Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 090996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 09/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΛΗΣΤΗΣ-ΦΟΝΙΑΣ
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ
  • ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • IΡΑΚ


ΛΗΣΤΗΣ - ΦΟΝΙΑΣ

Πλουσιο το αστυνομικο δελτιο σημερα. Συνεληφθη δραστης ληστειας μετα φονου.

Σεσημασμενος ληστης τραπεζων ο δολοφονος του αντισμηναρχου Γεωργιου Τζάμου, πριν απο δυομιση χρονια στο Μενιδι. . .

Αστυνομικοι συνελαβαν το 50χρονο Ιωαννη- Αντωνη Ελισον, που μαζι με τον συνεργο του Βασιλειο Αργυρη , ειχαν πυροβολησει εναντιον του ατυχου αξιωματικου της αεροποριας, ο οποιος μαζι με αλλους πολιτες τους καταδιωξαν μετα απο τη ληστεια στο σουπερ μαρκετ ΜΕΤΡΟ. Ο συνεργος του Ελισον ειχε συλληφθει το ‘94. Συμφωνα με την αστυνομια ο Ελισον ειναι ο ληστης της Ιονικης τραπεζας στην Καλιθεα το ‘95 , της Εθνικης στη Νεα Σμυρνη το Μαϊο του ‘95 και της Εμπορικης στο Καλαμακι φετος τον Ιουνιο. Στο σπιτι του δραστη στην οδο Μοσχονησίων 1 στη Νεα Σμυρνη, βρεθηκαν και κατασχεθηκαν δεκατεσσερα εκατομμυρια τριακοσιες χιλιαδες δραχμες, η κοντοκανη καραμπινα των ληστειών , ενα πιστολι αεριου-κροτου , πλαστο Βρετανικο διαβατηριο και κλεμμενες αδειες κυκλοφοριας.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Εγκατασταση ολων των σεισμοπληκτων της Κοιντσας σε Κοντεινερ μεχρι το τελος Σεπτεμβριου υποσχεθηκε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης που επισκεφθηκε την περιοχη.

Ο κ. Σημιτης υποσχεθηκε ακομη να υπαρξει επιδοτηση ενοικιου και επιδοτηση του δημου για τις κατεδαφισεις. Ο δημαρχος της πολης εξεφεσε στον πρωθυπουργο τα προβληματα λειτουργιας με το Κεντρο Υγειας ενω ζητησε να προωθηθουν οι ελληνοαλβανικες σχεσεις. Στις 8 και μιση το βραδυ θα μιλησει στην Αρτα. Επιθεση στον Δημητρη Τσοβολα εξαπολυει με συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ ο Κωστας Σκανδαλιδης χαρακτηριζοντας το ΔΗΚΚΙ σανιδα σωτηριας για την εκλογικη του επιβιωση του κ. Εβερτ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ συναντηθηκε με τους πρυτανεις των Ανωτατων Εκπαιδευτικων Ιδρυματων και στις 2 με τον Συνδεσμο των Τουριστικων Επιχειρησεων. Στις 7 το απογευμα θα δωσει συνεντευξη τυπου στο Ζαππειο με θεμα την ανεργια. Ο προεδρος της ΠΟΛ. ΑΝ. Αντώνης Σαμαράς περιοδευει σημερα στην Αργολιδα και την Κορινθια. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επισκεφθηκε την Διοικηση της Διεθνους Εκθεσης Θεσσαλονικης οπου δηλωσε οτι το κομμα της ειναι αντιθετο στην καταιγιδα των ιδιωτικοποιησεων.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θα δωσει το απογευμα συνεντευξη τυπου στο Ζαπειο. Δεν ενισχυουν την συντηρητικη παραταξη οι ψηφοι μας, δηλωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας που σημερα το βραδυ θα μιλησει στη Λαμια.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Μαχη στηθος με στηθος δινουν ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατια συμφωνα με δύο πανελλαδικές δημοσκοπήσεις. Η πρώτη της M.R.B. που παρουσιασθηκε απο το Μεγκα και η δευτερη της P.R.C. που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονος οτι πανω απο το 15% των ψηφοφόρων δηλώνει αναποφάσιστο ή ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της M.R.B., προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 31% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 30, 6%. Η Πολιτική Ανοιξη συγκεντρώνει ποσοστό 3%, το ΚΚΕ 4, 9%, ο Συνασπισμός 4, 2 και το ΔΗΚΚΙ 6%. Στη δημοσκόπηση της P.R.C. προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 32, 8% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 31, 9%. Πολ. Ανοιξη 4, 1%, ΚΚΕ 4, 1%, Συνασπισμός 5, 3% , ΔΗΚΚΙ 5, 2%. Συμφωνα με την δημοσκοπηση της M.R.B. το ποσοστο συσπειρωσης των ψηφοφορων της ΝΔ αγγιζει το 80%, ενω του ΠAΣΟΚ δεν ξεπερνα το 70%.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Ο Κ. Τσοβολας ειπρατει τη δυσαρεσκεια των πολιτων δηλωσε σχολιαζοντας τις δημοσκοπησεις ο Μιλτιαδης Παπαιωαννου σημειωσε ομως πως οσο πλησιαζουν οι εκλογες θα εχει το κομμα του πτωτικη ταση. Η Ντορα Μπακογιαννη τονισε οτι η Νεα Δημοκρατια εχει μεγαλη δυναμικη ενω επεσημανε πως η αποφαση του κ. Σημιτη να κυρηξει προωρες εκλογες ζημιωσε το κομμα του και τωρα προσπαθει να συσπειρωσει τη βαση.

Ο Αντωνης Σαμαρας δηλωσε απο το Αργος οτι περιμενε τετοιες δημοσκοπησεις αλλα σε τετοιο βαθμο ειναι ντροπη και προσβολη για τους ελληνες. Εμεις προσθεσε δεν προκειται να δεχθουμε ποτε, τις τυχες αυτου του τοπου να τις ρυθμιζει ο καθε κυριος Λαμπρακης. Το ΚΚΕ δεν δινει σημασια σε δημοσκοπησεις που βγαινουν 15 μερες πριν τις εκλογες δηλωσε απο τη Θεσσαλονικη η Αλεκα Παπαρηγα.

ΙΡΑΚ

Χιλιάδες Κούρδοι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τις πόλεις του βορείου Ιρακ και κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Ιράν, καθώς συνεχίζεται η επίθεση των δυνάμεων του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος που έχει συμμαχήσει με τη Βαγδάτη και τον Πρόεδρο Σαντάμ Χουσεϊν.

Στόχος τους είναι η κατάληψη δυο στρατηγικής σημασίας πόλεων, της Ντοκάν Nταμ και της Σουλεϊμανίγια, τελευταίου προπυργίου της Πατριωτικής ένωσης του Κουρδιστάν. Ο ηγέτης της τελευταίας Ταλαμπανί, κατήγγειλε σήμερα τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Νετζμετίν Ερμπακάν οτι συνέπραξε με τον πρόεδρο του Ιράκ, Σαντάμ Χουσείν. Σύμφωνα με τον Ταλαμπανί, Σαντάμ και Ερμπακάν έχουν συμφωνήσει στην Τουρκική διείσδυση στο βόρειο Ιράκ. Στο μεταξύ και η Συρία ζητεί από την Τουρκία να αναθεωρήσει την απόφασή της για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο βόρειο Ιράκ, γιατί "στόχος της είναι ο διαμελισμός της χώρας".

Ηρεμία επικρατούσε πάντως σήμερα το πρωί στα τουρκο-ιρακινά σύνορα, αφου στην περιοχή βρέχει και οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για μια Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που χρειάζεται και την κάλυψη ελικοπτέρων. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εντείνει όμως από χθες τις χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις τους κατά των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στην νοτιανατολική Τουρκία. Πηγές των δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν ότι 20. 000 τούρκοι στρατιώτες, με την κάλυψη μαχητικών ελικοπτέρων, παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών του ΠE KA KA.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΗΜΙΤΗ

Στον αποσταθεροποιητικο ρολο που παιζει η Τουρκια στην περιοχη αναφερεται ο Κωστας Σημιτης στην απαντητικη του επιστολη του προς τον Μπιλ Κλιντον

Η αποφαση της τουρκιας για δημιουργια ζωνης ασφαλειας μεσα στο Ιρακ και η αναπτυξη των τουρκικων στρατευματων στην περιοχη δημιουργει επικινδυνο προηγουμενο ενω αποτελει παραβίαση των διεθνών συνθηκών, επισημαινει ο Κωστας Σημιτης.

ΦΩΤΙΑ

Υπο ελεχγο τεθηκε η πυρκαγια που κατεστρεψε ολοσχερως το εργοστασιο μονωτικων υλικων ΤΙΤΚΑ στη θεσσαλονικη. στο 1ο χιλιομετρο της επαρχιακης οδού Θεσσαλονικης-Ωραιοκαστρου

Η φωτια ξεσπασε πιθανοτατα απο σπινθηρα ηλεκτροσυγκολησης και ελαβε γρηγορα διαστασεις θετωντας σε κινδυνο τα γειτονικα εργοστασια . Στο εργο της κατασβεσης παιρνουν μερος 10 οχηματα της πυροσβεστικής και 30 πυροσβεστες.

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ

Στο δεκατο τακτικο ανακριτη προσηχθη ο 5Οχρονος παιδεραστης Γεράσιμος Μπίλης-Σαμαρας, πού ομολογησε την αποπλανηση 30 ανηλικων κοριτσιων τα τελευται δεκα χρονια. Κατηγορειται για για δύο βιασμούς , αρπαγή ανηλίκων με σκοπό την εκμετάλλευση, αποπλανηση ανηλίκων, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και παράνομη οπλοφορία.

ΓΙΑΤΡΟΙ

Πενθημερη απεργια απο σημερα των ειδικευομενων γιατρων στα νοσοκομεια Αθήνας και Πειραιά. Ζητουν καταβολή του επιδόματος αυξημένης ευθύνης.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Ο ενας απο τους εξη οδηγους που υποβληθηκαν σε αλκοτεστ την περασμενη εβδομαδα ηταν μεθυσμενος. Συμφωνα με τα στοιχεια της τροχαιας απο τους 793 οδηγους που ελεχγθηκαν , οι 120 ηταν σε κατασταση μεθης. Σε ελεγχους για αλλες παραβασεις του ΚΟΚ, βεβαιωθηκαν 267 για υπερβολικη ταχυτητα, 188 για μη χρηση ζωνης ασφαλειας. Ακομη 947 μοτοσυκλετιστες δε φορουσαν κρανος και 105 οδηγοι παραβιασαν φωτεινο σηματοδοτη.

ΔΙΕΘΝΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στη Σεβάστεια της νοτιοανατολικής Τουρκίας είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100.

Σεισμός 5. 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στην Ιαπωνία χωρίς όμως να προκληθούν ανθρώπινα θύματα.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον την πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Ενα άτομο σκοτώθηκε και τρία τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά απο έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πολυκατοικία στο Ηλινγκ του δυτικού Λονδίνου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 9 September 1996 - 8:37:50