Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 140796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 14/07/1996


Πολιτικο

Επανερχονται στο προσκηνιο τα σεναρια περι προωρων εκλογων,παρα τις διαβεβαιωσεις Πρωθυπουργου και κυβερνητικων στελεχων οτι οι εκλογες θα γινουν τον Οκτωβριο του 97.

Συμφωνα με πληροφοριες, ο Κωστας Σημιτης δεχεται εισηγησεις συνεργατων του για προσφυγη στις καλπες το ερχομενο φθινοπωρο,προκειμενου να ενισχυθει με τη λαικη εντολη πριν προχωρησει στην εφαρμογη της σφιχτης οικονομικης πολιτικης που απαιτειται για τα προσεχη ετη.

Εκλογες το φθινοπωρο εισηγειται κατα τις ιδιες πληροφοριες μεταξυ αλλων ο υπουργος Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος,ο οποιος σε δηλωση του στην εφημεριδα το ΒΗΜΑ υποστηριζει οτι η κυβερνηση μπορει να κερδισει το στοιχημα του προυπολογισμου του 1997,τον οποιο χαρακτηριζει ως τον κρισιμοτερο και απαιτητικοτερο της μεταπολεμικης ιστοριας της χωρας.

Παντως ο Θοδωρος Τσουκατος,μελος του Εκτελεστικου Γραφειου του Πασοκ και στενος συνεργατης του Πρωθυπουργου δηλωνει σε σημερινη συνεντευξη του στην Ελευθεροτυπια οτι θα ηταν πολυ προσεκτικος πριν εκφερει γνωμη για προωρες εκλογες και υποστηριζει οτι προεχει η αντιμετωπιση των προβληματων της χωρας.

Οι εκλογες θα γινουν στο τελος της τετραετιας,δηλωνει ο γραμματεας του Πασοκ Κωστας Σκανδαλιδης σε συνεντευξη του στην Τυπο της Κυριακης.

Τήν πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θά οδηγηθεί σέ πρόωρες εκλογές εξαιτίας τών μεγάλων οικονομικών προβλημάτων τής χώρας, εξέφρασε και παλι απο τα Κουφονησια ο πρόεδρος τής Νέας Δημοκρατίας Mιλτιάδης Εβερτ,ο οποιος ολοκληρωνει σημερα την τριημερη περιοδια του στίς Κυκλάδες με επισκεψη στη Ναξο.

Απαντωντας στα επικριτικα σχολια για τη δηλωση του περι σχηματισμου κυβερνησης ελικοπτερων απο τη ΝΔ,ο κυριος Εβερτ εκανε λογο για ενοχληση των διαπλεκομενων συμφεροντων που θελουν τη κυβερνηση στην Αθηνα και οχι κοντα στο λαο.

Συμμαχιες

Η Κεντρικη Πολιτικη Επιτροπη του Συνασπισμου ενεκρινε την εισηγηση του Νικου Κωνσταντοπουλου,συμφωνα με την οποια ο Συνασπισμος θα κατελθει αυτονομα στις εκλογες,ενω προυποθεση για διαλογο και συνεργασια μετα απο αυτες αποτελει η καθιερωση της απλης αναλογικης και η αλλαγη της κυβερνητικης πολιτικης.

Ο Μιχαλης Παπαγιαννακης ταχθηκε υπερ του διαλογου,ενω για συγκληση και συνεργασία υπο ορους και προυποθέσεις κάνει λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος σε συγχαρητηριο μηνυμά του προς τον Κωστα Σημιτη για την εκλογη του στη Προεδρια του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξυ ο πρωην υπουργος οικονομικων Γιαννης Παλαιοκρασσας σε συνετευξη του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακης δηλωνει οτι η πρωθυπουργια Σημιτη αποτελει εγγυηση για την απαραιτητη πολιιτκη σταθεροτητα στην Ελλαδα και προσθετει οτι ο πρωθυπουργος εχει θετικη εικονα στην Ευρωπαικη κοινοτητα.

Ο Μιχαλης Παπακωνσντατινου εξαλου με δηλωσεις τις τελευταιες ημερες αφηνει ανοιχτο το ενδεχομενο να προσχωρησει στο ΠΑΣΟΚ.

ΣΠΡΙΝΓΚ

Το θεμα της χρηματοδοτησης της Τουρκιας απο τα Μεσογειακα προγραμματα αναμενεται να τεθει αυριο στο Συμβουλιο των 15 υπουργων εξωτερικων της Ευρωπαικης Ενωσης και να ασκηθουν νεες πιεσεις για την αρση του ελληνικου βετο.

Η χωρα μας παντως οπως κατεστησε σαφες ο Θεοδωρος Παγκαλος στον προδρευοντα του Συμβουλιου Ιρλανδο ομολογο του κυριο Σπρινγκ θετει ως προυποθεση για την αρση να υπαρξει κοινη δηλωση με την οποια θα καλειται η Αγκυρα να σεβαστει την εθνικη κυριαχια τις διεθνεις συνθηκες και τους κανονες του διεθνους δικαιου.

Tην Τεταρτη εν τω μεταξυ θα συναντηθει με τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη η Μαντλιν Ολμπραιτ μονιμη αντιπροσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στο πλαισιο της περιοδειας της στην Αθηνα τη Λευκωσια και την Αγκυρα για την προωθηση του Κυπριακου.

Φωτιες

Yπο ελεχγο εχουν τεθει αυτη την ωρα οι πυρκαγιες που εκαιγαν απο το πρωι σε διαφορες πειροχες της χωρας επιβεβαιωνοντας τους φοβους της Γενικης Γραμματειας Δασων που εκδιδει πλεον χαρτη προβλεψης κινδυνου πυρκαγιων.

Στην περιοχη Λουτσες στην Κερκυρα η φωτια εκαψε 100 στρεμματα δασους και χορτολειβαδικης εκτασης

Σε εμπρησμό εν τω μεταξυ οφείλεται συμφωνα με ολες τις ενδειξεις το μπαράζ των χθεσινών πυρκαγιών απο την Πεντέλη μέχρι το Κεφαλάρι και την Πολιτεία καθως δασοκομαντος βρηκαν σε μια απο τις εστιες φωτοβολίδα.

Ο υπουργος Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ παραδεχθηκε οτι υπαρχουν αρκετα στοιχεια που οδηγουν στο συμπερασμα οτι υπαρχει οργανωμενο σχεδιο εμπρησμων αλλα δεν μπορει να αποκαλυψει ακομη στοιχεια.

Aφθωδης

Νεα κρουσματα αφθωδους πυρετου εμφανισθηκαν αυτη τη φορα στο ΔΕΛΤΑ του Εβρου ενω αναμενονται το βραδυ στη χωρα μας οι εμπειρογνωμονες της Κτηνιατρικης Επιτροπης της κοινοτητας για να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση.

Μετα απο συσκεψη στη νομαρχια Εβρου με τους εμπλεκομενους φορεις αποφασισθηκε να απομονωθει και να απολυμανθει η περιοχη οπου εμφανισθηκαν τα νεα κρουσματα η οποια περικλειεται μεταξυ 4 στρατιωτικων φυλακειων και να θανατωθουν ολα τα ζωα στα οποια εμφανισθηκε ο αφθωδης πυρετος

Tροχαιο

3 ατομα σκοτωθηκαν και αλλα 5 τραυματιστηκαν σοβαρα σε συγκρουση δυο ΙΧ επιβατικων αυτοκινητων στο εικοστο ενατο χιλιομετρο του επαρχιακου δρομου Νεων Μουδανιων - Κασανδρια Χαλκιδικης

Νεκροι ειναι οι οδηγοι των δυο αυτοκινητων ο 19χρονος Γρηγορης Γουνης απο την Κασσανδρια Χαλκιδικης και ο 23χρονος Ιωαννης Γιατζογλου απο την Καστορια Νεκρος ανασυρθηκε και αλλος ενας νεαρος αγνωστων στοιχειων

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ

Ευρεια συσκεψη θα πραγματοποιηθει αυριο στο υπουργειο αναπτυξης υπο την Βασω Παπανδρεου με αντικειμενο την αισχροκερδεια που σαρωνει τις τουριστικες κυριως περιοχες. Συμφωνα με στοιχεια που επιβεβαιωσε στον Αντεννα ο προεδρος του εμπορικου συλλογου Αθηνων Αλαξανδρος Δρακατος,οι υπερτιμολογησεις προιοντων ευρειας καταναλωσης τη θερινη περιοδο,οπως τα αναψυκτικα,φθανουν στις τουριστικες περιοχες μεχρι και 300%.

ΟΑ

Θα συνεχισθουν οι πολυωρες καθυστερησεις στις πτησεις της Ολυμπιακης και η ταλαιπωρια του επιβατικου κοινου οπως δηλωσε ο προεδρος της Ομοσπονδιας συλλογων πολιτικης Αεροποριας Μιχαλης Περρος ο οποιος απεδωσε το προβλημα στην αυξημενη κινηση που παρουσιαζεται τη θερινη περιοδο

Χθες οι καθυστερησεις εφθασαν και ξεπερασαν τις τρεις ωρες κυριως στις πτησεις απο και προς τα νησια

ΑΡΤΕΜΙΣ

Αισιο τελος ειχε η περιπετεια 113 επιβατων και 43 ατομων του πληρωματος του πλοιου ΑΡΤΕΜΙΣ το οποιο εκτελουσε το δρομολογιο Οτραντο Ηγουμενιτσα και προσαραξε τα ξημερωματα σε βραχονησιδα δυτικα της Κερκυρας.Ολοι οι επιβατες και το πληρωμα μεταφεθηκαν ασφαλεις στην Κερκυρα και την Ηγουμενιτσα ενω αυτη την ωρα γινονται προσπαθειες για την αποκολληση του πλοιου.

Λαθρομεταναστες

62 Πακιστανοι και Κουρδοι λαθρομετανστες που επεβαιναν σε τεσσερα φορτηγα συνελαβαν οι αστυνομικοι στα Πατησια μετα απο τηλεφωνημα αγνωστου στην Αμεσο Δραση.

Οι λαθρομεταναστες ειχαν πληρωσει 1200 δολαρια ο καθενας σε δουλεμπορους- που διαφευγουν τη συλληψη - προκειμενου να τους μεταφερουν στο εξωτερικο .

Αυτη την ωρα κρατουνται στην ασφαλεια ενω αυριο θα οδηγηθουν στην εισαγγελεα

Εξωτερικά

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες έξω απο ξενοδοχείο της πόλης Ενισκίλεν της Βόρειας Ιρλανδίας,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά περίπου 40 άνθρωποι.

Εντωμεταξύ , συνεχίστηκαν μεχρι νωρίς το πρωί οι συγκρούσεις ανάμεσα σε εκατοντάδες νεαρούς Καθολικούς διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Λοντοντέρυ και το Μπέλφαστ.Οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και εκτόξευσαν αυτοσχέδιες βόμβες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, οι ταραχές όμως δεν ήταν τόσο βίαιες όσο αυτές της νύχτας της Παρασκευής.

Συγκεχιμένες είναι οι πληροφορίες για επεισοδιο που δημιουργήθηκε χθες σε γήπεδο της Λιβύης.Οπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν όταν σωματοφύλακες του Μουαμάρ Κανταφι ανοιξαν πυρ εναντίον αντικαθεστωτικών που φωναζαν συνθηματα κατα του Λιβυου ηγέτη.Η επίσημη εκδοχή μιλά για επτά νεκρούς.

Εκκληση για "κατανόηση" απηύθυνε αργά χθές το βραδυ πρός το βρετανικό τύπο η πριγκίπισσα Νταιάνα, μετά τη δημοσίευση σε αρκετές εφημερίδες φωτογραφιών που τη δείχνουν συντετριμμένη να κλαίει δημοσίως μετα την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Δεκάδες νεαροί, μέλη εξτρεμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων, συγκρούστηκαν χθές μέ άνδρες της παλαιστινιακής αστυνομίας στη Βηθλεέμ. Οι νεαροί, που δήλωναν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς,πετούσαν πέτρες ,φώναζαν συνθήματα εναντίον του Γιάσσερ Αραφάτ και ζητούσαν την απελευθέρωση όλων των εξτρεμιστών που έχει συλλάβει και φυλακίσει η αστυνομία των αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών.

Aύριο Κυριακή 14-07-96 η Ελληνική ομάδα μπάσκετ θα παίξει κόντρα στην ομάδα των ΗΠΑ

Ο Antenna Internet θεωρεί υποχρέωση του να κάνει μια αναφορά στό Ελληνικό Μπασκετ.

Η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ είναι αναμφισβήτητα η 14η Ιουνίου 1987. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, καθώς κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Ο Γκάλης, ο Γιανάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου και τα άλλα παιδιά του Κώστα Πολίτη, σηματοδοτούν μία νέα εποχή για το άθλημα, που οδηγεί στην εκτόξευση του μπάσκετ στην πρώτη θέση της καρδιάς των Ελλήνων.

Δύο χρόνια αργότερα ακολουθεί η καθιέρωση της Εθνικής μας ομάδας στον Ευρωπαϊκό χώρο. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατακτά τη δεύτερη θέση, πίσω από τη διοργανώτρια Γιουγκοσλαβία.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του '90, η Εθνική μας ομάδα κερδίζει την 6η θέση, χωρίς την παρουσία του Νίκου Γκάλη.

Στη συνέχεια, η απογοήτευση που προκαλεί η 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης δεν πτοεί τους Ελληνες. Το '93 στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας και το '95 στην Αθήνα, η Ελλάδα μπαίνει στην τετράδα, όπως και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1994 στον Καναδά. Και στις τρεις διοργανώσεις, η Ελλάδα χάνει το χάλκινο μετάλλιο απ' τον κακό της δαίμονα, την Κροατία. Η τέταρτη θέση όμως του Ευρωμπάσκετ των Αθηνών, σημαίνει ταυτόχρονα και την παρθενική συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το προηγούμενο καλοκαίρι αποδεικνύεται χρυσό και για έναν ακόμη λόγο: Η Εθνική Εφήβων με βασικά στελέχη τους Παπανικολάου και Ρετζιά, που σήμερα πλαισιώνουν την Εθνική ανδρών ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του Παγκοσμίου μπάσκετ.

Απο τις Ελληνικές ομάδες οι οποίες τα τελευταία χρόνια διαπρέψαν στα Ευρωπαικά κύπελα ο Παναθηναικός κατέκτησε φέτος τον Απρίλιο, νικώντας την Μπαρτσελόνα, το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει το Ευρωπαικό και το κύπελο Κόρατς ενώ ΑΕΚ και Αρης έχουν κατακτήσει στο παρελθόν και αυτές το Ευρωπαικό κύπελο.

Ολυμπιακός και Παναθηναικός έχουν συμμετάσχει στα φάιναλ φόρ του 93 και 94 στο Τελ Αβιβ και την Σαραγόσα, έχοντας κατακτήσει και τις δύο χρονιές την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Παναθηναικός για το πρωτάθλημα 1996-97 έχει αποκτήσει ήδη 5 κοινοτικούς παίκτες τους: Κοχ απο την Γερμανία, Τζον Αμίτσι απο την Αγγλία, Φεράν Μαρτίνες απο την Ισπανία, Ούγκο Σκονοκίνι Ιταλοαργεντινός πολιτιμότερος παίκτης στο Ιταλικό πρωτάθλημα 22.5 πόντους μέσο όρο, Μαρσέλο Νικολά Ισπανοαργεντινός που έπεζε στην Νταουγρές με την οποία κατέκτησε το Ευρωπαικό κύπελο και θεωρήθηκε ο καλύτερος φόργουορντ στην Ισπανία με 17.5 πόντους μέσο όρο και 6.5 ριμπάουντ.

Πέρισυ έπαιξε στον Παναθηναικό και ο Ντομονίκ Ουίλκινς ο οποίος κόστισε για ένα χρόνο 800 εκατομμύρια δραχμές, ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να αποδεσμευτεί δικαστικά απο το συμβόλαιο του δεδομένου οτι προσβλέπει σε κάποια καλύτερη μεταγραφή ξένου παίκτη.

Ο Ολυμπιακός φέτος μετά απο πέντε χρόνια πήρε διαζύγιο απο τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον προπονητή του ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ, με τον οποίο είχε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα στην σειρά.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μόνο μία μεταγραφή ξένου παίκτη, πήρε τον Κριστιαν Βελπ, ενώ η ΑΕΚ δύο, τους Κολτεμπέλα και Αρτούγια.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Sunday, 14 July 1996 - 10:26:44