρισκονται οι αρχες ασφαλειας της Κυπρου για την αντιμετωπιση τυχον νεας προβοκατσιας απο τους τουρκους στις ελευθερες περιοχες. Εντω μεταξυ ο στενός συνεργατης του Ραούφ Ντεκτάς και ψευτο-υπουργός Γεωργίας, στα κατεχόμενα, Κενάν Ακίν είναι ένας εκ των δολοφόνων του ελληνο-κύπριου Σολωμού Σολωμού, συμφωνα με ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι κυπριακές αρχές και θα παραδωσουν στον Γενικό Εισαγγελέα Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα, συγγενής του δολοφονηθέντος στρατιώτη στο προχθεσινό επεισόδιο σε τουρκικό φυλάκιο της Αχεριτου, αποκαλύψε σε ραδιοσταθμο του Λονδινου ότι το θύμα ήταν κουρδος και δράστες τουρκοι στρατιώτες. Στα κατεχομενα η Τανσου Τσιλερ επικαφαλης αντιπροσωπειας για να παραστει στην κηδεια ενω ο Κεναν Ακιν αρνηθηκε οτι ηταν αναμεσα στους ενοπλους που δολοφονησαν τον Σολομωντα Σολωμου.

Τελος ο Ραουφ Ντενκτας καλεσε σε συνομιλιες τον Γλάυκο Κληρίδη, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εκτονωθει η κατασταση στην Κυπρο.

EKΛΟΓΙΚΑ

Με περιοδειες στη επαρχια συνεχιζουν την προεκλογικη τους προσπαθεια οι αρχηγοι των κομματων ενω απομενουν μολις 12 ημερες πριν απο τις εκλογες. Ο Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στις 8. 30 το βραδυ σε ανοικτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Πατρα ενω χθες απο την Ηπειρο επιτεθηκε και παλι κατα του ΔΗΚΚΙ τονιζοντας οτι οποιος διασπα την προοδευτικη παραταξη πριμοδοτει τη Δεξιά. Ο Θανασης Τσουρας τονισε οτι το ΠΑΣΟΚ θα εντεινει την επιθεση του με επιχειρηματα. Ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε με εκπροσωπους των πολυτεκνων, και με το προεδρειο του ΣΕΒ. Το απογευμα θα μεταβει στη Φθιωτιδα. Ο Κωστας Καραμανλης υποστηριξε οτι το κλιμα δεν ειναι ευνοικο για την κυβερνηση.

Ο πρόεδρος τής πολιτικής Ανοιξης Αντώνης Σαμαράς επισκεπτεται σήμερα τήν Φωκίδα καί τήν Αιτωλοακαρνανία. Η Αλεκα Παπαρηγα επισκεπτεται την Θεσσαλονικη , ο Νικος Κωνσταντοπουλος περιοδευει την Κρητη. Αντιπροσωπεια του ΣΥΝ που ειχε προγραμματισει επισκεψη στις φυλακες Κορυδαλλου δεν της επετραπη η εισοδος απο την διευθυνση των φυλακων που επικαλεστηκε σχετικη εγκυκλιο του υπουργειου Δικαιοσυνης. Στις φυλακες Κορυδαλλου υπαρχουν τρια εκλογικα τμηματα.

Εν τω μεταξυ συμφωνα με το δευτερο μερος τη δημοσκοπησης της P.R.C. που δημοσιευεται σημερα στα ΝΕΑ το 50, 7% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός της χωρας είναι ο Κώστας Σημίτης, το 27, 2% ο Μιλτιάδης Εβερτ και το 22, 1% δεν θεωρεί κανέναν απο τους δύο κατάλληλο για την πρωθυπουργία.

NYΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ

Κανενας περιορισμος στη Λειτουργια των νυκτερινων κεντρων και την κυκλοφορια των οχηματων δεν προκειται να επιβληθει την ημερα των εκλογων. Το ανακοινωσε ο υπηρεσιακος υπουργος Δημοσιας Ταξης Κωστας Μπεης. Διευκρινησε παντως οτι οσοι παρεκτραπουν θα οδηγηθουν στην εισαγγελια. Ο κ. Μπεης ανεφερε ακομη οτι και φετος οι βεβαιωσεις σε εκλογεις που δεν θα μεταβουν να ψηφισουν θα διδονται απο την αστυνομια.

ΝΤΗΖΕΛ

Νέα αυξηση κατα 3 δραχμές το λίτρο από αυριο στο ντηζελ. Συμφωνα με πληροφορίες αυτό οφειλεται στην αυξηση των διεθνων τιμών και το κλεισιμο των διεθνων αγορών. Ηδη σε δυο εβδομαδες η αυξηση στο πετρελαιο ειναι 6 δραχμές, εξελιξη που επιρρεάζει τον πληθωρισμό. Η αυξηση στην τιμή της βενζινης ειναι λίγοτερη απο 1 δραχμή.

ΙΡΑΚ

Τον έλεγχο του βορείου Ιράκ επανέκτησε και πάλι ο Σαντάμ Χουσεϊν με την κατάληψη από τις δυνάμεις του Δημοκρατικού κόμματος του Κουρδιστάν και του τελευταίου προπυργίου της αντίπαλης Κουρδικής οργάνωσης του Μπαρζανί που υποστηρίζεται από το Ιράν. Η μαζική φυγή δεκάδων χιλιάδων Κούρδων προσφύγων προς το Ιράν, δημιουργεί φόβους για ένα νέο δράμα όπως αυτό του ‘91. Στο Ιράν κατέφυγε και ο ηγέτης της πατριωτικής ένωσης του Κουρδιστάν Τζαλάλ Ταλαμπανί μαζί με τους μαχητές του, παρά τη γενική αμνηστία που χορήγησε ο αντιπαλος Κούρδος ηγέτης Μπαρζανί μετά την κατάληψη από τις δυνάμεις του της Σουλεϊμανίγια. - 1 -

ΚΟΥΡΔΟΙ

Πορεια απο την πλατεια Κανιγγος προς την τουρκικη και την αμερικανική πρεσβεια εκαναν οι κουρδικες οργανωσεις της Αθηνας σε ενδειξη διαμαρτυριας για τις επιθεσεις της Τουρκιας στο Βορειο Ιρακ.

ΩΡΑΡΙΟ

Στις 27 Οκτωβριου και οχι στις 29 Σεπτεμβριου θα αλλαξει για πρωτη φορα φετος η θερινη ωρα. Η σχετικη οδηγια της Ευρωπαικης Ενωσης εκδοθηκε ωστε να εναρμονισθουν τα υπολοιπα κρατη με την ωρα της Μεγαλης βρετανιας και των ΗΠΑ.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Υπογραφηκε απο τον Υπουργο Οικονομικων η αποφαση να δοθει και στους ειδικευομενους γιατρους το επιδομα των 35. 000 δραχμων.

Ηδη απο το Γενικο Λογιστηριο αποστελλεται στα νοσοκομεια και το υπουργειο Υγειας το διαβιβαστικο της αποφασης. ΟΙ ειδικευμενοι γιατροι δινουν αυτη την ωρα συνεντευξη τυπου.

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από 150 είναι οι νεκροί και χιλιάδες έχουν τραυματιστεί ή αγνοούνται από τον τυφώνα Σάλι που σαρώνει από χθες τη νότια Κίνα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου ανέθεσε σε έναν από τους κυριώτερους συμβούλους του να διαπραγματευτεί στην Ουάσινγκτον μία φόρμουλα για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Συρία

Εικοσι τρία άτομα, από τα οποία οκτώ μέλη της δικαστικής αστυνομίας της πόλης Σαρλερουά και τρείς αστυφύλακες, συνελήφθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στα πλαίσια των ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση παιδεραστίας στο Βέλγιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν χθες για μια ακόμη φορά πως οι γενικές εκλογές στη Βοσνία θα πρέπει να διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίουκαι πως τυχόν αναβολή τους θα είναι "μεγάλο λάθος".

Τριήμερη επίσημη επισκεψη στην Ιαπωνία πραγματοποιεί από σήμερα ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, με σκοπό την εξασφάλιση βοήθειας για την ανοικοδόμηση της παλαιστινιακής οικονομίας.

© ANT1-Radio 1996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 10 September 1996 - 8:59:50