Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 04-11-05

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΑΦΑΤ ΝΕΟ
  • [02] ΑΡΑΦΑΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  • [03] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΥΡΟΜ
  • [04] ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΧΗΜΕΙΟ
  • [05] ΤΙΜΗΣ ΑΚΡΙΔΕΣ
  • [06] ΨΕΚΑΣΜΟΙ
  • [07] ΤΚ ΤΥΠΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [08] ΛΙΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [09] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ
  • [10] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2004

  • [01] ΑΡΑΦΑΤ ΝΕΟ

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασσέρ Αραφάτ βρίσκεται σε κώμα μεταξύ ζωής και θανάτου δήλωσε η επικεφαλής της παλαιστινιακής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη γαλλική πρωτεύουσα Λειλά Σαχίντ. Η κυρία Σιαχίντ είπε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, ο οποίος νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι περιέπεσε σε κώμα, δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η κυρία Σαχίντ πρόσθεσε ότι η κατάσταση του Παλαιστίνιου ηγέτη είναι αναστρέψιμη και απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί από τη θέση του Πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Γιασέρ Αραφάτ, 75 ετών, μετά την επιδείνωση της κατάστασής της υγείας του, νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα του νοσοκομείου αλλά η ακριβής φύση της ασθένειας του παραμένει ασαφής. Το Σι Εν Εν, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης κρατείται στη ζωή με μηχανήματα, αλλά οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Μετέδωσε επίσης ότι γάλλοι, αιγύπτιοι, παλαιστίνιοι και ισραηλινοί επίσημοι ασχολούνται με πιθανές διευθετήσεις για την κηδεία του. Ισραηλινές και παλαιστινιακές πολιτικές πηγές δήλωσαν ότι ο Γιασσέρ Αραφάτ σε περίπτωση που επέλθει το μοιραίο δυνατόν να ταφεί στη Γάζα διότι το Ισραήλ αρνείται να επιτρέψει όπως η ταφή του γίνει στα Ιεροσόλυμα.

    [02] ΑΡΑΦΑΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

    Μικρή ομάδα υποστηρικτών του Γιασέρ Αραφάτ πέρασε τη νύχτα μπροστά από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο Παλαιστίνιος ηγέτης, κρατώντας σημαίες και αναμμένα κεριά. Στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας οι Παλαιστίνοι είναι καθηλωμένοι στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, αναμένοντας νεώτερα για την υγεία του ηγέτη τους. Στους δρόμους της Γάζας ένοπλα στελέχη της οργάνωσης Φατάχ συνενώθηκαν με το πλήθος πυροβολώντας στον αέρα και παρακαλώντας το θεό να προστατεύσει τον ηγέτη και πατέρα τους.

    [03] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΥΡΟΜ

    Ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας ότι η χώρα του θα ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, εάν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Ο κύριος Καραμανλής μιλούσε στη διάρκεια δείπνου στο πλαισιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Καραμανλής ενημέρωσε επίσης τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αναγνώριση των Σκοπίων από την Ουάσιγκτον με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, στα οποία η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε επενδύσει πολλά προκειμένου να πετύχει σταθερότητα στην περιοχή.

    [04] ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΧΗΜΕΙΟ

    Σε δειγματοληψία προϊόντων τα οποία έχουν εισαχθεί από την Ολλανδία άρχισαν από το πρωϊ οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Δημοκρατίας, για να διαπιστωθεί κατα πόσον περιέχουν διοξίνες. Ο Γενικός Διευθυντής του Κρατικού Χημείου Κώστας Μιχαήλ σε δηλώσεις στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι λειτουργοί του υπουργείου Υγείας θα χτενίσουν την αγορά καί τα δείγματα θα αποσταλούν στο εξωτερικό για αναλύσεις. Διευκρίνισε επίσης ότι θα ληφθούν δείγματα από γαλακτοκομικά και ζωϊκά προϊόντα τα οποία παρασκευάστηκαν μετα τις τρείς Αυγούστου του 2004. Ο κύριος Μιχαήλ ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

    [05] ΤΙΜΗΣ ΑΚΡΙΔΕΣ

    Πολύ αποτελεσματικός αποδείχθηκε ο χθεσινός συνδυασμός των ψεκασμών από τον αέρα και το έδαφος για καταπολέμηση των ακρίδων σε περιοχές της Πάφου. Ο υπουργός Γεωργίας Ττίμης Ευθυμίου δήλωσε στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ότι οι ψεκασμοί θα συνεχισθούν και σήμερα σε περιοχές στις οποίες εντοπίζονται σμήνη ακρίδων. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέα σμήνη. Εξ άλλου ο επαρχιακός γεωργικός λειτουργός Ανδρέας Καζαντζής δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ακρίδων στην Αγία Μαρίνα, στο Σταυρό της Ψώκας, και στη Γαλαταρειά.

    [06] ΨΕΚΑΣΜΟΙ

    Ο κύριος Καζαντζής δήλωσε ότι οι ψεκασμοί κατά της ακρίδας συνεχίστηκαν και σήμερα. Στην περιοχή του Σταυρού της Ψώκας έγιναν αεροψεκασμοί ενώ στις περιοχές Αγίας Μαρίνας Πόλης Χρυσοχούς και Γιαλιάς έγιναν ψεκασμοί εδάφους. Αεροψεκασμοι θα γίνουν και στην περιοχή Τζιόνι στη Λάρα.

    [07] ΤΚ ΤΥΠΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Τα τουρκοκυπριακά κόμματα στο σύνολό τους φαίνεται να επιθυμούν τη διεξαγωγή λεγόμενων πρόωρων εκλογών, αλλά διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής τους. Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο χθες το Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα πρότεινε στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας ως ημερομηνία διενέργειας των λεγόμενων εκλογών την 25η Δεκεμβρίου, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή και αντιπροτάθηκε ο Φεβρουάριος. Μετά την αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων να συνεννοηθούν για την ημερομηνία, ο Ραούφ Ντενκτάς αναμένεται να αναθέσει την εντολή στον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σήμερα ή αύριο.

    [08] ΛΙΡΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Στα κατεχόμενα η ψευδοβουλή αποφάσισε χθες όπως από την 1η Ιανουαρίου 2005 το νόμισμα του ψευδοκράτους θα είναι η νέα τουρκική λίρα. Από την ημερομηνία αυτή θα αφαιρεθούν από το τουρκικό χαρτονόμισμα 6 μηδενικά και το ένα εκατομμύριο σημερινές τουρκικές λίρες θα αντιστοιχεί με μιά νέα τουρκική λίρα. Σήμερα μια λίρα Κύπρου πωλείται στα κατεχόμενα προς 3 εκατομμύρια 260 χιλιάδες Τουρκικές λίρες. Μετά τον Ιανουάριο η ισοτιμία αυτή θα είναι 3 νέες λίρες Τουρκίας και 26 γρόσια.

    [09] ΙΡΑΚ ΝΕΚΡΟΣ

    Στην πόλη Μπαλάντ του Ιράκ σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας αμερικανός στρατιώτης. Δεύτερος αμερικανός στρατιώτης τραυματίστηκε. Οπως μετέδωσε το Ρόυτερ ο αριθμός των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους σε μάχες στο Ιράκ, ανήλθε στους 863.

    [10] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί έως νοτιανατολικοί, μέτριοι έως ισχυροί, τεσσάρων με πέντε μποφόρ και στα βόρεια και ανατολικά παράλια έως πολύ ισχυροί, έξι μποφόρ. Στα δυτικά παράλια θα είναι νοτιανατολικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 28 στα νότια και τα ανατολικά και στους 18 στα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 5 November 2004 - 20:17:31 UTC