Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 120696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 12/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Πρώτοι με διαφορά στην Ευρώπη οι έλληνες στα τροχαία. Κύρια αιτία οι μεθυσμένοι οδηγοί
  • Υπουργείο Παιδείας παραμενει η σκια των απεργιων πάνω στις γενικές εξετάσεις
  • Εντείνεται ο ηλεκτρονικό φορολογικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών


ΤΡΟΧΑΙΑ

Θλιβερη πρωτιά της Ελλαδας στα τροχαια δυστυχηματα.

Συμφωνα με πόρισμα διακομματικής επιτροπής η χωρα μας κατεχει την πρωτη θεση στην Ευρωπαική Ενωση στην αυξηση του αριθμού των νεκρών τα τελευταια χρονια.

Στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής που μελετησε το προβλημα των τροχαιαων ατυχηματων και δοθηκε σημερα στη δημοσιοτητα αναφερεται ότι στην Ελλαδα καθε χρονο οι νεκροί ειναι περισσοτεροι από 2 χιλιαδες και οι τραυματίες 32 χιλιάδες εκ των οποιών οι μισοί ηλικίας από 20 εως 44 ετων.

Την τελευταια 20 ετία παρουσίαστηκε αυξηση 105% του αριθμού των νεκρων εναντι μειωσης 32% στην υπολοιπη Ευρωπη.

Συμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας το 62% του συνολικου αριθμού των τροχαιων δυστυχηματων συμβαινουν σε αστικούς δρομους. Μεγαλος αριθμος οφειλεται στην ανεπαρκεια του οδικού δικτυου ενώ στο πόρισμα αναφαιρεται και η αναπαρκεια των τμηματων επειγοντων περιστατικών.

Βασική αιτια τροχαιων δυστυχηματων ειναι η χρηση αλκοόλ ενω η χρηση ζωνης ασφαλειας θα μπορουε να ελαφρυνει τις συνεπειες των τροχαίων κατα 60% και των θανατηφορων κατα 35%.

Παρουσίαζοντας το πορισμα ο προεδρος της διακομματικής επιτροπης Χρηστος Μαρκούσης ανεφερε ότι καθε χρονο καταγραφονται 1 εκατομμυριο 700 χιλιαδες παραβασεις, το σβησιμο όμως των κλησεων κυμαινεται σε υψηλά επιπεδα.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνετευξη τυπου δινει ο υπουργος Παιδειας Γιωργος Παπανδρεου για το καυτο θεμα της απεργιας των υπαλληλων του υπουργειου μεσα στις εξετασεις.

Στις 6 το απογευμα θα συναντηθει με τον πρωθυπουργο.

Οι υπαλληλοι που διεκδικουν πριμ παραγωγικοτητας εχουν προγραμματισει για αυριο σταση εργασιας απο τις 10 και μιση το πρωι εως τις 2 και μιση και συγκεντρωση εξω απο το υπουργειο Παιδειας.

Με τον πρωθυπουργο θα συναντηθουν στις 7 και οι πρυτανεις των πανεπιστημιων.

ΕΦΟΡΙΕΣ

Ενα ηλεκτρονικο ματι θα παρακολουθει πλεον ολες τις φορολογικες μας υποχρεωσεις και θα ενημερωνει αμεσα την κεντρικη υπηρεσια του υπουργειου οικονομικων.

Προκειται για το ηλεκτρονικο προγραμμα ΤΑΞΙΣ για το οποιο αρχισαν ηδη να ενημερωνονται 13. 000 υπαλληλοι του υπουργειου Οικονομικων.

Με το νεο αυτο προγραμμα θα γινεται ταχυτατη διασταυρωση ολων των εισοδηματων καθως επισης ακινητων, οχηματων, ενοικιων, ΦΠΑ και ανεισπρακτων εσοδων απο δικαστικες αποφασεις.

ΑΣΕΠ

Εκδοθηκαν απο το Ανωτατο Συμβουλιο Επιλογης Προσωπικου τα αποτελεσματα για την πληρωση των 1181 θεσεων στο δημοσιο τομεα , απο επιλαχοντες του διαγωνισμου του περυσινου Απριλιου .

Οι πινακες με τα ονοματα θα αναρτηθουν στο υπουργειο εσωτερικων και στις νομαρχιες και τα επαρχεια της χωρας .

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Σε εξελιξη εδω και τρεις περιπου ωρες η συναντηση του υπουργου Περιβαλλοντος Κωστα Λαλιωτη με 17μελη αντιπροσωπεια των δημων Κερατεας και Λαυριου για τους χωρους υγειονομικης ταφης απορριματων.

Στο υπουργειο μεταβη πριν απο λιγο ο προεδρος του Ενιαιου Συνδεσμου Δημων και Κοινοτητων Αττικης για να παραδωσει στον κ. Λαλιωτη την εκθεση με τους χωρους που εχουν επιλεγει.

Στις 7 το απογευμα θα συνεδριασει το Δημοτικο Συμβουλιο Αυλωνα.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ

Τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη ενημερωσε ο Θεοδωρος Παγκαλος για τα αποτελεσματα του ταξιδιου του στη Γερμανια.

Ο κ. Παγκαλος αρνηθηκε να κανει δηλωσεις αναφεροντας μονο οτι ωραιο ηλιο εχουμε σημερα.

Aναμενεται να επιδωθει στον πρωτο γραμματεα της τουρκικης πρεσβειας στην Αθηνα διαβημα διαμαρτυριας για την παρενοχληση χθες ιπταμενου δελφινιου απο τουρκικη ακταιωρο.

Στη νεα ελληνοτουρκικη κριση η Γερμανία και οι Ηνωμενες Πολιτειες τηρουν ουδετερη σταση, ενω η χωρα μας δέχεται ισχυρες πιέσεις για διάλογο εφ'όλης της ύλης και αρση του ελληνικού βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας απο την Ευρωπαϊκη Ενωση.

Ο εκπροσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, απέρριψε παντως με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί επικείμενου θερμού επεισοδίου το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Νέκρωσαν σήμερα όλες οι δραστηριότητες δημόσιες και ιδιωτικές στο Βόλο ενώ αυτήν την ώρα οι κάτοικοι της πόλης πραγματοποιούν συλλαλητηριο στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρομενοι για την ανεργια και την αποβιομηχάνιση που πλήττουν την περιοχή.

Με προσωπικο ασφάλειας λειτουργουν και σημερα τα δημοσια νοσοκομεια της χωρας λογω των απεργιακων κινητοποιησεων των νοσοκομειακων γιατρων που αντιδρουν στο νομοσχεδιο Πεπονη για την υγεια.

Αποψε ληγουν οι κινητοποιησεις σε Αθηνα και Πειραια ενω η ΕΙΝΑΠ σε Γενικη Συνελευση στο νοσοκομειο ΣΩΤΗΡΙΑ αποφασιζει για την περαιτερω σταση της.

Οι νοσοκομειακοι γιατροι της περιφερειας απεργουν εως και την Παρασκευη.

Πανελλαδικες συγκεντρωσεις διαμαρτυριας οργανωνουν αυριο ΓΣΕΕ και συνταξιουχοι αντιδρωντας στις πενιχρες αυξησεις των συνταξεων.

ΛΟΧΙΑΣ

Ο μονιμος λοχιας του Πεζικου Γεωργιος Παπουτσης 22 ετων τραυτιστηκε στις 10.30 το πρωι θανασιμα στο πεδιο βολης Καλαματας , κατα τη διαρκεια εκπαιδευτικων βολων.

Ο λοχιας, που ανήκε στη δυναμη του 9ου συνταγματος Πεζικου, τραυματιστηκε οταν προσπάθησε να ξεμπλοκαρει τουφεκι νεοσυλλεκτου.

Ο Γεωργιος Παπουτσης εξεπνευσε στο νοσοκομειο Καλαματας οπου διακομισθηκε.

ΒΕΝΖΙΝΗ

Τη μειωση των τιμων πωλησης διυλιστηριου της βενζινης και του ντηζελ ανακοινωσε η Δημοσια Επιχειρηση Πετρελαιου.

Ετσι απο αποψε τα μεσανυχτα η τιμη διυλιστηριου της βενζινης μειωνεται κατα 1, 70 δραχμες και κατα 1, 50 του ντηζελ.

ΠΑΣΟΚ

Την ειλλημμενη αποφαση του για την εκλογη αντιπροεδρου στο Συνεδριο επιβεβαιωσε χθες το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ απορριπτοντας ετσι την προταση του Κωστα Λαλιωτη να μην εκλεγει αντιπροεδρος.

Την υποψηφιοτητα του εξηγγελε εμμεσως χθες και ο Κωστας Σημιτης που μιλωντας στην κοινοβουλευτικη ομαδα εκανε λογο για καθαρες και μακροπροθεσμες λυσεις.

Ν. Δ.

Την ερχομενη εβδομαδα θα ανακοινωθουν απο την Νεα Δημοκρατια τα ονοματα των στελεχων που θα μετασχουν στην Επιτροπη εκλογικου αγωνα.

Νωριτερα ο κ. Εβερτ ειχε συναντηση με τον Σωτηρη Κουβελα σχετικα με τις καταγγελιες του δευτερου οτι τον παρακολουθουσε στελεχος της ΟΝΝΕΔ.

ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον παραγκωνισμό ελλήνων αθλητών της Πάλης με την ελληνοποίηση ξένων , κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Ο κύριος Γαλακτόπουλος υπογραμισε τις συνέπειες αυτής της τακτικής στην ανάπτυξη του αθλήματος της πάλης στην Ελλάδα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 12 June 1996 - 10:59:45