Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 130696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 13/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην ασφάλεια ανακρίνεται ο Βαγγέλης Ρωχάμης.
  • Στο δρόμο βρέθηκαν και πάλι σήμερα οι συνταξιούχοι διεκδικώντας αξιοπρεπείς συντάξεις.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στο δρομο ηταν σημερα και παλι οι συνταξιουχοι με πορειες σε ολες τις μεγαλες πολεις κοντρα στις πενιχρες αυξησεις που ανακοινωσε ο πρωθυπουργος.

Στην Αθηνα πραγματοποιησαν πορεια προς τη Βουλη και ζητησαν απο τον Αποστολο Κακλαμανη να γινει στο κοινοβουλιο προ ημερησιας διαταξεως συζητηση για το θεμα των συνταξεων.

Προανηγγειλαν νεες κινητοποιησεις αν ως το Σεπτεμβριο δεν δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους.

Η ΓΣΕΕ, σε ενδεινδειξη συμπαραστασης πραγματοποιησε τριωρη σταση εργασιας.

Συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους οι υπαλληλοι του Υπουργειου Παιδειας και το μεσημερι πραγματοποιησαν σταση εργασιας εξω απο το υπουργειο.

Πορεια στη Βουλη πραγματοποιησαν εργαζομενοι του Υπουργειου Γεωργιας.

Συμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών μετα από συναντηση με εκπροσωπους των υπαλληλων διαβεβαιωσε ότι εως τις 5 Ιουλίου θα ψηφισθεί τροπολογία στη βουλή για τη χορηγηση του πριμ παραγωγικότητας.

Συγκεντρωση στην πλατεία Κανιγγος και πορεία της Ενωσης Πυροσβεστων στις 8 το απογευμα.

Προβληματα και σημερα στη λειτουργια των δημοσιων νοσοκομειων της χωρας λογω της συνεχιζομενης απεργιας των νοσοκομειακων γιατρων.

ΡΩΧΑΜΗΣ

Στον εισαγγελεα οδηγειται ο Βαγγελης Ρωχαμης που συνεληφθη τα ξημερωματα σε εξοχικο σπιτι στην περιοχη Πευκα Οινοης Αττικης χωρις να προβαλει αντισταση .

Μαζι του συνεληφθη και ο φυγοδικος Κοσμας Γιαννακός ενω ελευθερος αφεθη ο ιδιοκτητης του σπιτιου Θεμιστοκλης Μπαλτατζής στον οποιο ειχε συστηθει πριν απο 20 ημερες με το ονομα Κωνσταντινος Συριγος .

Στην κατοχη του Ρωχαμη βρεθηκαν ενα πιστολι ενα περιστροφο , 37 σφαιρες 167 γραμμαρια ηρωινης και μια ζυγαρια ακριβειας .

ΧΑΤΖΗΣ

Επεστρεψε στην Ελλαδα ο επιχειρηματιας Δημητρης Χατζης , ο οποιος ανεστειλε τη διαπραγματευση των μετοχων των εταιριων του ΚΛΟΜΠ και ΚΟΣΜΟΣ στο Χρηματιστηριο.

Ο κ. Χατζης, ειπε οτι αρχισε επαφες με τραπεζες για να λυθει το θεμα ρευστοτητας των επιχειρησεων του και οτι θα επισκεφθει συντομα τον προεδρο του χρηματιστηριου.

Τονισε ακομη οτι δεν θα απολυθει κανενας απο τους δυο χιλιαδες εργαζομενους στις εταιριες και οτι το ποσο που ζηταει για να λυθει το προβλημα στις επιχειρησεις του ειναι 200 εκατομμυρια δραχμες.

Ο Πρόεδρος παντως των μικρο-μετόχων, Δημήτρης Καραγκούνης, αποκάλυψε ότι οι μικρο-επενδυτες χάνουν περίπου δύο δισεκατομύρια δραχμες, απο την αναστολη διαπραγματευσης των μετοχων του ομιλου Χατζη.

ΔΑΚΕ

Συνεδριαζει το Πολιτικο Συμβουλιο της Ν.Δ. Με επεισοδια αρχισαν χθες οι εκλογες στο συλλογο εργαζομενων του δημου Θεσσαλονικης .

Υποψηφιοι δυο παραταξεων, της ΔΑΚΕ και ΔΑΚ , που προσκεινται και οι δυο στη ΝΔ, ηρθαν στα χερια, με αποτελεσμα να τραυματισθει ελαφρα υποψηφιος της ΔΑΚ που νοσηλευεται σε νοσοκομειο για προληπτικους λογους

ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Ελλαδα ειναι σε θεση να υπερασπιστει τον εαυτο της αλλα ελπιζω οτι δεν θα χρειαστει να το πραξουμε τονισε ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος σε ομιλια του σε ομογενεις του Μοναχου αλλα παραλληλα σημειωσε οτι θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για καθε ενδεχομενο.

Ανησυχος για την κατασταση στο, Αιγαιο εμφανιζεται εν τω μεταξυ ο Μπιλ Κλιντον που χαρακτηρισε καθοριστικη για το μελλον της Νοτιανατολικης Ευρωπης και της Μεσογειου την επιλυση των ελληνοτουρκικων διαφορων.

Τις συνεχεις προκλησεις της Τουρκιας θα θεσει στους ομολογους του ο υπουργος Αμυνας Γερασιμος Αρσενης στο περιθωριο της Συνοδου του ΝΑΤΟ που γινεται στις Βρυξελλες.

Περιοδεία στην Κρήτη αρχίζει απο το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος την Κυριακή θα επισκεφθεί την Γαύδο.

Με τα ελληνοτουρκικά θα ασχοληθεί το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

ΙΜΒΡΟ

Καθηγητες πανεπιστημίου και διπλωματες προετρεψαν σημερα την κυβερνηση από το βημα της επιτροπής Εξωτερικων υποθεσεων της βουλής να προσφυγει στο διεθνές δικαστηριο της Χαγης και στο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων του Συμβουλίου της Ευρωπης για το θεμα της Ιμβρου και της Τενεδου.

Για πρωτη φορά το θεμα αυτο συζητηθηκε στο κοινοβουλιο και επιφανείς επιστημονες ζητησαν την παρεμβαση της κυβερνησης προς την κατευθυνση αυτη λεγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλαδα δεν δικαιουται να σιωπα. Επισημεναν ακομη ότι εαν αυτα που συμβαινουν στην Ιμβρο και Τενεδο συνεβαιναν στη Θρακη θα ειχε ξεσηκωθεί η διεθνής κοινή γνωμη.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 13 June 1996 - 7:23:59