Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 150796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 15/07/1996


ΦΩΤΙΑ ΜΑΝΔΡΑ

Παραμενει υπο πληρη έλεγχο η φωτιά στη Μάνδρα Αττικής.

Καποιες αναζωπυρωσεις αντιμετωπιζονται αμεσως απο τις ισχυρες δυναμεις δασοπυροσβεσης που παραμενουν επι τοπου.

Η φωτια εκαψε μεγαλο μερος απο το πευκοδασος της περιοχης ,τον τελευταιο πνευμονα του Θριασιου πεδιου ενω απείλησε και οικισμούς.

Τα επισημα στοιχεια παντως του απολογισμου της καταστροφης δεν εχουν ακομη γινει γνωστα ,ωστοσο οι δημαρχοι Μανδρας και Ασπροπυργου μιλουν για εμπρησμο.

Για σήμερα στις περιοχες υψηλου κινδυνου-συμφωνα με τον χαρτη ,που εκδιδει καθημερινά η Γενικη Γραμματεια Δασων- περιλαμβανεται η Αττικη, η Ευβοια , η Μαγνησια η Θεσπρωτια ολα τα νησια του Αιγαίου, η Κρητη, οι νομοι Κορινθιας,Αχαιας, Αργολίδας Αρκαδιας και Λακωνιας.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Κατα των προωρων εκλογων τασσεται ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου.Σε συνεντευξη του στην εφημεριδα τα ΝΕΑ αναφερει οτι η τετραετια θα εξαντληθει διοτι η αγορα και η κοινη γνωμη δεν θελουν εκλογες.

Ο κ.Παπαντωνιου αναφερει ακομη οτι οι αυξησεις σε μισθους και συνταξεις το 97 θα ειναι πανω απο τον πληθωρισμο.

ΑΡΣΕΝΗΣ

Αποστασεις απο τη κυβερνητικη πολιτικη παιρνει ο Γερασιμος Αρσενης.

Σε συνενετευξη του στην εφημεριδα ΕΘΝΟΣ αναφερει οτι το ΠΑΣΟΚ,έχει αποξενωθεί απο τα λαϊκά στρώμματα που το έφεραν στην εξουσία και χαρακτηρίζει αποκλεισμό,τη μη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτη την ωρα ο πρωθυπουργός έχει συναντηση με τον υπουργο Παιδειας Γιωργο Παπανδρεου και στη συνεχεια θα συναντηθει με την προεδρο της νεολαιας ΠΑΣΟΚ Τονια Αντωνιου.

ΠΕΠΟΝΗΣ

Ικανοποιητικα διαπιστωσε οτι λειτουργουν τα εξωτερικα ιατρεια στο νοσοκομειο Ελευσινας ο Υπουργος Υγειας Αναστασιος Πεπονης μετα την σημερινη του επισκεψη

Την επομενη εμβομαδα θα λειτουργησει η μοναδα επειγοντων περιστατικων

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στον εισαγγελεα οδηγηθηκαν πριν απο λιγο οι τρεις απο τους πεντε οδηγους των φορτηγων μεσα στα οποια βρεθηκαν και συνεληφθησαν 62 λαθρομεταναστες.

Οι τρεις οδηγοι που συνεληφθησαν αργα χθες το βραδυ ειναι οι Ιωαννης Ευσταθιου 45 χρονων,θεοδωρος Χάτζιας 34 χρονων και ο 23χρονος Κοσμας Ζωτος.

Αναζητουνται ο Παναγιωτης Βλαχος και ο οδηγος της πεμπτης νταλικας.

Οι νταλικες ανηκουν στους Γεωργιο Μαρινο τον Σπυριδωνα Φορτη και τον Θεοδωρο Καρατζικη.

Σημερα εν τω μεταξυ θα απελαθουν οι 20 Πακιστανοι λαθρομεταναστες που κρατουνται στη Μυκονο και οι 34 ιρακινοι και Κουδροι που εντοπιστηκαν στην Κω.

ΜΕΝΤΑ

Η Ευρωπαικη Ενωση πρεπει να στρεψει τις πιεσεις της προς την Τουρκια και οχι την Ελλαδα δηλωσε απο τις Βρυξελλες ο Θεδωρος Παγκαλος ο οποιος δεχεται ισχυρες πιεσεις για να αρει η χωρα μας το βετο στην χρηματοδοτηση της Τουρκιας.

Αυριο ερχεται στην Αθηνα η πρεσβηρα των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ Μαντλιν Ωλμπραιτ συνοδευομενη απο τον συμβουλο του αμερικανου προεδρου Ριτσαρντ Μπιτι και την Τεταρτη το πρωι θα συναντηθει με τον πρωθυπουργο.

Στη συνεχεια θα επισκευθει διαδοχικα τη Λευκωσια και την Αγκυρα.

Kυπρος

22 χρονια συμπληρωνονται σημερα απο το πραξικοπημα στην Κυπρο.

Ο κυριος Διονυσης Πλεσσας μελος του συλλογου της ΕΛΔΥΚ 74 μιλωντας στην εκπομπη Εκτος Σχεδιου ανεφερε οτι πολυ αο τους οπλιτες τις ΕΛΔΥΚ που πολεμησαν κατα την Τουρκικη εισβολη ζουν σημερα ανεργοι και με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα ενω με χαρτι αποριας προμηθευονται τα φαρμακα τους

ΑΦΘΩΔΗΣ

Στον Εβρο θα μεταβουν και παλι το βραδυ οι κοινοτικοι εμπειρογνωμονες και αυριο θα επισκευθουν τις περιοχες οπου εμφανιστηκαν κρουσματα αφθωδους πυρετου.

Το πρωι οι κοινοτικοι εμπειρογνωμονες ειχαν συναντηση με τον υφυπουργο Γεωργιας Αποστολο Φωτιαδη ο οποιος προηδρευσε και συσκεψης με τους υπευθυνους της Διεθυνσης Κτηνιατρικης και Ζωικης Παραγωγης.

Ο κ.Φωτιαδης χαρακτηρησσε πολυ αυτστηρα τα μετρα που ελαβε η χωρα μας σε σχεση με αλλες χωρες οταν ειχαν αναλογα περιστατικα.

Παντως οι κτηνοτροφοι του Εβρου ειναι σε απόγνωση μετα και τα χθεσινά νέα κρουσματα αφθώδους πυρετου που εντοπίστηκαν στον βιότοπο του Δέλτα.

Η Ελλάδα θα ζητήσει την έγκριση απο την Ευρωπαϊκη Ενωση,προκειμένου να θανατωθούν όλα τα ζώα στην πληγείσα περιοχή,δηλαδή περίπου 8.000 βοοειδή και αιγοπρόβατα,ενω ήδη χθες θανατώθηκαν 30 βοοειδή.

Να σημειωθεί ότι κρουσματα αφθώδους πυρετού έχουν εντοπισθεί και σε περιοχές της Γιουγκοσλαβίας,των Σκοπίων και της Αλβανίας,ενω στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα εντοπίσθηκαν κρουσματα ευλογιάς προβάτων.

ΕΣΤΙΑ

Συνωστισμος και ενταση απο το πρωι εξω απο τα γραφεια της Εργατικης Εστιας στην Αγιου Μαρκου.

Ασφαλισμενοι του ΙΚΑ ειχαν συγκεντρωθει απο τις πρωτες πρωινες ωρες για να προμηθευτουν τα εισητηρια των 7ημερων δωρεαν διακοπων που χορηγει και φετος η Εργατικη Εστια.

Η Εργατικη Εστια παντως θα μοιραζει καθε δευτερα και εως τις 9 Σεπτεμβριου τα δελτια δωρεαν διακοπων.

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

Ευρεια συσκεψη για την αισχροκερδεια στις τουριστικες περιοχες θα πραγματοποιηθει σε μιση ωρα στο υπουργειο Αναπτυξης υπο την κ.Παπανδρεου, με τη συμμετοχη εκπροσωπων των βιομηχανιων τροφιμων και ποτων.

Συμφωνα με στοιχεια οι υπερτιμολογησεις προιοντων ευρειας καταναλωσης οπως τα αναψυκτικα φθανουν στις τουριστικες περιοχες μεχρι και 300%.

ΛΑΙΚΕΣ

Μονο με παραγωγους λειτουργουν απο σημερα οι λαικες αγορες καθως οι εμποροι πραγματοποιουν απεργια διαρκειας με οικονομικα κυριως αιτηματα.

Ο πρόεδρος της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, Κώστας Πανάγενας,δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ οτι απο την απεργια των εμπορων και την ελλειψη αγαθων παρατηρηθηκε αυξηση των τοιμων εως και 45%.

Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν αυριο στις 8 και μισή το πρωί συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς το υπουργείο Εμπορίου.

ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις ένοπλοι άνοιξαν νωρίς σήμερα το πρωί πυρ κατά αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δυο αστυνομικούς.Οι τέσσερις ένοπλοι εντοπιστηκαν λίγο αργότερα σε παρακείμενο κτίριο από δυνάμεις της αστυνομίας.Στην ανταλλαγή των πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν και οι τέσσερις δράστες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας προέβη σήμερα σε μαζικές συλλήψεις στο νότιο Λονδίνο υπόπτων για τρομοκρατική δράση,ενώ όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα υλικών για την κατασκευή βομβών.

Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν θα συναντηθεί αύριο τελικά με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Αλ Γκορ στην εξοχική κατοικία στην οποία θα παραμεινει μέχρι την ορκωμοσία του στις 9 Αυγούστου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Στους οχτώ ανεβάζουν τους νεκρούς και στους 39 τους τραυματίες από τις συγκρούσεις της περαμένης Τρίτης σε ποδοσφαιρικό γήπεδο της Τριπόλεως,οι επίσημες αρχές της Λιβύης.

Τουλάχιστο 58 ινδουϊστές πιστοί ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν σήμερα ενώ άλλοι 40 τραυματίστηκαν σε δυο συγκεντρωσεις χιλιάδων πιστών σε δυο ιερούς ναούς της Ινδίας,ανέφερε η αστυνομία.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην πόλη Σακάι της δυτικής Ιαπωνίας καθώς καταβάλουν επίπονες προσπάθειες για να σταματήσουν τη διάδοση της μόλυνσης που προκαλεί μαζικές δηλητηριάσεις μαθητών. Ηδη 3.000 μαθητές έχουν προσβληθεί απο δηλητηρίαση.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 15 July 1996 - 9:45:38